מתלבט לגבי 77' או 85' - מרחק צפייה 3.5 מ'

פורום מסכי OLED בחסות LG
EranDagan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

היי חברים,
התוכן העיקרי שאצרוך יהיה סרטים וסדרות (מזרים מהמחשב, נטפליקס וסלקום טיוי) וגיימינג פשוט בPS4 (פיפא, 2K וכו')

מרחק הצפייה הוא כ-3.3 - 3.7 מ' ואני מתלבט בין C1 77 ובין טלויזיה אחרת בגודל 85, כשלגבי ה85 לא התחלתי אפילו לבדוק את הכיוון, אבל די ברור לי שOLED עדכני לא נכנס בתקציב...

שיקול חשוב נוסף הוא אפליקציה מובנית של סלקום טיוי, לכן אני מניח שמלבד LG וסמסונג אין יצרנים נוספים על הפרק.

תקציב כ-15K

תבורכו

*** עדכון: הצלחתי להפחית את מרחק הצפייה לכ-3.1 מ' - ונשאלת השאלה, XH95 או C1 77 ?
נערך לאחרונה על ידי EranDagan ב 31/10/2021 18:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

הייתי לוקח בהחלט 77 C1 במרחק כזה מאשר איזה *** של סמסונג, סליחה אבל זו דעתי על המותג בכל הקשור לטלויזיות ואני לא מתכוון אפילו לשירות, רק הטלויזיות. אבל על טעם, ריח וראייה אין להתווכח.
אין ספק שב-3.5 מטר אתה תרוויח המון ממסך גדול יותר של 85 בדגם נחות מה-C1. כאשר אפשר לקחת גדול יותר, לרוב כדאי לקחת גדול יותר, לפני מחשבה על איכות תמונה. פשוט כשאתה מציע לי OLED יפהפיה ומדוייקת שתיתן לך ביצועים מושלמים לכל המטרות, או סמסונג שאיכפת לה רק מסטורציה של הצבעים ובהירות מקסימלית, אני בחיים לא הייתי לוקח סמסונג.
אם אתה מוצא איזה סוני LED ספינת דגל ב-85 כמו XH95, אז הייתי מתחיל לחשוב. אבל ציינת שאתה רוצה רק סמסונג או LG. אגב, חבל שאתה מגביל את עצמך באפשרויות עם עניין הסלקום TV. זה שיקול אני מסכים, אבל מציע לא לפסול מסכים ומותגים שאין להם.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לא הבנתי, לסוני יש מסכי אנדרואיד, אין לסלקום אפליקציה לאנדרואיד?
לא מכיר מסך בלי נטפליקס.
הגודל תמיד מנצח כל פרמטר אחר, השאלה עד כמה באמת אתה מוכן לסבול את היחידה באיכות לעומת המחיר של C\G1 77"
תנסה לראות את הסוני הכי טובה שנכנסת לך בתקציב תעמוד מהמרחק שלך ותנסה אפילו תנאי תאורה דומים לצפיה אצלך ותחליט מה אתה מעדיף

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5989
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 589 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אני עם OLED של סוני 77 אינטש , מרחק 3.8 מטר . נהנה מכל רגע

ואפילו לפעמים זהה נראה לי קצת קטן . למרות זאת עדיין עדיף OLED לדעתי .

EranDagan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

25/10/2021 15:56  
sagioto כתב:
לא הבנתי, לסוני יש מסכי אנדרואיד, אין לסלקום אפליקציה לאנדרואיד?
לא מכיר מסך בלי נטפליקס.
...

