שיחות קוליות בוואטסאפ לא מתחברות - רק על סיב בזק עם ספק בזק
@sys_adminאני דווקא יכול לומר לך מהצד של לקוח ביתי פשוט 2 דברים:
1. דווקא ביישוב שלי וממה שאני שומע, המון כן מתחברים, ובעיקר דרך סלקום כי הם מכניסים את זה יפה בעסקה עם טלוויזיה וסלולר לכל המשפחה, ככה שמוסיפים 20-30 ש"ח לחודש ומקבלים ג'יגה על סיב, עם התקנה חינם וכולל השכירות של הראוטר.
יש גם כאלו שמתחברים לפרטנר.
כל מי ששמעתי שהתחבר לבזק או לבזק בינלאומי אלו אנשים שאו שמבינים קצת יותר מהצרכן הממוצע, או שעובדי IBM מייקרוסופט וכו שמחוייבים לניתוב וספק איכותי לשם העבודה מהבית.
אלו שלא מתחברים זה אלו שהנושא פשוט לא מעניין אותם בשום צורה, או אלו שאין להם סבלנות להתעסק עם זה.
אני גם יודע שביובלים לדוגמא, המשפחות ביישוב לא רוצות להתחבר לסיב של בזק מתוך אג'נדה דבילית של אנחנו רוצים שהתשתית תהיה שלנו וסגרו מכרז עם איזו חברה פרטית שישחילו בתוך תשתית ישנה שיש ביישוב. גם יודע שבמועצה סגרו עסקה עם חברה כזאת ושיש עם זה בלאגן גדול עכשיו כי בזק נכנסו ואנשים שהתחייבו כבר לא רוצים להתחבר.
2. עצוב לשמוע. ציפיתי ליותר. זו לא חברה על שוק סיטונאי. ויש מחלקת הנדסה רצינית שזו תפקידה. התנהגות של ישראלים...
3. אני מחובר לבזק. ניסיתי להתקשר לבזק בינלאומי בשביל להתחבר או לשדרג או מה שלא יהיה ולא ענו לי במשך זמן ארוך והתייאשתי. גם ככה אף פעם לא הייתי מרוצה מהשירות לקוחות שלהם. אין לי צורך באייפי קבוע ואין לי צורך במהירות העלאה גבוהה מה100, אפילו לאחרונה העלנו את כל התמונות והסרטונים של המשפחה והילדים לגוגל דרייב שיהיה עוד גיבוי (2TB בערך) - מבחינתי זה לקח זמן קצר ומטורף והייתי מבסוט מעל ומעבר.
1. דווקא ביישוב שלי וממה שאני שומע, המון כן מתחברים, ובעיקר דרך סלקום כי הם מכניסים את זה יפה בעסקה עם טלוויזיה וסלולר לכל המשפחה, ככה שמוסיפים 20-30 ש"ח לחודש ומקבלים ג'יגה על סיב, עם התקנה חינם וכולל השכירות של הראוטר.
יש גם כאלו שמתחברים לפרטנר.
כל מי ששמעתי שהתחבר לבזק או לבזק בינלאומי אלו אנשים שאו שמבינים קצת יותר מהצרכן הממוצע, או שעובדי IBM מייקרוסופט וכו שמחוייבים לניתוב וספק איכותי לשם העבודה מהבית.
אלו שלא מתחברים זה אלו שהנושא פשוט לא מעניין אותם בשום צורה, או אלו שאין להם סבלנות להתעסק עם זה.
אני גם יודע שביובלים לדוגמא, המשפחות ביישוב לא רוצות להתחבר לסיב של בזק מתוך אג'נדה דבילית של אנחנו רוצים שהתשתית תהיה שלנו וסגרו מכרז עם איזו חברה פרטית שישחילו בתוך תשתית ישנה שיש ביישוב. גם יודע שבמועצה סגרו עסקה עם חברה כזאת ושיש עם זה בלאגן גדול עכשיו כי בזק נכנסו ואנשים שהתחייבו כבר לא רוצים להתחבר.
