למה לא ניתן לחבר את הסוויץ לפני הראוטר כשיש סיבים אופטיים?
-
Benist617
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: Ben Is
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום
יש לי מתאם של סיבים אופטיים מחובר לארון תקשורות, ממנו הוצאתי כבל eth לסוויץ, בנוסף מהסוויץ הוצאתי כבל eth שהשחלתי לאחד היציאות בחדרים ושם מיקמתי את הראוטר.
במצב כזה אם אני מחבר יציאה קווית מהסוויץ למחשב למשל אז יש לי אינטרנט. אבל wifi לא עובד.
אם אני מנתק את הסוויץ לגמרי ומחבר בכבל eth ישירות בין הראוטר למתאם של הסיב אופטי אז גם הכל בסדר.
העניין הוא שאני רוצה לשים סוויץ בארון תקשורת שיחבר לי את כל החדרים ובנוסף עוד יציאה אחת ספציפית לחדר מסויים ששם יהיה הראוטר.
אבל כנראה שזה לא אפשרי...
למה? והאם יש פתרון?
הסווץ הוא פשוט ב 85 ש"ח של tplink
יש לי מתאם של סיבים אופטיים מחובר לארון תקשורות, ממנו הוצאתי כבל eth לסוויץ, בנוסף מהסוויץ הוצאתי כבל eth שהשחלתי לאחד היציאות בחדרים ושם מיקמתי את הראוטר.
במצב כזה אם אני מחבר יציאה קווית מהסוויץ למחשב למשל אז יש לי אינטרנט. אבל wifi לא עובד.
אם אני מנתק את הסוויץ לגמרי ומחבר בכבל eth ישירות בין הראוטר למתאם של הסיב אופטי אז גם הכל בסדר.
העניין הוא שאני רוצה לשים סוויץ בארון תקשורת שיחבר לי את כל החדרים ובנוסף עוד יציאה אחת ספציפית לחדר מסויים ששם יהיה הראוטר.
אבל כנראה שזה לא אפשרי...
למה? והאם יש פתרון?
הסווץ הוא פשוט ב 85 ש"ח של tplink
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
כי הראוטר הוא המרכזיה.
הוא יודע לחלק את התקשורת בין ההתקנים המחוברים אליו. לפי הכתובות שיש לכל אחד מהם.
נניח שמגיעה מנת מידע מהאינטרנט, לסוויץ אין יכולת ניתוב, ולא יכול לדעת לאיזה מהיציאות שלו כל מנה מגיעה מיועדת.
אתה חייב שהראוטר יהיה ההתקן הראשון שמחובר לקו הנכנס לבית, והוא ינתב את התקשורת לכל התקן בבית (בגלל זה קוראים לו נתב).
אם הראוטר לא יכול להיות קרוב למתאם הסיבים אתה צריך:
1. שהסיב יגיע עד למיקום הראוטר, ממנו יחובר כבל אתרנט לסוויץ' שבארון התקשורת
2. מארון התקשורת יגיעו 2 כבלי רשת לראוטר.
אחד יחובר ממתאם הסיב לכניסת WAN בראוטר
השני יחובר מכניסת LAN בראוטר לסוויץ'.
3. לשים את הראוטר ליד הסוויץ'
הוא יודע לחלק את התקשורת בין ההתקנים המחוברים אליו. לפי הכתובות שיש לכל אחד מהם.
נניח שמגיעה מנת מידע מהאינטרנט, לסוויץ אין יכולת ניתוב, ולא יכול לדעת לאיזה מהיציאות שלו כל מנה מגיעה מיועדת.
אתה חייב שהראוטר יהיה ההתקן הראשון שמחובר לקו הנכנס לבית, והוא ינתב את התקשורת לכל התקן בבית (בגלל זה קוראים לו נתב).
אם הראוטר לא יכול להיות קרוב למתאם הסיבים אתה צריך:
1. שהסיב יגיע עד למיקום הראוטר, ממנו יחובר כבל אתרנט לסוויץ' שבארון התקשורת
2. מארון התקשורת יגיעו 2 כבלי רשת לראוטר.
אחד יחובר ממתאם הסיב לכניסת WAN בראוטר
השני יחובר מכניסת LAN בראוטר לסוויץ'.
3. לשים את הראוטר ליד הסוויץ'
WAN זה בעצם האינטרנט, ראשי תיבות wide area network. לעומת זאת LAN זו הרשת המקומית/הביתית שלך, local area network. אתה מקים רשת מקומית בבית שמאפשרת למכשירים השונים לדבר בינם לבין עצמם, ולזה מספיק מתג, לא צריך נתב. אבל אתה מן הסתם מעוניין לחבר את הרשת שלך החוצה לאינטרנט. התפקיד של נתב זה בעצם לבצע את הקישור הזה בין רשתות שונות, במקרה הזה בין הרשת הביתית שלך לבין הרשת של הספקית, שהיא בתורה מחוברת הלאה לאינטרנט הרחב. יש דרכים שונות לחבר בין רשתות, אבל בסופו של דבר בכולם יש התנקזות כזאת לנקודה אחת. החלופה היחידה האחרת היא שכל מכשיר יהיה מחובר ישירות לרשת של הספקית, והם לא מעוניינים לאפשר את זה, בין היתר כי כתובות IPv4 "אמיתיות", כלומר פומביות, הם משאב מצומצם ויקר. מכיוון ואתה סתם משתמש ביתי ולא ארגון שיש לו הקצאה של טווח כתובות IP על ידי גופי הרישום העולמיים, אתה לא יכול לתת כתובת IP אמיתית לכל מכשיר, אז ברשת הביתית משתמשים בכתובות פרטיות, כלומר כתובות מיוחדות מתוך טווח ששמור בצד לשימוש הזה בדיוק ולא מוקצים לאף גוף, אלא נועדו לשימוש פנימי ברשתות פרטיות. החיבור מספקית האינטרנט הוא חיבור יחיד, שמאפשר לחבר מכשיר אחד ומקצה לאותן מכשיר כתובת IP. בדרך כלל (לא תמיד - תלוי בספקית) החיבור הזה נעשה על ידי פרוטוקול בשם PPPoE שכולל בתוכו גם הזדהות (זה שם המשתמש והסיסמה שמקבלים). אם תחבר מחשב ישירות לממיר הסיב תוכל לחבר אותו ישירות לאינטרנט, אבל התקשורת תהיה רק מולו באופן ישיר כי הוא זה שיבצע את התהליכים האלה של החיבור וההזדהות. הנתב בעצם מבצע את החיבור החוצה ובמקביל מתחבר גם לרשת הביתית (ובד״כ גם מנהל אותה), ועושה בעצם סוג של המרה כך שלכל מכשיר בתוך הרשת יש כתובת פרטית משלה, אבל כשהם מנסים לפנות החוצה לאינטרנט הנתב מוציא את הבקשה מהכתובת היחידה שלו בצד שפונה לאינטרנט. אם תנסה לחבר מכשיר נוסף ישירות לסיב במקביל לכניסת ה־WAN של הנתב, אז אם יש צורך ב־PPPoE המחשב לא יוכל להתחבר בלי לבצע את החיבור הזה ולא יוכל להתחבר במקביל לנתב, ואם לא אז הוא כנראה ינסה להתחבר ולקבל כתובת באופן ישיר, מה שכנראה לא יעבוד כי כבר יש מכשיר אחד מחובר באותו קו.