שימוש בתעלות רמקולים לחשמל
שלום,
יש לי הכנה בסלון לכבילה של רמקולים, אני מתעניין ברכישה של מערכת אלחוטית ש רמקולים לא צריכים אות סאןנד אבל צריכים חשמל. האם ניתן וזה סביר להשחיל בתעלות חוטים שיעבירו חשמל לרמקולים וכך להמנע מלהעביר חוטים מחוץ לקירות?
הרמקולים עצמם מקבלים כבל 8 אז חשבתי להעביר מהשני גידים לכבל בתוך הקופסה שבקיר ככה שיצא ממנה רק חוט חשמל תקני עם סיומת 8 ולא משהו שאפשר להתחשמל ממנו
יש לי הכנה בסלון לכבילה של רמקולים, אני מתעניין ברכישה של מערכת אלחוטית ש רמקולים לא צריכים אות סאןנד אבל צריכים חשמל. האם ניתן וזה סביר להשחיל בתעלות חוטים שיעבירו חשמל לרמקולים וכך להמנע מלהעביר חוטים מחוץ לקירות?
הרמקולים עצמם מקבלים כבל 8 אז חשבתי להעביר מהשני גידים לכבל בתוך הקופסה שבקיר ככה שיצא ממנה רק חוט חשמל תקני עם סיומת 8 ולא משהו שאפשר להתחשמל ממנו
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
זה די בתחום האפור מבחינה בטיחותית להעביר חשמל יחד עם חוטים לרמקולים.
אבל אם מדובר בכבל עם בידוד כפול (כלומר ציפוי נוסף על גידי חשמל מבודדים - זה בד"כ המקרה בכבל 8 ), אז אפשר להניח שזה בסדר ובטיחותי.
אבל אם מדובר בכבל עם בידוד כפול (כלומר ציפוי נוסף על גידי חשמל מבודדים - זה בד"כ המקרה בכבל 8 ), אז אפשר להניח שזה בסדר ובטיחותי.
נערך לאחרונה על ידי pixies ב 05/12/2022 7:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
לפי ההודעה המקורית - הוא לא מעוניין להשתמש בתעלות להעברת רמקולים יותר כי זה מערכת אלחוטית. אלא רק צריך את החשמל....
בעקרון:
בעקרון:
- אם התעלות ישמשו *רק* לחשמל, אז לכאורה אין בעיה בכלל. מה שכן, סביר להניח שהתעלות מגיעות לאזור קרוב לנקודת חשמל אבל לא לקופסא חשמל. אתה צריך לעשות "גישור" מקופסא חשמל לתעלות האלה - זה צריך לעשות בצורה מסודרת ורצוי גם מסומנת היטב.
- אם התעלות בצבע אחר (אצלי למשל בבית כל החשמל ירוק, והרמקולים זה כחול) - אז הייתי מסמן את הקצה של התעלות בסימון מתאים ומוסיף מדבקת חשמל. אולי יום אחד תעבור דירה - וזה עניין של בטיחות שיהיה ברור שיש שם חשמל.
- מעבר לזה - אפשר תיאורטית (אך באופן לא חוקי) להעביר גם חשמל וגם משהו אחר. זה לא חוקי וגם מגדיל את הסיכון של בלבול, אבל אנשים עושים את זה. מבלי לעודד עבודת חשמל לא חוקית, במידה ותבחר לעשות כזה דבר, אני מדגיש את החשיבות של לסמן את החשמל בסימונים ברורים מאוד כדי שמי שיפתח את הקופסא הזאת בעתיד ידע שזה חשמל ולא יתבלבל. במיוחד אם אתה מחליט להשאיר את החוטים הקיימים של הרמקולים לשימוש עתידי.
- אחרון חביב - השראה... חשמל יכול להשפיע על הסאונד שמועבר בקווים. אני מבין שבמקרה הזה אתה לא משתמש בחוטים המקוריים של הרמקולים. אם בכל זאת תשתמש גם וגם - קח בחשבון שהחשמל יכול להשפיע על הסאונד ולכן לא מומלץ להעביר ביחד. אם בכל זאת אין ברירה צריך להשתמש בחוטים מסוככים.