2. עצוב לשמוע. ציפיתי ליותר. זו לא חברה על שוק סיטונאי. ויש מחלקת הנדסה רצינית שזו תפקידה. התנהגות של ישראלים...
3. אני מחובר לבזק. ניסיתי להתקשר לבזק בינלאומי בשביל להתחבר או לשדרג או מה שלא יהיה ולא ענו לי במשך זמן ארוך והתייאשתי. גם ככה אף פעם לא הייתי מרוצה מהשירות לקוחות שלהם. אין לי צורך באייפי קבוע ואין לי צורך במהירות העלאה גבוהה מה100, אפילו לאחרונה העלנו את כל התמונות והסרטונים של המשפחה והילדים לגוגל דרייב שיהיה עוד גיבוי (2TB בערך) - מבחינתי זה לקח זמן קצר ומטורף והייתי מבסוט מעל ומעבר.
ברוב המקרים, מי שמשתמש במודול SFP ONT בשילוב עם נתב שאין לו כלוב SFP מובנה צריך בנוסף לנתב להשתמש גם בממיר מדיה שאליו נכנס המודול. ה-ZTE F601 מחליף את השילוב של מודול SFP + ממיר מדיה. הגודל הפיזי שלו וגם צריכת החשמל דומים. ה-BeFiber זה מכשיר הרבה יותר גדול שצורך יותר חשמל.26/05/2022 15:17sys_admin כתב: הגעת למה שכל כך רצית להימנע ממנו, שזה "עלות נוספת של חשמל שהוא צורך ומקום שהוא תופס"....
אם משתמשים בציוד קצה שאינו של בזק, אז זה המצב. שימוש ב-BeFiber בתור Bridge לא באמת מבטל את זה.ועוד מספר חסרונות "קטנים" כמו למשל זה שבכל בעיה, כולל גם של בזק, בזק תשמח להאשים את הציוד הפרטי של הלקוח ותשגע אותו עם סיפורים של "אסור לנו לבדוק את הבעיות במקרה שיש ציוד קצה שהוא לא שלנו....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
@Noam555
גם אצלינו בישוב כחצי מאלה שהתענינו להתחבר ניסו לעשות את זה דרך פרטנר או דרך סלקום על תשתית של בזק. אבל חלק גדול מהם גילו מהר מאוד שהקבלני התקנות שנשלחו מחברות אלה פשוט לא מוכנים להתאמץ וסגרו את ההתקנות בסטטוס של אין תשתית באתר הלקוח. הסיבה היא בכך שכל הצינורות תקשורת שבין הארון של בזק לבין הבית של הלקוח פשוט לא במצב הכי טוב וקבלן כזה שמקבל גרושים על התקנה זו מחברות כמו סלקום או פרטנר לא מוכן לבזבז את הזמן שלו ואחרי שהסטלבד שלו לא עובר חלק לגמרי הוא מספר ללקוח שאין אפשרות להתקנה בתשתית זו ושלקוח חייב לדאוג לתשתית תקינה ואחרי זה להזמין התקנה חוזרת. ואחרי שלקוח מברר את המחיר של תיקון הצינור בין ארון של בזק לבין הבית שלו, הוא פשוט יורד מהסיפור. במקרה של התקנה של בזק, הקבלן של בזק מתאמץ טיפה יותר, אבל גם עד גבול מסוים. גם יש את נושא שהקבלני התקנות של פרטנר ושל סלקום פשוט שוברים את הדלתות של הארונות של בזק, בגלל שאין להם מפתחות תקינים לארונות אלה. ואחרי שהארונות אלה שבורים, מי שצריך לממן את התיקון זה הוא ישוב עצמו, שלא ממש מוכן לשלם את הסכומים אלה.
