סיבים בבית החדש - ראוטר פרטי או מהספק?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

היי חברים,
חג שמח ושנה טובה!

התיעצות מהמומחים - אני בשעה טובה עובר דירה בחודש הבא ותודה לאלללל שיהיו לי שם סיבים, אחרי שנתיים עם הוט 😭

שאלתי היא האם לרכוש ראוטר באופן פרטי ואז לקחת מהפסק רק את הממיר הקט מסיב לאופטי?
אם כן - איזה ראוטר מומלץ? לשימוש רגיל לחלוטין: עבודה מהבית שהיא בעיקר גלישה לשירותי ענן, הורדות של סרטים פה ושם, וכמובן שירותי סטרימינג למיניהם.
יש לי עוד "צרכנים" לאינרטנט שהם טלווזיה חכמה, שרת NAS, ועוד כמה רכיבים חכמים קטנים.
אין כלל וכלל שימוש בגיימינג ובהעלאות מאסיביות של דברים.
אם כן ללכת על ראוטר פרטי, לא רוצה לעוף מעל 300-400 בלחץ. יד שניה כמובן גם בהחלט בחשבון.

האם יש משהו טוב ומומלץ של שיאומי? יש לי את אפליקציית MiHome ואיתה עוד מספר רכיבים חכמים שאני אחבר לרשת הביתית אז אם אפשר ליצור פה "אקו-סיסטם" קטן יכול להיות ממש נחמד. לא קריטי כמובן.

עוד עניין קטן ש"מטריד" אותי - מאחר ויש לי תינוקת בבית בת חודש וחצי אני חושב רבות על עניין הקרינה. האם זה באמת מסוכן? כמובן שזה תלוי במרחק מהראוטר.
לכן למשל אני כן מאוד אשתדל לחבר את מה שאני יכול בחיבור קווי.

תודה לכולם!
נערך לאחרונה על ידי Dannino ב 26/09/2022 22:21, נערך 2 פעמים בסך הכל.

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

זה תלוי לאיזו חברה אתה מתכוון להתחבר - יש חברות ידידותיות לציוד פרטי, ויש שממש אויבות של ציוד פרטי, ויש את אלו שבאמצע.
בעיקרון לא חייבים ראוטר, אפשר להסתפק בנתב שיקבל כבל רשת מממיר המדיה שיסופק (או ירכש פרטי).
כנתב, ה-AX3 PRO של וואווי נחשב בפורום כמומלץ, יש עליו שרשור נפרד - סדר גודל של 200-300 ש"ח (בארץ-בחול).

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #3 

26/09/2022 21:59  
em28 כתב:
זה תלוי לאיזו חברה אתה מתכוון להתחבר - יש חברות ידידותיות לציוד פרטי, ויש שממש אויבות של ציוד פרטי, ויש את אלו שבאמצע.
בעיקרון לא חייבים ראוטר, אפשר להסתפק בנתב שיקבל כבל רשת מממיר המדיה שיסופק (או ירכש פרטי).
כנתב, ה-AX3 PRO של וואווי נחשב בפורום כמומלץ, יש עליו שרשור נפרד - סדר גודל של 200-300 ש"ח (בארץ-בחול).
...
תודה רבה.
ראיתי שיש בזק שפרוסים לבניין ולכן סלקום גם תופס כי הם רוכבים עליהם.
ראיתי שפרטנר טרם הגיעו אבל התחייבו שב-60 ימים הקרובים אם אני לא טועה, הם יגיעו גם.

אגב, על מי כדאי ללכת?
בזק תמיד היו הכי יקרים ולסקום אני יועד מניסיון שיש התקנה "חינם" אחרי 3 שנים של מנוי. אני גם לקוח של סלקום TV ולכן זה עוד יותר מוזיל לי.

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

26/09/2022 22:11  
Dannino כתב:
תודה רבה.
ראיתי שיש בזק שפרוסים לבניין ולכן סלקום גם תופס כי הם רוכבים עליהם.
ראיתי שפרטנר טרם הגיעו אבל התחייבו שב-60 ימים הקרובים אם אני לא טועה, הם יגיעו גם.

