אין חברה שנותנת טלפוניה VOIP בלי להחליף לי את ראוטר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5877
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 296 פעמים

שרשור שלא נקרא #241 

15/12/2022 23:56  
oferlap כתב:
זה לא מה שאני מבין מהטבלה בדף שלהם. https://zadarma.com/en/tariffs/calls/#world-popular
שיחה שיוצאת ממספר ישראלי שלהם אל סלולרי ישראלי עולה בין 4 ל-5 סנט לדקה, לא יותר, תלוי בתוכנית של המנוי - Standard Plan או Economy Plan. פחות מכפול מה- 2.4 עד 3 סנט לדקה למספרים נייחים.
image.png

המחיר הגבוה שציינת הוא רק למי שמחזיק אצלם מספר *לא ישראלי*, וממנו מחייג לסלולרי ישראלי.
...
השינוי הזה ב-Zadarma קרה הרבה אחרי הודעה הראשונה על שינוי התעריפים. לשים לב ששיחה צריכה לצאת ממספר ישראלי שנרכש או נוייד ל-Zadarma, ולא רק זיהוי של מספר ישראלי (הכוונה למספר שאומת מול המערכת ומתאפשר חיוג עם זיהוי של אותו מספר)

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #242 

16/12/2022 20:21  
dima_vy כתב:
לשים לב ששיחה צריכה לצאת ממספר ישראלי שנרכש או נוייד ל-Zadarma, ולא רק זיהוי של מספר ישראלי (הכוונה למספר שאומת מול המערכת ומתאפשר חיוג עם זיהוי של אותו מספר)
...
מן הסתם - מספר ששייך לחברה אחרת, כל החיובים והתעריפים לגביו נקבעים מהצד של אותה חברה שמפעילה אותו.

ראיתי שבנוסף ל- Standard ול- Economy הם מציעים גם מסלול Payfree, שנותן 400 דקות שיחה חינם למשך חודשיים לכ-40 מדינות בעולם - כולל ישראל - אבל מוגבל לשיחה אחת בזמן נתון (לעומת 3 או 5 בשני המסלולים האחרים) ול- 30 יעדי חיוג שונים ביממה (אין הגבלה להתקשר לאותו מספר הרבה פעמים). מה שלא הבנתי, ועדיין לא ביררתי מול התמיכה שלהם, זה מה קורה למסלול הזה אחרי תום החודשיים הראשונים. לא לגמרי ברור מהטקסט האם זו מין הטבה חד פעמית שהם נותנים למצטרפים חדשים ושאי אפשר יותר לחדש לאחר שהסתיימה (כמו החצי דולר שמקבלים כשפותחים אצלם חשבון), או שזה מתחדש בכל חודשיים כמו כל מסלול.
https://zadarma.com/en/tariffs/calls/free/

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5877
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 296 פעמים

שרשור שלא נקרא #243 

16/12/2022 21:00  
oferlap כתב:
מן הסתם - מספר ששייך לחברה אחרת, כל החיובים והתעריפים לגביו נקבעים מהצד של אותה חברה שמפעילה אותו.

ראיתי שבנוסף ל- Standard ול- Economy הם מציעים גם מסלול Payfree, שנותן 400 דקות שיחה חינם למשך חודשיים לכ-40 מדינות בעולם - כולל ישראל - אבל מוגבל לשיחה אחת בזמן נתון (לעומת 3 או 5 בשני המסלולים האחרים) ול- 30 יעדי חיוג שונים ביממה (אין הגבלה להתקשר לאותו מספר הרבה פעמים). מה שלא הבנתי, ועדיין לא ביררתי מול התמיכה שלהם, זה מה קורה למסלול הזה אחרי תום החודשיים הראשונים. לא לגמרי ברור מהטקסט האם זו מין הטבה חד פעמית שהם נותנים למצטרפים חדשים ושאי אפשר יותר לחדש לאחר שהסתיימה (כמו החצי דולר שמקבלים כשפותחים אצלם חשבון), או שזה מתחדש בכל חודשיים כמו כל מסלול.
https://zadarma.com/en/tariffs/calls/free/
...
אתה תקבל 400 דק' לשיחות ליעדים שצויינו, בכל פעם שתוסיף לפחות 9.5 דולר לחשבון.
צריך לשים לב שחיוב במסלול הזה לפי דקה ולא שניה

