שאלה לגבי Anthem 1140
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
יש לי שני סרטי BD (קבצי ISO) המקודדים ב AURO וללא ספק הסאונד ההיקפי הרבה יותר מרשים מאותה גרסת סרט באטמוס. זה מיקס אחר לחלוטין. אגב אין דבר כזה קידוד AURO 3D (למעשה יש להם מקודד בשם Auro-CX שנמצא בפיתוח מסוף 2019 ולא ברור מתי יתמך ברסיברים). הסרט עם פס קול AURO מקודד כ DTS-MASTER 7.1 אבל כולל קידוד מטריצי עבור AURO 3D. הדנון X4400H לא מזהה כזה AURO באופן אוטומטי, ומראה DTS MA. אבל ברגע שבוחרים ב AURO 3D ידנית, מיד נדלקת נורת חיווי חדשה שלא נדלקת עי תוכן אחר שמנוגן ב AURO ומקבלים צליל היקפי עם ערוצי גובה הרבה יותר דומיננטיים ומנוצלים הרבה יותר טוב בהשוואה לאטמוס.
ה UPSCALER של AURO שונה מאד מאלו של דולבי ו DTS. עבור פס קול דו ערוצי, הוא רק מעביר צלילים לשאר הרמקולים ללא פענוח ובתוספת הדהוד. עבור פס קול רב ערוצי, הוא כם מפעיל פענוח מטריצי אבל עם אלגוריתם שונה משל דולבי סראונד, שוב עם דגש על ערוצי הגובה שפועלים ממש מתי שצריך. מסוק בסרט DD 5.1 שמנוגן ב AURO ישמע שמגיע מלמעלה רק אם הוא באמת נע לכיוון ממעלה. למעשה, אם יש סרט בעל שני פסי קול, אחד אטמוס ושני DD 5.1, לא ניתן להבדיל מניגון אטמוס מקורי ו 5.1 במצב AURO. עבור סאונד דו ערוצי, ה AURO זה המצב הכי מועדף לאחר סטריאו כי הוא מאד טבעי ולא מעייף את האוזניים וללא ארטיפקטים של זליגות צלילים לא טבעית כמו עם דולבי או גרוע יותר עם DTS. לא ההיתי מוותר של AURO, אלא אם כן זה רסיבר ימהה שיש בו CINEMA DSP שגם עושה עבודה מצויינת.
ה UPSCALER של AURO שונה מאד מאלו של דולבי ו DTS. עבור פס קול דו ערוצי, הוא רק מעביר צלילים לשאר הרמקולים ללא פענוח ובתוספת הדהוד. עבור פס קול רב ערוצי, הוא כם מפעיל פענוח מטריצי אבל עם אלגוריתם שונה משל דולבי סראונד, שוב עם דגש על ערוצי הגובה שפועלים ממש מתי שצריך. מסוק בסרט DD 5.1 שמנוגן ב AURO ישמע שמגיע מלמעלה רק אם הוא באמת נע לכיוון ממעלה. למעשה, אם יש סרט בעל שני פסי קול, אחד אטמוס ושני DD 5.1, לא ניתן להבדיל מניגון אטמוס מקורי ו 5.1 במצב AURO. עבור סאונד דו ערוצי, ה AURO זה המצב הכי מועדף לאחר סטריאו כי הוא מאד טבעי ולא מעייף את האוזניים וללא ארטיפקטים של זליגות צלילים לא טבעית כמו עם דולבי או גרוע יותר עם DTS. לא ההיתי מוותר של AURO, אלא אם כן זה רסיבר ימהה שיש בו CINEMA DSP שגם עושה עבודה מצויינת.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
נו ואת הכי חשוב לא אמרת29/09/2022 1:05יהלי ב כתב: יש לי שני סרטי BD (קבצי ISO) המקודדים ב AURO וללא ספק הסאונד ההיקפי הרבה יותר מרשים מאותה גרסת סרט באטמוס. זה מיקס אחר לחלוטין. אגב אין דבר כזה קידוד AURO 3D (למעשה יש להם מקודד בשם Auro-CX שנמצא בפיתוח מסוף 2019 ולא ברור מתי יתמך ברסיברים). הסרט עם פס קול AURO מקודד כ DTS-MASTER 7.1 אבל כולל קידוד מטריצי עבור AURO 3D. הדנון X4400H לא מזהה כזה AURO באופן אוטומטי, ומראה DTS MA. אבל ברגע שבוחרים ב AURO 3D ידנית, מיד נדלקת נורת חיווי חדשה שלא נדלקת עי תוכן אחר שמנוגן ב AURO ומקבלים צליל היקפי עם ערוצי גובה הרבה יותר דומיננטיים ומנוצלים הרבה יותר טוב בהשוואה לאטמוס.
ה UPSCALER של AURO שונה מאד מאלו של דולבי ו DTS. עבור פס קול דו ערוצי, הוא רק מעביר צלילים לשאר הרמקולים ללא פענוח ובתוספת הדהוד. עבור פס קול רב ערוצי, הוא כם מפעיל פענוח מטריצי אבל עם אלגוריתם שונה משל דולבי סראונד, שוב עם דגש על ערוצי הגובה שפועלים ממש מתי שצריך. מסוק בסרט DD 5.1 שמנוגן ב AURO ישמע שמגיע מלמעלה רק אם הוא באמת נע לכיוון ממעלה. למעשה, אם יש סרט בעל שני פסי קול, אחד אטמוס ושני DD 5.1, לא ניתן להבדיל מניגון אטמוס מקורי ו 5.1 במצב AURO. עבור סאונד דו ערוצי, ה AURO זה המצב הכי מועדף לאחר סטריאו כי הוא מאד טבעי ולא מעייף את האוזניים וללא ארטיפקטים של זליגות צלילים לא טבעית כמו עם דולבי או גרוע יותר עם DTS. לא ההיתי מוותר של AURO, אלא אם כן זה רסיבר ימהה שיש בו CINEMA DSP שגם עושה עבודה מצויינת....
באילו 2 סרטים מדובר ?חחחחח לנו לא מגיע להנות ?
בכל מקרה אני עושה שימוש מידי פעם בארו הזה ומאוד נהנה .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

