איך מבדילים בנטפליקס בין תכנים ב 4K, HDR ושניהם ?
שלום,
אני משתמש די חדש בנפליקס.
יש לי טלוויזיה בסיסית של LG שתומכת ב 4K וגם ב HDR10.
בנטפליקס, יש קטגוריה אחת ל UHD ו HDR וכל סרט/סדרה בקטגוריה זו מסומנים ב HDR ע"י נטפליקס
אבל איך אפשר לדעת אם הסרט/סדרה ב 4K, ב HDR או בשניהם ?
מצטער על הבורות, קראתי קצת מה זה HDR , לא יותר מידי.
יש לי טלוויזיה בסיסית של LG שתומכת ב 4K וגם ב HDR10.
בנטפליקס, יש קטגוריה אחת ל UHD ו HDR וכל סרט/סדרה בקטגוריה זו מסומנים ב HDR ע"י נטפליקס
אבל איך אפשר לדעת אם הסרט/סדרה ב 4K, ב HDR או בשניהם ?
מצטער על הבורות, קראתי קצת מה זה HDR , לא יותר מידי.
לפי מה שאתה כותב, אין אפשרות לדעת אם יש 4K ללא HDR מלבד התרשמות סובייקטיבית בזמן הצפיה.שחו כתב:גם התחברתי לאחרונה לשירות
לפי מה שאני רואה במידה והתוכן הוא hdr אז זה החיווי שיופיע
hdr ברוב המוחלט של המקרים הוא ברזולצייית 4k
ז"א שבחיווי hdr התוכן הוא גם 4K, ההיפך זה לא נכון כלומר חיווי של 4k אינו כולל hdr...
אבל באתר של נטפליקס הם כותבים אחרת
עד עכשיו, כל הסרטים שכתוב למעלה HDR אכן היו 4K לפי ההתרשמות שלי.
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
HDR לא קשור ל-4K...
בפשוטות: HDR, HDR10, HDR+ ו-DV אלו בעצם פרוטוקלים שונים של טכניקה ליצירת תמונה מציאותית יותר במקרים של של תמונה בטווח קיצוני. למשל, כשמצלמים תמונה עם שמש מאד בהירה, זה משגע את החיישן שמצלם את זה ולרוב מקבלים תמונה מאד בהירה, אבל קשה להבחין בין כל הגוונים. הטכניקה הזו הופכת את התמונה לדומה יותר למה שהעין האנושית היתה קולטת במקרה כזה.
מכיוון שזה פרוטוקול שעוד לא מקובל על כל החברות בעולם, למרות שנראה שיש כיוון, אז יש כל מיני גרסאות שכוללות פרמטרים שונים ולכן השמות השונים.
יכול להיות גם HDR ב-SD, לא חייב להיות ב-UHD.
כשאתה רואה את הפרטים על התוכן בנטפליקס תראה את פורמט הסאונד, האיכות ואם הוא HDR (נטפליקס עובדים עם DV, שהוא נחשב לטוב מכולם).
בפשוטות: HDR, HDR10, HDR+ ו-DV אלו בעצם פרוטוקלים שונים של טכניקה ליצירת תמונה מציאותית יותר במקרים של של תמונה בטווח קיצוני. למשל, כשמצלמים תמונה עם שמש מאד בהירה, זה משגע את החיישן שמצלם את זה ולרוב מקבלים תמונה מאד בהירה, אבל קשה להבחין בין כל הגוונים. הטכניקה הזו הופכת את התמונה לדומה יותר למה שהעין האנושית היתה קולטת במקרה כזה.
מכיוון שזה פרוטוקול שעוד לא מקובל על כל החברות בעולם, למרות שנראה שיש כיוון, אז יש כל מיני גרסאות שכוללות פרמטרים שונים ולכן השמות השונים.
יכול להיות גם HDR ב-SD, לא חייב להיות ב-UHD.
כשאתה רואה את הפרטים על התוכן בנטפליקס תראה את פורמט הסאונד, האיכות ואם הוא HDR (נטפליקס עובדים עם DV, שהוא נחשב לטוב מכולם).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
נטפליקס טיפה שונים בתיוג שלהם ממה שמקובל בתעשיה:
HDR - לרוב זה אומר שמדובר בתוכן שיש לו גם 4K וגם יש לו HDR (כלומר 10 ביט, עוצמות אור גדולות יותר, עקומת PQ, וטווח צבעים DCI-P3). אני אומר לרוב כי כבר היו מקרים שבהם צויין HDR והרזולוציה היתה FHD (לדוגמא: Discovery).
4K UHD - זה אומר שזה ברזולוציה 4K אבל ב-SDR (לא צולם עם כל הפרמטרים שציינתי).
Dolby Vision - זה אומר שיש לזה גם HDR וגם DV ושזה 4K ברזולוציה. יש תכנים שלעיתים הם מתוייגים כ-HDR אבל בפועל כשמנגנים זה עולה עם DV.
HDR - לרוב זה אומר שמדובר בתוכן שיש לו גם 4K וגם יש לו HDR (כלומר 10 ביט, עוצמות אור גדולות יותר, עקומת PQ, וטווח צבעים DCI-P3). אני אומר לרוב כי כבר היו מקרים שבהם צויין HDR והרזולוציה היתה FHD (לדוגמא: Discovery).
4K UHD - זה אומר שזה ברזולוציה 4K אבל ב-SDR (לא צולם עם כל הפרמטרים שציינתי).
Dolby Vision - זה אומר שיש לזה גם HDR וגם DV ושזה 4K ברזולוציה. יש תכנים שלעיתים הם מתוייגים כ-HDR אבל בפועל כשמנגנים זה עולה עם DV.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 799
- נתן תודות: 145 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
לא בהכרח. הדוגמה של דיסקברי שציינת - אצלי זה היה ב DV אבל לא 4K.oferlaor כתב:Dolby Vision - זה אומר שיש לזה גם HDR וגם DV ושזה 4K ברזולוציה. יש תכנים שלעיתים הם מתוייגים כ-HDR אבל בפועל כשמנגנים זה עולה עם DV....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים