סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
זה לא יעבוד לך לדעתי ישירות, אתה צריך איזשהו סוג של מתאם. באיזו מהירות גלישה מדובר?04/02/2022 19:20m1978 כתב: שלום .אני קניתי SFP מי בזק ו הם קניתי ראותר MikroTik RB5009UG+S+IN משהו יכול לאזור לא מתחבר לי ישירות ל אינטרנט.ראותר היגדרתי PPOE .שם משתמש ו סיסמה.משהו יכול לאעזור בבקשה?...
מדובר ב 1000 מייב למה אני צריך מתאם י? יש לי פורת SFP 10 G ו יש TRANCIVER של בזק 180 שייח?04/02/2022 19:29mrgadgets כתב: זה לא יעבוד לך לדעתי ישירות, אתה צריך איזשהו סוג של מתאם. באיזו מהירות גלישה מדובר?...
היה פו בחור ש חיבר אולאי הוא יעזור? שמו IDAN
ממה שקראתי על הGBIC SFP הזה הוא לא תמיד מסתנכרן גם בכלוב של ג׳יגה, אבל קטנתי, לא יודע.04/02/2022 19:44m1978 כתב: מדובר ב 1000 מייב למה אני צריך מתאם י? יש לי פורת SFP 10 G ו יש TRANCIVER של בזק 180 שייח?
היה פו בחור ש חיבר אולאי הוא יעזור?...
השתמשתי איתו בממיר מדיה ג׳יגה וזה עבד אחלה. לא מכיר את המיקרוטיק, אולי מישהו אחר ידע לעזור.
האם התקשרת לבזק וביקשת שיצמידו את הסריאלי של הנוקיה לפורט שלך?
בהצלחה
המודול SFP של בזק אמור לעבוד לך בפורט +SFP במהירות 1G, אבל הוא לא יכול להסתנכן ב-Auto Negotiation. אתה צריך לבטל Auto Negotiation בתפריט המתאים של הפורט (אם אתה משתמש ב-WebFig, צריך לבחור את הפורט המתאים מתפריט ה-Interfaces) ולנעול את הסנכרון למהירות 1G. אני מצרף תמונה של איך זה צריך להראות ב-WebFig.04/02/2022 19:20m1978 כתב: שלום .אני קניתי SFP מי בזק ו הם קניתי ראותר MikroTik RB5009UG+S+IN משהו יכול לאזור לא מתחבר לי ישירות ל אינטרנט.ראותר היגדרתי PPOE .שם משתמש ו סיסמה.משהו יכול לאעזור בבקשה?...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
בכדי לשפוך קצת אור על התעלומה מסתורית זו אני מצרף בדיקת PING מקו של BFIBER במהירות של 2.5G בהתחלה עם ערך TOS דצימלי של 63 ואחרי זה עם TOS של 64 ( ששווה ערך ב DSCP ל 16 ) . ובחלון הבא בקו בזק לא GPON, ישר עם TOS של 64, ששם ניתן לראות שחבילות אלה עוברות ללא בעיה. ולשאלה למה בערך TOS של 63 המנות עוד עוברות ובערך של 64 לא יש תשובה פשוטה שגם לא קשה לנחש אותה.03/02/2022 19:00itfan כתב: אני שמח לשמוע. עכשיו רק נשאר לך להשלים את שיעורי הבית ולבדוק אם אין אצלך חסימה של חבילות IP עם ערכי TOS/DSCP גבוהים.![]()
הערה: אם תתקין OpenWrt במקום pfSense (בשביל הביצועים) אז גם יהיה לך קל מאד לבצע בדיקות כאלה....
תודה רבה! פעם ראשונה שאני מקבל אינדיקציה לכך שזו לא רק בעיה מקומית באיזור שלי. נחמד גם לראות ש-pfSense יודע להריץ ping עם האופציה של שליטה על ה-TOS (ב-syntax של FreeBSD, כמובן). האם זה בא ככה עם המערכת, או שהיה צריך להתקין בשביל זה משהו?04/02/2022 23:30sys_admin כתב: בכדי לשפוך קצת אור על התעלומה מסתורית זו אני מצרף בדיקת PING מקו של BFIBER במהירות של 2.5G בהתחלה עם ערך TOS דצימלי של 63 ואחרי זה עם TOS של 64 ( ששווה ערך ב DSCP ל 16 ) . ובחלון הבא בקו בזק לא GPON, ישר עם TOS של 64, ששם ניתן לראות שחבילות אלה עוברות ללא בעיה....