אגב, על מי כדאי ללכת?
בזק תמיד היו הכי יקרים ולסקום אני יועד מניסיון שיש התקנה "חינם" אחרי 3 שנים של מנוי. אני גם לקוח של סלקום TV ולכן זה עוד יותר מוזיל לי.
...
זה שפרטנר התחייבו להתקנה תוך 60 יום לא אומר שהם התחייבו להתקנה תוך 60 יום, כמו כל שאר חברות התקשורת.

אם אני מנסה לתת בהן סימנים:
- בזק - יקר, יקר, יקר - התקנה יקרה, לא אוהבים ציוד פרטי, הציוד שלהם לא משהו.
- סלקום - בזק למתחילים - לרוב על תשתית בזק, ללא דמי התקנה ודמי מנוי קצת יותר זול אבל בתמורה להתחייבות, אדישים לציוד פרטי אבל גם לא מסייעים.
- פרטנר - גמישות זה שם המשחק - במקומות שבהם הם פרוסים הם יצאו מגדרם שתהיה אצלם (מחיר, ללא דמי התקנה, חודשי חינם), הכי ידידותיים לציוד פרטי.
- הוט והתעויוט - זולים לאמיצים - שוק במובן הרע של המילה: תלחץ-תקבל, הבטחות שלא ממושות, טעויות בחשבון, ראוטר רק שלהם, זולים ב-30-60% מהמתחרים (לפי הלחץ המופעל).

בסופו של דבר סיב הוא סיב הוא סיב (חוץ מאשר בהוט שם סיב יכול להתגלות ככבל קואקס) - האיכות די דומה בין החברות, ההבדל הוא במחיר ובשירות.
נערך לאחרונה על ידי em28 ב 26/09/2022 23:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #5 

26/09/2022 23:05  
em28 כתב:
זה שפרטנר התחייבו להתקנה תוך 60 יום לא אומר שהם התחייבו להתקנה תוך 60 יום, כמו כל שאר חברות התקשורת.
- סלקום - בזק למתחילים - לרוב על תשתית בזק, ללא דמי התקנה ודמי מנוי קצת יותר זול אבל בתמורה להתחייבות, אדישים לציוד פרטי אבל גם לא מסייעים.
- פרטנר - גמישות זה שם המשחק - במקומות שבהם הם פרוסים הם יצאו מגדרם שתהיה אצלם (מחיר, ללא דמי התקנה, חודשי חינם)
- הוט והתעויוט - זולים לאמיצים - שוק במובן הרע של המילה: תלחץ-תקבל, הבטחות שלא ממושות, טעויות בחשבון, ראוטר רק שלהם, זולים ב-30-60% מהמתחרים (לפי הלחץ המופעל).

בסופו של דבר סיב הוא סיב הוא סיב (חוץ מאשר בהוט שם סיב יכול להתגלות ככבל קואקס) - האיכות די דומה בין החברות, ההבדל הוא במחיר ובשירות.
...
הכי מדויק שראיתי! :)
תודה רבה רבה.
להוט אני לא מתקרב גם אם יתנו לי 300 ג'יגה בחינם העלאה והורדה כשמנכ"ל בא להתקין לי אישית.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7701
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

שכחת את בזב"ל. מחיר קבוע של 120 לשנתיים 1000/250 לא כולל ציוד, ראוטר שלהם חינם ל 3 או 4 חודשים. יעזרו לך אם תרצה לעבוד עם ציוד פרטי מאושר בזק. מבחינתי הספק הכי טוב מאז ומתמיד. דמי התקנה פרוסים ל 36 תשלומים אבל אם לא בית פרטי אפשר אולי להתמקח איתם.

לגבי סלקום, גם לא מדויק. אצלם אפשר לקבל מתאם סיב בחינם לשימוש בציוד פרטי.

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

26/09/2022 23:36  
integral כתב:
שכחת את בזב"ל. מחיר קבוע של 120 לשנתיים 1000/250 לא כולל ציוד, ראוטר שלהם חינם ל 3 או 4 חודשים. יעזרו לך אם תרצה לעבוד עם ציוד פרטי מאושר בזק. מבחינתי הספק הכי טוב מאז ומתמיד. דמי התקנה פרוסים ל 36 תשלומים אבל אם לא בית פרטי אפשר אולי להתמקח איתם.

