צריבה תמידית? פרסומות באפליקציות? אולמות תצוגה טובים? שאלות לקראת קניה

פורום מסכי OLED בחסות LG
BobbinSegev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם,

כאמור בכותרת, בעוד כ-3 חודשים אני מתכנן לקנות טלוויזיית OLED של LG, כנראה B7 (גודל 65" ממש קורץ לי לעומת 55, לא שיש לי כסף לזה... :)).
השאלות העיקריות שלי כבר כתובות לעיל. ממשתמשים שיש להם את המכשיר כבר כמה חודשים לפחות - האם אכן היו מקרים של צריבה תמידית, לכם או בכלל? אם לא, כמה זמן יש לחכות/לצפות בתוכן אחר/להפעיל את הפונקציות שמטפלות בכך במכשיר לפני שהתופעה נעלמת? מה השיטות הכי טובות להיזהר מ-retention?
שמעתי ביקורת בסרטון ביוטיוב שפרסומות קופצות בעת שימוש באפליקציות של המכשיר. נשמע לי קצת חשוד... זה באמת קורה? (אני מתכנן להשתמש באפליקציית נטפליקס לפחות, כי הבנתי שבדפדפן במחשב יש בעיה להזרים תוכן FHD וגם UHD מהם. הטלוויזיה תשמש בעיקר כמסך מחשב, לגיימינג ושאר השימושים - סרטים, סדרות וכו').
רק עכשיו אני קורא על העניין הזה שאולי יש הבדל בפאנלים בין דגמי B ל-C, אבל לא הבנתי אם באמת יש בזה ממש. זה נכון?
ודבר אחרון, אני גר בצפון - היכן ניתן למצוא חנויות מתמחות עם אולמות תצוגה טובים, להשוות כמו שצריך בין OLED לשכנותיה? מדובר על איזור חיפה-עפולה והעמקים שביניהן.

תודה מראש!

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

איזה שטויות, אין פירסומות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #3 

@BobbinSegev
·
1. אין צריבות. למרות שנתקלתי בצבירה קטנה לזמן קצר לאחר שביצעתי כיול של כשעה (בזמן כיול מציגים pattern בצורה קבועה בעל עוצמות שונות על המסך) אבל בשימוש הבא שלי במסך זה נעלם, ובצפיה רגילה מיד לאחר הכיול זה לא הופיע ולא הפריע. פונקצית הניקוי פועלת אוטומטית לאחר כיבוי הטלוויזיה אחרי שהיא עבדה כ-5 שעות מהניקוי הקודם. אפשר גם להפעיל את פונקצית הניקוי (הארוכה) מתפריט המסך.
השיטה הכי טובה להמנע מצבירה היא לא להשאיר תמונה סטטית. בעיקר תמונה בהירה, לאורך זמן על המסך. גם לאחר צפייה של שעות רצופות בערוץ כאן11 או ערוצי NatGeo עם הלוגו הלבן שלהם לא שמתי לב לצבירות.
2. לא יודע על איזה פרסומות אתה מדבר, למרות שאני לא משתמש ביוטיוב או בדפדפן על המסך. בנטפליקס ואמזון שבהן אני משתמש באופן קבוע אין שום פרסומות.
3. אולי יש, אולי אין. אף אחד לא באמת יודע. סביר להניח שאין הבדל מאד משמעותי אם בכלל ביניהם.
4. כאן אין לי איך לעזור.

איתמר123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 526
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

בחו''ל בתפריט בית של המסך יש פרסומת ב-1/5 מסך השמאלית.
בישראל אין את זה.

איזה סוג של השוואה אתה מחפש?
כי במחסני חשמל ושות' יש תאורה חזקה יותר מסט הוליוודי, בנוסף בחלק מהחנויות בסגנון לא מוכנים שתגע בטלווזיה! (מחסני חשמל
סניף תלפיות בירושלים)
אפשר להבחין איזה מסך מואר יותר, חדות בין אחת לשנייה אבל לא ממש מעבר.
זליגות, עננות וכו' בלתי אפשרי לראות בחנויות האלו. בחנויות מתמחות / עסקים קטנים תוכל לעשות את זה וכמובן שזה תלוי בבעל העסק.