אני ממש שונא לנחש דברים, מה גם שאחד הניחושים האפשריים שלי עד עכשיו היה שמדובר על באג בתשתית שבאיזור שלי בלבד. אז מה התשובה הפשוטה שגם לא קשה לנחש אותה?ולשאלה למה בערך TOS של 63 המנות עוד עוברות ובערך של 64 לא יש תשובה פשוטה שגם לא קשה לנחש אותה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

טוב אנסה לתת כיוון. התופעה נובעת מכך שאחד הציודים ברשת של בזק ברגע שהמנה או מסגרת ארוכה מדי, פשוט משליך אותה. ובשדה של TOS אם נביט עליו בצורה בינארית על ערך של 64 , מתווסף BIT אחד נוסף מוביל. והוא נראה כך: 10000 . והערך הקודם ( 63 ), נראה כך: 1111 ( BIT אחד פחות ). בגלל זה סימון DSCP מסוג CS2 וכל הגבוהים יותר כבר לא עוברים.
הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק.
ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:
הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק.
ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:
שדה ה-TOS הוא בדיוק ה-byte השני בכל חבילת IPv4 ולכן המשמעות הטכנית של ערך TOS נמוך מ-64 היא שגם הביט התשיעי וגם הביט העשירי בחבילה הם אפסים. אז מבחינה טכנית ברור שמשהו במערכות של בזק בודק את שני הביטים המסוימים האלה (התשיעי והעשירי) וזורק כל חבילה שבה לפחות אחד מהם הוא לא אפס. השאלה היא, למה לעשות כזה דבר? האם זה באג, או שהם עושים את זה בכוונה. ואם הם עושים את זה בכוונה, למה?05/02/2022 2:27sys_admin כתב: טוב אנסה לתת כיוון. התופעה נובעת מכך שאחד הציודים ברשת של בזק ברגע שהמנה או מסגרת ארוכה מדי, פשוט משליך אותה. ובשדה של TOS אם נביט עליו בצורה בינארית על ערך של 64 , מתווסף BIT אחד נוסף מוביל. והוא נראה כך: 10000 . והערך הקודם ( 63 ), נראה כך: 1111 ( BIT אחד פחות ). בגלל זה סימון DSCP מסוג CS2 וכל הגבוהים יותר כבר לא עוברים....
חיבור PPPoE זה בעצם סוג של tunnel ע"ג פרוטוקול ethernet וציודים שמעבירים אותו עד ל-Access Concentrator (שרת ה-PPPoE) לא אמורים להיות מודעים לפרוטוקול IPv4 שמועבר בתוכו. לכן נראה לי סביר להניח שהציוד הרלוונטי זה ה-Access Concentrator או משהו מעבר לו.הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק....
מה זה NG-PON2? איזה פרוטוקול זה אמור להיות? XG-PON?ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמה נקודות. PPPoE זה למעשה כימוס דו שכבתי של מנות IP ולא רק של IPv4 בלבד, אלה גם של IPv6 (רק בצורה שונה מה IPv4) ובזק ובזק בינלאומי מעבירים את שניהם דרך חייוג PPPoE.05/02/2022 3:23itfan כתב: שדה ה-TOS הוא בדיוק ה-byte השני בכל חבילת IPv4 ולכן המשמעות הטכנית של ערך TOS נמוך מ-64 היא שגם הביט התשיעי וגם הביט העשירי בחבילה הם אפסים. אז מבחינה טכנית ברור שמשהו במערכות של בזק בודק את שני הביטים המסוימים האלה (התשיעי והעשירי) וזורק כל חבילה שבה לפחות אחד מהם הוא לא אפס. השאלה היא, למה לעשות כזה דבר? האם זה באג, או שהם עושים את זה בכוונה. ואם הם עושים את זה בכוונה, למה?
חיבור PPPoE זה בעצם סוג של tunnel ע"ג פרוטוקול ethernet וציודים שמעבירים אותו עד ל-Access Concentrator (שרת ה-PPPoE) לא אמורים להיות מודעים לפרוטוקול IPv4 שמועבר בתוכו. לכן נראה לי סביר להניח שהציוד הרלוונטי זה ה-Access Concentrator או משהו מעבר לו.
מה זה NG-PON2? איזה פרוטוקול זה אמור להיות? XG-PON?...