לגבי סלקום, גם לא מדויק. אצלם אפשר לקבל מתאם סיב בחינם לשימוש בציוד פרטי.
...
- בזבל זה בזק, כמו שהוטנט זה הוט.
- 120 ש"ח ל-1GB לא כולל ציוד והתקנה זה יקר רצח !
- "ציוד מאושר בזק" - אפשר לחשוב שיש להם סיב מיוחד.
- כמו שכתבתי: סלקום די אדישים לציוד פרטי.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

120 זה מחיר בסדר גמור ל1000/250

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7701
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

26/09/2022 23:44  
em28 כתב:
...
היום בזב"ל ממש לא בזק. בניגוד לבזק המשתמשים לא נמצאים מאחורי CGNAT והניתובים של בזב"ל טובים יותר מבזק ובטח שמסלקום.

המחיר של סלקום ל 1000/250 גבוה יותר משל בזב"ל.

הגמישות של בזב"ל לציוד הפרטי של המשתמש זהה לגמישות של סלקום. ציוד מאושר בזק הוא המודם/מתאם שמאפשר את החיבור של הציוד הפרטי. פה לסלקום יתרון שכן הם יכולים לספק את מתאם הסיב בעצמם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

נתחיל בזה שציוד פרטי לרוב כמה רמות מעל ציוד של ספקים שנותנים לך את המינימום בעלות חודשית מרשימה. הבעיה שהתמיכה תמיד מפוקפקת ולכן אם אין לך צורך בזה (מספר קטן של צרכנים ובלי התקנה מורכבת). תמיד אפשר לשדך MESH בנפרד.

הבעיה מתחילה כשיש צרכים מורכבים יותר, שליטה פרטנית יותר, פיצ׳רים מורכבים יותר. במצב כזה מומלץ לקחת ראוטר טוב שיחזיק לך כמה שנים. יש כאן כמה המלצות באתר ובשרשורים: שיומי, אסוס וכו.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

תודה רבה לכולם חברים.

אז חבר שלח לי אתמול פירסום מהארקטפלייס ומצאתי את ה- AX3 pro במחיר ממש טוב במצב חדש ללא שימוש.
כעת נשארה הסאגה השניה - ממחיר סיב ל- eth.
יש המלצות בקהל? לא משהו מפלצתי של מאות שקלים (אם קיים כזה...)

מה לגבי זה? או משהו אחר מעלי-אקספרס....אשמח להמלצות.

תודה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

26/09/2022 23:05  
em28 כתב:

- פרטנר - גמישות זה שם המשחק - במקומות שבהם הם פרוסים הם יצאו מגדרם שתהיה אצלם (מחיר, ללא דמי התקנה, חודשי חינם), הכי ידידותיים לציוד פרטי.

...
ענק :lol:

גזור ושמור! 8)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

29/09/2022 17:06  
Dannino כתב:
תודה רבה לכולם חברים.

אז חבר שלח לי אתמול פירסום מהארקטפלייס ומצאתי את ה- AX3 pro במחיר ממש טוב במצב חדש ללא שימוש.
כעת נשארה הסאגה השניה - ממחיר סיב ל- eth.
יש המלצות בקהל? לא משהו מפלצתי של מאות שקלים (אם קיים כזה...)

מה לגבי זה? או משהו אחר מעלי-אקספרס....אשמח להמלצות.

תודה.
...

אם אתה מהצפון יש לי משהו זהה בשבילך.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #14 

29/09/2022 17:15  
Huber כתב:
אם אתה מהצפון יש לי משהו זהה בשבילך.
...
תודה, מעריך מאוד אבל אני עובר ממושב צמוד לירושלים לפתח-תקווה.
אם איכשהו במקרה אתה מגיע למרכז או מכיר מישהו שמגיע...

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #15 

26/09/2022 23:44  
em28 כתב:
...
עוד שאלה ברשותך - הבנתי שאני צריך עכשיו לבדוק (לאחר שקניתי ממישהו את הראוטר של "וואווי") שהמודם שלו יודע לדבר עם המודם של הספק. חבר זרק לי שאני צריך להגיע למצב עם הספק שאני מודגר ללא חייגן ואז הראוטר במצב "דינאמי". לא ידעתי על זה לפני כן :|
על מה מדובר בדיוק?

עכשיו אני צריך לבדוק עם איזה ספק אני יכול לעשות את זה...כרגע האופציות שלי הן רק בזק או סלקום כי פרטנר טרם הגיעו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”