מפצל HDMI עם תמיכה ב-5.1
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4370
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
יש דבר כזה? כל המפצלים שבדקתי מורידים לי את האודיו ל-2.0.
(למען הסר ספק אני לא מחפש מחלץ לאנלוגי או SPDIF, רק לפצל לשתי יציאות HDMI בלי לאבד את הסראונד).
(למען הסר ספק אני לא מחפש מחלץ לאנלוגי או SPDIF, רק לפצל לשתי יציאות HDMI בלי לאבד את הסראונד).
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

חיברתי מחשב Windows רגיל. דרך לוח הבקרה אפשר לראות בדיוק למה הוא מחובר ובמה הוא תומך. בהתחלה חיברתי ישירות למערכת סראונד 5.1 והמחשב ראה אותה בלי בעיה והיתה תמיכה מלאה ב-5.1. אח"כ חיברתי מפצל 1x2 ואותו חיברתי לאותה מערכת סראונד (את היציאה השניה השארתי מנותקת בשלב הזה). המחשב עכשיו ראה את המפצל (מאוד הגיוני כי אי-אפשר לפצל HDMI באופן פסיבי לגמרי) והראה שרק 2.0 נתמך.17/06/2022 16:39Alon_Solo כתב: מוזר.
כנראה זה לא המפצל שמוריד ל2.0 אלא המקור לא מזהה ״לקוח״ שתומך ב5.1
אלא אם יש אפשרות force אז אתה באמת בבעיה כי כנראה מה שמגיע למפצל זה מראש 2.0...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4145
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 443 פעמים
שזה מה שאמרתי - שהוא ראה.17/06/2022 16:45NegativeIQ כתב: חיברתי מחשב Windows רגיל. דרך לוח הבקרה אפשר לראות בדיוק למה הוא מחובר ובמה הוא תומך. בהתחלה חיברתי ישירות למערכת סראונד 5.1 והמחשב ראה אותה בלי בעיה והיתה תמיכה מלאה ב-5.1. אח"כ חיברתי מפצל 1x2 ואותו חיברתי לאותה מערכת סראונד (את היציאה השניה השארתי מנותקת בשלב הזה). המחשב עכשיו ראה את המפצל (מאוד הגיוני כי אי-אפשר לפצל HDMI באופן פסיבי לגמרי) והראה שרק 2.0 נתמך....
אבל אני די משוכנע שאם תוכל לעשות force ל5.1 (כלומר לשלוח בכח משהו שלא זוהה כנתמך, זה יעבוד לך)
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לא ראיתי אפשרות כזאת, אבל גם אם אפשר חוץ מהמחשב אני גם רוצה לחבר פלייסטיישן 3, שאני כמעט בטוח שלא תומך בזה.17/06/2022 16:54Alon_Solo כתב: שזה מה שאמרתי - שהוא ראה.
אבל אני די משוכנע שאם תוכל לעשות force ל5.1 (כלומר לשלוח בכח משהו שלא זוהה כנתמך, זה יעבוד לך)...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
המקור משדר אודיו לפני המכנה המשותף הנמוך ביותר להתקנים המחוברים.
אם יציאה אחת של המפצל לא מחוברת לכלום, המקור לא מקבל זיהוי EDID של התקן התומך באודיו 5.1, ולכן מוציא 2.0.
מה קורה אם אתה מחבר גם את היציאה השניה לרסיבר?
גם אם זה יעבוד, והמטרה היא לחבר התקן HDMI שני למפצל, שלא תומך באודיו רב ערוצי, אז שוב המקור לא יוציא 5.1 אודיו.
אם יציאה אחת של המפצל לא מחוברת לכלום, המקור לא מקבל זיהוי EDID של התקן התומך באודיו 5.1, ולכן מוציא 2.0.
מה קורה אם אתה מחבר גם את היציאה השניה לרסיבר?
גם אם זה יעבוד, והמטרה היא לחבר התקן HDMI שני למפצל, שלא תומך באודיו רב ערוצי, אז שוב המקור לא יוציא 5.1 אודיו.