בקשר לסיפורים כמו של יובלים וישובים אחרים שסגרו עם קבלן שמבטיח לעשות להם תשתית פנימית של הישוב כמו גם במקרה של המועצה, אז במקרים אלה עדיף כבר שלא יצא מהפרוייקט זה כלום, מאשר יתחילו אותו בכלל. וזה מהסיבה הפשוטה שבמקומות שכן התחילו את הסיפור זה מדובר על כך שזה בור ללא תחתית של כסף ושהחברות שזכו במכרז על ידי כך שנתו מחיר זול יותר מאחרים, כלל לא יכולים לספק את מה שמובטח ורק מבקשים עוד ועוד כסף מהישוב ובסוף מתברר שלא רק התשתית היישובית היא הבעייתית, אלה שבכדי שיהיה אינטרנט מתשתית זו נדרש להזין אותה בה ובשביל זה צריך להזמין קו תמסורת שהמחיר החודשי שלו עולה פר משפחה יותר מאלף ש''ח בחודש ובשביל לחסוך את המחיר זה מזמינים קו שמספיק למשפחה אחת ולא לישוב שלם ובשלב הבא מתברר שהאינטרנט לא זז כלל.
2. בזק יכולים להתנהל כך רק מהסיבה היחידה שהחלופות האחרות גרועות הרבה יותר וגם לקוחות בדרך כלל מודעים לכך.
3. בקשר לשירות של בזק בינלאומי, גם כן מדובר על רע במיעוטו וחלופות אחרות, כולל הספק של בזק עצמה הם הרבה יותר גרועים. גם הנושא של כתובת IP קובעה היא מהסיבה שהספק אינטרנט של בזק, כמו גם כמה אחרים פשוט לא מספקים כלל כתובת אמיתית, אלה ששמים את הלקוחות אחרי NAT, דבר שלא משפיע לטובה כלל בהיבטים רבים, כולל גם בנושא של VOIP. זו הסיבה למה כן כדאי לך להזמין כתובת IP קבועה.
גם אצלינו בישוב כחצי מאלה שהתענינו להתחבר ניסו לעשות את זה דרך פרטנר או דרך סלקום על תשתית של בזק. אבל חלק גדול מהם גילו מהר מאוד שהקבלני התקנות שנשלחו מחברות אלה פשוט לא מוכנים להתאמץ וסגרו את ההתקנות בסטטוס של אין תשתית באתר הלקוח. הסיבה היא בכך שכל הצינורות תקשורת שבין הארון של בזק לבין הבית של הלקוח פשוט לא במצב הכי טוב וקבלן כזה שמקבל גרושים על התקנה זו מחברות כמו סלקום או פרטנר לא מוכן לבזבז את הזמן שלו ואחרי שהסטלבד שלו לא עובר חלק לגמרי הוא מספר ללקוח שאין אפשרות להתקנה בתשתית זו ושלקוח חייב לדאוג לתשתית תקינה ואחרי זה להזמין התקנה חוזרת. ואחרי שלקוח מברר את המחיר של תיקון הצינור בין ארון של בזק לבין הבית שלו, הוא פשוט יורד מהסיפור. במקרה של התקנה של בזק, הקבלן של בזק מתאמץ טיפה יותר, אבל גם עד גבול מסוים. גם יש את נושא שהקבלני התקנות של פרטנר ושל סלקום פשוט שוברים את הדלתות של הארונות של בזק, בגלל שאין להם מפתחות תקינים לארונות אלה. ואחרי שהארונות אלה שבורים, מי שצריך לממן את התיקון זה הוא ישוב עצמו, שלא ממש מוכן לשלם את הסכומים אלה.
בקשר לסיפורים כמו של יובלים וישובים אחרים שסגרו עם קבלן שמבטיח לעשות להם תשתית פנימית של הישוב כמו גם במקרה של המועצה, אז במקרים אלה עדיף כבר שלא יצא מהפרוייקט זה כלום, מאשר יתחילו אותו בכלל. וזה מהסיבה הפשוטה שבמקומות שכן התחילו את הסיפור זה מדובר על כך שזה בור ללא תחתית של כסף ושהחברות שזכו במכרז על ידי כך שנתו מחיר זול יותר מאחרים, כלל לא יכולים לספק את מה שמובטח ורק מבקשים עוד ועוד כסף מהישוב ובסוף מתברר שלא רק התשתית היישובית היא הבעייתית, אלה שבכדי שיהיה אינטרנט מתשתית זו נדרש להזין אותה בה ובשביל זה צריך להזמין קו תמסורת שהמחיר החודשי שלו עולה פר משפחה יותר מאלף ש''ח בחודש ובשביל לחסוך את המחיר זה מזמינים קו שמספיק למשפחה אחת ולא לישוב שלם ובשלב הבא מתברר שהאינטרנט לא זז כלל.
