כיול מערכת קולנוע ביתית + SVS PRO
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6378
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 373 פעמים
לא ראיתי שאני מזלזל בך וחוסר כבוד . מאיפה הבאת את זה . כתבתי ואני חוזר אין כיול לסאב הזה . אתה יודע מה זה כיול זה אם יש לסאב מיקרופון בנפרד לעשות כיול זה כן . אולי יש סאבים שיש את זה אני לא מכיר . אבל לזלזל או חוסר כבוד אליך שעוד אני לא מכיר אותך ואתה לא אותי . הלכת רחוק .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

יואב היקר לא אמרתי שכיול מיותר אבל עושים פעם פעמיים ויאללה שלוש אבל לעשות כיול כול יום לפני שרואים סרט אז חבל על הכסף שמי שקונה מגבר ב12000 שקל ואני רואה שאני בסוף מבין יותר מכמה אנשים פה . אבל שאני אומר את האמת הכי הרבה מפריע לך . לא יודע למה . אני יודע שאני מפריע פה לעוד כמה אבל אומר את האמת ולא מנסה למצוא חן בעיניי אחרים .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
-
yeuda
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1356
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
תסתכל על הניסוח - אפשר לרשום אותו דבר רק בדרך אחרת. אבל אולי טעות הבנה שלי. שכחתי וזה מאחורינו06/11/2022 9:54עופרפולק כתב: לא ראיתי שאני מזלזל בך וחוסר כבוד . מאיפה הבאת את זה . כתבתי ואני חוזר אין כיול לסאב הזה . אתה יודע מה זה כיול זה אם יש לסאב מיקרופון בנפרד לעשות כיול זה כן . אולי יש סאבים שיש את זה אני לא מכיר . אבל לזלזל או חוסר כבוד אליך שעוד אני לא מכיר אותך ואתה לא אותי . הלכת רחוק ....
ועכשיו לנושא עצמו -
לא אמרתי שלסאב יש מערכת כיול - אמרתי שיש לו יכולות כיול יותר מהרגיל ולא רק בחירת פאזה , תדר מכסימלי ועוצמה
אלא יש לו DSP שמאפשר לשלוט על הענות הסאב.
ואז ההצעה שראיתי ברשת וגם נאמרה גם פה - להשתמש במיקרופון מכויל (שלא הגיע עם הסאב) כדי להשתמש ביכולות הנ"ל
של הסאב כדי לאפשר לקבל הענות טובה יותר עוד לפני השימוש במערכת הכיול של הרסיבר
אעדכן אחרי שאבצע
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

