מכס לא עונים לבקשת ערעור על חבילה שחויבה למרות שעלותה מתחת לרף המכס
שלום רב, אודה לעזרה מכל מי שיודע מה ניתן לעשות ואיך לפתור את הבעיה הנ"ל:
הזמנתי ב1/11/2022 מאלי אקספרס ביום הרווקים הסיני (שחל השנה כבר החל מה1 לנובמבר) אוזניות אלחוטיות של אנקר שהיו במבצע + קופונים + הנחות שונות נוספות, כך שהם עלו בסופו של דבר 69.5$ ומשלוח חינם (מחיר היצרן הרשמי של האוזניות האלה מה שנקרא MSRP הוא 99$ אבל בפועל לרוב הם נמכרות באלי אקספרס זול יותר אם כי מעל רף המכס)
לאחר כמעט חודשיים ב21/12/2022 ואחרי שהמכס עיכב במשך שבועות אצלו את החבילה קיבלתי הודעה לאסוף את החבילה אבל שהיא חייבת בתשלום מכס.
מיד באותו יום (ה21/12) הגשתי ערעור למכס וצירפתי צילומי מסך מאתר עלי אקספרס ומהדואר שלי שמוכיחים ששילמתי רק 69.5$ וכתבתי להם שהחבילה אמורה להיות פטורה ממס באתר הזה:
https://www.gov.il/he/service/return-on ... port-taxes
קיבלתי מייל מהם אישור על בקשת הערעור בנוסח כזה:
הנדון: קבלת ערעור על דבר דואר
הריני להודיעכם, כי בקשתכם ל תיקון הצהרת יבוא עבור הצהרת יבוא XXXXXXXXXXXXXXXXX
נתקבלה ונמצאת בטיפול מחלקת תפ"ג.
בכבוד רב,
מרכז - תביעות , בית מכס מרכז
טלפון היחידה: 074-7611631
מאז ועד היום חלפו כמעט שבועיים, לא שמעתי מהם כלום, החבילה עדיין מופיעה באתר של הדואר כמחויבת במכס, עשיתי אינספור נסיונות חיוג שעשיתי למספר שהם רשמו ואף אחד לא עונה בטלפון.
לא ניתן אגב להגיש בקשה ערעור נוספת כי כאשר מנסים לעשות זאת מקבלים הודעה שהבקשה של החבילה הזאת כבר ב"טיפול"
אם לא אאסוף את החבילה בקרוב היא תוחזר לסין ואני אאבד את כספי. מישהו יודע מה ניתן לעשות מול המכס? הייתי בטוח שהם אמורים לענות תוך עד יומיים. תודה.
הזמנתי ב1/11/2022 מאלי אקספרס ביום הרווקים הסיני (שחל השנה כבר החל מה1 לנובמבר) אוזניות אלחוטיות של אנקר שהיו במבצע + קופונים + הנחות שונות נוספות, כך שהם עלו בסופו של דבר 69.5$ ומשלוח חינם (מחיר היצרן הרשמי של האוזניות האלה מה שנקרא MSRP הוא 99$ אבל בפועל לרוב הם נמכרות באלי אקספרס זול יותר אם כי מעל רף המכס)
לאחר כמעט חודשיים ב21/12/2022 ואחרי שהמכס עיכב במשך שבועות אצלו את החבילה קיבלתי הודעה לאסוף את החבילה אבל שהיא חייבת בתשלום מכס.
מיד באותו יום (ה21/12) הגשתי ערעור למכס וצירפתי צילומי מסך מאתר עלי אקספרס ומהדואר שלי שמוכיחים ששילמתי רק 69.5$ וכתבתי להם שהחבילה אמורה להיות פטורה ממס באתר הזה:
https://www.gov.il/he/service/return-on ... port-taxes
קיבלתי מייל מהם אישור על בקשת הערעור בנוסח כזה:
הנדון: קבלת ערעור על דבר דואר
הריני להודיעכם, כי בקשתכם ל תיקון הצהרת יבוא עבור הצהרת יבוא XXXXXXXXXXXXXXXXX
נתקבלה ונמצאת בטיפול מחלקת תפ"ג.
בכבוד רב,
מרכז - תביעות , בית מכס מרכז
טלפון היחידה: 074-7611631
מאז ועד היום חלפו כמעט שבועיים, לא שמעתי מהם כלום, החבילה עדיין מופיעה באתר של הדואר כמחויבת במכס, עשיתי אינספור נסיונות חיוג שעשיתי למספר שהם רשמו ואף אחד לא עונה בטלפון.
לא ניתן אגב להגיש בקשה ערעור נוספת כי כאשר מנסים לעשות זאת מקבלים הודעה שהבקשה של החבילה הזאת כבר ב"טיפול"
אם לא אאסוף את החבילה בקרוב היא תוחזר לסין ואני אאבד את כספי. מישהו יודע מה ניתן לעשות מול המכס? הייתי בטוח שהם אמורים לענות תוך עד יומיים. תודה.