MichaelGoldfrad
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: מיכאל גולדפרד
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #244 

11/12/2022 14:18  
oferlap כתב:

כרגע יש לי בבית Grandstream HT813 שמאפשר לבצע את שני התפקידים במקביל - יש לו פורט FXO שיכול להוציא ולהכניס שיחות דרך קו אנלוגי (של בזק, או של אחת החברות האחרות, או ממתאם סלולרי לאנלוגי, שהוא זול באופן משמעותי ממתאם סלולרי ישירות ל- Voip). בינתיים נוח לי להמשיך להחזיק "קו" של בזק בינלאומי שמגיע בחבילה נוחה מאד ללא תשלומים קבועים, עבור מספרים שאינם נגישים לחיוג דרך Zadarma - כל הכוכביות וה- 1-800 למיניהם וכו'). וגם מתחבר לשלוחה אנלוגית דרך פורט FXS - אני משתמש בזה כרגע לחיבור מדפסת משולבת פקס.
...
תודה

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #245 

oferlap כתב:
נוח לי להמשיך להחזיק "קו" של בזק בינלאומי שמגיע בחבילה נוחה מאד ללא תשלומים קבועים
...
איך בלי תשלום קבוע?

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1356
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שרשור שלא נקרא #246 

oferlap כתב:
כרגע יש לי בבית Grandstream HT813 שמאפשר לבצע את שני התפקידים במקביל - יש לו פורט FXO שיכול להוציא ולהכניס שיחות דרך קו אנלוגי (של בזק, או של אחת החברות האחרות, או ממתאם סלולרי לאנלוגי, שהוא זול באופן משמעותי ממתאם סלולרי ישירות ל- Voip). בינתיים נוח לי להמשיך להחזיק "קו" של בזק בינלאומי שמגיע בחבילה נוחה מאד ללא תשלומים קבועים, עבור מספרים שאינם נגישים לחיוג דרך Zadarma - כל הכוכביות וה- 1-800 למיניהם וכו'). וגם מתחבר לשלוחה אנלוגית דרך פורט FXS - אני משתמש בזה כרגע לחיבור מדפסת משולבת פקס.
המינוס הוא, שהמתאם הזה לא נתמך באופן רשמי ע"י המרכזייה שהתקנתי בבית (3CX), כלומר אין אפשרות של הגדרות אוטומטיות דרך תפריטי המרכזיה (Auto Provision), מה שמסבך בהרבה את ההגדרות עד שהכל באמת עובד בצורה תקינה וחלקה. למשל עדיין לא הצלחתי להוציא שיחות דרך פורט ה- FXO, רק לקבל דרכו שיחות, וכנראה אצטרך להשקיע עוד זמן לא מבוטל בחקירה עד שאמצא בתקווה את מקור הבעיה.

בנוסף, הזמנתי מחו"ל ואני מחכה לקבל דגם אחר של מתאם, Grandstream HT814, עם 4 פורטים FXS, שכן נתמך רשמית ע"י המרכזיה הזו, ושמאפשר עבודה עם 4 שלוחות אנלוגיות במתכונת של מרכזייה פרטית (לכל שלוחה יוגדר מספר פנימי שאפשר לחייג אליו).
...
אני בדיוק נכנס לסיפור הזה גם.
הסיבה היחידה לקנות את המתאמים הנ"ל - היא כדי לחבר מכשירים קיימים שתוכנים בחיבור אנלוגי לעולם הדיגיטלי
וכן כדי לאפשר מכשיר נייח למי שלא רוצה לדבר דרך אפליקציה בסלולר.

