מסך OLED כמוניטור למחשב - רעיון גרוע?

פורום מסכי OLED בחסות LG
יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום

בחדר עבודה קטן שיש בו גם מערכת קולנוע ביתית 5.2.4 וגם מחשב דסקטופ למשחקים ועבודה (אופיס וכו'), כרגע יש לי מסך LCD LED 55 של סוני במרחק צפיה של 1 עד 1.7 מטר תלוי במיקום הכסא הנייד. אני רוצה לשדרג למסך 65 לחווית קולנוע יותר מרשימה, ודיי חושש ממעבר ל OLED, כי אני לפעמים עובד על מסמך WORD עם רקע לבן למשך שעות ארוכות. האם מסך OLED כמו ה CS או ה C1 החדש של LG ישרוד עבודה אינטנסיבית עם מחשב כמו גם שעות ארוכות שתמונה היא ססטטית?

אני רואה של LG יש מוניטורים שהם OLED, השאלה היא האם מדובר באותה טכנולוגיה כמו של טלביזיות? האם כדאי לרכוש OLED או שעדיף לשדרג למסך LCD LED טוב יותר במקום?

בהתחלה התלהבתי מהרעיון של MINI LED כי תיאורטית זה אמור להביא שיפור ב LOCAL DIMMING כי ה LEDים קטנים פי 5 לפחות מ LED רגיל, אבל לאחר קריאת ביקורות ב RTINGS הבנתי שלא רק שזה לא משפר כלום, זה אפילו מתפקד גרוע מתאורת LED רגילה במסכי סוני...

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #2 

טוב. המוכר בחנות מתמחה הציע לי את הסמסונג QS95B שהיא QD OLED. לטענתו, זו OLED שלעולם לא נצרבת ולכן מתיאמה לשימוש כמוניטור ללא הגבלה. אבל באתר RTINGS הם רק אומרים שאין לה זכרון (צריבה זמנית), אבל בהחלט תתכן צריבה קבועה, למרות שהם לא נתקלו בזה עדיין. מה אתם אומרים?

breeze
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

זו עדיין טלוויזית OLED עם סיכון צריבה.
מאחר ומדובר על פאנל חדש - אין עדיין מספיק ניסיון בנוגע לסיכויי הצריבה שלו.

NoLa2015
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

22/11/2022 15:38  
יהלי ב כתב:
טוב. המוכר בחנות מתמחה הציע לי את הסמסונג QS95B שהיא QD OLED. לטענתו, זו OLED שלעולם לא נצרבת ולכן מתיאמה לשימוש כמוניטור ללא הגבלה. אבל באתר RTINGS הם רק אומרים שאין לה זכרון (צריבה זמנית), אבל בהחלט תתכן צריבה קבועה, למרות שהם לא נתקלו בזה עדיין. מה אתם אומרים?
...
תקרא בפורום של AVS כמה תקלות יש עם הדגם הזה...ובאותו פאנל של סוני אין בעיות בכלל, אבל הוא עולה פי 2.

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

טוב. נראה שרק הסוני A95K באמת עמיד לצריבות ולא מפעיל הגנה שמורידה קוטרסט גם לאחר שעתיים של הצגת שקופית סטטית. אבל הוא עולה 12 אלף ואין מבצעי BF עבורו...

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
שם מלא: Eliran
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

הבחור הזה בסרטון טוען שניצרב לו הסמסונג S95B לאחר 3 חודשים של שימוש בתור מסך מחשב.
(אמנם הוא מציין בהמשך הסרטון שהפאנל שנצרב זה פאנל שהוחלף לו בגלל פיקסלים מתים)
הוא מאשים את עצמו שלא עידכן את הקשוחה שבאה לתקן באג שקשור לבהירות, ולכן הבהירות הייתה על שיא באופן קבוע אבל מפיל אשמה גם על סמסונג שלא הכניסו גוף קירור למסך.

אז נראה שהמסך כן יכול להצרב ולא כמו שאמר לך המוכר שאין סיכוי לצריבה.
נערך לאחרונה על ידי E&H ב 23/11/2022 6:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1585
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

מישהו נתקל בעדויות ברשת ל - burn in ב CX \ C1 \ C2 ?

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”