mesh בשני מכשירי ax6

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

יש לי 2 מכשירים Redmi AX6
אחד ראשי בסלון והשני בממ"ד (מחוברים בכבל רשת) האם צריך להגדיר את הראוטר שבממ"ד כנקודת גישה?
זה מוגדר כרגע ככה
מה הכוונה submesh?

ראיתי בסרטון פה שמגדירים את זה אחרת דרך ההגדרות של הראוטר הראשי

משהו כאן
image.png
(38.08 KiB) עדיין לא הורד
מישהו מבין ויכול להסביר?

ויש לי עוד שאלה למי שיודע, יש אופציה לגרום ל2 המכשירים להיות כנקודות גישה? (ז"א שהראוטר הראשי יהיה בעצם של סלקום והשניים האחרים יהיו "מגדילי טווח" / נקודות גישה ), כרגע אני בלי הראוטר של סלקום אבל אני חושב שהוא יותר חזק מהראוטרים שיש לי כרגע (ax6)

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

1. אין צורך לגעת ולהגדיר כלום. ברגע שהגדרת את היחידה הראשונה כראוטר, וחיברת את השניה אליה עם כבל רשת היא מתחברת ויוצרת רשת mesh אוטומטית.
2. אין אפשרות, או יותר נכון יש אפשרות אבל זה לא יעבוד טוב. אם תגדיר את כולם עם אותו שם רשת ואותה סיסמה זה "יעבוד", אבל לא תהיה נדידה אוטומטית בין הראוטר של סלקום לax6 ויהיה לך בלאגן ובעיות.
3. הראוטר של סלקום בשום אופן וסיכוי לא יותר חזק מהax6. תוודא שבהגדרות של הרשתות הן על עוצמה "through the wall".
לדוגמה מנסיון אישי של 2 יחידות ax6 מול ביפייבר של בזק עם היחידת מש שהם נותנים, בדיוק באותו המקום ואותו החיבור, הביפייבר היה בזיוני לעומת הax6. במהירות, בטווח, באיכות החיבור והbufferbloat, במהירות טעינת דפי האינטרנט והאפשרות להגדרת DNS לא של בזק, במכשירים שהוא לא הסכים שיתחברו אליו כי לטענתו היוו סכנת אבטחה וכו'.

YoniKori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

קראתי נכון? הראוטר של סלקום יותר חזק מ ax6?
אחי, לא.

kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #4 

14/10/2022 12:18  
Eargasma כתב:
1. אין צורך לגעת ולהגדיר כלום. ברגע שהגדרת את היחידה הראשונה כראוטר, וחיברת את השניה אליה עם כבל רשת היא מתחברת ויוצרת רשת mesh אוטומטית.
2. אין אפשרות, או יותר נכון יש אפשרות אבל זה לא יעבוד טוב. אם תגדיר את כולם עם אותו שם רשת ואותה סיסמה זה "יעבוד", אבל לא תהיה נדידה אוטומטית בין הראוטר של סלקום לax6 ויהיה לך בלאגן ובעיות.
3. הראוטר של סלקום בשום אופן וסיכוי לא יותר חזק מהax6. תוודא שבהגדרות של הרשתות הן על עוצמה "through the wall".
לדוגמה מנסיון אישי של 2 יחידות ax6 מול ביפייבר של בזק עם היחידת מש שהם נותנים, בדיוק באותו המקום ואותו החיבור, הביפייבר היה בזיוני לעומת הax6. במהירות, בטווח, באיכות החיבור והbufferbloat, במהירות טעינת דפי האינטרנט והאפשרות להגדרת DNS לא של בזק, במכשירים שהוא לא הסכים שיתחברו אליו כי לטענתו היוו סכנת אבטחה וכו'.
...
איפה נמצאת ההגדרה של "through the wall"?

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

14/10/2022 18:50  
kappaboy כתב:
איפה נמצאת ההגדרה של "through the wall"?
...
לא מדע טילים...
https://i.ibb.co/30L57DF/IMG-20221015-035915.jpg

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”