אבל בהנחה ואין לי מכשירים קיימים
ולא אכפת לי לעבוד רק עם אפלקיציה - אז להבנתי לא צריך את המתאם - נכון ?

דרך אגב אני בדיוק קיבלתי את ה LINKSYS SPA3102 - אבל עוד לא בדקתי

אני התחלתי עם התקנה של Asterisk ו FreePBX על RPI דרך אימג' של RasPBX
חיברתי דונגל עם סים בתור קו
ואז משתמש לנתב שיחות מהמספר הסלולרי לשלוחת VOIP וככה מקבל נגישות למספר שלי בחו"ל דרך גלישה

שאלה נוספת - איך אתה ניגש לשרת שלך אם אתה מחוץ לבית ?
אצלי עשיתי משהו קצת לא נוח

Wattlexp
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 19 פעמים

שרשור שלא נקרא #247 

oferlap כתב:
מתאם אנלוגי נדרש רק אם אתה מעוניין להמשיך להשתמש בתשתית ובשלוחות אנלוגיות. אחרת אפשר - ורצוי - לעבור לאפליקציות Voip חינמיות על מכשירים ניידים, ולמכשירים ביתיים מבוססי SIP. כל טלפון הכי פשוט מבוסס IP מרגיש מתקדם יותר מטלפון אנלוגי - סאונד משופר, נתוני שיחה מזוהה מופיעים עוד לפני שהמכשיר מתחיל לצלצל (ולא בין הצלצול הראשון לשני במקרה הטוב), מקשים ייעודיים להעברת שיחות ולקיום ועידה, תמיכה במספר חשבונות (שלוחות) על אותו מכשיר.
זדארמה מאפשרים לנהל בו זמנית עד 3 שיחות שונות על אותו "קו", תכונה שלא תוכל כלל לנצל עם תשתית ביתית אנלוגית ללא מרכזייה.
שלוחות אנלוגיות הן מטבען נייחות, ולא יכולות לנצל את האוניברסליות של חיבור לאינטרנט מכל מקום.
באופן אישי הלכתי על גם וגם, גם אפליקציות, גם מכשירי SIP נייחים היכן שזה באמת נחוץ (חדר עבודה, מסך אינטרקום) וגם שילוב של מכשירים אנלוגיים היכן שאפשר להסתפק בזה, כשהמטרה הסופית היא להעביר בהדרגה את כל הבית ל- IP מלא.

קיימות בעקרון שתי קטגוריות של מתאמים כאלה - FXS ו- FXO. ה-S מקשר בין מכשיר טלפון אנלוגי לבין תשתית Voip, ו- O מקשר בין קו טלפון אנלוגי לבין לקוחות Voip.
מה שרלוונטי מבחינת הדרישות שהצבת זה FXS.

המינוס הוא, שהמתאם הזה לא נתמך באופן רשמי ע"י המרכזייה שהתקנתי בבית (3CX), כלומר אין אפשרות של הגדרות אוטומטיות דרך תפריטי המרכזיה (Auto Provision), מה שמסבך בהרבה את ההגדרות עד שהכל באמת עובד בצורה תקינה וחלקה. למשל עדיין לא הצלחתי להוציא שיחות דרך פורט ה- FXO, רק לקבל דרכו שיחות, וכנראה אצטרך להשקיע עוד זמן לא מבוטל בחקירה עד שאמצא בתקווה את מקור הבעיה.

בנוסף, הזמנתי מחו"ל ואני מחכה לקבל דגם אחר של מתאם, Grandstream HT814, עם 4 פורטים FXS, שכן נתמך רשמית ע"י המרכזיה הזו, ושמאפשר עבודה עם 4 שלוחות אנלוגיות במתכונת של מרכזייה פרטית (לכל שלוחה יוגדר מספר פנימי שאפשר לחייג אליו).
...
עבודה מרשימה!

שאלה (לא רק לך, לשאר חברי השרשור גם כן), למה צריך היום טלפון קוי? לאנשים מאוד מבוגרים שלא מסתדרים עם טלפון סלולרי? לילדים?

