פרוססור מול רסיבר. עזרה בהתלבטות
שלום חברים,
מעוניין להפיח קצת יותר רוח חיים בקלנוע הביתי אצלי. מחזיק בפרוססור ענתיקה של מרנץ 8001. מעוניין בשדרוג לעכשווי ביותר בגלל כל פורמטי הקול. כרגע המערכת היא 7.1 ותהיה 11.3, (7.4.3)עם אפשרות לתוספת בעתיד. הגברה ל11 הערוצים יאמהה 5000. ועליה אפשר להסיף אם יגיע הזמן.
החדר הוא יעודי 5X6. עם תקרה אקוסטית ושטיחים. מעבר לכך אין טיפול אקוסטי מיוחד. הרמקולים בפרונט, משמשים את המערכת הדו ערוצית, רמקולים ריצפתיים 4 way (זאת המערכת העיקרית). סנטר וצדדים של פוקל והאחוריים לא זוכר כרגע, מונחים על סטנדים. לגבי התקרה מחפש עכשיו רביעיה למי שיש מה להציע אשמח לשמוע. 3 סאבים, תכנון של יאיר תמם, יוצרו בחו"ל.
ההעדפה שלי בבחירה : כל פורמטי הקול האחרונים, HDMI 2.1 ,HDCP 2.3, עם יכולות הוידיאו הנלוות לכך , רצוי יציאות XLR , הפרדה בין הסאבים, יכולת כיול טובה, רצוי של DIRAC כולל לסאבים. זה הרצוי. לעומתו יש את המצוי. בסוף, הכל עלות מול תועלת. להלן ההתלבטות אבל זו לא רשימה סגורה:
Arcam 41, יאמהה CX (אם יש להם משהו רלוונטי להיום) או ה A8 (למרות שמעדיף ללא הגברה), מרנץ 7706, 8805, AV10 החדש, דנון אם יש להם משהו מתחרה, ANTHEM מה שמתאים מהם.
לא מחפש את החברות המתמחות בגלל התמחור, וכן בגלל שהם יוצאים מהר מידי ממעגל הרלוונטיות בעולם המתחדש הזה. לכן היחס של העלות מול התועלת הוא לטווח קצר. ואחר כך כואב הלב.....
ודבר אחרון, אם יש בפורום אנשים שמוכנים להגיע, ליעץ וללוות (בתשלום) אשמח להצעות.
סופ"ש נפלא לכולם,
רמי
052
3268040
מעוניין להפיח קצת יותר רוח חיים בקלנוע הביתי אצלי. מחזיק בפרוססור ענתיקה של מרנץ 8001. מעוניין בשדרוג לעכשווי ביותר בגלל כל פורמטי הקול. כרגע המערכת היא 7.1 ותהיה 11.3, (7.4.3)עם אפשרות לתוספת בעתיד. הגברה ל11 הערוצים יאמהה 5000. ועליה אפשר להסיף אם יגיע הזמן.
החדר הוא יעודי 5X6. עם תקרה אקוסטית ושטיחים. מעבר לכך אין טיפול אקוסטי מיוחד. הרמקולים בפרונט, משמשים את המערכת הדו ערוצית, רמקולים ריצפתיים 4 way (זאת המערכת העיקרית). סנטר וצדדים של פוקל והאחוריים לא זוכר כרגע, מונחים על סטנדים. לגבי התקרה מחפש עכשיו רביעיה למי שיש מה להציע אשמח לשמוע. 3 סאבים, תכנון של יאיר תמם, יוצרו בחו"ל.
ההעדפה שלי בבחירה : כל פורמטי הקול האחרונים, HDMI 2.1 ,HDCP 2.3, עם יכולות הוידיאו הנלוות לכך , רצוי יציאות XLR , הפרדה בין הסאבים, יכולת כיול טובה, רצוי של DIRAC כולל לסאבים. זה הרצוי. לעומתו יש את המצוי. בסוף, הכל עלות מול תועלת. להלן ההתלבטות אבל זו לא רשימה סגורה:
Arcam 41, יאמהה CX (אם יש להם משהו רלוונטי להיום) או ה A8 (למרות שמעדיף ללא הגברה), מרנץ 7706, 8805, AV10 החדש, דנון אם יש להם משהו מתחרה, ANTHEM מה שמתאים מהם.