אתה טועה בוודאות, מה שקובע זה המחיר ששילמת ולא משנה איזו הנחה קיבלת...
בכל האתרים של הקופונים כמו ALIBUY וZUZU למשל כאשר יש קופון שמוריד מחיר של מוצר מתחת לרף המכס של 75$ הם מציינים זאת במפורש שהפריט לא אמור להיות מחוייב במכס בזכות הקופון
אודה לכל עזרה ממי שיודע איך אפשר ליצור קשר עם המכס ולברר מה הסטטוס של הערעור
ברור שאם אשלם את המכס הלא מוצדק הזה לא אראה את הכסף הזה יותר לעולם, אף אחד לא יחזיר לי אותו.
לפי מה המכס קובע מה המחיר של המוצר בדיוק? יש הרבה מוצרים למשל שנמכרים גם באמזון וגם באלי אקספרס, ולרוב המחיר שלהם באלי אקספרס (ללא הנחות) יהיה נמוך בעשרות אחוזים מאמזון (כי אמזון גנבים).02/01/2023 21:30mrraz111 כתב: ככה גם אמזון, מה שקובע זה המחיר של המוצר ולא הקופונים שהשתמשת בהם
כך גם לצרכי משלוח חינם...
יש למכס מחירון של מוצרים? הם לוקחים את מחיר המוצר מאלי אקספרס או מאמזון? לא הגיוני שהם יחליטו על דעת עצמם מה מחיר המוצר. בגלל זה שלחתי להם צילומי מסך שיראו מה המחיר האמיתי ששילמתי (אחרת למה הם דורשים לשלוח להם הוכחות כמה שילמתי?)
אני מאחל לך הצלחה, בסה"כ רשמתי איך אמזון מתנהגים לצורך חישוב המכס02/01/2023 22:03roy4 כתב: לפי מה המכס קובע מה המחיר של המוצר בדיוק? יש הרבה מוצרים למשל שנמכרים גם באמזון וגם באלי אקספרס, ולרוב המחיר שלהם באלי אקספרס (ללא הנחות) יהיה נמוך בעשרות אחוזים מאמזון (כי אמזון גנבים).
יש למכס מחירון של מוצרים? הם לוקחים את מחיר המוצר מאלי אקספרס או מאמזון? לא הגיוני שהם יחליטו על דעת עצמם מה מחיר המוצר. בגלל זה שלחתי להם צילומי מסך שיראו מה המחיר האמיתי ששילמתי (אחרת למה הם דורשים לשלוח להם הוכחות כמה שילמתי?)...
מה שקובע זה המחיר המפורסם, הנחות מיוחדות לקידום מכירות לבחירתך, קופונים ודמי משלוח לא נכללים
@mrraz111
זה לא בדיוק כך, אם כי זה יוצא כך כברירת מחדל בקניות מאמזון. היה לאחרונה דיון קצר על זה:
viewtopic.php?f=41&t=378567&start=15#p3267924+
זה לא בדיוק כך, אם כי זה יוצא כך כברירת מחדל בקניות מאמזון. היה לאחרונה דיון קצר על זה:
viewtopic.php?f=41&t=378567&start=15#p3267924+
כבר יש לך פניה פתוחה. אני לא חושב שיש לך הרבה יכולת לזרז את התהליך מצד המכס. הם יענו כשיענו. יש טלפונים מפורסמים באתר ממשלתי זה או אחר, לא יודע מה המצב היום, אבל בזמנו היה אפשר לפעמים להגיע אל מישהו.02/01/2023 21:27roy4 כתב: אודה לכל עזרה ממי שיודע איך אפשר ליצור קשר עם המכס ולברר מה הסטטוס של הערעור...
אפשר לקבל החזר גם לאחר מעשה.ברור שאם אשלם את המכס הלא מוצדק הזה לא אראה את הכסף הזה יותר לעולם, אף אחד לא יחזיר לי אותו....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אל תתאמץ, זה בנאדם שהחליט שאמזון גנבים - דיון אינטלגנטי לא יהיה פה02/01/2023 22:16mrraz111 כתב: אני מאחל לך הצלחה, בסה"כ רשמתי איך אמזון מתנהגים לצורך חישוב המכס
מה שקובע זה המחיר המפורסם, הנחות מיוחדות לקידום מכירות לבחירתך, קופונים ודמי משלוח לא נכללים...
פשוט לא יאמן איזו מדינה הפכנו להיות ! גועל נפש ( סליחה על הביטוי )03/01/2023 19:47Moshe984 כתב: כלום לא יעזור איתם לא מתעסקים, נתקע, עזוב תוותר. ערעורים משפטים מכתבים קבלות כלום לא יעזור.
בגדול הם עושים מה שבא להם ואף אחד לא יכול עליהם.
ככה זה במדינה הזאת....