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #248 

19/12/2022 22:45  
Wattlexp כתב:
עבודה מרשימה!

שאלה (לא רק לך, לשאר חברי השרשור גם כן), למה צריך היום טלפון קוי? לאנשים מאוד מבוגרים שלא מסתדרים עם טלפון סלולרי? לילדים?
...
במקרה שלי היתה בבית ממילא תשתית אנלוגית עם מרכזיה ביתית, שהיו לה שני "קווי חוץ" חינמיים - אחד מהם למעשה המספר הסלולרי שלי, עוד מהתקופה שהיה נהוג לקבל סים נוסף חינם "לרכב". כך שהשאלה הרלוונטית בתקופה האחרונה היתה - למה לעבור מאנלוגי ל- Voip.
אז את המרכזייה האנלוגית התקנתי בזמנו משתי סיבות עיקריות - (1) כדי שתהיה אפשרות לענות לאינטרקום ולפתוח את הדלת מכל שלוחה בבית ולא רק משפופרת אחת שתופסת מקום קבוע על הקיר רק בשביל זה. ו- (2) כדי להסדיר את הנושא של העברת שיחות מחדר לחדר ולמנוע הפרעות הדדיות בכל פעם שיותר מאדם אחד בבית רוצה להוציא או לקבל שיחה.
על הדרך זה היה נחמד, שאפשר להתקשר משלוחה לשלוחה בחינם וללא הגבלות - משחק נהדר לילדים. וגם כמובן היה מאד נחמד לענות לשיחות סלולריות מטלפון משרדי עם סט ראש - יכולתי כך לעזור למשל להורים המבוגרים תוך השתלטות במקביל על המחשב שלהם.

אז Voip משדרג את היכולות האלו באופן משמעותי - (1) אפשר לענות לאינטרקום מכל מקום בעולם, וגם לראות וידאו. (2) שלוחה בודדת יכולה להיות כמה מכשירים שונים בו זמנית - אפליקציה בסלולרי, אפליקציה במחשב, טלפון שולחני דיגיטלי או אנלוגי. כולם מצלצלים בו זמנית, אני עונה בהתאם לאיך שנוח לי.
השלוחות לא מוגבלות יותר מבחינת מיקום, הן עובדות מכל מקום שיש בו חיבור סביר לאינטרנט. זה פותח עולם של אפשרויות - למשל בחו"ל, אין צורך בחבילות נדידה כדי לקבל ולהוציא שיחות מהמספרים הרגילים, מספיק לרכוש חבילת DATA מקומית וזולה בהרבה. למשל אפשר להגדיר שלוחה להורים, לחברים קרובים - ואז השיחות בינינו הן לא רק חינמיות, בדיוק כמו בין שלוחות בתוך הבית אלא באיכות HD ועם יכולות וידאו.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #249 

19/12/2022 18:23  
yeuda כתב:
בהנחה ואין לי מכשירים קיימים
ולא אכפת לי לעבוד רק עם אפלקיציה - אז להבנתי לא צריך את המתאם - נכון ?

איך אתה ניגש לשרת שלך אם אתה מחוץ לבית ?
אצלי עשיתי משהו קצת לא נוח
...
נכון.
גם אם תרצה בהמשך לצרף מכשירים נייחים, הם לא צריכים להיות אנלוגיים, מכשירים משרדיים או ביתיים שמראש מתחברים לרשת הקוית או האלחוטית, ושלא דורשים שום מתאם, הם עדיפים מכל בחינה פרט אולי למחיר הרכישה.

אצלי פשוט פתחתי בראוטר את הפורטים הרלוונטיים. למרכזייה (3cx) יש שירות dynamic dns מוצלח משלהם ואני משתמש בו. שלוחות מרוחקות מתחברות ב- Tunnel מאובטח כלשהו שגם כן מובנה במרכזיה ועובד יפה.
יש להם פתרון נוסף שנקרא SBC, אבל הוא רלוונטי בעיקר למצב שבו ברשת מרוחקת מחוברות 10 שלוחות ומעלה, כלומר בין סניפים של חברות. פחות רלוונטי לכמה אפליקציות נודדות במכשירים סלולריים...