לא מחפש את החברות המתמחות בגלל התמחור, וכן בגלל שהם יוצאים מהר מידי ממעגל הרלוונטיות בעולם המתחדש הזה. לכן היחס של העלות מול התועלת הוא לטווח קצר. ואחר כך כואב הלב.....
ודבר אחרון, אם יש בפורום אנשים שמוכנים להגיע, ליעץ וללוות (בתשלום) אשמח להצעות.
סופ"ש נפלא לכולם,
רמי
052
3268040
בהצלחה ותתחדש במה שתבחר .
המלצתי הכנה - ארקאם av41 עם רשיון dlbc .
קח בחשבון עלות של 500 אירו נוספים.
חברים ואני הקשבנו לרסיבר שלהם מדגם av31
עם שלושה סאבים בסלון מאוד מאתגר.
תוצאה פסיכית לגמרי במובן החיובי.
תתחדש.
המלצתי הכנה - ארקאם av41 עם רשיון dlbc .
קח בחשבון עלות של 500 אירו נוספים.
חברים ואני הקשבנו לרסיבר שלהם מדגם av31
עם שלושה סאבים בסלון מאוד מאתגר.
תוצאה פסיכית לגמרי במובן החיובי.
תתחדש.
Paradigm S4
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
בדוק את אחד מהפרוססורים של סטורם,
למשל זה
https://www.stormaudio.com/produit/isp-core-16/
שבנוסף לתמיכה מדהימה בדיראק, ברמה הגבוהה ביותר, יחסית לכל יתר החברות ובכלל הם הולכים להיות הראשונים בעולם שיתמכו במערכת הכיול החדשה של דיראק (SRC), שיש האומרים הולכת לעשות שינוי של 180 מעלות בתחום הכיול.
מאחר ואתה מתכנן 4 סאבים אז בכלל תוכל לנצל את המערכת החדשה ביעילות מיטבית.
תוסיף לכל זה שהיבואן של סטורם הוא דן נגר שמתמחה בתחום הכיולים שיאפשר לך לנצל את הפרוססור ומערכת הכיול החדשה וגם את הנוכחית בצורה הכי טובה שניתן.
הפרוססורים של סטורם, מתוכננים לאפשר שידרוגים עתידים ולכן קניה שלהם היא לטווח ארוך.
כרטיס 2.1 אמור להיות משוחרר במהלך 2023.
למשל זה
https://www.stormaudio.com/produit/isp-core-16/
שבנוסף לתמיכה מדהימה בדיראק, ברמה הגבוהה ביותר, יחסית לכל יתר החברות ובכלל הם הולכים להיות הראשונים בעולם שיתמכו במערכת הכיול החדשה של דיראק (SRC), שיש האומרים הולכת לעשות שינוי של 180 מעלות בתחום הכיול.
מאחר ואתה מתכנן 4 סאבים אז בכלל תוכל לנצל את המערכת החדשה ביעילות מיטבית.
תוסיף לכל זה שהיבואן של סטורם הוא דן נגר שמתמחה בתחום הכיולים שיאפשר לך לנצל את הפרוססור ומערכת הכיול החדשה וגם את הנוכחית בצורה הכי טובה שניתן.
הפרוססורים של סטורם, מתוכננים לאפשר שידרוגים עתידים ולכן קניה שלהם היא לטווח ארוך.
כרטיס 2.1 אמור להיות משוחרר במהלך 2023.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 02/12/2022 12:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
אם אתה רגיל למרנץ, לא ההיתי מתקרב לאנטם. היה כאן אחד שהתאכזב מאד ובצדק. לדעתי, הדנון החדש X4800H מתפקד מצויין כפרוססור וגם תומך ב DIRAC כשדרוג, יספיק לך מעל ומעבר. הוא אמור להיות זמין בארץ לקראת מרץ.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
לדעתי עם חדר כזה טוב שמאפשר להגיע לתוצאות טובות מאוד היתי בוחר בפרוססור למרות שבדרך כלל אני אישית מעדיף רסיבר.מי שהמליץ לך על הארקם 41 מבין דבר או שתיים בתחום ואני מאוד מעריך את דעתו אז בהחלט היתי מנסה אותו ואם התקציב לא בעייתי אז גם את הסטורם.ב 2 המקרים היתי מצפה ממכייל מקצועי מטעם היבואן שיגיע ויכייל לך את הציוד כי מדובר בציוד רציני מאוד ואם הרבה אפשרויות כיול.למרות שאני מאוד אוהב את הדנון ברמת חדר קולנוע יעודי היתי מוותר וגם את האנטם היתי מוריד מהרשימה כי אישית לא אהבתי במקרים רבים ששמעתי.
