מתלבט לגבי LG OLED65A1PVA
היי לכולם,
יש לנו כיום LG OLED 55B7 ואנחנו מאוד מרוצים ממנה.
חושבים לשדרג ל65" ורוצים להישאר עם OLED אבל מבחינת תקציב שהוא כ5000 ש"ח פלוס מינוס לפי מה שנראה אנחנו יכולים לרכוש רק LG OLED65A1PVA
נשמח לעזרה אז כמה שאלות...
1. איך הדגם הזה מול מה שיש לנו היום? הכוונה היא שברור לנו שזה דגם בסיס, מצד שני הוא חדש יותר בכ-4 שנים ממה שיש לנו
אז תיאורטית הוא אמור להיות טוב יותר בכל מקרה לא? ז"א אם הוא שיפור לעומת מה שיש לנו אז סביר שנהיה מרוצים.
2. בהנחה שנמתין לבלאק פריידי / מבצעי מונדיאל, האם יש דגם מתקדם יותר שיש סיכוי שיגיע במחיר לכיוון הזה (גם אם קצת תוספת)?
3. בתקציב הזה אולי עדיף דגם טכנולוגי אחר של LG ולא OLED? (למרות שעל פניו לפחות נראה לי שכל דגם אחר מתקדם ככל שיהיה עדיין לא יהיה ברמת הנראות של OLED).
תודה רבה וגמר חתימה טובה.
יש לנו כיום LG OLED 55B7 ואנחנו מאוד מרוצים ממנה.
חושבים לשדרג ל65" ורוצים להישאר עם OLED אבל מבחינת תקציב שהוא כ5000 ש"ח פלוס מינוס לפי מה שנראה אנחנו יכולים לרכוש רק LG OLED65A1PVA
נשמח לעזרה אז כמה שאלות...
1. איך הדגם הזה מול מה שיש לנו היום? הכוונה היא שברור לנו שזה דגם בסיס, מצד שני הוא חדש יותר בכ-4 שנים ממה שיש לנו
אז תיאורטית הוא אמור להיות טוב יותר בכל מקרה לא? ז"א אם הוא שיפור לעומת מה שיש לנו אז סביר שנהיה מרוצים.
2. בהנחה שנמתין לבלאק פריידי / מבצעי מונדיאל, האם יש דגם מתקדם יותר שיש סיכוי שיגיע במחיר לכיוון הזה (גם אם קצת תוספת)?
3. בתקציב הזה אולי עדיף דגם טכנולוגי אחר של LG ולא OLED? (למרות שעל פניו לפחות נראה לי שכל דגם אחר מתקדם ככל שיהיה עדיין לא יהיה ברמת הנראות של OLED).
תודה רבה וגמר חתימה טובה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
יש ל-A1 הרבה חסרונות מול ה-B7. לא חושב שהוא יהווה שדרוג למעט עניין הגודל.
ל-A1 ציפוי פחות טוב נגד השתקפויות.
ה-A1 פחות בהיר באופן כללי, וב-HDR בפרט.
פאנל 60HZ, אין כניסות HDMI 2.1, אין תמיכה בפורמטים של DTS (עדיין קיים ב-B7), אין תמיכה ב-24P על אות 60HZ.
וכנראה עוד שאני כבר לא זוכר.
סידור הדגמים של LG הוא מאד פשוט, A1, B1, C1, G1. הבעיה שאלה דגמי 2021, ועל הדגמים המתקדמים יותר בטח כבר אזל המלאי.
בגדול, ה-C1 היא המחליפה של B7. בזמנו הביצועים של ה-B7 וה-C7 היו זהים, וההבדל היה רק בעיצוב. היום סדרת ה-B נחותה מ-C. (פחות בהיר, מעבד פחות טוב, פחות כניסות HDMI 2.1).
יש לי B7 ויש לי C1 באותו גודל. ה-C1 בהחלטה בהירה יותר, אבל בשימוש רגיל הביצועים שלהן דיי דומים ואני לא מרגיש הבדל תהומי ביניהן.
פאנל 60HZ, אין כניסות HDMI 2.1, אין תמיכה בפורמטים של DTS (עדיין קיים ב-B7), אין תמיכה ב-24P על אות 60HZ.
סידור הדגמים של LG הוא מאד פשוט, A1, B1, C1, G1. הבעיה שאלה דגמי 2021, ועל הדגמים המתקדמים יותר בטח כבר אזל המלאי.
בגדול, ה-C1 היא המחליפה של B7. בזמנו הביצועים של ה-B7 וה-C7 היו זהים, וההבדל היה רק בעיצוב. היום סדרת ה-B נחותה מ-C. (פחות בהיר, מעבד פחות טוב, פחות כניסות HDMI 2.1).
יש לי B7 ויש לי C1 באותו גודל. ה-C1 בהחלטה בהירה יותר, אבל בשימוש רגיל הביצועים שלהן דיי דומים ואני לא מרגיש הבדל תהומי ביניהן.
לפי מה שכתבת מלבד הגודל הA1 יהווה שינמוך... האמת מבאס.03/10/2022 12:22TheCoolest כתב: יש ל-A1 הרבה חסרונות מול ה-B7. לא חושב שהוא יהווה שדרוג למעט עניין הגודל.
