יש IPv6 קבוע בארץ?
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4370
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
האם מישהו הצליח לקבל טווח כתובות IPv6 קבוע מספק בארץ? (חינם או בתשלום)
אולי מישהו משלם על IPv4 קבוע יוכל לבדוק האם במקרה גם IPv6 קבוע?
אשמח אם תשתפו מה הספק והתשתית.
אולי מישהו משלם על IPv4 קבוע יוכל לבדוק האם במקרה גם IPv6 קבוע?
אשמח אם תשתפו מה הספק והתשתית.
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אגב, דיברתי עם הוט, הם אמרו שאם אתה משלם עם IPv4 קבוע אתה אמור גם לקבל IPv6 קבוע אבל זה משהו שאמור להיות מוגדר אוטומטית והם לא יודעים ממש מה לעשות אם זה לא עובד אז הם לא מוכנים להתחייב.01/12/2022 12:22oferlap כתב: כששאלתי בבזק בינלאומי, אמרו לי שהם לא מספקים כרגע טווחי כתובות קבועים.
סלקום לא הבינו על מה אני מדבר.
מ- 019 אני בכלל לא מצליח לקבל איזשהו IPv6 למרות שהם טוענים שאני אמור....
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אבל אי-אפשר לעשות push-route בלי IPv6 קבוע....
אבל כל Node ברשת הפנימית מקבל כתובת ייחודית משלו. לכן אם היא אקראית ולא צפויה, הדרך היחידה שיש לך לעדכן את שרתי ה- Dynamic DNS בכל פעם שהכתובת הזו משתנה, היא דרך אפליקציה שעושה את זה על כל מחשב או מכשיר שמריץ שירות כלשהו שאתה רוצה אותו זמין מבחוץ....
לא בדיוק
מה שמשתנה הוא הprefix, ויש שירותים שיודעים לעדכן מספר nodes לפי הprefix.
למשל
https://dynv6.com
מה שמשתנה הוא הprefix, ויש שירותים שיודעים לעדכן מספר nodes לפי הprefix.
למשל
https://dynv6.com
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

הבעיה היא לא ההתחברות עצמה אלא מה קורה אחריה.04/12/2022 13:30oferlap כתב: כשעובדים עם Dynamic DNS ב- IPv4, הראוטר שלך הוא בדרך כלל האחראי לעדכון השרתים כשהכתובת שלו משתנה.
איך זה עובד כשמדובר על IPv6? מי אחראי על עדכון הכתובות כשהן משתנות?...
העניין הוא שב-IPv6 אין הרבה צורך בכתובות פנימיות (יש, אבל הרבה פחות מ-IPv4). אין ממש דבר כזה NAT ב-IPv6 ולכל מחשב ברשת שלכם יש כתובת IPv6 ציבורית משלו. במקרה שלי כדי לא להסתבך עם כתובות פנימיות ו-NAT ללא צורך המחשבים פשוט משתמשים ב-IPv6 הציבורי שלהם. מסיבות די ברורות של אבטחת מידע הראוטר חוסם חיבורים נכנסים (לא הייתם רוצים שפורט 445 שלכם יהיה פתוח לאינטרנט...)
בכל מקרה המטרה כאן של ה-VPN הוא בעיקר כדי לעקוף את אותו Firewall - ה-tun0 interface מוגדר כחלק מהרשת הפנימית ולכן אין חסימה של חיבורים.
בכל מקרה העניין הוא שברגע שמישהו מתחבר ל-VPN הוא צריך לקבל משרת ה-VPN עדכון Routing table כדי שהגישה לרשת הפנימית תהיה דרך ה-Tunnel - אבל בגלל ספקי האינטרנט הבעייתיים משהו ה-prefix של הרשת משתנה מידי פעם ואז צריך לעדכן את קובץ הקונפיגורציה של השרת.
מעצבן משהו.