2. בזק יכולים להתנהל כך רק מהסיבה היחידה שהחלופות האחרות גרועות הרבה יותר וגם לקוחות בדרך כלל מודעים לכך.
3. בקשר לשירות של בזק בינלאומי, גם כן מדובר על רע במיעוטו וחלופות אחרות, כולל הספק של בזק עצמה הם הרבה יותר גרועים. גם הנושא של כתובת IP קובעה היא מהסיבה שהספק אינטרנט של בזק, כמו גם כמה אחרים פשוט לא מספקים כלל כתובת אמיתית, אלה ששמים את הלקוחות אחרי NAT, דבר שלא משפיע לטובה כלל בהיבטים רבים, כולל גם בנושא של VOIP. זו הסיבה למה כן כדאי לך להזמין כתובת IP קבועה.
@sys_adminאנסה להגיב בקצרה את מה שיש לי להגיד ואעצור כאן חחח:
1. בקשר לקבלני השחלות - יותר ממסכים. לאחד השכנים סלקום באו ולא הצליחו להשחיל סיב, והוא בהחלטה רגעית גרועה מאוד אישר להם להעביר את הסיב באוויר (מגרש נמוך מהרחוב) ועל הבית, נכנס עם חור דרך הקיר. שמעתי ולא האמנתי.
אבל גם הקבלן של בזק שהגיע אלי, היה פחות ממוצלח והייתי צריך לעזור לו כדי שההשחלה תצליח. (אציין שהיא באמת הייתה קצת קשוחה, הקוברה הייתה מעט סתומה והצינור בבית מהארון תקשורת בכניסה היה צר ומלא)
בנושא הדלתות - גם אצלי בארון שמרכז אותי וכמה שכנים הם שברו את הדלת. ואני לא מצליח להבין למה? לכל הארונות האלה יש מפתח ספציפי שאני מניח שאתה מכיר ונקרא מפתח בזק. לכל קבלן זאטוט וכל מפקח או מנהל בענף הבנייה שמכבד את עצמו יש כזה על הצרור ולהשיג אחד זה אחד הדברים הכי פשוטים שאפשר לעשות. אז עוד יותר לקבלן שמתעסק בתקשורת!!! למה לשבור???
כל נושא הנפח שהם משלמים עליו ברור וידוע לכל אדם הגיוני, ברור כשמש שהאנשים שהתעסקו עם הנושא במועצה וביישובים לא מבינים כלום. אבל לפחות הם כנראה גרמו בכך לפריסה מואצת של בזק אז לי בטח שלא אכפת.
3. אחרי כל החוויה מהם בזמן האחרון, גם סביב הניתוק של הקו הקיים, וגם חוויות עבר, את האמת שאין לי שום עניין לחזור אליהם גם לא בעד מחיר כזה או אחר או כתובת אמיתית. השירות ששילמתי עליו יותר וקיבלתי מבזק בנתיים היה סופרב. (חוץ מהעניין המעצבן עליו נפתח השרשור והתגובה שלהם אל כך שהעלת אותו).
מודע לעניין הNAT, הנציג ציין את זה כששאלתי כשהזמנתי את החיבור. אבל הבנתי שבIPV6 הכתובת כן אמיתית, תאמת שלא בדקתי.
אתה רומז שכתובת קבועה גם היא פתרון לבעיה? כי מעבר לזה באמת שאין לי תלונות והכל עובד "סוכר". השיחות האינטרנטיות היחידות שיוצאות מכאן הן או wifi calling, שעובד נפלא בלי עניינים, או zoom לפגישות וכו ועובד כנ"ל, או whatsapp שממה שאני מבין הZTE יפתור תעניין.
אין לי צורך בגישה מרחוק לרשת לענייני מצלמות IP או כונן אחסון וכו... וגם לא יהיה צורך כזה כנראה.