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1356
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שרשור שלא נקרא #250 

20/12/2022 9:30  
oferlap כתב:
אצלי פשוט פתחתי בראוטר את הפורטים הרלוונטיים. למרכזייה (3cx) יש שירות dynamic dns מוצלח משלהם ואני משתמש בו. שלוחות מרוחקות מתחברות ב- Tunnel מאובטח כלשהו שגם כן מובנה במרכזיה ועובד יפה.
יש להם פתרון נוסף שנקרא SBC, אבל הוא רלוונטי בעיקר למצב שבו ברשת מרוחקת מחוברות 10 שלוחות ומעלה, כלומר בין סניפים של חברות. פחות רלוונטי לכמה אפליקציות נודדות במכשירים סלולריים...
...
יש לי גם שרת אחר שמריץ פתרון VPN wireguard
התקנתי בסלולרי את הלקוח VPN המתאים והגדרתי רק לאפליקציה של ה VOIP להשתמש ב tunnel
ואז בראוטר פתוח אצלי רק הפורט של ה VPN

על מה אתה מריץ את המרכזייה 3CX ?
אתה יודע אם היא תומכת גם בדונגל סלולרי ?

Wattlexp
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 19 פעמים

שרשור שלא נקרא #251 

20/12/2022 8:17  
oferlap כתב:
במקרה שלי היתה בבית ממילא תשתית אנלוגית עם מרכזיה ביתית, שהיו לה שני "קווי חוץ" חינמיים - אחד מהם למעשה המספר הסלולרי שלי, עוד מהתקופה שהיה נהוג לקבל סים נוסף חינם "לרכב". כך שהשאלה הרלוונטית בתקופה האחרונה היתה - למה לעבור מאנלוגי ל- Voip.
אז את המרכזייה האנלוגית התקנתי בזמנו משתי סיבות עיקריות - (1) כדי שתהיה אפשרות לענות לאינטרקום ולפתוח את הדלת מכל שלוחה בבית ולא רק משפופרת אחת שתופסת מקום קבוע על הקיר רק בשביל זה. ו- (2) כדי להסדיר את הנושא של העברת שיחות מחדר לחדר ולמנוע הפרעות הדדיות בכל פעם שיותר מאדם אחד בבית רוצה להוציא או לקבל שיחה.
על הדרך זה היה נחמד, שאפשר להתקשר משלוחה לשלוחה בחינם וללא הגבלות - משחק נהדר לילדים. וגם כמובן היה מאד נחמד לענות לשיחות סלולריות מטלפון משרדי עם סט ראש - יכולתי כך לעזור למשל להורים המבוגרים תוך השתלטות במקביל על המחשב שלהם.

אז Voip משדרג את היכולות האלו באופן משמעותי - (1) אפשר לענות לאינטרקום מכל מקום בעולם, וגם לראות וידאו. (2) שלוחה בודדת יכולה להיות כמה מכשירים שונים בו זמנית - אפליקציה בסלולרי, אפליקציה במחשב, טלפון שולחני דיגיטלי או אנלוגי. כולם מצלצלים בו זמנית, אני עונה בהתאם לאיך שנוח לי.
השלוחות לא מוגבלות יותר מבחינת מיקום, הן עובדות מכל מקום שיש בו חיבור סביר לאינטרנט. זה פותח עולם של אפשרויות - למשל בחו"ל, אין צורך בחבילות נדידה כדי לקבל ולהוציא שיחות מהמספרים הרגילים, מספיק לרכוש חבילת DATA מקומית וזולה בהרבה. למשל אפשר להגדיר שלוחה להורים, לחברים קרובים - ואז השיחות בינינו הן לא רק חינמיות, בדיוק כמו בין שלוחות בתוך הבית אלא באיכות HD ועם יכולות וידאו.
...
כשנמצאים בחו"ל, באמת קונים סים מקומי עם נתונים, אבל לרוב הסים המקומי כבר כולל על הדרך גם שיחות מקומיות.
שיחות לארץ? עושים עם Whatsapp voice.

