קו תקשורת וכבלים בדירה בבית בן 22 שנה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
AmirBaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

היי חברים, אני נכנס בקרוב לבית שרכשתי, אין לי מושג קלוש באיך הכבלים עוברים בדירה. הבניין בין 22 שנה בערך. בכניסה יש קופסא וכרגע מחובר לשם הנתב של בזק.
אני לא רואה בסלון קו טלפון או יס .(לדיירים הקיימים אין TV בסלון).
למיטב ידעתי בבתים היחסית חדשים אמורים לעבור כבלים בתוך הקיר, גם של טלפון וגם של כבלים/YES. האם כך הדבר? איזה איש מקצוע אני צריך להזמין כדי לסדר נקודות בזק וכבלים שיעברו בתוך הקיר ולא כבל על הקיר?
תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

סביר להניח שהקבלן העביר בקיר צינור ריק שמוביל אל הסלון.
כל חשמלאי יודע להעביר גם נקודות בזק וכבלים.
ממליץ בחום לשקול באותה הזדמנות גם להעביר רשת קווית לכל חדרי הבית (אינטרנט). יש לא מעט חשמלאים שיודעים לעשות גם את זה, ויש כמובן אנשי רשתות מחשב שזו המומחיות שלהם (ורובם יודעים גם להעביר נקודות בזק/כבלים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3463
נתן תודות: 510 פעמים
קיבל תודות: 255 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

@AmirBaron

כשאני נכנסתי לדירה בערך באותו גיל לקח לי כמעט חצי שנה להשלים את מיפוי הצינורות הפנימיים בקירות.
השחלתי סטלבנד של חשמלאים בכל נקודה ובדקתי לאן הוא מגיע ע"י האזנה בכל חלקי הבית לרשרושים מהקירות.
התברר שהנתיבים הפנימיים הם כמו ערימה של ספגטי, מתחילים מנקודה A מגיעים לקומת גג, חוזרים לארון חשמל מחוץ לדירה בלי הגיון ברור.
אבל הבשורות הטובות הן שאחרי חצי שנה המשימה הושלמה ואז השחלתי כבל רשת בהכל.

בשנים האלה כבר בנו את הדירות עם תשתית כבלים פנימית אז יש לך סיכוי טוב בתנאי שהצינורות החבויים לא נסתמו, מה שקורה פעמים רבות.
בהצלחה
AmirBaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

pixies כתב:סביר להניח שהקבלן העביר בקיר צינור ריק שמוביל אל הסלון.
כל חשמלאי יודע להעביר גם נקודות בזק וכבלים.
ממליץ בחום לשקול באותה הזדמנות גם להעביר רשת קווית לכל חדרי הבית (אינטרנט). יש לא מעט חשמלאים שיודעים לעשות גם את זה, ויש כמובן אנשי רשתות מחשב שזו המומחיות שלהם (ורובם יודעים גם להעביר נקודות בזק/כבלים).
...
תודה,
אני מעוניין שנקודת הבזק תהיה בסלון (רוצה לחבר את הפלייסטיישן לנתב בצורה חוטית).
כמו כן האם אתה ממליץ לפרוס גם סיב אופטי?

לאיזה איש מקצוע כדאי לפנות? (לא בן אדם ספציפי, אלא איך נקרא תחום השירות).

חבר בעבודה אמר לי שהכבלים/בזק עושים את זה כחלק מהשירות אבל אני מתקשה להאמין שזה המצב כי אין בכלל נקודה בסלון מה שאומר שיצטרכו לחתוך בקיר. מניסיון העבר הם מעדיפים להעביר כבל מכוער על הקיר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

בד"כ טכנאי חברות הטלוויזיה או הטלפון לא יבצעו עבורך השחלה של כבלי רשת (CAT 6), אבל במקרים מסויימים כן ישחילו עבורך כבלי טלוויזיה/טלפון, ובמקרה של אינטרנט המגיע מהרחוב על גבי סיבים אופטיים, ישחילו סיב אופטי, אבל רק את הראשי המגיע לדירה עד ארון התקשורת (לא בין החדרים).

במקרה של העברת רשת קווית בין החדרים הם מעדיפים לתת פתרונות של מתאמים על גבי תשתית קיימת של כבלי טלוויזיה/טלפון (MOCA או HPNA, בהתאמה).
זה פתרון לא רע, במיוחד כשיש כבל קיים בקיר והצינור סתום או צר מדי להשחלה של כבלי רשת נוספים. יש גם פתרון של העברת רשת בעזרת מתאמים על גבי תשתית החשמל בבית. זה פתרון סביר שבד"כ עובד אבל יכול להיות במקרים מסויימים בעייתי ולא אמין.

כמובן שאם אין צינורות סתומים, הכי טוב כיום זה להשחיל כבלי רשת (CAT 6), כאשר המודם/ראוטר יושבים בארון התקשורת, ובשביל זה כדאי להביא חשמלאי/איש רשתות. השחלת סיבים אופטיים בבית במקום כבלי CAT 6 זה משהו שמעטים עשו וזה מצויין, אבל זה פתרון שהוא עדיין קצת יקר ומצריך גם קנייה של מתאמים בקצוות אל המחשבים/סטרימרים/פלייסטיישן וכו (כלומר, מסיב אופטי חזרה ל-CAT 6), כלומר, כרגע זה פתרון "מתקדם מדי".
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”