1. בקשר לקבלני השחלות - יותר ממסכים. לאחד השכנים סלקום באו ולא הצליחו להשחיל סיב, והוא בהחלטה רגעית גרועה מאוד אישר להם להעביר את הסיב באוויר (מגרש נמוך מהרחוב) ועל הבית, נכנס עם חור דרך הקיר. שמעתי ולא האמנתי.
אבל גם הקבלן של בזק שהגיע אלי, היה פחות ממוצלח והייתי צריך לעזור לו כדי שההשחלה תצליח. (אציין שהיא באמת הייתה קצת קשוחה, הקוברה הייתה מעט סתומה והצינור בבית מהארון תקשורת בכניסה היה צר ומלא)
בנושא הדלתות - גם אצלי בארון שמרכז אותי וכמה שכנים הם שברו את הדלת. ואני לא מצליח להבין למה? לכל הארונות האלה יש מפתח ספציפי שאני מניח שאתה מכיר ונקרא מפתח בזק. לכל קבלן זאטוט וכל מפקח או מנהל בענף הבנייה שמכבד את עצמו יש כזה על הצרור ולהשיג אחד זה אחד הדברים הכי פשוטים שאפשר לעשות. אז עוד יותר לקבלן שמתעסק בתקשורת!!! למה לשבור???
כל נושא הנפח שהם משלמים עליו ברור וידוע לכל אדם הגיוני, ברור כשמש שהאנשים שהתעסקו עם הנושא במועצה וביישובים לא מבינים כלום. אבל לפחות הם כנראה גרמו בכך לפריסה מואצת של בזק אז לי בטח שלא אכפת.
3. אחרי כל החוויה מהם בזמן האחרון, גם סביב הניתוק של הקו הקיים, וגם חוויות עבר, את האמת שאין לי שום עניין לחזור אליהם גם לא בעד מחיר כזה או אחר או כתובת אמיתית. השירות ששילמתי עליו יותר וקיבלתי מבזק בנתיים היה סופרב. (חוץ מהעניין המעצבן עליו נפתח השרשור והתגובה שלהם אל כך שהעלת אותו).
מודע לעניין הNAT, הנציג ציין את זה כששאלתי כשהזמנתי את החיבור. אבל הבנתי שבIPV6 הכתובת כן אמיתית, תאמת שלא בדקתי.
אתה רומז שכתובת קבועה גם היא פתרון לבעיה? כי מעבר לזה באמת שאין לי תלונות והכל עובד "סוכר". השיחות האינטרנטיות היחידות שיוצאות מכאן הן או wifi calling, שעובד נפלא בלי עניינים, או zoom לפגישות וכו ועובד כנ"ל, או whatsapp שממה שאני מבין הZTE יפתור תעניין.
אין לי צורך בגישה מרחוק לרשת לענייני מצלמות IP או כונן אחסון וכו... וגם לא יהיה צורך כזה כנראה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא רק שבעבר כתבתי את זה שהתשתית נחושת ולא רק נחושת, אלה גם אחרת כמו תשתית קואקסיאלית26/05/2022 17:03want_upload כתב: בעבר כתבת הרבה פעמים שהתשתית הנחושת שיש בארץ מתאימה לצרכים של שנות ה-90. עכשיו אתה פתאום טוען ש-30,40 מגה יספיק לרוב הצרכים.![]()
ציטוטים מכמה תגובות שלך בפורום:...
היו כאן על כך מספר רב של דיונים שהמשתתפים בהם למשל התלוננו על כך שתשתית הסיבים הגיעה לשכונה שלהם במרחק של כמה מאות מטרים מהם ושם נתקעה כבר שנים והם ממש, אבל ממש חייבים חיבור כזה, אבל כבר כמה שנים הבית שלהם לא נכנס לאזור פריסה. וכבר מייד אחרי שהסברתי להם שבמחיר רכישה חד פעמית של מאות דולרים בודדים הם יכולים לגשר עם ציוד אלחוטי פשוט את הפער בין הסיבים לבין הבית שלהם, אז מייד התברר שגם החיבור שיש להם היום מספיק להם לגמרי.