גם ויקטור כתב לך והוא אחד שקצת מבין יותר ממני . ואין לי בעיה אם זה ואני יגיד לך יותר מזה ויקטור מכיר את המערכת שלי ונתן לי אחלה עצה .... לכבות את הכיול ולראות את הנתונים שנתן הכיול לפני ולרשום מה כול רמקול נתן ואז כיביתי את הכיול ופה ושם העליתי את הסנטר וקצת את הקדמיים וגם את האחוריים שמתי על פלוס 3 . אבל הסאב השארתי כמו ש svs אומרים בקטלוג וזהו .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
מי מדבר כל יום06/11/2022 10:00עופרפולק כתב: יואב היקר לא אמרתי שכיול מיותר אבל עושים פעם פעמיים ויאללה שלוש אבל לעשות כיול כול יום לפני שרואים סרט אז חבל על הכסף שמי שקונה מגבר ב12000 שקל ואני רואה שאני בסוף מבין יותר מכמה אנשים פה . אבל שאני אומר את האמת הכי הרבה מפריע לך . לא יודע למה . אני יודע שאני מפריע פה לעוד כמה אבל אומר את האמת ולא מנסה למצוא חן בעיניי אחרים ....
מי שיודע ורוצה יכול לכייל ולהתאים את ביצועי הסאב הזה עם תוכנת REW ואז להריץ כיול עם אודסי שידרש מן הסתם לבצע פחות תיקונים לתחום התחתון.
אתה לא פעם ולא פעמים וגם לא שלוש , הרבה יותר ,טענת שכיול בעצם מיותר ולכן אין כמו הסוני שמערכת הכיול שלו שווה ל....
אתה מסרב להבין שהטכנולוגיה מתקדמת ובכל חדר יש בעיות אקוסטיות ולא כולם יכולים לבצע טיפול אקוסטי פסיבי וכאן נכנס ההיתרון של מערכת הכיול .
הגיע הזמן להפנים .
לשאלה של פותח הדיון:
אם יש מערכת כיול XT32 או משהו טוב יותר, ויש רק סאב בודד, אין טעם לפילטרים המובנים בסאב, ואכן האפליקציה של ה-pro מהווה בעיקר דרך נוחה לכיוון ראשוני של הווליום לטווח סביר לפני הכיול, ובערך זהו... מה שכן ה-pro גם אמור להגיע עם דרייבר קצת יותר טוב, ככה שזה לא רק האפליקציה. הפילטרים בסאב לא "מקלים" על מערכת הכיול, היא לא צריכה הקלות מסוג זה. אם אתה רוצה להקל עליה באמת תשפר את מיקום הסאב ועמדת הישיבה לפי המדידות עם המיקרופון (יכול מאד להועיל) ו/או תוסיף טיפול אקוסטי משמעותי (לא פרקטי לרוב האנשים, לפחות לא בתדרים של הסאב). אבל להוסיף פילטרים שאין שום בעיה למערכת הכיול להוסיף בעצמה - לא יעזור לך בכלום.
השימוש העיקרי של הפילטרים בסאב זה למי שאין מערכת כיול או שיש מערכת כיול נחותה שלא מסוגלת לתקן את כל הבעיות שהיא מוצאת בסאב. ב-XT32 (ומערכות טובות יותר) יש בגדול יכולת לתקן הכל, אם המערכת לא תיקנה משהו זה כנראה כי היא החליטה שלא כדאי. אם תתקן ידנית דרך הסאב אתה עלול לייצר תיקון יתר, שכן האודיסי לא יידע שכבר תיקנת בסאב ולא כדי להגזים עם תיקון נוסף של אותו אזור שעדיין לא לגמרי התיישר.
שימוש נוסף של הפילטרים בסאב זה למי שיש יותר מסאב אחד ואין minidsp או יכולת אחרת להכניס פילטרים נפרדים ל-2 הסאבים, ורוצה להריץ MSO (שמחשב אוטומטית פילטרים נפרדים לכל סאב כדי לשפר את האינטגרציה ביניהם). ועדיין, השילוב בין Audyssey עם 2 סאבים ל-MSO (כשאין גם minidsp) הוא קצת מסובך, כי Audyssey נותן לך לשנות delay נפרד לכל סאב ידנית רק אחרי הכיול, אחרי שהסאבים כבר נמדדו עם ה-delay שנקבע, ואז כשאתה מתקן ידנית את ה-delay אתה ככל הנראה תדפוק את התוצאה. במערכת כיול שנותנת להכניס delay ידנית לכל סאב לפני הכיול השילוב עם MSO יכול לעזור יותר.
אם יש מערכת כיול XT32 או משהו טוב יותר, ויש רק סאב בודד, אין טעם לפילטרים המובנים בסאב, ואכן האפליקציה של ה-pro מהווה בעיקר דרך נוחה לכיוון ראשוני של הווליום לטווח סביר לפני הכיול, ובערך זהו... מה שכן ה-pro גם אמור להגיע עם דרייבר קצת יותר טוב, ככה שזה לא רק האפליקציה. הפילטרים בסאב לא "מקלים" על מערכת הכיול, היא לא צריכה הקלות מסוג זה. אם אתה רוצה להקל עליה באמת תשפר את מיקום הסאב ועמדת הישיבה לפי המדידות עם המיקרופון (יכול מאד להועיל) ו/או תוסיף טיפול אקוסטי משמעותי (לא פרקטי לרוב האנשים, לפחות לא בתדרים של הסאב). אבל להוסיף פילטרים שאין שום בעיה למערכת הכיול להוסיף בעצמה - לא יעזור לך בכלום.
השימוש העיקרי של הפילטרים בסאב זה למי שאין מערכת כיול או שיש מערכת כיול נחותה שלא מסוגלת לתקן את כל הבעיות שהיא מוצאת בסאב. ב-XT32 (ומערכות טובות יותר) יש בגדול יכולת לתקן הכל, אם המערכת לא תיקנה משהו זה כנראה כי היא החליטה שלא כדאי. אם תתקן ידנית דרך הסאב אתה עלול לייצר תיקון יתר, שכן האודיסי לא יידע שכבר תיקנת בסאב ולא כדי להגזים עם תיקון נוסף של אותו אזור שעדיין לא לגמרי התיישר.
שימוש נוסף של הפילטרים בסאב זה למי שיש יותר מסאב אחד ואין minidsp או יכולת אחרת להכניס פילטרים נפרדים ל-2 הסאבים, ורוצה להריץ MSO (שמחשב אוטומטית פילטרים נפרדים לכל סאב כדי לשפר את האינטגרציה ביניהם). ועדיין, השילוב בין Audyssey עם 2 סאבים ל-MSO (כשאין גם minidsp) הוא קצת מסובך, כי Audyssey נותן לך לשנות delay נפרד לכל סאב ידנית רק אחרי הכיול, אחרי שהסאבים כבר נמדדו עם ה-delay שנקבע, ואז כשאתה מתקן ידנית את ה-delay אתה ככל הנראה תדפוק את התוצאה. במערכת כיול שנותנת להכניס delay ידנית לכל סאב לפני הכיול השילוב עם MSO יכול לעזור יותר.
-
yeuda
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1356
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
זאת בדיוק הייתה מטרת השאלה שלי - האם יש טעם לבצע את הכיול הכפול.06/11/2022 13:29GalZohar כתב: לשאלה של פותח הדיון:
...
אכן ה XT32 בפעם הקודמת שהיה לי סאב ללא DSP עשה עבודה טובה.
אולי אמצע כמה שעות לנסות גם וגם ולראות מה קורה
תודה רבה
כמו שאמרתי, אין טעם גם וגם, זה יכול לעשות בעיקר בעיות. רק אם אתה ממש בטוח שיש משהו שה-XT32 לא מתמודד איתו בגלל חוסר יכולת (ולא בגלל שיש סיבה טובה למה לא לעשות), רק אז אולי כדאי. ובעקרון לא אמורים להיות דברים כאלה. חשוב לשים לב שיש max boost לאודיסי כדי להגן על הציוד, ואם אתה עושה boost נוסף באפליקציה אתה יכול לעבור את הגבול שאודיסי החליטו שהוא סביר (ותכל'ס הוא די גבוה גם ככה). בקיצור שוב - מומלץ לא להתעסק אם אין סיבה ממש ממש טובה. רוב הפיצ'רים המובנים בסאב לא נועדו לכאלה שמשתמשים במערכת כיול איכותית.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

אם זה אני לגמרי איתך יואב ומסכים איתך שהכיול של הסוני שלי הוא שווה יודעים למה כמו בימהה או שהם גם שינו בשנים האחרונות את הכיול שלהם והיה לי כמה ימהה לפני ואתה יודע את זה . ברור שאודיסי זה מתקדם יותר וה 32 הזה גם לא אמרתי שלא . לך תדע יבוא יום שאני יחליף מגבר ואני יצטרך גם להתעסק בכיול הזה .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass