סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
m1978
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #136 

שלום .אני קניתי SFP מי בזק ו הם קניתי ראותר MikroTik RB5009UG+S+IN משהו יכול לאזור לא מתחבר לי ישירות ל אינטרנט.ראותר היגדרתי PPOE .שם משתמש ו סיסמה.משהו יכול לאעזור בבקשה?

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #137 

04/02/2022 19:20  
m1978 כתב:
שלום .אני קניתי SFP מי בזק ו הם קניתי ראותר MikroTik RB5009UG+S+IN משהו יכול לאזור לא מתחבר לי ישירות ל אינטרנט.ראותר היגדרתי PPOE .שם משתמש ו סיסמה.משהו יכול לאעזור בבקשה?
...
זה לא יעבוד לך לדעתי ישירות, אתה צריך איזשהו סוג של מתאם. באיזו מהירות גלישה מדובר?

m1978
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #138 

04/02/2022 19:29  
mrgadgets כתב:
זה לא יעבוד לך לדעתי ישירות, אתה צריך איזשהו סוג של מתאם. באיזו מהירות גלישה מדובר?
...
מדובר ב 1000 מייב למה אני צריך מתאם י? יש לי פורת SFP 10 G ו יש TRANCIVER של בזק 180 שייח?
היה פו בחור ש חיבר אולאי הוא יעזור? שמו IDAN

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #139 

04/02/2022 19:44  
m1978 כתב:
מדובר ב 1000 מייב למה אני צריך מתאם י? יש לי פורת SFP 10 G ו יש TRANCIVER של בזק 180 שייח?
היה פו בחור ש חיבר אולאי הוא יעזור?
...
ממה שקראתי על הGBIC SFP הזה הוא לא תמיד מסתנכרן גם בכלוב של ג׳יגה, אבל קטנתי, לא יודע.
השתמשתי איתו בממיר מדיה ג׳יגה וזה עבד אחלה. לא מכיר את המיקרוטיק, אולי מישהו אחר ידע לעזור.

האם התקשרת לבזק וביקשת שיצמידו את הסריאלי של הנוקיה לפורט שלך?

בהצלחה

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #140 

04/02/2022 19:20  
m1978 כתב:
...
המודול SFP של בזק אמור לעבוד לך בפורט +SFP במהירות 1G, אבל הוא לא יכול להסתנכן ב-Auto Negotiation. אתה צריך לבטל Auto Negotiation בתפריט המתאים של הפורט (אם אתה משתמש ב-WebFig, צריך לבחור את הפורט המתאים מתפריט ה-Interfaces) ולנעול את הסנכרון למהירות 1G. אני מצרף תמונה של איך זה צריך להראות ב-WebFig.
MikrotikSFPsettings.jpg

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #141 

03/02/2022 19:00  
itfan כתב:
אני שמח לשמוע. עכשיו רק נשאר לך להשלים את שיעורי הבית ולבדוק אם אין אצלך חסימה של חבילות IP עם ערכי TOS/DSCP גבוהים. :)

הערה: אם תתקין OpenWrt במקום pfSense (בשביל הביצועים) אז גם יהיה לך קל מאד לבצע בדיקות כאלה.
...
בכדי לשפוך קצת אור על התעלומה מסתורית זו אני מצרף בדיקת PING מקו של BFIBER במהירות של 2.5G בהתחלה עם ערך TOS דצימלי של 63 ואחרי זה עם TOS של 64 ( ששווה ערך ב DSCP ל 16 ) . ובחלון הבא בקו בזק לא GPON, ישר עם TOS של 64, ששם ניתן לראות שחבילות אלה עוברות ללא בעיה.
ולשאלה למה בערך TOS של 63 המנות עוד עוברות ובערך של 64 לא יש תשובה פשוטה שגם לא קשה לנחש אותה.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #142 

04/02/2022 23:30  
sys_admin כתב:
בכדי לשפוך קצת אור על התעלומה מסתורית זו אני מצרף בדיקת PING מקו של BFIBER במהירות של 2.5G בהתחלה עם ערך TOS דצימלי של 63 ואחרי זה עם TOS של 64 ( ששווה ערך ב DSCP ל 16 ) . ובחלון הבא בקו בזק לא GPON, ישר עם TOS של 64, ששם ניתן לראות שחבילות אלה עוברות ללא בעיה.
...
תודה רבה! פעם ראשונה שאני מקבל אינדיקציה לכך שזו לא רק בעיה מקומית באיזור שלי. נחמד גם לראות ש-pfSense יודע להריץ ping עם האופציה של שליטה על ה-TOS (ב-syntax של FreeBSD, כמובן). האם זה בא ככה עם המערכת, או שהיה צריך להתקין בשביל זה משהו?
ולשאלה למה בערך TOS של 63 המנות עוד עוברות ובערך של 64 לא יש תשובה פשוטה שגם לא קשה לנחש אותה.
...
אני ממש שונא לנחש דברים, מה גם שאחד הניחושים האפשריים שלי עד עכשיו היה שמדובר על באג בתשתית שבאיזור שלי בלבד. אז מה התשובה הפשוטה שגם לא קשה לנחש אותה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #143 