כך שפשוט לא הבנת למה התכוונתי במה שכתבתי בדיון זה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא רק שה-ZTE F601 מגביל את השימוש ומונע חיבור לחבילה של 2.5G, אלה גם שהוא צורך את אותו ההספק כמו ה BeFiber במצב של גשר ואשר החלק האלחוטי שלו מכובה.26/05/2022 18:59itfan כתב: ברוב המקרים, מי שמשתמש במודול SFP ONT בשילוב עם נתב שאין לו כלוב SFP מובנה צריך בנוסף לנתב להשתמש גם בממיר מדיה שאליו נכנס המודול. ה-ZTE F601 מחליף את השילוב של מודול SFP + ממיר מדיה. הגודל הפיזי שלו וגם צריכת החשמל דומים. ה-BeFiber זה מכשיר הרבה יותר גדול שצורך יותר חשמל.
אם משתמשים בציוד קצה שאינו של בזק, אז זה המצב. שימוש ב-BeFiber בתור Bridge לא באמת מבטל את זה....
אם משתמשים בציוד קצה שאינו של בזק אחרי ה BeFiber בתור Bridge באמת מבטל את זה. כי כך מבצעים בדיקה פשוטה כוללת רק עם ציוד של בזק, ללא ציוד פרטי ולבזק כבר אין שום תירוצים בהקשר זה.
לפי המפרט של ה ZTE ראיתי שהמקסימום הורדה שלו 2.5 גיג על 1.2 גיג העלאה אבל הוא מוגבל בפורט RJ45 ל 1 גיג.26/05/2022 22:48sys_admin כתב: לא רק שה-ZTE F601 מגביל את השימוש ומונע חיבור לחבילה של 2.5G, אלה גם שהוא צורך את אותו ההספק כמו ה BeFiber במצב של גשר ואשר החלק האלחוטי שלו מכובה.
אם משתמשים בציוד קצה שאינו של בזק אחרי ה BeFiber בתור Bridge באמת מבטל את זה. כי כך מבצעים בדיקה פשוטה כוללת רק עם ציוד של בזק, ללא ציוד פרטי ולבזק כבר אין שום תירוצים בהקשר זה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ממש כמו במערכון של הגששים, זה יכנס בתוך זה?28/05/2022 11:44MrYair כתב: לפי המפרט של ה ZTE ראיתי שהמקסימום הורדה שלו 2.5 גיג על 1.2 גיג העלאה אבל הוא מוגבל בפורט RJ45 ל 1 גיג....
בוא נהייה טיפה מציאותיים. אם למכשיר יש פורט Ethernet של 1G בלבד, אז איך בדיוק המכשיר יכול לתמוך במהירות של 2.5G ?
גם את סיפורים של סינים צריך כבר לדעת איך לפרשן ולא להאמין להם פשוטו כמשמעו. הם בסך הכל התכוונו בזה לכך שמכשיר זה תומך בתקן GPON, ההוא מתחילת שנות אלפיים שבמסגרתו כל הענף של GPON יכול להעביר עד 2.5G על 1.2G. אבל זה רוחב פס של כלל המשתמשים בענף ומשתמש בודד זה יהיה מוגבל ל 1G במקסימום. זה כל הסיפור.
26/05/2022 1:45itfan כתב: 1) היות וה-ZTE F601 מאושר רשמית ע"י בזק, הם אמורים לאקטב לך אותו עם המספר הסידורי המקורי שלו (אם תבקש). עם זאת, זה לא באמת הכרחי, כי ניתן בקלות רבה לשנות את המספר הסידורי בממשק הניהול (user/password = admin/admin). אם תשנה את המספר הסידורי לזה של המודול SFP שכבר פועל אצלך, תוכל פשוט להחליף בינהם, בלי הצורך להתקשר לבזק.
ממשק הניהול הוא וובי בכתובת אייפי 192.168.1.1. אתה צריך לחבר ישירות למחשב ולקנפג אותו לאייפי סטאטי באותה תת-רשת (למשל 192.168.1.5 עם subnet mask של 255.255.255.0)....