כמה אנשים אתה מקבל ביום בבית שאתה צריך כזאת זמינות עם האינטרקום מכל מקום בבית? :-)

שאפו על ההשקעה.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #252 

20/12/2022 9:36  
yeuda כתב:
התקנתי בסלולרי את הלקוח VPN המתאים והגדרתי רק לאפליקציה של ה VOIP להשתמש ב tunnel
ואז בראוטר פתוח אצלי רק הפורט של ה VPN

על מה אתה מריץ את המרכזייה 3CX ?
אתה יודע אם היא תומכת גם בדונגל סלולרי ?
...
הראוטר אצלי משמש גם כשרת VPN שעובד היטב עם רוב הפרוטוקולים הנפוצים, ביניהם גם OpenVPN ו- WireGuard, אבל בינתיים אני לא משתמש בו לטלפוניה - ראשית כי אני לא בטוח ב- 100% שאפשר לסמוך על חיבור כזה שיהיה קבוע ויציב מספיק כדי שצלצולים נכנסים יגיעו תמיד. המנגנון של קבלת שיחות במכשירי אנדרואיד מבוסס על Push Notifications, ומהנסיון הקצר שלי עם האפליקציה של 3CX, לפעמים זה יכול לזייף.

שנית, כמעט כל דבר בדרך יכול להשפיע על איכות השיחה. בהתחלה הגדרתי שלוחות שנמצאות בתוך הבית להתחבר למרכזייה דרך הכתובת החיצונית (NAT Loopback) משיקולי אסתטיקה נטו, כי חשבתי שזה לא משנה כלום פונקציונלית. די במקרה גיליתי בהמשך שקיים הבדל, קטן אמנם, באיכות הקול לטובת חיבור ישיר לכתובת הפנימית. ההבדל היחיד, ככל שאני מבין, בין שני המצבים הוא שתקשורת פנימית עוברת דרך המתג בלבד, שיודע לתת עדיפות לטלפוניה, ולא מגיעה לראוטר - שגם הוא נותן עדיפות כזו ומחובר למתג דרך פורט 10Gbps. אז כרגע, כשהכל עדיין בשלבי ניסוי ובדיקת יכולות, אני מעוניין שהסיבוכים יהיו מינימליים. אני לא מודאג כל כך מעצם הפתיחה של הפורטים, כי המרכזייה מיועדת להתמודד עם זה היטב, התקשורת מול השלוחות החיצוניות היא מוצפנת, והמרכזיה נותנת Credentials חזקים לכל משתמש.

את ה- 3CX אני מריץ על מיני PC של אינטל, שממילא עובד כל הזמן כי הוא אחראי על מערכת בית חכם. זו הסיבה שבחרתי במרכזייה הזו - היא בין היחידות עם גרסה לסביבת Windows. התוכנית המקורית היתה ללמוד את הנושא דרך ההתעסקות במרכזייה הראשונה שאמצא, להיתקל במגבלות שבטח יפריעו לי מספיק כדי לחפש פתרון אחר, ואז לבדוק חלופות מבוססות Linux או ענן. אבל חוץ ממגבלה אחת של 4 שיחות בו זמנית (יותר מזה כרוך בתשלום), שלא באמת מפריעה לי - הופתעתי בינתיים רק לטובה מיכולות שלא ציפיתי למצוא.