טוב אנסה לתת כיוון. התופעה נובעת מכך שאחד הציודים ברשת של בזק ברגע שהמנה או מסגרת ארוכה מדי, פשוט משליך אותה. ובשדה של TOS אם נביט עליו בצורה בינארית על ערך של 64 , מתווסף BIT אחד נוסף מוביל. והוא נראה כך: 10000 . והערך הקודם ( 63 ), נראה כך: 1111 ( BIT אחד פחות ). בגלל זה סימון DSCP מסוג CS2 וכל הגבוהים יותר כבר לא עוברים.
הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק.

ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #144 

05/02/2022 2:27  
sys_admin כתב:
טוב אנסה לתת כיוון. התופעה נובעת מכך שאחד הציודים ברשת של בזק ברגע שהמנה או מסגרת ארוכה מדי, פשוט משליך אותה. ובשדה של TOS אם נביט עליו בצורה בינארית על ערך של 64 , מתווסף BIT אחד נוסף מוביל. והוא נראה כך: 10000 . והערך הקודם ( 63 ), נראה כך: 1111 ( BIT אחד פחות ). בגלל זה סימון DSCP מסוג CS2 וכל הגבוהים יותר כבר לא עוברים.
...
שדה ה-TOS הוא בדיוק ה-byte השני בכל חבילת IPv4 ולכן המשמעות הטכנית של ערך TOS נמוך מ-64 היא שגם הביט התשיעי וגם הביט העשירי בחבילה הם אפסים. אז מבחינה טכנית ברור שמשהו במערכות של בזק בודק את שני הביטים המסוימים האלה (התשיעי והעשירי) וזורק כל חבילה שבה לפחות אחד מהם הוא לא אפס. השאלה היא, למה לעשות כזה דבר? האם זה באג, או שהם עושים את זה בכוונה. ואם הם עושים את זה בכוונה, למה?
הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק.
...
חיבור PPPoE זה בעצם סוג של tunnel ע"ג פרוטוקול ethernet וציודים שמעבירים אותו עד ל-Access Concentrator (שרת ה-PPPoE) לא אמורים להיות מודעים לפרוטוקול IPv4 שמועבר בתוכו. לכן נראה לי סביר להניח שהציוד הרלוונטי זה ה-Access Concentrator או משהו מעבר לו.
ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:
...
מה זה NG-PON2? איזה פרוטוקול זה אמור להיות? XG-PON?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #145 

05/02/2022 3:23  
itfan כתב:
שדה ה-TOS הוא בדיוק ה-byte השני בכל חבילת IPv4 ולכן המשמעות הטכנית של ערך TOS נמוך מ-64 היא שגם הביט התשיעי וגם הביט העשירי בחבילה הם אפסים. אז מבחינה טכנית ברור שמשהו במערכות של בזק בודק את שני הביטים המסוימים האלה (התשיעי והעשירי) וזורק כל חבילה שבה לפחות אחד מהם הוא לא אפס. השאלה היא, למה לעשות כזה דבר? האם זה באג, או שהם עושים את זה בכוונה. ואם הם עושים את זה בכוונה, למה?

חיבור PPPoE זה בעצם סוג של tunnel ע"ג פרוטוקול ethernet וציודים שמעבירים אותו עד ל-Access Concentrator (שרת ה-PPPoE) לא אמורים להיות מודעים לפרוטוקול IPv4 שמועבר בתוכו. לכן נראה לי סביר להניח שהציוד הרלוונטי זה ה-Access Concentrator או משהו מעבר לו.

מה זה NG-PON2? איזה פרוטוקול זה אמור להיות? XG-PON?
...
כמה נקודות. PPPoE זה למעשה כימוס דו שכבתי של מנות IP ולא רק של IPv4 בלבד, אלה גם של IPv6 (רק בצורה שונה מה IPv4) ובזק ובזק בינלאומי מעבירים את שניהם דרך חייוג PPPoE.
כך נראית המסגרת שכוללת מידע במבנה זה:
ובגלל שבתקן כימוס זה מידע עובר לא מוצפן, אלה שרק מוסיפים לו תוויות נוספות, במסגרות ETHERNET שכוללות את תעבורה PPPoE המדוברת כל מכשירים L2 כמו גשר, מתג וכו' יכולים לראות מה נמצא בתוך השדה שכולל את המנת IP וכמובן את כל התוויות שרות שלה, כמו למשל את אותה התווית TOS\DSCP וציוד זה יכול לעשות מה שמגדירים לו עם מסגרת זו, כמו למשל להשליך, לשנות את התווית, להסיר אותה וכו'.