חזרתי לומר תודה רבה!26/05/2022 13:30Noam555 כתב: אגב למי שיש שקע של בזק, החיבורים שצריך זה lc-apc לשקע, וsc-upc לZTE.
הזמנתי כבל לא נכון והוספתי סכום יפה למשלוח מהיר, לצערי המוכר כבר שלח ואני צריך להזמין אחר נוסף, אז תחסכו מעצמכם את הבלבול.
לא מצאתי כבל כזה, הזמנתי מתאם כזה במקום: https://www.aliexpress.com/item/4000118814427.html (לבחור "Silvery SC APC 1PCS"))
ואשתמש בכבל הקיים....
העניין של הגדרת המספר הסריאלי של הSFP בZTE פשוט ביותר וערך כמה שניות (בסעיף של הסיסמה מתחת לSN לא לגעת), ועכשיו יש לי אופציה להשתמש באיזה מהם שאני רוצה. אחלה של טיפ.
הבעיה נפתרה לחלוטין! גם גיליתי אח"כ שאחד המכשירים יש לי בעיה בWIFICALLING - לא שמעו אותי מדבר, נפתרה גם היא.
מקבל אותה מהירות ושיהוי כמו קודם.
המתאם שצרפתי פה מתאים ועובד נפלא. רק חיברתי אותו בין הכבל של בזק לZTE. (המוכר אמר שאין לו APC, רק אם קונים באלק של 10 יחידות ממודעה אחרת, תחסכו את הנסיון.)
מומלץ לכולם, 60-70 ש"ח סה"כ ואחלה פתרון, הגיע צ'יקצ'אק.
מניח שהZTE ידע לעבוד עם כל ספק אחר בתשתית בזק, גם אם אתם תקועים עם הראוטר של הספק, פשוט להעתיק אל הZTE את הSN שלו... לא?
על לא דבר. אני שמח לשמוע שזה עובד לך!...
כן. עכשיו רק צריך לקוות שבזק לא יחליטו יום אחד לחבל בפונקציונליות הזו.העניין של הגדרת המספר הסריאלי של הSFP בZTE פשוט ביותר וערך כמה שניות (בסעיף של הסיסמה מתחת לSN לא לגעת), ועכשיו יש לי אופציה להשתמש באיזה מהם שאני רוצה. אחלה של טיפ....
שאלה טובה. יהיה נחמד אם לקוחות שוק סיטונאי על הסיבים של בזק ינסו את זה ויספרו לנו אם זה עובד.מניח שהZTE ידע לעבוד עם כל ספק אחר בתשתית בזק, גם אם אתם תקועים עם הראוטר של הספק, פשוט להעתיק אל הZTE את הSN שלו... לא?...
שלום לכם,
אודה לעזרתכם, בהפיכת ה ZTE F601 שקיבלתי היום ל Bridge:
תשתית בזק + ספק בזק (לא בזק בינלאומי) במהירות 1000/250.
ה ZTE F601 יחובר לנתב ASUS RT-AX86U, קושחה רשמית.
החיבור לאינטרנט מתבצע באמצעות PPPoE (שם משתמש וסיסמה), אשר מוזנים בנתב ASUS.
1. ה ZTE F601 הגיע בגרסה הנכונה - V6:
2. את המספר הסידורי של ה ZTE F601 אאקטב ישירות מול בזק, או בלית ברירה אעדכן כך שיהיה זהה למספר הסידורי של מודול ה SFP Nokia שברשותי:
3. האם כך עליי להגדיר את ה Bridge, כשאפשרות Enable NAT לא מסומנת?
4. האם ישנן הגדרות נוספות שעלי לשנות, או להשאיר הכל על ברירת המחדל?
5. האם אפשרי שה ZTE F601 יחלק כתובת 192.168.1.2, כלומר את זו שמייד אחריו, לנתב ה ASUS כברירת מחדל?
אשמח בסיום לפתוח על זה דיון מידע חדש עם מסכי ההגדרות בכדי שיסייע לבאים.
תודה רבה לעוזרים!
