האם חובה סימטריה במיקום רמקולי סראונד ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ami4455 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום,

צירפתי תמונה של הסלון.
אורך הסלון 5.7 מטרים , מיקום ספה כ 3m מהקיר שבו ממוקמת הטלוויזיה.
רוחב הסלון כ 3.7 מטרים.
בשלב זה אני מתכנן מערכת 5.1 (רמקולי klipsch)
צבע תכלת center , צבע ירוק רמקולי ריצפה (מרוחקים אחד מהשני כ 3m) , צבע צהוב sub.

מאחורי הספה יש מרחק של כ 2.7 מטרים עד 2 קירות שאינם מיושרים אחד כלפי השני.
אני מתכנן רמקולי סראונד שקועים בקיר.
האם יש משמעות גדולה למיקום 2 רמקולי סראונד בצדדים גם מבחינת מיקום אחד יחסית לשני וגם מבחינת הכיוון שאליו פונה כל אחד מהרמקולים?

אשמח למענה
רמקולים_סלון.PNG
(71.59 KiB) הורד 476 פעמים

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כן, יש משמעות... כמה גדולה זה כבר עניין סובייקטיבי. אבל הסאונד יהיה שונה, במיוחד אם בנוסף למרחק והקרבה לקירות גם יש הבדל בכיוון. לפחות את הכיוון ביחס למאזין הייתי מקפיד לאזן. וקח כל רמקול למקום הכי קרוב שאתה יכול לסימטריה בהינתן מגבלות החדר, כלומר אחד צמוד לויטרינה ואחד צמוד לפינה של הקיר, עם מתקן שמאפשר כיוון לעמדת ההאזנה. האלטרנטיבה היחידה לפתרון אידאלי זה סטנדים, אבל בחדר דיור לרוב זה לא יעבור מבחינה עיצובית ובטיחותית.

ami4455 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

תודה על המענה.

1. אם אבנה קיר גבס (מסומן בצבע אדום) ואמקם את הרמקולים בצורה סימטרית (גם יחסית לקדמיים) זה פתרון טוב ?
2. 2 רמקולי הסראונד יהיו שקועים בקיר (אילוצי מעצבת) האם יש משמעות לצורה שלהם ? ראיתי שיש בצורה עגולה או מלבנית.
3. לוודא שאני לא טועה -רק sub זקוק לשקע חשמל , בתצורה זו כל שאר הרמקולים פאסייבים ?
רמקולים_2_סלון.PNG

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

יש מצב שהעובדה שהם שקועים תעשה יותר צרות מקצת חוסר סימטריה. בתקציבים שפויים קשה מאד לקבל ביצועים טובים מרמקול שקוע. מבחינת המעצבות רמקולים זה בכלל "לא שייך", לדעתי צריך לדעת לשים למעצבות גבולות כי בסוף ההבדל בסאונד משמעותי מאד, וההבדל בעיצוב מזה שיש רמקולים תלויים על הקיר - ממש לא (כל עוד לא קונים את הרמקול הכי מכוער בחנות).

בכל מקרה ברור שאם תמקם אותם בצורה יותר סימטרית התוצאה תהיה בהתאם לעומת מיקום לא סימטרי בעליל. במיוחד עם שקועים שיהיו בכיוון שונה לגמרי אחד מהשני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”