האם הכבל הזה מתאים להעברת אינטרנט?
פשוט מישהו שטוען שלמד את זה בקורס כתב לי כך:...
הכבל הזה לא מיועד להעביר רשת רק קו טלפון או אינטרנט מהספקים בשביל להעביר רשת בבית צריך כבלים cat5/6/7 זה רק להחליף את הכבל הקיים יש בכבל של הרשת תורה שלמה בצורה שהם שזורים ביחד . יכול להיות שזה יעבוד לך אבל עם הרבה ניתוקים או איטי מאוד
הוא טועה?
לא בהכרח,05/12/2022 22:12Rivki1010 כתב: פשוט מישהו שטוען שלמד את זה בקורס כתב לי כך:
הכבל הזה לא מיועד להעביר רשת רק קו טלפון או אינטרנט מהספקים בשביל להעביר רשת בבית צריך כבלים cat5/6/7 זה רק להחליף את הכבל הקיים יש בכבל של הרשת תורה שלמה בצורה שהם שזורים ביחד . יכול להיות שזה יעבוד לך אבל עם הרבה ניתוקים או איטי מאוד
הוא טועה?...
הכבל, כפי שצרפת, ישן ונראה כמו CAT5 ומטה, המתאים ל'תעבורת אינטרנט' בקצבים נמוכים ביחס להיום (עד 100mbps).
יש צורך כמובן לבדוק את סוג הכבל (מודפס לאורכו), לחתוך ולהחליף את קצוות הכבל ולבצע בדיקות איכות, אך השאלות העיקריות שצריכות להישאל הן מהו השימוש הנדרש? מהו אורך הקו? ומהי הסביבה בה הכבל ממוקם?
cat5/6/7 על סוגיהם מתאמים לסוגי שימוש שונים שעיקר ההבדל ביניהם הוא ביכולות הסיכוך.
בבית קטן בו התעבורה בסיסת ובמהירות נמוכה, שלא עוברת בצמוד ללוחות חשמל או מחוללי רעשים אלקטרומגניים כאלו ואחרים, CAT5 עשוי להספיק.
באותה נשימה אומר שמתקינים רציניים לא יסללו CAT5 כיוון שקצה העברת הנתונים נמוך והבדלי המחירים לCAT6 לא רלוונטיים.
מה הלאה?
בהתאם לדרישות שלך.
ראשית בדוק את סוג הכבל שנמצא בתוך הקיר, אם הוא נמוך מCAT 5 הייתי מזמין איש מקצוע שיסלול מחדש.
במידה והוא CAT 5 ואתה יכול להסתפק באינטרנט במגבלות, הייתי מנסה להשמיש אותו (מקסימום תחזור לסעיף הקודם)
לרוב עלות השחלה והתקנה נעה בן 300-400 ש"ח לנקודה, במידה והתקציב לא בעייתי, הייתי סולל חדש.
מצרף קישור להסבר מקיף יותר על כבלי הרשת השונים
https://www.copa.co.il/?module=articles ... egory_id=1
בהצלחה
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3361
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 426 פעמים
זה לא נראה כמו כבל רשת, דומה אך לא, לדעתי לפחות
מה שאמרו לך כנראה נכון
הגידים הלבנים לא נראים מסומנים התאימות לגידים הצבעוניים,
והעובדה שהגידים מחוברים לחיבורי תקשורת כלשהיא רק מחזקת המסקנה
הם גם לא נראים מלופפים בזוגות.והבידוד של כל הגידים ממה שניתן להתרשם אינו צמוד ולא נראה כמו של אבל רשת.
בלי קשר cat5 יכול להעביר ג'יגה בלי בעיות, רק שזה לא cat5
צר לי
מה שאמרו לך כנראה נכון
הגידים הלבנים לא נראים מסומנים התאימות לגידים הצבעוניים,
והעובדה שהגידים מחוברים לחיבורי תקשורת כלשהיא רק מחזקת המסקנה
הם גם לא נראים מלופפים בזוגות.והבידוד של כל הגידים ממה שניתן להתרשם אינו צמוד ולא נראה כמו של אבל רשת.
בלי קשר cat5 יכול להעביר ג'יגה בלי בעיות, רק שזה לא cat5
צר לי
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4370
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
נראה כמו כבל CAT5 או CAT5E. אם זה CAT5 הוא יעבוד טוב עד 100 מגה, אם CAT5E הוא יעבוד טוב עד ג'יגה.
צריך להוריד עוד איזה ס"מ מהבידוד כדי לבדוק האם מדובר על 4 זוגות שזורים מנחושת (יעבוד יפה עד 1 ג'יגה), או סתם 8 גידים עם בידוד חיצוני משותף (יעבוד במקרה הטוב עד 100 מגה, תלוי באורך).
נראה שבמקור הוא שימש לתשתית טלפון אנלוגית.
נראה שבמקור הוא שימש לתשתית טלפון אנלוגית.
במקור הוא באמת שימש לקו טלפון אבל רק 2 חוטים מכל ה8 היו בשימוש06/12/2022 15:29oferlap כתב: צריך להוריד עוד איזה ס"מ מהבידוד כדי לבדוק האם מדובר על 4 זוגות שזורים מנחושת (יעבוד יפה עד 1 ג'יגה), או סתם 8 גידים עם בידוד חיצוני משותף (יעבוד במקרה הטוב עד 100 מגה, תלוי באורך).
נראה שבמקור הוא שימש לתשתית טלפון אנלוגית....
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1338
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
זה כבל טלפון 8 גידים, לא מסוכך ומי יודע כמה אחוזי נחושת הגידים, לא בטוח שיתן תקשורת יציבה למהירויות גבוהות
ל100 מגה ייתן תקשורת יציבה?06/12/2022 21:03ValorHeart כתב: זה כבל טלפון 8 גידים, לא מסוכך ומי יודע כמה אחוזי נחושת הגידים, לא בטוח שיתן תקשורת יציבה למהירויות גבוהות...
4 חוטים לא נותנים רק 10 מגה?07/12/2022 0:50elad919 כתב: מאמין ש-100 מגה הוא יוכל להעביר בלי בעיה.
מאוד פשוט, צריך לחבר קונקטור RJ45 משני הצדדים ולראות.
אם אפילו להשתמש רק ב-4 מהחוטים האלה בשביל חיבור רשת שיתן עד 100 מגה....