למה אתה מתכוון מבחינת תמיכה בדונגל סלולרי? שהדונגל ישמש כ- GSM Gateway? אם הוא מבוסס על SIP, יש אפשרות לעבוד איתו. אם הדגם הספציפי והקושחה נתמכים, יש אפשרות לקנפג אותו ברמת Plug n Play.
נערך לאחרונה על ידי oferlap ב 20/12/2022 12:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #253 

20/12/2022 10:33  
Wattlexp כתב:
כמה אנשים אתה מקבל ביום בבית שאתה צריך כזאת זמינות עם האינטרקום מכל מקום בבית? :-)

שאפו על ההשקעה.
...
זה נכון, היום משתמשים מעט מאד באינטרקום, כולם מתקשרים לסלולרי לשאול "מה הקוד בדלת", אבל כשזה כבר קורה, הרבה יותר נוח שהוא תקין מאשר מקולקל. כשנכנסתי לדירה - השפופרת היתה מקולקלת. בנוסף, ערכתי שם שיפוץ רציני עם שינויים שבין היתר העלימו את קטע הקיר ששימש את השפופרת. המרכזייה האנלוגית שמוקמה בנישת החשמל/תקשורת קיבלה גם את כבל האינטרקום וחסכה צורך בהעברת צינור לנקודה אחרת בבית, רק בשביל שפופרת חדשה שגם הקנייה שלה נחסכה.
כבר אז, סביבות 2009, כשלא היה עדיין Whatsapp בוידאו ולכל היותר היה סקייפ (על PC), שמעתי שקיים דבר כזה "מרכזיית IP", אבל האמנתי שזה אוברקיל שאין טעם אפילו לנסות לקרוא אודותיו. אנלוגי יספיק. עם השנים הגעתי למצב שהאנלוגי עומד כאבן שאין לה הופכין למרות שאני לא אוהב להחזיק סלולרי סמוך לראש, בגלל מגבלות שהפכו יותר ויותר מעיקות - ה"קו" שחברות התקשורת הישראליות מוכנות לספק לשוק הביתי הוא או יקר להחריד או מלא באגים, וחסר יכולות נדידה. כלום לא השתנה בעניין מאז הפוסט שפתח את הפתיל הזה. מרכזייה ביתית אנלוגית יוצרת בעיה עם זיהוי שיחות נכנסות, איכות השיחה כבר לא טובה יותר מאשר בסלולרי.
בקיצור, זה היה או לזרוק או לשפר, ואני עדיין רואה די יתרונות כדי להעדיף לשפר.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #254 

19/12/2022 18:07  
jtk כתב:
איך בלי תשלום קבוע?
...
לפני כך וכך שנים הם כנראה רצו למשוך לקוחות, ונתנו חבילה כזו של 300 דקות ללא תשלום. מאז זה נשאר כך, למי שלא ביקשו להחליף ספק אינטרנט ו/או חבילת טלפון.
בכל מקרה הגשתי בינתיים ל- Zadarma בקשה לנייד את המספר, מה שצפוי לקרות בפועל לקראת סוף השבוע הבא. נשבר לי. להחזיק בבית קופסה נעולה שמשתמשת בפורט 5060 היקר.

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #255 

20/12/2022 12:30  
oferlap כתב:
לפני כך וכך שנים הם כנראה רצו למשוך לקוחות, ונתנו חבילה כזו של 300 דקות ללא תשלום. מאז זה נשאר כך
...
מעניין.
היו בזמנו קווים סלולריים prepaid ללא תוקף זמן, כך שלשיחות רק נכנסות זה היה למעשה תשלום חד פעמי. אבל ביטלו את התוכנית גם למי שהיה בה.
19/12/2022 22:45  
Wattlexp כתב:
למה צריך היום טלפון קוי?
...
מבחינת מספר, העולם מכיר אותו, כולל אנשים שלא בקשר שוטף.
אם משרד התקשורת היה מאפשר לנייד קידומות קוויות לסלולרי... אבל לא. כשהם חשבו על הרעיון הזה הם הרגו אותו מהר מאוד עוד לפני שמומש.

מבחינת מכשירים, טלפונים קווים (אפילו DECT) נוחים יותר, ואולי גם שומעים בהם טוב יותר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”