BobbinSegev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

תודה רבה לכל העונים! בעיקר חששתי מעניין הצריבות, והפרסומות (שראיתי רק במקום אחד, וכפי שכתבו וחשבתי שיהיה, מתברר שזה שטויות). לגבי מקומות לבחון את הטלוויזיה, אכן התכוונתי לחנויות פרטיות - אני מכיר כבר אחת כזו באיזור, חשבתי שאולי יהיו פה כאלה שיכירו עוד.

iTayGNR
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #6 

יש שני הבדלים בין הB ל-C:
1. קוסמטיקה: הבסיס של הC נראה שונה מזה של הB. מדובר בהעדפה אישית של איזה עיצוב אתה יותר אוהב. גם המסגרת של הB כסופה ושל הC היא שחורה (לדעתי המסגרת השחורה נראית טוב יותר, אבל זה תלוי בצבע הקיר בסלון ובעיצוב שלו בכללי).
2. רמקולים מובנים: הC תומך בdolby atmos, זה לא מאוד שימושי, אבל ההבדל הגדול יותר מבחינת הרמקולים הוא שבB הם 40W ובC הם 60W, מה שאומר שב-C תקבל עוצמה גבוהה יותר. זה מומלץ אם אתה לא מתכוון לחבר את הטלוויזיה למערכת קולנוע ביתית או רמקולים חיצוניים.

תעשה חושבים עם עצמך ותראה אם לדעתך זה שווה את התוספת של הכסף. לי עוד קשה להחליט לגמרי

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #7 

@iTayGNR

1. אני מניח שאתה צודק, אבל המסגרת הכסופה דקה מאד, ולא כל כך מפריעה, לדעתי, בין אם היא שחורה או כסופה.
2. בשני המסכים הרמקולים 40W. אני מניח שזה 20W + 10Wx2 סאב. ושני המסכים תומכים ב-Dolby Atmos, רק ה-B7A האמריקאית לא תומכת.
בכל אופן הרמקולים בטלוויזיה הזו הם פח, אפילו בהשוואה למרקולים שהיו בוויזיו הקודמת שלי, ומומלץ לחבר סאונד בר או מערכת.

BobbinSegev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #8 

TheCoolest כתב:@iTayGNR

1. אני מניח שאתה צודק, אבל המסגרת הכסופה דקה מאד, ולא כל כך מפריעה, לדעתי, בין אם היא שחורה או כסופה.
2. בשני המסכים הרמקולים 40W. אני מניח שזה 20W + 10Wx2 סאב. ושני המסכים תומכים ב-Dolby Atmos, רק ה-B7A האמריקאית לא תומכת.
בכל אופן הרמקולים בטלוויזיה הזו הם פח, אפילו בהשוואה למרקולים שהיו בוויזיו הקודמת שלי, ומומלץ לחבר סאונד בר או מערכת.
...
לגבי 2, חיפשתי השוואה בין B7 ל-C7 ומצאתי את הכתובת הבאה:
http://www.4ktvcomparison.com/lg-oled-b ... oled55c7p/

גם כאן רשום שבשני הדגמים עוצמת הרמקולים היא 40W, אבל ב-C מוזכר woofer של 20W. כלומר, כנראה שהוסיפו עוד אלמנט להפקה טובה יותר של הסאונד.
בכל מקרה, בהחלט ייתכן שהרמקולים פה הם פח, אבל לא נראה לי שהרבה יותר פח מהרמקולים בסמסונג D5000 בת ה-5-6 שנים שלי... :)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #9 

תבדוק את המפרטים של המסכים האלה באתר של LG, הוא זהה מהבחינה הזו של הסאונד.
לא יודע לגבי ההשוואה לרמקולים של הסמסונג, כנראה שאתה צודק.
אישית התאכזבתי מאיכות השמע. הדרך היחידה שלי לקבל איכות אודיו שמישה הייתה להפעיל את ה-DSP ולבחור בהגדרה של קולנוע (נראה לי). אחרת פשוט אי אפשר להבין שום דבר.

BANI302
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אדוני הנכבד, יש צריבות תמידיות ויש צבירות זמניות וזה ממש לא מוזכר רק במקום אחד.
Maybe nature has a plan to control the ways of man

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1100
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

תעשה כאן חיפוש של C7 ותראה כמה בעיות יש.. אם אתה מתעקש לקנות, אז תוודא שהחנות תהיה מוכנה להחליף לך מסכים עד שתמצא אחת תקין בלי לכלולי מסך... בהצלחה...

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

Rekcuf כתב:תעשה כאן חיפוש של C7 ותראה כמה בעיות יש.. אם אתה מתעקש לקנות, אז תוודא שהחנות תהיה מוכנה להחליף לך מסכים עד שתמצא אחת תקין בלי לכלולי מסך... בהצלחה...
...
·
בעיות יש בראש שלך! המסך הכי טוב שיש למי שיכול לקנות. מי יודע אולי בבוא היום גם אתה תצליח...

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

Rekcuf כתב:תעשה כאן חיפוש של C7 ותראה כמה בעיות יש.. אם אתה מתעקש לקנות, אז תוודא שהחנות תהיה מוכנה להחליף לך מסכים עד שתמצא אחת תקין בלי לכלולי מסך... בהצלחה...
...
·

זירקין
אתה עושה בכוונה? דווקא? כדי להכעיס?
כמו שרשם קודמי,מאחל לך שתצליח להשיג כסף כדי לרכוש מסך כזה (אבל אני בספק,הוא לא זול)

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”