ממיר דיגיטלי ו-DVD מקליט
-
omer11basketball
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי DVD מלקיט של חברת WILSON. אתמול התקינו אצלי כבלים דיגיטליים. העניין הוא, שה-DVD המקליט מסוגל לקלוט רק את הערוצים האנלוגיים. החיבורים הקיימים הם כאלה:
- מהממיר הדיגיטלי מחובר כבל 21 פינים (מהשקע של "TV") לטלוויזיה. כמו כן, מחובר ממנו קבל 21 פינים (מהשקע של "VCR") לדי.וי.די (לשקע של "Entree", כלומר, כניסה).
- מהממיר מחובר כבל RF לכניסת השידורים ב-DVD, ומה-DVD מחובר כבל RF לטלוויזיה.
ה-DVD מכוון לקרוא את הערוצים מה-SCART. עם זאת, שוב, הוא קולט רק ערוצים אנלוגיים. כשאני מוציא את הכבל RF שמוביל מה-DVD לטלוויזיה, הטלוויזיה לא קולטת שידורים אנלוגיים, כך שאני מניח שגם ה-DVD לא יקלוט אפילו אותם.
לפני התקנת הדיגיטלי, כשהיה לי אנלוגי, החיבור היה של כבל RF מהקיר ל-DVD, וכבל RF מה-DVD לטלוויזיה, והשידורים נקלטו במלואם - אבל מה שמצחיק הוא ששיטת הקליטה ב-DVD היתה מ-SCART, למרות שיש שם אפשרות לקליטה מ-TUNER.
מה עושים?
תודה מראש!
יש לי DVD מלקיט של חברת WILSON. אתמול התקינו אצלי כבלים דיגיטליים. העניין הוא, שה-DVD המקליט מסוגל לקלוט רק את הערוצים האנלוגיים. החיבורים הקיימים הם כאלה:
- מהממיר הדיגיטלי מחובר כבל 21 פינים (מהשקע של "TV") לטלוויזיה. כמו כן, מחובר ממנו קבל 21 פינים (מהשקע של "VCR") לדי.וי.די (לשקע של "Entree", כלומר, כניסה).
- מהממיר מחובר כבל RF לכניסת השידורים ב-DVD, ומה-DVD מחובר כבל RF לטלוויזיה.
ה-DVD מכוון לקרוא את הערוצים מה-SCART. עם זאת, שוב, הוא קולט רק ערוצים אנלוגיים. כשאני מוציא את הכבל RF שמוביל מה-DVD לטלוויזיה, הטלוויזיה לא קולטת שידורים אנלוגיים, כך שאני מניח שגם ה-DVD לא יקלוט אפילו אותם.
לפני התקנת הדיגיטלי, כשהיה לי אנלוגי, החיבור היה של כבל RF מהקיר ל-DVD, וכבל RF מה-DVD לטלוויזיה, והשידורים נקלטו במלואם - אבל מה שמצחיק הוא ששיטת הקליטה ב-DVD היתה מ-SCART, למרות שיש שם אפשרות לקליטה מ-TUNER.
מה עושים?
תודה מראש!
-
omer11basketball
-
- חבר שרק התחיל

אגב, ניסיתי גם לחבר ככה: את הממיר הדיגיטלי בכבל 21 פינים לשקע של הכניסה ב-DVD, ומהשקע של הכניסה ב-DVD בכבל 21 פינים (אחר כמובן) לטלוויזיה, אבל זה לא עזר.
-
omer11basketball
-
- חבר שרק התחיל

הממיר מכוון על PAL, כי כשהוא היה מכוון על RGB איכות השידור היתה נמוכה ביותר (וגם עכשיו היא לא משהו, אבל הרבה יותר טובה). לגבי ה-DVD, בהגדרות של הממיר ה-DVD מכוון גם כן על PAL, והאפשרות השנייה הוא S-video. נדמה לי שאין אפשרות של RGB. בתפריט של ה-DVD עצמו הוא מכוון על YUV, אבל זה בגלל ששיניתי. קודם הוא היה מכוון על RGB כמדומני וגם אז זה לא עבד.
-
omer11basketball
-
- חבר שרק התחיל

טוב, הבעיה נפתרה, מסתבר שהממיר היה דפוק והחליפו לי אותו. אבל עכשיו יש בעיה אחרת: אני לא מצליח לסרוק ערוצים מהממיר הדיגיטלי שיקלטו בתוך ה-DVD, וכל מה שאני מצליח לעשות זה שה-DVD יקליט את הערוץ הספציפי שאני רואה באותו זמן בממיר הדיגיטלי (וזה כמובן מאוד לא מספק - כי בד"כ אני רוצה להקליט דברים שמשודרים במקביל ובא לי להינות משני העולמות). ראיתי כאן שמישהו הציע בנושא הזה או בנושא דומה לבקש מהחברה שתיתן לי ממיר נוסף, אבל זה ממש לא נראה לי ריאלי כי ממיר כזה עולה באופן רגיל מאות שקלים, והבנתי שגם את זה חברות הכבלים והלווין מסבסדות (כלומר, שהוא עולה להן יותר). אז מה עושים?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא יודע אם יש את התוכנה הזאת בממירים של HOT, אבל ביס אתה יכול להזמין תוכנית מלוח השידורים, והממיר יעבור לערוץ המוזמן בשעה שביקשת, כך אתה פשוט מכוון את ה-DVD להקליט בשעה של התוכנית ואין לך מה להתעסק יותר מידי עם ערוצים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
TheCoolest כתב:אני לא יודע אם יש את התכונה הזאת בממירים של HOT, אבל ביס אתה יכול להזמין תוכנית מלוח השידורים, והממיר יעבור לערוץ המוזמן בשעה המבוקשת, כך אתה פשוט מכוון את ה-DVD להקליט בשעה של התוכנית ואין לך מה להתעסק יותר מידי עם ערוצים....
-
omer11basketball
-
- חבר שרק התחיל

העניין הוא שאני רוצה להקליט מערוץ מסויים בזמן שאני רואה ערוץ אחר... אבל תודה על התשובות.