יש מישהוא עם ספק בזק ללא פיצול בפייבר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

היי,
יש מישהוא שכבר עבר לבזק בלי פיצול? יש לי 2.5 בזק + בזק בנלאומי ואני רוצה לעבור לבזק בלי פיצול כמו בפרטנר
האם עדיין יש צורך בחייגן או חיבור אוטומטי כמו בפרטנר? יש שיפורים או להפך?

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

05/04/2022 0:04  
ViruzZ כתב:
היי,
יש מישהוא שכבר עבר לבזק בלי פיצול? יש לי 2.5 בזק + בזק בנלאומי ואני רוצה לעבור לבזק בלי פיצול כמו בפרטנר
האם עדיין יש צורך בחייגן או חיבור אוטומטי כמו בפרטנר? יש שיפורים או להפך?
...
יש עדיין חייגן אבל אם הראוטר הוא של בזק יגדירו לך במעמד השיחה, אם לא ישלחו לך יוזר ותגדיר בעצמך, אין עוד התעסקות.
אני מחובר לספק בזק זמן מה, לא מצאתי הבדל מבזק בינלאומי ברמת המהירות או הפינגים, יש משחקים מסוימים שיש לי קצת פחות פינג מאשר בזק בילאומי, אבל לא הבדל דרמטי, 3-5MS.

קח בחשבון שיש CGNAT, ל60 אחוז מהאנשים זה כנראה לא יפריע, אבל שתדע שזה קיים, ולצאת מהNAT זה רק על ידי IP קבוע.

ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #3 

05/04/2022 0:30  
naorbh כתב:
יש עדיין חייגן אבל אם הראוטר הוא של בזק יגדירו לך במעמד השיחה, אם לא ישלחו לך יוזר ותגדיר בעצמך, אין עוד התעסקות.
אני מחובר לספק בזק זמן מה, לא מצאתי הבדל מבזק בינלאומי ברמת המהירות או הפינגים, יש משחקים מסוימים שיש לי קצת פחות פינג מאשר בזק בילאומי, אבל לא הבדל דרמטי, 3-5MS.

קח בחשבון שיש CGNAT, ל60 אחוז מהאנשים זה כנראה לא יפריע, אבל שתדע שזה קיים, ולצאת מהNAT זה רק על ידי IP קבוע.
...
יש לי ראוטר של בזק [אני בחיבור 2.5 בזק + בזק בנלאומי], אבל בדיוק קניתי ציוד מיוחד [כדי להתחבר בפרטי 2.5 צריך ציוד שיש אותו רק ל מוכר אחד באולם, לפחות הוא בסין] כדי להשתמש בציוד הפרטי שלי לחיבור ושם אני יצתרך להגדיר חייגן, בפרטנר היה מאד נוח.

אז רגע, ברגע שאני עובר לבק בלי ספק צד שלישי יהיה לי double nat? עדיף להישאר כמו שיש? אין ממש יתרון למעבר?

ב כתבה על בזק אמרו שבעתיד יהיו חבילות גיימר מיוחדות עם IP קבוע, אבל רשום בעתיד
https://www.ynet.co.il/economy/article/skzqsc11qq

מישהו יכול לתרגם את שתי המילים האחרונות? באיזו שפה זה?

בהמשך בזק גם תציע שירותים לגיימרים, כמו כתובת ip קבועה ללא הגבלת רוחב פס ומערך מגה פופים.

RomaPek
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

05/04/2022 1:02  
ViruzZ כתב:
יש לי ראוטר של בזק [אני בחיבור 2.5 בזק + בזק בנלאומי], אבל בדיוק קניתי ציוד מיוחד [כדי להתחבר בפרטי 2.5 צריך ציוד שיש אותו רק ל מוכר אחד באולם, לפחות הוא בסין] כדי להשתמש בציוד הפרטי שלי לחיבור ושם אני יצתרך להגדיר חייגן, בפרטנר היה מאד נוח.
...
אפשר קישור לחנות של המוכר היחיד בעולם?

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

05/04/2022 1:02  
ViruzZ כתב:

אז רגע, ברגע שאני עובר לבק בלי ספק צד שלישי יהיה לי double nat? עדיף להישאר כמו שיש? אין ממש יתרון למעבר?