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1313
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 172 פעמים
הציעו לך פה מכשירים ברמה גבוהה מאוד שכל אחד מהם יתן לך תוצאות מטורפות ללא ספק בכלל.
אך לצערי המליצו לך לוותר על אנתם שלמען האמת אין לי מושג למה.
כבעלים לשעבר של ANTHEM MRX-720/1140 אוכל לומר לך שהם מוצרים ברמה גבוהה מאוד בכל הקשור לקולנוע ביתי.
מערכת הכיול שלהם נחשבת לאחת הטובות בעולם ומתחרה ישירות עים DIRAC ולכל אחת מהן יש נקודות חולשה ונקודות חוזקה אחת אל מול השניה כך שלא משנה מה תבחר לא תתאכזב ולכן רק אתה תוכל להחליט מהו המוצר הנכון ומתאים לך ולצרכיך ולהעדפותיך האישיות.
כל המכשירים שהציעו לך מצריכים עקומת למידה על מנת למצות את מלא הפוטנציאל הטמון בהם ולכן צריך סבלנות וצבירת ידע.
וכל מי שאין ביכולתו או ברצונו להשקיע לא מעט זמן בלמידת המכשיר כל מה שהוצע לך לא יהיה רלוונטי עבורך.
אים אתה רוצה פשוט ללחוץ על כפתור ה NEXT NEXT NEXT אז הדנון/מרנץ הם הפתרון עבורך.
אך מקריאת דרישותך אתה לא בכיוון בכלל אז תתעלם מעצות אחיטופל ולך תאזין למכשירים אשר הוצעו לך.
בהצלחה.
כבעלים לשעבר של ANTHEM MRX-720/1140 אוכל לומר לך שהם מוצרים ברמה גבוהה מאוד בכל הקשור לקולנוע ביתי.
מערכת הכיול שלהם נחשבת לאחת הטובות בעולם ומתחרה ישירות עים DIRAC ולכל אחת מהן יש נקודות חולשה ונקודות חוזקה אחת אל מול השניה כך שלא משנה מה תבחר לא תתאכזב ולכן רק אתה תוכל להחליט מהו המוצר הנכון ומתאים לך ולצרכיך ולהעדפותיך האישיות.
כל המכשירים שהציעו לך מצריכים עקומת למידה על מנת למצות את מלא הפוטנציאל הטמון בהם ולכן צריך סבלנות וצבירת ידע.
וכל מי שאין ביכולתו או ברצונו להשקיע לא מעט זמן בלמידת המכשיר כל מה שהוצע לך לא יהיה רלוונטי עבורך.
אים אתה רוצה פשוט ללחוץ על כפתור ה NEXT NEXT NEXT אז הדנון/מרנץ הם הפתרון עבורך.
אך מקריאת דרישותך אתה לא בכיוון בכלל אז תתעלם מעצות אחיטופל ולך תאזין למכשירים אשר הוצעו לך.
בהצלחה.
LYNGDORF MP-40
SVS ULTRA FULL SET
SVS PRIME ELEVATION
SVS PB-16
ROTEL RMB-1585
ROTEL RB-1552 MKII
SVS ULTRA FULL SET
SVS PRIME ELEVATION
SVS PB-16
ROTEL RMB-1585
ROTEL RB-1552 MKII
כפי שנאמר לגבי מרנץ ואנתם, גם אני שנים רבות עם מרנץ וכשהמרנץ 7706 נשרף לי החלטתי לשנות כיוון לאנתם לאור ההמלצות עליו כאן. למזלי קיבלתי אותו כזמני עד שיגיע הדגם החדש וכך אחר שבועיים של עינויים החלטתי שאין עתיד עם החברה הזו עבורי.