כך נראית המסגרת שכוללת מידע במבנה זה: ובגלל שבתקן כימוס זה מידע עובר לא מוצפן, אלה שרק מוסיפים לו תוויות נוספות, במסגרות ETHERNET שכוללות את תעבורה PPPoE המדוברת כל מכשירים L2 כמו גשר, מתג וכו' יכולים לראות מה נמצא בתוך השדה שכולל את המנת IP וכמובן את כל התוויות שרות שלה, כמו למשל את אותה התווית TOS\DSCP וציוד זה יכול לעשות מה שמגדירים לו עם מסגרת זו, כמו למשל להשליך, לשנות את התווית, להסיר אותה וכו'.
עכשיו לשאלה האם בזק עושים את מה שעושים בהקשר זה בכוונה. אז התשובה היא לא, הם אפילו לא מודעים לכך. וגם, אם יגידו להם להפסיק עם זה, הם לא יבינו לא עם מה להפסיק וגם לא איך.
ובקשר לשאלה של "מה זה NG-PON2".
NG-PON2 הוא תקן PON נוסף מלפני כשבע שנים. השם המלא שלו הוא: Next-Generation Passive Optical Network 2. ואם למשל GPON שמשתמשים בו בישראל זה תקן מתחילת שנות 2000, שמוגבל על 2.5G על 1.5G על פורט OLT שיכול להתחלק ל 128 לקוחות, אז NG-PON2 מסוגל לספק 10GBPS סימטרי ללקוח ו OLT יכול לספק 40GBPS סימטרי לכל ענף, שהחלוקה שלו היא גם עם מפצלים פסיביים.
וגם לתקן של NG-PON2 יש כבר יורש מלפני כמה שנים ושמו הוא HSP ובסימון ITU הזיהוי שלו הוא: G.9804. והוא כבר נותן אפשרות לספק ללקוח בודד כ 50GBPS ועל קו בודד כ 64 ערוצים של 400GBPS כל אחד.
זה דוגמה של טופולוגית רשת HSP:
- TomerBenGigi
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- שם מלא: TomerBenGigi
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
ה SFP של בזק נכל לעבוד בראוטר
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?
תודה על האינפורמציה! קראתי על זה עכשיו. האם הניסוי הזה אומר שבזק מתכננים לדלג על XG-PON ולקפוץ ישר ל-NG-PON2 או שהם עשו ניסויים גם עם XG-PON?...
אין לי שום ניסיון אישי עם הנתב הזה, אבל מחיפוש קצר בגוגל הגעתי ל-FAQ באתר של Asus שניתן לראות בקישור הבא05/02/2022 12:35TomerBenGigi כתב: ה SFP של בזק נכל לעבוד בראוטר
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?...
https://www.asus.com/support/FAQ/1045800
היות וכתוב שם, בין היתר,
"The SFP+ interface only operates at 10Gbps speed and is not compatible with the 1 Gigabit data rate."
נראה לי סביר להניח שהמודול SFP של בזק לא יכול לעבוד בפורט +SFP של הנתב הזה.
אני שמח לשמוע!...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בגדול הניסויים שמתקיימים בבזק לא אומרים שטכנולוגיה זו שבניסוי תיכנס לשירות סדיר. למשל מלפני שנים ועד היום עוד מתקיימים במקביל מספר ניסויים של חיבורים של עד 10G סימטרי מעל זוגות נחושת של תשתית טלפון למרחקים של עד כמה מאות מטרים. מדובר על נגזרות של תקן G.mgfast . וזה לא אומר שבזק בשלב כלשה התכוונו להכניס את התקן זה לשימוש סדיר.05/02/2022 15:32itfan כתב: תודה על האינפורמציה! קראתי על זה עכשיו. האם הניסוי הזה אומר שבזק מתכננים לדלג על XG-PON ולקפוץ ישר ל-NG-PON2 או שהם עשו ניסויים גם עם XG-PON?...
יותר מזה, הפריסה המוגבלת של סיבים אופטיים ללקוחות הפרטיים בישראל בכל החברות תשתית עד כה יותר דומה לניסוי מאשר לשירות סדיר. והפריסה מתבצעת לרוב, אם יש במיקום ספציפי מי שיכול "לדאוג" לכך שהפריסה תתבצע הישוב שלו או אפילו בבניין שלו. למשל אני גר במצפה בגליל המערבי, שבו כל הבתים הם וילות ( בתי קרקע ) ומשום מה דווקא רק בישוב זה מכל הסביבה יש פריסת רשת סיבים של בזק.