עכשיו לשאלה האם בזק עושים את מה שעושים בהקשר זה בכוונה. אז התשובה היא לא, הם אפילו לא מודעים לכך. וגם, אם יגידו להם להפסיק עם זה, הם לא יבינו לא עם מה להפסיק וגם לא איך.

ובקשר לשאלה של "מה זה NG-PON2".
NG-PON2 הוא תקן PON נוסף מלפני כשבע שנים. השם המלא שלו הוא: Next-Generation Passive Optical Network 2. ואם למשל GPON שמשתמשים בו בישראל זה תקן מתחילת שנות 2000, שמוגבל על 2.5G על 1.5G על פורט OLT שיכול להתחלק ל 128 לקוחות, אז NG-PON2 מסוגל לספק 10GBPS סימטרי ללקוח ו OLT יכול לספק 40GBPS סימטרי לכל ענף, שהחלוקה שלו היא גם עם מפצלים פסיביים.
וגם לתקן של NG-PON2 יש כבר יורש מלפני כמה שנים ושמו הוא HSP ובסימון ITU הזיהוי שלו הוא: G.9804. והוא כבר נותן אפשרות לספק ללקוח בודד כ 50GBPS ועל קו בודד כ 64 ערוצים של 400GBPS כל אחד.
זה דוגמה של טופולוגית רשת HSP:

TomerBenGigi
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
שם מלא: TomerBenGigi
נתן תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #146 

ה SFP של בזק נכל לעבוד בראוטר
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?

m1978
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #147 

תודה רבה לitfan הכל היתחיל לעבוד!!!!!!!!!

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #148 

05/02/2022 9:55  
sys_admin כתב:
NG-PON2 הוא תקן PON נוסף מלפני כשבע שנים.
...
תודה על האינפורמציה! קראתי על זה עכשיו. האם הניסוי הזה אומר שבזק מתכננים לדלג על XG-PON ולקפוץ ישר ל-NG-PON2 או שהם עשו ניסויים גם עם XG-PON?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #149 

05/02/2022 12:35  
TomerBenGigi כתב:
ה SFP של בזק נכל לעבוד בראוטר
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?
...
אין לי שום ניסיון אישי עם הנתב הזה, אבל מחיפוש קצר בגוגל הגעתי ל-FAQ באתר של Asus שניתן לראות בקישור הבא
https://www.asus.com/support/FAQ/1045800
היות וכתוב שם, בין היתר,
"The SFP+ interface only operates at 10Gbps speed and is not compatible with the 1 Gigabit data rate."
נראה לי סביר להניח שהמודול SFP של בזק לא יכול לעבוד בפורט +SFP של הנתב הזה.

05/02/2022 14:04  
m1978 כתב:
תודה רבה לitfan הכל היתחיל לעבוד!!!!!!!!!
...
אני שמח לשמוע!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #150 

05/02/2022 15:32  
itfan כתב:
תודה על האינפורמציה! קראתי על זה עכשיו. האם הניסוי הזה אומר שבזק מתכננים לדלג על XG-PON ולקפוץ ישר ל-NG-PON2 או שהם עשו ניסויים גם עם XG-PON?
...
בגדול הניסויים שמתקיימים בבזק לא אומרים שטכנולוגיה זו שבניסוי תיכנס לשירות סדיר. למשל מלפני שנים ועד היום עוד מתקיימים במקביל מספר ניסויים של חיבורים של עד 10G סימטרי מעל זוגות נחושת של תשתית טלפון למרחקים של עד כמה מאות מטרים. מדובר על נגזרות של תקן G.mgfast . וזה לא אומר שבזק בשלב כלשה התכוונו להכניס את התקן זה לשימוש סדיר.
יותר מזה, הפריסה המוגבלת של סיבים אופטיים ללקוחות הפרטיים בישראל בכל החברות תשתית עד כה יותר דומה לניסוי מאשר לשירות סדיר. והפריסה מתבצעת לרוב, אם יש במיקום ספציפי מי שיכול "לדאוג" לכך שהפריסה תתבצע הישוב שלו או אפילו בבניין שלו. למשל אני גר במצפה בגליל המערבי, שבו כל הבתים הם וילות ( בתי קרקע ) ומשום מה דווקא רק בישוב זה מכל הסביבה יש פריסת רשת סיבים של בזק. :lol:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”