בינתיים חזרתי ל 7703 שהיה לי מההחלפה ל 7706 בזמנו ואני בהמתנה שיצאו המרנצים החדשים כדי להתקדם.
לגבי רמקולי אטמוס - אני לקחתי 4 פוקאלים מסדרה 300 שקועים את הדגם ICA6 שהם רמקולי זוויתיים ואני מרוצה מעל הראש (תרתי משמע)
שיהיה בהצלחה
בינתיים חזרתי ל 7703 שהיה לי מההחלפה ל 7706 בזמנו ואני בהמתנה שיצאו המרנצים החדשים כדי להתקדם.
לגבי רמקולי אטמוס - אני לקחתי 4 פוקאלים מסדרה 300 שקועים את הדגם ICA6 שהם רמקולי זוויתיים ואני מרוצה מעל הראש (תרתי משמע)
שיהיה בהצלחה
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1313
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 172 פעמים
טוב...כוחו של הרגל בתוספת של קיבעון מחשבתי.
זה די מאפיין לצערי את מעריצי הדנון/מרנץ,אבל אים זה גורם לתחושת ביטחון אז אשריכם ותהנו המון.
זה די מאפיין לצערי את מעריצי הדנון/מרנץ,אבל אים זה גורם לתחושת ביטחון אז אשריכם ותהנו המון.
LYNGDORF MP-40
SVS ULTRA FULL SET
SVS PRIME ELEVATION
SVS PB-16
ROTEL RMB-1585
ROTEL RB-1552 MKII
SVS ULTRA FULL SET
SVS PRIME ELEVATION
SVS PB-16
ROTEL RMB-1585
ROTEL RB-1552 MKII
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
אנתם אחלה חברה , בדגמים של הסדרות החדשות היו בעיות בהתחלה אבל ממה שאני קורא הכל שייך להסטוריה והם מתפקדים מעולה.02/12/2022 14:31masteraudio כתב: טוב...כוחו של הרגל בתוספת של קיבעון מחשבתי.
זה די מאפיין לצערי את מעריצי הדנון/מרנץ,אבל אים זה גורם לתחושת ביטחון אז אשריכם ותהנו המון....
פה אנשים מקובעים על דנון/מרנץ (מזל שאונקיו ופיוניר יצאו מהמשחק
)- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
למי שמגיע ממרנץ\דנון וגם ימהה, שמפסקים המון פיצ'ירי נוחות, יהיה מאד קשה להתרגל לפרוססור\רסיבר כמו אנתם שלא מציע כלום, גם לא יכולות סטרימינג בסיסיות למוסיקה, מלבד מצבי סראונד מיין סטרים של דולבי ו DTS, ומיתוג כניסות HDMI. האנטם נועד למי שמתכוון להשקיע במערכת 100% מודולארית, כאשר הוא נאלץ לרכוש את כל המכשירים הנלווים כמו סטרימר ומעבד וידאו או שיש לו מנוי ל ROON כאשר זה יהיה זמין באנתם, אם בכלל. גם מערכת הכיול שלהם עדיין בגרסת ביטא ומאד מסובכת לשימוש. אמנם הגישה שלה דומה לזו של DIRAC, אבל לפחות DIRAC עובדת ישר מהקופסא ולא מגיעה עם אינספור פאגים ותכונות חסרות כמו ניהול בסים. עד לא מזמן, לא יכולת לבצע תיקון זמנים ב ARC ונאלצת לעשות את זה ידנית. לא רואה שום הצדקה לחברה הזאת. אם רוצים משהו איכותי, אז עדיף את STORM או ARCAM שמספקות מוצרים הרבה יותר בשלים וידידותיים למשתמש.02/12/2022 13:11masteraudio כתב: הציעו לך פה מכשירים ברמה גבוהה מאוד שכל אחד מהם יתן לך תוצאות מטורפות ללא ספק בכלל.
בהצלחה....
צודק לחלוטין יהלי ב.