יהלי נשמה זרוק עצם למסכנים 
באילו 2 סרטים / תכנים / קבצים מדובר ??
באילו 2 סרטים / תכנים / קבצים מדובר ??
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

הסרטים הם RED TAIL ו THE MUMMY. אגב הכי זול ופשוט היא לרכוש את קבצי ה ISO של הסרטים מיוטיובר שמוכר אותם למי ששולח לו הודעה פרטית (thechno dad). אני רכשתי ממנו עי העברה ב PLAYPAL של 20 דולר לסרט ועל הדרך הוא נתן לי בחינם דיסק DEMO של AURO 3D (הוא מעלה את הקובץ לדרופבוקס שלו ושולח קישור). זה לא שהטכנולוגיה של AURO טובה מ אטמוס, ההיפך. ה AURO נשמע יותר טוב קודם כי זה DTS MA לא דחוס, וגם כי הפס קול AURO עובר מיקס מחודש ושונה מאד מהאטמוס באופן הרבה יותר מושקע עי מהנדסי הקול שלא מתעצלים לנצל את כל הערוצים באופן מלא. למשל דיאלוג של דמות שמדברת ולכמה שניות יוצאת מהפריים. באטמוס הדיאלוג ממשיך להגיע מהסנטר כי מהנדס הקול התעצל להצע PAN לרמקול ימני או אחורי, אבל ב AURO אין פספוסים כאלו. מיקום הצלילים מאד קפדני ומדוייק. מניח שזו הסיבה שהסרט עולה יותר ב AURO מאשר באטמוס. יש מלא סרטים וסדרות באטמוס בנטפליקס שאין כל סיבה שהיו באטמוס כי הערוצים הדומיננטים הם רק 5.1 בגלל עצלנות של אנשי הסאונד של הסרט
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

Red tail בזמנו הורדתי את הסרט ובאמת היה ב dts זה אומר שהוא מקודד ארו ?
בזמנו לא היה לי ארו עכשיו יש ויש גם רמקולים בתקרה אז שווה להוריד שוב או צריך לבקש מהבחור שישלח תמורת תשלום ?
בזמנו לא היה לי ארו עכשיו יש ויש גם רמקולים בתקרה אז שווה להוריד שוב או צריך לבקש מהבחור שישלח תמורת תשלום ?
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

ברשת אין שום תוכן בקידוד AURO. יש DTS רגיל. תכנית ה DTS MA הרגיל או זה שנושא קידוד AURO זהים לחלוטין, פרט לעוד סיבית זיהוי ב BITSTREAM שאינה מנוצלת ברסיברי דנון לפני סדרת ה X500 ולכן צריך לבחור AURO ידנית בכדי לבדוק האם ה DTS MA כולל קידוד AURO 3D שהוא אגב קידוד לא מבוססם אוביקטים ואפילו לא דיסקרטי. שני הערוצים הקדמיים נושאים גם את המידע מערוצי הגובה הקדמיים המקודדים בהפרשי מופע, באופן דומה שני הערוצי הסראונד נושאים את ערוצי הגובה האחוריים וערוץ סראונד ימים וקדמי ימין נושאים את ערוצי השכבה האמצעית הימנית וכו'. ה AURO 3D זה בסה"כ קידוד מטריצי כמו PRO LOGIC 2 של פעם אבל עושה שימוש ב 7.1 ערוצים דיסקרטיים של DTS. לאורו יש קידוד CODEC משלהם בשם AURO-CX אבל הוא מעולם לא אומץ עי אף יצרן חומרה של רסיברים. תשלח ל CHANA מיוטיוב הודעה פרטית שאתה מעוניין לתכנים ל AURO. תתחיל בדיסק DEMO מגרסה 2 שהוא ללא באגים של גרסה 1. אני הגעתי אליו אחרי שנרשמתי כ patreon שלו (5 דולר לחודש) ואחרי שהתכתבתי איתו והורדתי את כל כתני ה DEMO שמקבלים כפטריאון, הפסקתי את המנוי.29/09/2022 15:33istarmini כתב: Red tail בזמנו הורדתי את הסרט ובאמת היה ב dts זה אומר שהוא מקודד ארו ?
בזמנו לא היה לי ארו עכשיו יש ויש גם רמקולים בתקרה אז שווה להוריד שוב או צריך לבקש מהבחור שישלח תמורת תשלום ?...
הם "באטמוס" כי זה מושך אנשים לשדרג את המנוי. רוב הסדרות (לא מעניינים אותי סרטים) אני מוצא שבקושי מצדיקים 3.0 והסאונד לרוב אנמי. מצד שני אני לא צופה בתכני אקשן וסייפיי, אולי שם יש קצת יותר השקעה.29/09/2022 15:19יהלי ב כתב: יש מלא סרטים וסדרות באטמוס בנטפליקס שאין כל סיבה שהיו באטמוס כי הערוצים הדומיננטים הם רק 5.1 בגלל עצלנות של אנשי הסאונד של הסרט...
Jack of some trades, master of none