2. את המספר הסידורי של ה ZTE F601 אאקטב ישירות מול בזק, או בלית ברירה אעדכן כך שיהיה זהה למספר הסידורי של מודול ה SFP Nokia שברשותי:
5. האם אפשרי שה ZTE F601 יחלק כתובת 192.168.1.2, כלומר את זו שמייד אחריו, לנתב ה ASUS כברירת מחדל?
תודה רבה לעוזרים!
הוא מגיע מוכן לשימוש במצב Bridge. אתה לא אמור לשנות בו שום דבר (חוץ מאשר את המספר הסידורי, במקרה שבו אתה רוצה להשתמש במספר סידורי של ציוד אחר שכבר מאוקטב במערכת של בזק)....
לא. אתה אמור להשאיר את הקונפיגורציה של ה-WAN במצב שבו המכשיר מגיע ולא לקנפג שם שום דבר (יכול להיות שגם מה שקינפגת יעבוד, אבל לא בטוח)....
עדיף להשאר על ברירות המחדל.4. האם ישנן הגדרות נוספות שעלי לשנות, או להשאיר הכל על ברירת המחדל?...
קרוב לוודאי שלא.5. האם אפשרי שה ZTE F601 יחלק כתובת 192.168.1.2, כלומר את זו שמייד אחריו, לנתב ה ASUS כברירת מחדל?...
14/06/2022 13:01Noam555 כתב: חזרתי לומר תודה רבה!
העניין של הגדרת המספר הסריאלי של הSFP בZTE פשוט ביותר וערך כמה שניות (בסעיף של הסיסמה מתחת לSN לא לגעת), ועכשיו יש לי אופציה להשתמש באיזה מהם שאני רוצה. אחלה של טיפ.
הבעיה נפתרה לחלוטין! גם גיליתי אח"כ שאחד המכשירים יש לי בעיה בWIFICALLING - לא שמעו אותי מדבר, נפתרה גם היא.
מקבל אותה מהירות ושיהוי כמו קודם.
המתאם שצרפתי פה מתאים ועובד נפלא. רק חיברתי אותו בין הכבל של בזק לZTE. (המוכר אמר שאין לו APC, רק אם קונים באלק של 10 יחידות ממודעה אחרת, תחסכו את הנסיון.)
מומלץ לכולם, 60-70 ש"ח סה"כ ואחלה פתרון, הגיע צ'יקצ'אק.
מניח שהZTE ידע לעבוד עם כל ספק אחר בתשתית בזק, גם אם אתם תקועים עם הראוטר של הספק, פשוט להעתיק אל הZTE את הSN שלו... לא?...
ו.... שוב חזרתי,
העניין עם ההחלפת SN לא עובד.
24 שעות בדיוק לאחר החיבור, נאבד החיבור, ולא רק שלא חוזר עם כיבוי והדלקה אלא גם לא חוזר אם מחליפים חזרה לSFP.
בפעם הראשונה שזה קרה - אחרי שיחה עם נציג טכני הוא הצליח לעשות איזה ריסט למערכת בבזק והSFP חזר לעבוד, ואז חיברתי חזרה את הZTE.
בפעם השניה - מת לגמרי.
אין ברירה אלא לבצע החלפה במערכת של בזק למספר הסריאלי המקורי של הZTE.
שלום ותודה על המידע.16/06/2022 18:15Noam555 כתב: העניין עם ההחלפת SN לא עובד.
אין ברירה אלא לבצע החלפה במערכת של בזק למספר הסריאלי המקורי של הZTE....
האם נתקלת בסירוב מצד נציגי התמיכה הטכנית של בזק מלרשום את המספר הסידורי המקורי של ה ZTE F601 במערכות שלהם?
אני לא נגעתי בהגדרות האלה כלל,15/06/2022 20:14AlderaaN כתב: שלום לכם,
תודה רבה לעוזרים!...
פשוט נתתי לנציג של בזק את המספר הסידורי שרשום על המדבקה וזהו!,
חייגן PPPoE עובד מתוך הראוטר בלבד,
המלצה שלי זה לאפס (factory reset) את הZTE ולתת לבזק את המספר שרשום על המדבקה כי זה מספר ברירת המחדל של אותו המקמ"ש