מה שהצלחתי להבין מקריאה באינטרנט, האפליקציה של סלקום טיוי באנדרואיד, שלא דרך סטרימר - לא עובדת טוב. אני לא חסיד של סמסונג, גם לאור הביקורות שנכתבות עליהם כאן בפורום - כך שאני בהחלט פתוח לסוני, ככל שהאפליקציה עובדת טוב. מישהו יודע ?
25/10/2021 15:56  
sagioto כתב:
הגודל תמיד מנצח כל פרמטר אחר, השאלה עד כמה באמת אתה מוכן לסבול את היחידה באיכות לעומת המחיר של C\G1 77"
...
אני מוכן לסבול ירידה מסוימת, זה ברור, אחרת לא הייתי מעלה את הסוגיה, אלא השאלה היא - עד כמה משמעותית הירידה באיכות ?
25/10/2021 3:04  
Yuvalfrr כתב:
אם אתה מוצא איזה סוני LED ספינת דגל ב-85 כמו XH95, אז הייתי מתחיל לחשוב.
...
בהחלט פתחתם לי את העיניים, אבל למה שלא אצליח למצוא - יש מחסור ?

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

נראה לי הכוונה למצוא בתצוגה אם אפשר אפילו אחת ליד השניה

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

יכול להיות שיש עדיין XH95 במלאי איפשהו, קשה לי להאמין אבל אפשרי.

הכוונה שגודל חשוב יותר מאיכות לא אומרת שאפשר לקחת מסך *** בגודל 1000". צריך לאזן את השיקולים, ואכן עדיף מסך גדול יותר (בטח ובטח הבדל 8") אם הבדלי האיכות הם לא משמעותיים מאוד. יש הבדל, לדעתי, גדול בין איכות התמונה של OLED טובה אפילו לבין מסך LED המתקדם ביותר. אי אפשר לנצח פיזיקה וטכנולוגיה ו-OLED עדיין נותן את התמונה הכי טבעית, מפורטת ואחידה. אבל עדיין התמונה ב-LED איכותי תהיה טובה. במרחק 3.5 מסך 77" יהיה מהנה אבל אל תצפה לחוויה קולנועית בסלון. 85" באותו מרחק ייתן לך בדיוק את זה- חווייה קולנועית. והחווייה הקולנועית עדיפה, לדעתי, על דיוק בצבעים או איזה פרט שנעלם בצללים באיזו סצנה חשוכה.

אני אומר לך על 83/85. תגדיר תקציב הכי גבוה שאפשר וקח את המסך הטוב ביותר בגודל הזה. מלבד תקציב מאוד גבוה, OLED כנראה לא ייכנס כאן. אבל שוב, אני עם CX בגודל 77", בדיוק מה שאתה מכוון אליו, אלא שאני יושב כ-2.2 מטר מהמסך אז אני נשאב לתמונה. אם הייתי זז 1.3 מטר אחורה זה עדיין מסך פצצה, אבל זה כבר הופך להיות מסך סטנדרטי סלוני...עם OLED כדאי לשבת מרחק כזה שבאמת תהנה מהחוויה שה-OLED מנסה לייצר. ומעל 3 מטר מהמסך זה פשוט לא ייקרה ב-77".

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

אין התלבטות - כמה שיותר גדול... 97 אם אפשר

EranDagan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

עדכון חברים,
הצלחתי להפחית את מרחק הצפייה לכ-3.1 מ' - ונשאלת השאלה 77 או 85 ?

ובין האופציות שמצאתי ושעניינו אותי - C1 77 או XH95 85 ?
הפחד שלי הוא שה-XH95 לא Future Proof במובן של העדר HDMI 2.1 ותמיכה ב4K על 120Hz, שאין VRR (להבנתי, גם לJ החדשות אין, אבל יגיע באמצעות עדכון בקרוב) - לא רוצה להיות מוגבל מבחינת גיימינג, הגם שאני לא גיימר גדול (כמו שכתבתי בפוסט: 2K, פיפא והמשחקים הבסיסיים, אבל כמי שבנערותו היה גיימר, אולי עם האוכל יבוא התאבון).

בקיצור, השאלה מופנית יותר לגיימרים שפה או למי שבלי סיבה מבין בגיימינג ולא משחק, עד כמה אתם רואים את הפיצ'רים לעיל כמהותיים בטווח של 5 השנים הקרובות ?

