כמה שאלות לאחר התקנת LG OLED 77CS6LA

פורום מסכי OLED בחסות LG
eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #16 

27/11/2022 21:24  
eitanos כתב:
שלום חברים,
מספר שאלות לאחר התקנה:

1.נראה שהטלוויזיה הותקנה בגובה נמוך מדי. כלומר כשיושבים על כורסא בשביל לראות את החלק התחתון של הטלוויזיה ממש מסתכלים ישר בלי צורך להביט למעלה. המתקינים אמרו שזה ככה צריך להיות, אני לא הייתי בבית בזמן ההתקנה וקרוב לוודאי שהייתי מסרב לכך. מה דעתכם לגבי הגובה?

2.כנראה נפלתי על מתקינים שלא כל כך אוהבים לעבוד.. מוצע לי כרגע עידכון לגירסא: 03.21.30. האם זאת גירסא טובה ומומלץ לעדכן אותה?

3.אני צופה בשידורים בעיקר כדורגל וסרטים ונראה שלא רואים כל כך טוב (כאילו התמונה כהה מדי). האם יש הגדרות מומלצות ופשוטות שאני יכול להגדיר בעצמי?

תודה מראש לכולם
...
מתקין כלשהו המליץ לי לבחור ב"צבעים חיים". זה הפך הכל לבהיר יותר. האם זה מומלץ? (כי במדריך רשום שזה לא מתאים לשידור SDR שאין לי מושג מה זה אומר). מה דעתכם/ניסיונכם?

adifred
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

בסוף זה עניין של טעם. אם זה מוצא חן בעינייך, אז לך על זה.
לטעמי האופציה הזו לא משהו. לא טבעי, סטורציה מוגזמת. במשחק כדורגל המגרש נראה זרחני מאוד ומציק בעיניים

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

02/12/2022 11:16  
eitanos כתב:
מתקין כלשהו המליץ לי לבחור ב"צבעים חיים". זה הפך הכל לבהיר יותר. האם זה מומלץ? (כי במדריך רשום שזה לא מתאים לשידור SDR שאין לי מושג מה זה אומר). מה דעתכם/ניסיונכם?
...
בשום אופן לא מומלץ.
זה מצב ששמים בחנויות בדרך כלל...בסביבה שיש פרוז'קטורים בכל מקום והמון תאורה.
בבית זה אף פעם לא המצב.
הכי מומלץ זה מצב "סינמה" (הרביעי מלמעלה בתמונה) או "מצב מומחה" או "פילמייקר" (השניים התחתונים בתמונה).
LG-OLED-C2-menu-2.jpg

eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #19 

02/12/2022 11:58  
טלHD כתב:
בשום אופן לא מומלץ.
זה מצב ששמים בחנויות בדרך כלל...בסביבה שיש פרוז'קטורים בכל מקום והמון תאורה.
בבית זה אף פעם לא המצב.
הכי מומלץ זה מצב "סינמה" (הרביעי מלמעלה בתמונה) או "מצב מומחה" או "פילמייקר" (השניים התחתונים בתמונה).
...
תודה! מצב מומחה בהיר או כהה?

eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #20 

29/11/2022 20:34  
adifred כתב:
ניסית את ההגדרות של Rtings?
אתה גם יכול לנסות
תמונה - הגדרות מתקדמות - בהירות - ואז לשחק עם בהירות פיקסל ובהירות שיא ולראות אם זה עוזר
...
האמת שלא
איפה מוצאים את ההגדרות של Rtings

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

02/12/2022 16:54  
eitanos כתב:
...
סינמה או פילמייקר הם מצבי התמונה המדוייקים מבחינת צבעים אבל העניין הוא שרוב האנשים דווקא מעדיפים תמונה עם צבעים חזקים יחסית.
הבעיה של מצב תמונה "צבעים חיים" היא שזה מצב מוגזם לחלוטין בו הצבעים מוגזמים ומזעזעים.
מי שאוהב להתעסק ויש לו קצת ידע יוכל לכוון לבד ולהגיע לתוצאה שהוא אוהב. מי שלא, כנראה באמת שישתמש סינמה או פילמייקר, לא יודע על פתרון אחר.

adifred
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

02/12/2022 16:56  
eitanos כתב:
האמת שלא
איפה מוצאים את ההגדרות של Rtings
...
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c1-oled/settings

tidan35
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #23 

שבוע טוב יש לי שאלה התקינו לי בחמישי טלוויזיה lg oled 77 g2 היא ממוקמת בחדר בצורה גבוהה ברגע ההתקנה שהמתקינים הניחו אותה על המתקן צד אחד ישב טוב והצד השני לא וכתוצאה מכך היא השתחררה מהמתקן ובפלסטיק האחורי בחלק העליון איפה שממוקמת הנישה שלה נוצרו כמה סימנים מהמתקן האם הייתם דורשים החלפה לטלוויזיה חדשה או נשארים עם הטלוויזיה הקיימת?

והאם לדעתכם יכולה להיות בעיה פוטנציאלית בעתיד במסך בגלל מה שקרה?

תגובת ח.י אלקטרוניקה בעיקרון אם היה פגם בפרונט של המסך או מעיכה כלשהי היו מחליפים מיד ובגלל שזה רק כמה סימנים מאחורי המסך ולא רואים אותם ואין לזה השפעה על המסך אז לא מחליפים זאת תשובה לגיטימית בעינכם?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

02/12/2022 16:54  
eitanos כתב:
...
כאמור, תנסה מצב "פילמייקר". במסכים החדשים זה המצב הטוב ביותר מכוון שבמידה ויש תוכן מתאים, הוא משנה את מצב התמונה בהתאם.
המצב המומלץ השני (לפני שהיה קיים מצב פילמייקר) הוא מצב "סינמה" שהכי קרוב להגדרות צבע מכויילות לפי הספר.
מצב "מומחה" מאפשר כיול עצמאי...אם אתה לא מבין בזה...עדיף שתשתמש בשני מצבים הקודמים.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”