ומעבר לכך, גם בהיבט הסאונד אני לא התרשמתי שיש איזהו יתרון על המרנץ פרוססור שיש לי במיוחד שההגברה אצלי היא של ארקאם ואני מאד אוהב את הסאונד שאני מקבל בתצורה הזו של מרנץ פרוססור, ארקאם הגברה ורמקולים פוקאל אלקטרה.
ומעבר לכך, גם בהיבט הסאונד אני לא התרשמתי שיש איזהו יתרון על המרנץ פרוססור שיש לי במיוחד שההגברה אצלי היא של ארקאם ואני מאד אוהב את הסאונד שאני מקבל בתצורה הזו של מרנץ פרוססור, ארקאם הגברה ורמקולים פוקאל אלקטרה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 611 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
התאכזב ובצדק? גם הדמויות הנוספות שלך חושבות כמוך בטח02/12/2022 11:44יהלי ב כתב: אם אתה רגיל למרנץ, לא ההיתי מתקרב לאנטם. היה כאן אחד שהתאכזב מאד ובצדק. לדעתי, הדנון החדש X4800H מתפקד מצויין כפרוססור וגם תומך ב DIRAC כשדרוג, יספיק לך מעל ומעבר. הוא אמור להיות זמין בארץ לקראת מרץ....
עוד פעם קופצת חבורת DENON IS THE BEST...ממליץ לך לא להקשיב לאנשים שכל שרשור ממליצים על DENON כאילו
מדובר במינימום טרינוב.
אם אתה רוצה פרוססינג אנמי , מערכת כיול מימי קדם והגברה עלובה אז כן DENON IS THE BEST
ארקאם מצטייר כמוצר מעולה, מספר חברים עם אוזניים טובות שמעו ואהבו מאוד !
מומלץ לבדוק
JVC X5500
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000
תודה לכולם על התגובות. רק חבל שהכל משמש להתכתשויות. כל אחד זכאי לאהוב למה שהוא מתחבר ולהתאכזב ממוצר אחר. אני ממעט לשאול בפורומים, ובעיקר קורא בשביל ללמוד מאנשים עם ידע שחורשים את כל הרשת וגם בעלי ניסיון בדבר או שניים...לכן מצער כשהויכוח מתנהל על 'טעם ועל ריח'.
אני מבין שאת הAV10 של ימאהה אף אחד עוד לא מכיר גם שם קיימת אפשרות לשדרג לדיראק אבל לא מפורט מתי איך וכמה. הבנתי משרשור על ה 3800 שרכישה מלאה + מיקרופון זה קרוב ל1000 $. הבעיה העיקרית היא המחיר הבילתי סביר שלו 7000 $ לעומת הארקם 41 שהוא 5250 $. אולי בגלל תוספת לפרוססינג.
@י-א מעניין אותי ההגברה של ארקם זה 11.1 ? או אחר ?
שוב תודה וסופש נעים ושקט,
רמי
אני מבין שאת הAV10 של ימאהה אף אחד עוד לא מכיר גם שם קיימת אפשרות לשדרג לדיראק אבל לא מפורט מתי איך וכמה. הבנתי משרשור על ה 3800 שרכישה מלאה + מיקרופון זה קרוב ל1000 $. הבעיה העיקרית היא המחיר הבילתי סביר שלו 7000 $ לעומת הארקם 41 שהוא 5250 $. אולי בגלל תוספת לפרוססינג.
@י-א מעניין אותי ההגברה של ארקם זה 11.1 ? או אחר ?
שוב תודה וסופש נעים ושקט,
רמי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
רק על השקר הזה שאתה טורח לכתוב כל הזמן, למרות שאומרים לך שאתה טועה, אסור להקשיב לאף מילה שאתה אומר....
כבר כתבתי לך בכמה שרשורים.
תמיד אתה יכול לעבוד רק עם גירסאות רשמיות, ולא לנסות אף גירסת ביטא.
אני לא התקנתי אפילו פעם אחת גירסת ביטא. יש אנשים שמעדכנים ומנסים כל גירסת ביטא שיצאה.
כל אחד עושה מה שטוב לו.
למה אתה ממשיך לשקר ולהטעות?
הכל בשם המנטרה שלך?