רעיון לחיבור רשת בייתית קווית ואלחוטית
היי,
הקליטה האלחוטית בבית לא הכי טובה בכל החדרים למרות חבילת 1G.
יש לי יותר מדי מכשירים ובאלגן ואני מנסה לחשוב איך הכי כדאי לפשט את הדברים..
אני מצרף תמונה מפושטת של חלל הדירה (דירת 5 חדרים), הבעיה העיקרית היא בקליטה האלחוטית בחדר שינה1 וחדר שינה2 שניסיתי לפתור על ידי הEXTENDER אבל בחיבור אליהם המהירות מגיעה למקסימום 100 ואפילו פחות (בשתי הרשתות 5,2.4).
עצם העבודה שהראוטר נמצא בארון חשמל סגור שאומנם נמצא במרכז הדירה אבל מן הסתם האנטנות שם מקופלות כי אין מספיק מקום, יכולה לפגוע בקליטה... השאלה איך אפשר לסדר אחרת ומה צריך..
אני חשבתי שאולי לקנות עוד AX3 PRO ולחבר אותו בפינת מחשב, או לקנות ראוטר קווי (לא סוויץ, אבל קטן) ושוב לחבר את הAX3 PRO בפינת מחשב.
רעיונות אחרים? המלצות יתקבלו בברכה!
הקליטה האלחוטית בבית לא הכי טובה בכל החדרים למרות חבילת 1G.
יש לי יותר מדי מכשירים ובאלגן ואני מנסה לחשוב איך הכי כדאי לפשט את הדברים..
אני מצרף תמונה מפושטת של חלל הדירה (דירת 5 חדרים), הבעיה העיקרית היא בקליטה האלחוטית בחדר שינה1 וחדר שינה2 שניסיתי לפתור על ידי הEXTENDER אבל בחיבור אליהם המהירות מגיעה למקסימום 100 ואפילו פחות (בשתי הרשתות 5,2.4).
עצם העבודה שהראוטר נמצא בארון חשמל סגור שאומנם נמצא במרכז הדירה אבל מן הסתם האנטנות שם מקופלות כי אין מספיק מקום, יכולה לפגוע בקליטה... השאלה איך אפשר לסדר אחרת ומה צריך..
אני חשבתי שאולי לקנות עוד AX3 PRO ולחבר אותו בפינת מחשב, או לקנות ראוטר קווי (לא סוויץ, אבל קטן) ושוב לחבר את הAX3 PRO בפינת מחשב.
רעיונות אחרים? המלצות יתקבלו בברכה!
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3361
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 426 פעמים
אין לך נקודות רשת קווית בחדרי השינה?
הכי פשוט ליצור כאלו אליהן תחבר סוויץ או ראוטר מנוון לנקודת גישה אם תבחר באפשרות השנייה יהיה לך גם מספר חיבורים קוויים וגם רשת אלחוטית, היכן שהדבר נדרש
הכי פשוט ליצור כאלו אליהן תחבר סוויץ או ראוטר מנוון לנקודת גישה אם תבחר באפשרות השנייה יהיה לך גם מספר חיבורים קוויים וגם רשת אלחוטית, היכן שהדבר נדרש
הדירה כבר בנויה אז לצערי ליצור נק קווי בחדרים האלו כבר זה סיפור שלא אכנס אליו עכשיו02/12/2022 21:02Borderline1 כתב: אין לך נקודות רשת קווית בחדרי השינה?
הכי פשוט ליצור כאלו אליהן תחבר סוויץ או ראוטר מנוון לנקודת גישה אם תבחר באפשרות השנייה יהיה לך גם מספר חיבורים קוויים וגם רשת אלחוטית, היכן שהדבר נדרש...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

אין לך בחדרים האלו חיבורי טלפון בזק שלא בשימוש או כבלים/לווין שתוכל להמיר לרשת?
התשריט הסכמתי לא מלמד דבר על המיקומים היחסיים של החדרים ומבנה הדירה- קירות משותפים וכדומה.
לאור העובדה שיש ארון תקשורת ויש נקודות רשת בחלק מהחדרים זו כנראה לא דירה ישנה וכנראה שקיימים חיבורים שלהם לארון התקשורת, מציע לך לחקור את הנושא יותר לעומק
התשריט הסכמתי לא מלמד דבר על המיקומים היחסיים של החדרים ומבנה הדירה- קירות משותפים וכדומה.
לאור העובדה שיש ארון תקשורת ויש נקודות רשת בחלק מהחדרים זו כנראה לא דירה ישנה וכנראה שקיימים חיבורים שלהם לארון התקשורת, מציע לך לחקור את הנושא יותר לעומק
- Borderline1
- חבר מביא חבר

רצוי לספר לו שבפתרון הזה הוא ידרש לשני כבלי רשת בין הסוויץ לנתב
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
הפתרון של השחלות כבלי רשת כפי שיעצו לך עבור נקודות קויות, יעניק את הפתרון היציב ביותר.
אני מבין שלא תמיד אפשר אפשר ורוצים להוציא את הנתב החוצה מהארון, אז אופציה נוספת זה פשוט לקנות כבל מאריך לאנטנה ואת האנטנה לחבר לדלת הארון מבחוץ.
אני מבין שלא תמיד אפשר אפשר ורוצים להוציא את הנתב החוצה מהארון, אז אופציה נוספת זה פשוט לקנות כבל מאריך לאנטנה ואת האנטנה לחבר לדלת הארון מבחוץ.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
לפעמים אין ברירה כפי שכתבתי, כי יש חשיבות גבוהה לאסתטיקה.
הנה דוגמה לזה:
https://www.facebook.com/groups/1895407 ... tid=S66gvF
הנה דוגמה לזה:
https://www.facebook.com/groups/1895407 ... tid=S66gvF
אוקיי, תודה לכולם על התגובות.
רק לעדכן שביטלתי את האפשרות של 5G preferred ואז פתאום אני מגלה שאני בכלל לא רואה את הרשת 5G שאני מנסה להתחבר ממכשירים, אחרי מחקר קצר גיליתי שההגדרה של 5G Wi-Fi channels היתה על תחום שלא נתמך על ידי רוב המכשירים שנקנו בישראל.. שיניתי את זה ל44 ומאז הקליטה הרבה הרבה יותר טובה!
כנראה שלפעמים אם לא יודעים אולי כדאי גם לעשות איפוס ולהגדיר מחדש..
רק לעדכן שביטלתי את האפשרות של 5G preferred ואז פתאום אני מגלה שאני בכלל לא רואה את הרשת 5G שאני מנסה להתחבר ממכשירים, אחרי מחקר קצר גיליתי שההגדרה של 5G Wi-Fi channels היתה על תחום שלא נתמך על ידי רוב המכשירים שנקנו בישראל.. שיניתי את זה ל44 ומאז הקליטה הרבה הרבה יותר טובה!
כנראה שלפעמים אם לא יודעים אולי כדאי גם לעשות איפוס ולהגדיר מחדש..