איפה אפשר לתקן אוזניות DENON AH-D5000?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

בשנים האחרונות התחלתי לשים לב שהצליל בצד שמאל הולך ונחלש ומאבד מאיכותו ביחס לצד ימין, עד שלא יכולתי יותר להכחיש שיש בעיה. זו לא בעיית מגעים או כבלים לדעתי, כי הצליל מאד יציב בחולשתו. זה במקרה הטוב חומר בידוד פנימי שכנראה התפורר ושינה את תנאי האקוסטיקה, ובמקרה הפסימי דרייבר בתהליכי גסיסה. אלה אוזניות יקרות שהייתי מעדיף לבדוק אפשרות לתקן, השאלה איפה. רכשתי אותן לפני הרבה שנים מחו"ל.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אין שום קשר בין אקוסטיקה או בידוד לזה שהעוצמה של הדרייבר יורדת משמעותית. הדרייבר כנראה סיים את דרכו.
אין דרך לתקן את זה, וצריך להחליף את שני הדרייברים, מאחר וגם אם דרייבר אחד עדיין תקין, הוא לא יהיה תואם ל"חדש"
מה שיוביל להבדלי ווליום, ואפילו הבדלים בסאונד.

מדובר באוזניה די עתיקה, במידה ואתה כ"כ מחובר אליהן, זוג במצב טוב לא אמור לעלות יותר מ-1000~1500 שקלים
לכל היותר, לא ממש משכנתא.

אופציה נוספת היא לקנות זוג דרייברים ולהחליף, יש דרייברים סיניים ברמה מאוד גבוהה, שסביר להניח שאפילו טובים בהרבה
מהדרייברים המקוריים. לדוגמה:

https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 3121%21rec

לדעתי לבחור בשם יעקב (KSE1500) בפורום יש את הדרייברים הללו והוא יכול לעזור לך בהחלפה.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

תודה. כבר רכשתי וקיבלתי בינתיים אתמול את הדגם היותר עדכני (AH-5200), ועכשיו כשיש לי רפרנס טרי להשוואה, אין ספק ששני הדרייברים כבר לא בשיא כוחם.
ראיתי שהאימפדנס המקורי הוא רק 25 אוהם, זאת אומרת שמומלץ לבחור מהקישור שהבאת את האופציה הכי קרובה (32 אוהם)? או שהתכוונת לאופציה היקרה ביותר שהיא 900 אוהם?

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אחלה, תתחדש.

מדובר בדרייברים מאוד שונים אז לא חושב שיש טעם לנסות לקלוע כמה שיותר קרוב למקור מבחינת אוהם.

הייתי הולך על ה300 אוהם, הכי מאוזן לטעמי, גם במחיר.
מדובר בדרייברים ברגישות גבוהה ככה שלא אמור להיות מסובך לדחוף אותם ממרבית המקורות.

שוב ממליץ שתפנה ליעקב לפני שאתה קונה אני זוכר שיש ברשותו דרייברים דומים וממילא תזדקק להתקנה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”