הוספתי רמקולי אטמוס
ומה הקובץ שאתה מנגן? WEB עם +DD?11/11/2022 20:21י-א כתב: אותו ניסוי עם אותו קובץ סרט רק הפעם הסטרים מסטרימר פורמול שהוא אנדרויד טיוי עם אפליקציה פלקס נותן תוצאה קצת שונה....
Jack of some trades, master of none
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
כנראה שאתה לא באמת מבין מה זה אטמוס.10/11/2022 17:00י-א כתב: רקרוצה להגיד שפורמט אטמוס מציין שיטת קידוד אודיו להרבה מאד ערוצים (אפילו עשרות) אבל טכנאי הקול של הסרט יכול לקבוע כמה ערוצים בפועל הוא ישתמש.
לכן יש הרבה סרטים בפורמט dolby digital plus 5.1 שמתפענח כאטמוס אבל למעשה מכיל רק 5.1 ערוצים...
אטמוס זו תוספת מעל ל- 5.1 ערוצים דיסקרטיים, ותוספת זו לא מוגדרת כערוצים בכלל.
טכנאי קול של הסרט לא "קובע בכמה ערוצים בפועל הוא ישתמש" בהקשר לאטמוס, כי אין ערוצים באטמוס.
אטמוס מאפשר יצירת אוביקטים של סאונד שממקומים בחלל תלת מימד. היכולת הזו שבקידוד מובאת לאולם הצפייה על כמה רמקולים שבאפשרות האולם למקם וכול רמקול הוא ערוץ נפרד בהגברה.11/11/2022 22:18Amir64 כתב: כנראה שאתה לא באמת מבין מה זה אטמוס.
אטמוס זו תוספת מעל ל- 5.1 ערוצים דיסקרטיים, ותוספת זו לא מוגדרת כערוצים בכלל.
טכנאי קול של הסרט לא "קובע בכמה ערוצים בפועל הוא ישתמש" בהקשר לאטמוס, כי אין ערוצים באטמוס....
בשביל הקול וע הבייתי צימצמו את כמות הערוצים שיכולים להיתמך ל 16.
שוב, הרעיון המרכזי מאחורי זה הוא האפשרות ליצור אוביקטים של צליל שיכולים לנוע בחלל האולם בלי קשר לערוץ מסוים.
- Amir64
-
- גורו

1. אז מה קשור המשפט:11/11/2022 23:16י-א כתב: אטמוס מאפשר יצירת אוביקטים של סאונד שממקומים בחלל תלת מימד. היכולת הזו שבקידוד מובאת לאולם הצפייה על כמה רמקולים שבאפשרות האולם למקם וכול רמקול הוא ערוץ נפרד בהגברה.
בשביל הקול וע הבייתי צימצמו את כמות הערוצים שיכולים להיתמך ל 16.
שוב, הרעיון המרכזי מאחורי זה הוא האפשרות ליצור אוביקטים של צליל שיכולים לנוע בחלל האולם בלי קשר לערוץ מסוים....
טכנאי הקול מייצר אוביקטי סאונד עם מיקום במרחב.אבל טכנאי הקול של הסרט יכול לקבוע כמה ערוצים בפועל הוא ישתמש...
הוא לא יודע, ולא אכפת לו, כמה רמקולים יש במערכת נתונה, והוא לא קובע ב-"כמה ערוצים להשתמש".
2.
זה לא ערוצים.בשביל הקולנוע הבייתי צימצמו את כמות הערוצים שיכולים להיתמך ל 16....
זה רמקולים שיכולים לנגן את התוכן שמקודד בפורמט אטמוס.
וזה לא 16, זה 34 רמקולים מקסימום לקולנוע ביתי. (24 ועוד 10 בתקרה)
- Amir64
-
- גורו

בכל הפורמטים יש את 5.1 הערוצים הבסיסיים.10/11/2022 17:00י-א כתב: לכן יש הרבה סרטים בפורמט dolby digital plus 5.1 שמתפענח כאטמוס אבל למעשה מכיל רק 5.1 ערוצים...
DD+ הוא פורמט המאפשר להעביר אודיו דחוס עבור סטרימינג. כולל אטמוס.
DD+ שמכיל אובייקטי אטמוס ואת ה- Metadata הדרוש לניגונם, יתפענח כאטמוס וגם ינגן אטמוס, ולא רק את 5.1 הערוצים הבסיסיים.
בהיותו דחוס, הוא לא באיכות של פס קול אטמוס שמורכב מעל truHD, אבל זה עדיין אטמוס.
- Amir64
-
- גורו

כשאודיו מזוהה כ- PCM, זה אומר שהרסיבר מקבל אודיו שהמקור שלו הוא PCM, או שהנגן ביצע את הפענוח, ומעביר PCM לרסיבר.12/11/2022 0:22י-א כתב: אז חוזר לשאלה הבסיסית - אם הקידוד truehd 7.1atmos מזוהה כ pcm - זה ינוגן כאטמוס או רק כ 7.1 ללא האטמוס?
אם זה לא יעביר את האטמוס - האם הפתרון הוא רק לעבור ל dune?...
אם הקידוד הוא truehd 7.1atmos, ואתה מקבל PCM, זה אומר שהרסיבר מקבל אודיו מפוענח, ולכן הוא ינגן רק 7.1 ללא תוכן אטמוס.
סביר שהפתרון נמצא בהגדרות הנגן, שצריך להעביר את האודיו ב- Passthrough, ושלא יבצע פענוח.
- Amir64
-
- גורו

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
להפרד מאפל שמפל הזה שחוץ מלסבך את החיים לא עושה כלום....
קנה סטרימר שיודע להזרים הכל מכל כהלכה ובזה נגמר הסיפור
למשל זידו
למשל דיון
למשל שילד
יש כאלה שמחזיקים שניים, אחד שאפשר להריץ עליו סטרימינג חוקי ואחד למשימות מיוחדות יותר כמו BDMV.
השילד כבר קצת מיושן ואני מידי פעם נתקל בתלונות על כל מיני עדכונים שמשבשים דברים (אבל אין לי נסיון אישי איתו), ואפל כמו אפל, מגביל אותך בכל מיני תחומים. עצם זה שצריך לשלם בשביל להריץ משהו דמוי קודי כבר בעייתי בעיני.
השילד כבר קצת מיושן ואני מידי פעם נתקל בתלונות על כל מיני עדכונים שמשבשים דברים (אבל אין לי נסיון אישי איתו), ואפל כמו אפל, מגביל אותך בכל מיני תחומים. עצם זה שצריך לשלם בשביל להריץ משהו דמוי קודי כבר בעייתי בעיני.
Jack of some trades, master of none
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
הבעיה היחידה בשילד היא הרצה לא חלקה של תכני UHD וזה נכון לכל הדגמים החל מאלו של 2015 ועד האחרון ששוחרר (זה הוציא אותי מדעתי ) וזו הסיבה שרכשתי את הדיון שמתפקד פצצה לענין הזרמת התכנים מהנאס.12/11/2022 12:13Avi_Dagan כתב: יש כאלה שמחזיקים שניים, אחד שאפשר להריץ עליו סטרימינג חוקי ואחד למשימות מיוחדות יותר כמו BDMV.
השילד כבר קצת מיושן ואני מידי פעם נתקל בתלונות על כל מיני עדכונים שמשבשים דברים (אבל אין לי נסיון אישי איתו), ואפל כמו אפל, מגביל אותך בכל מיני תחומים. עצם זה שצריך לשלם בשביל להריץ משהו דמוי קודי כבר בעייתי בעיני....
השילד הפך לגיבוי + נטפליקס במידת הצורך.