ב כתבה על בזק אמרו שבעתיד יהיו חבילות גיימר מיוחדות עם IP קבוע, אבל רשום בעתיד
https://www.ynet.co.il/economy/article/skzqsc11qq

מישהו יכול לתרגם את שתי המילים האחרונות? באיזו שפה זה?

בהמשך בזק גם תציע שירותים לגיימרים, כמו כתובת ip קבועה ללא הגבלת רוחב פס ומערך מגה פופים.
...
זה לא בדיוק double nat, אבל כן אתה תהיה מאחורי CGNAT.
אם אין לך צורך בגישה מבחוץ לרשת הביתית, שימושי בעיקר למצלמות וכו, סיכוי טוב שלא תרגיש בהבדל.

בגדול, אם טוב לך במצב הקיים אין סיבה באמת לעשות שינוי, בלי קשר אם הספק בזק טוב או לא.
אם כבר קנית את כל הציוד הנדרש לחיבור 2.5 עם ציוד פרטי, אז מצוין תחזיר את הטיפילינק ותקבל את הכסף בחזרה.

לטעמי אתה קצת עושה מעניין החייגן סיפור גדול, זה לא משהו שמתעסקים איתו ביום יום, ואין סיבה שיעיק עליך, זה משהו ש"דוחפים" לראוטר וזהו, אלא אם כן אתה משחק עם הציוד הרבה ומגדיר מחדש, וגם אז, מדובר בהגדרה שמעכבת אותך בדיוק בעוד דקה אחת.
כל חברה בארץ משתמשת בשיטת הזו, פרטנר היחידה שמשתמשת בDHCP, וגם היא משתמשת בPPPOE במקרים שהלקוח צריך IP קבוע או במקרים חריגים שמעבר לPPPOE הוא הפתרון לבעיה של הלקוח.

ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #6 

05/04/2022 1:36  
RomaPek כתב:
אפשר קישור לחנות של המוכר היחיד בעולם?
...
יש הכול פה בעמוד הראשון
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php#f=62&t=367574

אתה צריך ממיר מדיה של 2.5, לא MultiGIG אלה 2.5 ו מודול גם של 2.5, לא 1+2.5 או 2.5 +5+10, אלה 2.5

ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

05/04/2022 1:56  
naorbh כתב:
אם אין לך צורך בגישה מבחוץ לרשת הביתית, שימושי בעיקר למצלמות וכו, סיכוי טוב שלא תרגיש בהבדל.

בגדול, אם טוב לך במצב הקיים אין סיבה באמת לעשות שינוי, בלי קשר אם הספק בזק טוב או לא.
אם כבר קנית את כל הציוד הנדרש לחיבור 2.5 עם ציוד פרטי, אז מצוין תחזיר את הטיפילינק ותקבל את הכסף בחזרה.

לטעמי אתה קצת עושה מעניין החייגן סיפור גדול, זה לא משהו שמתעסקים איתו ביום יום, ואין סיבה שיעיק עליך, זה משהו ש"דוחפים" לראוטר וזהו, אלא אם כן אתה משחק עם הציוד הרבה ומגדיר מחדש, וגם אז, מדובר בהגדרה שמעכבת אותך בדיוק בעוד דקה אחת.
כל חברה בארץ משתמשת בשיטת הזו, פרטנר היחידה שמשתמשת בDHCP, וגם היא משתמשת בPPPOE במקרים שהלקוח צריך IP קבוע או במקרים חריגים שמעבר לPPPOE הוא הפתרון לבעיה של הלקוח.
...
העניין של חייגן זה 1492, ובווינדוס זה 1500, אפשר לשנות ובכלל זה אמור לשנות אוטומטי, אבל יש לי מחשב עם ווינדוס 10 שרושם לי 1500, באחד אם ווינדוס 11 שיניתי ובאחר זה היה אוטומטי

צריך לבדוק ולשנות וזה עוד שלב של אי נוחות

היה לי DHCP גם ב הוט עם 500 מגה, אחרי זה עברתי ל פרטנר סיב 1000 שם גם היה ואחרי זה עברתי ל סיב 2.5 בבזק ו חשבתי שזה מוזר לחזור לימי החייגן
בנוסף חסר לי IPV6, היה לי בפרטנר וזה היה עובד טוב ושימושי

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

היום אני עבור לעבור מפרטנר (חבילה 1000/100) לבזק (חבילה 1000/250)
אבל עכשיו שאני רואה שגם אתה מאחורי NAT וגם אין IPV6 אני מתחיל להתחרט :(
אני צריך חיבור מרחוק, וIPV6 שימושי לי

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

טוב, ביטלתי בינתיים את ההתקנה
מילא לשלם פרמיה על תוספת העלאה, אבל לשלם גם על IP קבוע נראה לי מוגזם.

איך אין IPV6? זה חובה (רגולטורית) היום

dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: name name
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #10 

05/04/2022 1:56  
naorbh כתב:

...
היי, אשמח אם תוכל בבקשה לעשות traceroute לכמה שרתים בחו"ל כדי לבדוק את הניתוב של הספק של בזק ללא הפיצול:

ns1.your-server.de
ovh.net
speedtest-lon1.digitalocean.com

תודה רבה.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 643
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

אני עברתי שלשום מ 014 וגיימר לבזק הספקית בחבילה 2.5/250 - בנתיים שמתי לב פינג ל 8.8.8.8 ב 014 היה 43ms ובבזק החדשה 67ms - אולי כי לקחתי איפי קבוע - בשאר הדברים אני לא מרגיש שינוי
ה ipv6 עובד בסדר גמור

dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: name name
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #12 

05/04/2022 13:23  
gabif כתב:
אני עברתי שלשום מ 014 וגיימר לבזק הספקית בחבילה 2.5/250 - בנתיים שמתי לב פינג ל 8.8.8.8 ב 014 היה 43ms ובבזק החדשה 67ms - אולי כי לקחתי איפי קבוע - בשאר הדברים אני לא מרגיש שינוי
ה ipv6 עובד בסדר גמור
...
היי, אילו טווחי כתובות ip קיבלת? שתי ספרות ראשונות למשל 185.130 או 2a02:1 פשוט מעניין אותי כי כרגע אני עם 014 דרך הוט אבל הסיבים של בזק קרובים לאזור מגורי וייתכן שאוכל להתחבר בקרוב... תודה!

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #13 

05/04/2022 3:33  
ViruzZ כתב:
העניין של חייגן זה 1492, ובווינדוס זה 1500, אפשר לשנות ובכלל זה אמור לשנות אוטומטי, אבל יש לי מחשב עם ווינדוס 10 שרושם לי 1500, באחד אם ווינדוס 11 שיניתי ובאחר זה היה אוטומטי

צריך לבדוק ולשנות וזה עוד שלב של אי נוחות

היה לי DHCP גם ב הוט עם 500 מגה, אחרי זה עברתי ל פרטנר סיב 1000 שם גם היה ואחרי זה עברתי ל סיב 2.5 בבזק ו חשבתי שזה מוזר לחזור לימי החייגן
בנוסף חסר לי IPV6, היה לי בפרטנר וזה היה עובד טוב ושימושי
...
כל הספקיות מחויבות בחוק לתת לך IPV6, לי יש, לא רואה בעיה עם זה.
אתה עובד עם מחשב בודד בכבל? אין לך ראוטר בבית? אתה זן נדיר כנראה חחח
לא רואה סיבה עדיין לעבוד היום עם מחשב ישירות ל"מודם", הרוב עובדים עם ראוטר אז לא נתקלים בבעיות כמו שלך.
אני לא בטוח שרק עניין הMTU בווינדוס גורם לבעיות. בין 1492 ל1500 יש הבדל מאוד קטן שלא אמור להוריד את המהירות כלכך ברמה כל כך דרסטית.

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #14 

05/04/2022 12:05  
dmuyuy3 כתב:
היי, אשמח אם תוכל בבקשה לעשות traceroute לכמה שרתים בחו"ל כדי לבדוק את הניתוב של הספק של בזק ללא הפיצול:

ns1.your-server.de
ovh.net
speedtest-lon1.digitalocean.com

תודה רבה.
...
בשמחה
קח בחשבון שאני עם IP קבוע
דרך אגב לovh אני מקבל מהירות מלאה לerith וגם לroubaix

image.png
(28.65 KiB) הורד 10374 פעמים
image.png
(28.35 KiB) הורד 10374 פעמים