השפעת ניקוי אבנית ושומנים על "טעם הקפה"

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1334
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 464 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

אני עם מליטה סולו ותמיד "זילזלתי" בניקוי המכונה ובעצם כבר מעל שנה הנוריות המורות על הצורך לנקות אבנית ושומנים דולקות קבוע ואני מתעלם מכך.

להגנתי אגיד שהמכונה מתוכנתת להדליק כל מיני נוריות כמו "ריקון מגש העודפים" או "מילוי מים" על פי אינטרוול זמן שימוש ולא כפונקציה של איזשהו אינדיקטור אמיתי ולכן הנחתי שגם הנוריות הללו נדלקות לאחר זמן שימוש מסוים בלי שום קשר לעובדות בפועל.

אתמול, קניתי קפה בחנות השכונתית ובשיחה על טעמי קפה, אמרתי שדי הרבה זמן הנוריות דולקות.
הוא מיד אמר שקיים קשר מאוד הדוק בין אבנית/שומנים לטעם הסופי המתקבל. האמת היא שאני מפקפק בעובדה זו מה גם שכמובן אני ער לאינטרס שלו למכור את מוצרי הניקוי למכונה.

זה היה אתמול, והיום.. ניקיתי את האבנית והשומנים.

עשיתי אספרסו קצר, והוא "טעים יותר..";
כעת אני תוהה לעצמי אם אין פה סוג של סוגסטיה עצמית שהרי הוא "חייב להיות טעים יותר" לאחר הניקוי..

האם מישהו עבר את המסלול הזה ויכול לחוות את דעתו בנדון?

ג'יימס

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1463
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

לגבי ניקוי אבנית אני לא משוכנע שזה בהכרח העניין, אלא אם האבנית משפיעה באופן משמעותי, למשל על הטמפרטורה או על קצב זרימת המים בצינורות.
לגבי ניקוי השומנים מהמכונה, זה אכן העניין, הייתי מוסיף ואומר שגם ניקוי המטחנה (משהו כמו אחת לחודש) משאריות שומנים וכו' מועיל ביותר לאותו עניין.
בקיצור, טוב מאוד שהעלית את הנושא!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”