חברי הפורום שלום רב,
ברשותי רסיבר Pioneer VSX-521
הרסיבר ברשותי כבר איזה 8 שנים~
ברסיבר אני משתמש ב 2 הכניסות של ה SPDIF אופטי ולא בעוד כניסות נוספות.
הכבלים של ה SPDIF די חדשים ולא עשו בעיות עד כה.
אל הרסיבר מחוברים כל ה 5.1 רמקולים.
הבעיה התחילה בתקופה האחרונה - אם אני על DIRECT SOUND אני שומע בזמנים שונים רעש של POP כזה מאין באזז חזק לרגע כל פעם מרמקול אחר (בודד) ללא זמנים קבועים (אם או בלי סאונד) לפעמים 2-3 בדקה ולפעמים פעם ב 10 דק'~. דומה לרעש ששומעים אם עושים קצר בחיבור של המגעים.
אם אני שם על אופציות של ADV SURR זה נראה לי קורה משומה בתדירות מופחתת, אבל נשמע כאילו זה מכמה רמקולים במקביל כל פעם מצד אחר (הגיוני סה"כ כי זה על SURR).
מה שניסיתי לעשות:
וידאתי שכל החיבורים נקיים, מחוברים כמו שצריך ולא רופפים או מקצרים.
פתחתי את הרסיבר וניקיתי אותו מאבק באמצעות קומפרסור לחץ אוויר (מפוח לא פחית) ומברשת עדינה. וידאתי שאין הצטברות אבק על אף אחד מהחיבורים.
ניסיתי גם להחליף בין הכניסות של ה SPDIF לשלול שהכניסה נפגמה ולא עזר.
הסתכלתי מסביב וחיפשתי רכיבים שרופים בולטים ולא ראיתי. היה רק צ'יפ אחד שנראה כאילו נמס עליו קצת משהו, בהתחלה חשבתי שהוא שרוף אבל ניקיתי אותו עם אלכוהול מרוכז (יותר מ 90%) ואת הרגליים שלו, זה התנקה ונראה שהצ'יפ בסדר. הצ'יפ נמצא בלוח בצד ימין ומחובר לכרטיס HDMI, על הלוח צ'יפ אחד והוא M16C M3030RFGPFP U5 145A600.
חיפשתי ברחבי האינטרנט ולא מצאתי משהו ודאי...
יכול להיות שזאת בעיה של חימום יתר? למרות שאני לא חושב שהוא חם יותר מהרגיל, הרסיבר מאז ומתמיד פלט חום רב בעיקר מהשנאי, הפלסטיקים סביב השנאי כבר הצהיבו מעט... יש אפשרות אולי להוסיף לרסיבר מאוורר? ראיתי שמישהו חיבר מאוורר לקבל של ה 16V, אבל 16 זה הרבה... בכל אופן אני מסיק שאם באמת הבעיה נובעת מחום יתר של השנאי, אז כל הרסיבר היה מפסיק לעבוד...
אם אין לאף אחד הצעה לפתרון תוכלו בבקשה להמליץ לי על טכנאי טוב ואמין שאתם מכירים, כמה שיותר קרוב ליפו?
או על רסיבר חדש עם 2 כניסות אופטיות... למקרה והתיקון יהיה יקר בצורה שלא תשתלם כבר...
תודה רבה וברכה לכל מי שיגיב ויעזור...