יש לי B7 ויש לי C1 באותו גודל. ה-C1 בהחלטה בהירה יותר, אבל בשימוש רגיל הביצועים שלהן דיי דומים ואני לא מרגיש הבדל תהומי ביניהן....
ואם במחיר הזה ניקח QNED, זה עדיף על A1?
הC1 לפי מה שאני רואה בזאפ היא מעל 7000 ש"ח, זה הרבה מעל התקציב שלנו...
אם אני מסתכל באתרי מכר כמו lastprice, walla shops, olsale אז אין שם בכלל C1 והיחידה שמתקרבת לתקציב שלנו היא A2, איך היא?
אז לפי מה שכתבת, מה היית ממליץ לנו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
HDR פחות בהיר.
סיכוי לבעיות בעיבוד תנועה בסרטים\תכנים מסויימים.
התמודדות פחות טובה בחדר מואר עקב בהירות נמוכה יותר וציפוי פחות טוב נגד השתקפויות.
ה-A2 טובה\בהירה יותר מ-A1. שזה טוב, נראה שמדובר גם בפאנל החדש WBE שזה גם טוב. מעבר לזה ההבדל לא כזה גדול.
התמודדות פחות טובה בחדר מואר עקב בהירות נמוכה יותר וציפוי פחות טוב נגד השתקפויות.
ה-A2 טובה\בהירה יותר מ-A1. שזה טוב, נראה שמדובר גם בפאנל החדש WBE שזה גם טוב. מעבר לזה ההבדל לא כזה גדול.
ראיתי בזאפ עכשיו שיש גם B1 שאמורה להיות זולה יותר מA2, איך היא?03/10/2022 14:21TheCoolest כתב: HDR פחות בהיר.
ה-A2 טובה\בהירה יותר מ-A1. שזה טוב, נראה שמדובר גם בפאנל החדש WBE שזה גם טוב. מעבר לזה ההבדל לא כזה גדול....
בגדול, לא רואה אופציות נוספות. האם בטווח המחירים האלה (5000-6000) כדאי אולי ללכת על טכנולוגיה אחרת?
או שמול טכנולוגיה אחרת אפילו הA1 עדיפה?
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
לא יודע אם תמצא עוד b1 (זה שמפורסם לא אומר שזה קיים). רק אתה תוכל להגיד אם תוכל לחיות בלי שחורים אחרי שהתרגלת אליהם
מבין לגבי הB1.03/10/2022 16:59ChinggisKhan כתב: לא יודע אם תמצא עוד b1 (זה שמפורסם לא אומר שזה קיים). רק אתה תוכל להגיד אם תוכל לחיות בלי שחורים אחרי שהתרגלת אליהם...
לגבי השחורים, לגמרי וזאת בדיוק הבעיה והסיבה שאני רוצה OLED.
רק שההנחה שלי היתה שהA1 אמור להיות לכל הפחות ברמה של הB7 שלי שהיא ישנה ב-4 שנים מהA1, מה שלפי מה שאומרים פה, מסתבר שלא נכון, אז לקנות טלויזיה שהיא פחות טובה ממה שיש לי זה קצת בעייתי.
מהצד השני, אם OLED זאת לא אופציה, אז אולי יש משהו בטווח המחירים האלה, אולי גם לא LG שבכל זאת יתן מענה טוב יותר.
אלא אם תגידו שהA1 זאת האופציה הטובה ביותר ברמת המחירים האלה.
Neone
אם אני לא טועה התמיכה בDTS ירדה בכול הדגמים החדשים של הOLED כך שזה לא שיקול,
לי יש B8 ואני רואה לא מעט גם בC7, CX וA1, גם בA1 רואים טוב מאוד. לא יצא לי לראות אחת מול השנייה והתכנים שונים לגמרי.
אם אין אפשרות לדגם OLED בכיר יותר היתי לוקח את הA1.
ממליץ לך לצפות בה אם היא נמצאת בתצוגה ולהחליט.
לי יש B8 ואני רואה לא מעט גם בC7, CX וA1, גם בA1 רואים טוב מאוד. לא יצא לי לראות אחת מול השנייה והתכנים שונים לגמרי.
ממליץ לך לצפות בה אם היא נמצאת בתצוגה ולהחליט.
בוודאי שאצפה.03/10/2022 18:22a_yaron כתב: Neone
ממליץ לך לצפות בה אם היא נמצאת בתצוגה ולהחליט....
האמת שאין לנו יותר מדי דרישות, בסופו של דבר הטלויזיה משמשת לצפיה בהוט עם ממיר 4K ובהמשך יהיה ממיר של הסיב האופטי ובסרטים/סדרות שאני מזרים מהמחשב. מחובר לה מקרן קול דרך יציאת ARC וזהו.
האמת שהשאלה כנראה היא בהתחשב בשימושים שלנו האם זה שיש פאנל שהוא רק 60HZ, אין תמיכה ב-24P על אות 60HZ (לא יודע אפילו מה זה אומר) ושהבהירות נמוכה יותר אז יהיה בעייתי, או שבשימושים האלה לא ממש נרגיש בהבדל (מעבר למסך גדול יותר שזה יתרון כמובן).