ושאלה נוספת - מי נותן השירות של ישפאר - אלקטרוניקס פרו ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #10 

לגיימינג לא תמצא מסך טוב יותר מ-LG.
אישית, הייתי הולך על ה-C1. לא חוזר יותר ל-LED בחיים.

cabasse1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

להשקיע כסף רב רק בשביל משחק בעיני זה טעות מוחלטת וחבל רוב השימוש במסך נועד לצפיה ולא לגיימיניג. בעיני זה טעות.
לגבי העידכון vrr וכל מיני זה כבר עודכן . צריך רק לבדוק זאת לעומק בחנות מתמחה .
לא ישפאר מקבל שירות מברימאג. שירות מעולה.

nils3373
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4631
שם מלא: nils3373
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

31/10/2021 21:45  
TheCoolest כתב:
לא חוזר יותר ל-LED בחיים.
...
גם לא MicroLED בגודל 100 אינץ'? :wink:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #13 

@nils3373
הכוונה כמובן הייתה למסכי LCD.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #14 

01/11/2021 6:16  
cabasse1 כתב:
להשקיע כסף רב רק בשביל משחק בעיני זה טעות מוחלטת וחבל רוב השימוש במסך נועד לצפיה ולא לגיימיניג. בעיני זה טעות.
לגבי העידכון vrr וכל מיני זה כבר עודכן . צריך רק לבדוק זאת לעומק בחנות מתמחה .
לא ישפאר מקבל שירות מברימאג. שירות מעולה.
...
אמא'לה...
רכב נועד לנסיעה, לא להאזנה למוזיקה. אל תשקיע ברכב שיש לו סטאפ מולטימדיה מטורף אפילו אם ממש בא לך ואתה יכול להרשות לעצמך.
שולחן נועד לישיבה, אל תקנה שולחן יפה ויקר אם אתה רק רוצה לשים עליו עציצים וצמחיה, זו לא המטרה שלו.
ההדום הזה נועד לאחסון דברים, לא לשים עליו רגליים.
קולט את המסר?
יש אנשים שקונים מסך טלויזייה רק לגיימינג. תקרא לזה משחק ותזלזל במהות העניין עבור אנשים מסויימים, אבל אני 10 שנים לא נגעתי בקונסולה וה-CX שלי פשוט הכניסה אותי עמוק לתוך העולם. אז לא אני לא משחק שעות ביום, ואני יכול להעביר כמעט שבוע בלי לגעת, אבל אם פתאום יש לי זמן וחשק לשעתיים-שלוש ב-XBOX זאת חווייה סוריאליסטית על CX 77, זה פשוט כיף. לא כל מה שהוא משחק חייב להיות לילדים או גיימרים, לעשות מירוץ בגראפיקה מדהימה כשאתה ממש בתוך המסך זה סופר נחמד. תנסה.

פותח השרשור - אני עד לפני מספר חודשים הייתי נגד כל הטרנד HDMI 2.1 הזה. היום אני מבין שכל מי שהוא גיימר, רוצה להיות גיימר, או חושב שיש סיכוי שיהיה גיימר בעתיד הנראה לעין, הפיצ'רים של הגיימינג מאוד חשובים. בראש ובראשונה VRR ולא ה-120HZ דווקא. ה-VRR גורם לכל משחק בכל קצב רענון לרוץ חלק וזו חווייה מאוד כיפית.

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

כיום סוני לא מייצרת LED לגיימינג (אבל כן משווקת אותן ככאלה...)
גם ה VRR באיחור אופנתי של שנה וחצי לא באמת עובד,
לא ברור האם יעבוד מבלי להחריב דברים שכן עובדים והאם יגיע לכל מסכי ה LED שלהם,
ברור שזה קשור למגבלות של הצ'יפ של מדיטק שאתה הם עובדים, אבל עדיין זה המצב.

לכן מי שחשוב לו אלמנט הגיימינג ברמה של מעבר לפעם בחודש לשחק לא צריך לקנות סוני (כיום) אלא LG ( גם סמסונג זו אופציה)
מי שחשוב לו צפיה בסרטים , אפסקיילינג של תוכן ובכלל משתמש בטלוויזיה לצפיה יכול בהחלט להינות מהיתרונות שכן יש לסוני.
זאת דעתי לפחות

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”