סמסונג ״85 QN900B במחיר מוזר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 616
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

בכל אתר שחיפשתי המסך עולה 40k ₪ צפונה.
במקרה מצאתי את הטלוויזיה באתר די-וי-די סנטר, ביבוא מקביל ולא רשמי, אבל במחיר של 23k ₪

https://www.dvdcenter.co.il/product/%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94-85-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5-samsung-neo-qled-8k-%D7%93%D7%92%D7%9D-qn85qn900bfxza#.Y7tM632TOAM.whatsapp

מדובר בהפרש מחירים עצום, כמעט חצי מחיר!
האם מישהו מכיר את האתר הזה?
מה אני מפספס?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4078
נתן תודות: 303 פעמים
קיבל תודות: 510 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

09/01/2023 1:07  
kfirkb כתב:
מה אני מפספס?
...
את אלפי התלונות על המסכים, האמינות והשרות של א.פ
חוץ מזה אחלה דיל!

תתחדש

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #3 

09/01/2023 8:08  
ahersko כתב:
את אלפי התלונות על המסכים, האמינות והשרות של א.פ
חוץ מזה אחלה דיל!

תתחדש
...
רגע לא הבנתי.
אתה טוען שהם מוכרים מסכים פגומים/ מחודשים/ סוג ב וכו׳…?
או שהתכוונת רק לשירות שלהם?
ומי אילו א.פ? באתר ששלחתי כתוב שהאחריות ניתנת עי היבואן עצמו- די-וי-די סנטר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #4 

החבר הנ"ל יצא למסע צלב נגד סמסונג לפני שנים רבות, ועדיין לא נח.
DVD סנטר הם יבואן מקביל.
אלקטרוניקס פרו (או א.פ. בפוסט מעלה) הם נותן השירות של היבואן הרשמי של סמסונג בארץ.
והדעות עליהם מופיעות בפורום בשפע. גם סוני עברה להשתמש בהם לתקופה מסויימת, מאז הם הפסיקו להשתמש בשירות שלהם.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1818
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

מה אתה צריך גם את המסך הזה בזבוז כסף

קח lg 83g2 לא תתחרט לרגע

ו5 שנות אחריות על הפאנל

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4078
נתן תודות: 303 פעמים
קיבל תודות: 510 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

מסע צלב? ליהודים?

אם אתה הולך להשקיע 23 אלף שקל במותג עם אמינות בעייתית (אתה חבר בפורום מ 2006 ובטח קראת תלונה או שתיים או אלף) ועוד עם אחריות של יבואן מקביל ורק לשנה... תפדאל, שיהיה לך בהצלחה.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

12/01/2023 9:00  
Eliran15 כתב:
מה אתה צריך גם את המסך הזה בזבוז כסף

קח lg 83g2 לא תתחרט לרגע

ו5 שנות אחריות על הפאנל
...
יש לי סלון ענק ומאוד מואר, עם יציאה למרפסת גדולה דרך דלתות הזזה מזכוכית ברוחב כולל של 8 מטר ולכיוון דרום!
לכן כל מסכי ה oled לא מתאימים לסלון שלי.
גם ה G2 לא מספק את עוצמת הבהירות הנדרשת לצפייה יום יומית של המשפחה.
קראתי המון סקירות על המסך הזה של סמסונג וגם ראיתי אותו אצל חבר ומאוד התרשמתי.
איכות תמונה שעולה על ה G2 ב 90% מהשימוש.
בצבעים, בבהירות, ברזולוציה וגם בעיצוב.
ל G2 יש יתרון אחד וזניח על הסמסונג, בצפיה בסרטים בחושך. זהו. גם בזה הסמסונג נותן חוויה קולנועית מדהימה עם הפרדת שחורים וזליגת אפסית שקשה מאוד להבחין בה.
הגעתי למסקנה, שטכנולוגית ה oled לא מתאימה לסלון של משפחה ממוצעת, עם ילדים קטנים, בסביבה מוארת ולשימוש מאסיבי.
ולדעתי, אנו נמצאים בתחילתו של מהפך הדרגתי, של העלמות מסכי oled לטובת מיקרו לד ואפילו מיני לד.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #8 

מיקרולד בינתיים לא מתוכנן. זה אומר שבשנים הקרובות ככל הנראה לא נראה טלויזיות במחירים וגדלים הגיוניים מבוססות על זה.
טכנולוגיית OLED לא עומדת במקום, ומסכים של 2023 יספקו תחרות נאותה למסכי לד. ר"ע LG G3 ו-S95C או S90C של סמסונג.
אז לא הייתי בונה על מה שאתה חושב. עם זאת, גם המינילד לא הולך לשום מקום, לכל טכנולוגיה יש שוק ושימושים.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1818
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

אז תחפש מסך אחר אתה סתם משלם פרמיה על 8k שהוא חסר משמעות

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

הסמסונגים אכן נותנים איכות תמונה מעולה בQLED ובסצנות מוארות לדעתי הם יותר טובות מOLED (עד היום לפחות).
מבחינת אמינות אז עד היום לא היו לי בעיות איתן בגדול חוץ מאחת שדרשה תיקון בתאורה האחורית (500 ש"ח) מחוץ לאחריות, יש לי אפילו אחת מ2014 עדיין בשימוש. והיו לי 4 סה"כ. מה שכן, תתפלל שלא תתצטרך להפעיל את האחריות של היבואן, למרות שמקבלים שירות זה כרוך לרוב במפחי נפש, יש שרשורים בארכיון. (חפש 'אלקטרוניקס פרו')

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

13/01/2023 1:01  
TheCoolest כתב:
מיקרולד בינתיים לא מתוכנן. זה אומר שבשנים הקרובות ככל הנראה לא נראה טלויזיות במחירים וגדלים הגיוניים מבוססות על זה.
טכנולוגיית OLED לא עומדת במקום, ומסכים של 2023 יספקו תחרות נאותה למסכי לד. ר"ע LG G3 ו-S95C או S90C של סמסונג.
אז לא הייתי בונה על מה שאתה חושב. עם זאת, גם המינילד לא הולך לשום מקום, לכל טכנולוגיה יש שוק ושימושים.
...
מסכים.
יכול להיות שקצת הגזמתי על העלמות ה OLED בקרוב, אבל אין לי ספק שזה יקרה, התהליך רק מתחיל עכשיו ויתכן שהוא יהיה איטי והדרגתי, אך יילך ויתגבר ככל שיצטמצמו הפערים בין OLED לבין הטכנולוגיות החדשות (מיני/ מיקרו לד) בהשוואת הדגמים החדשים שיציגו בכל השקה.
אם נשפוט ע״פ קצב ההתקדמות של ה OLED בשנים האחרונות, אז נראה שמדובר בהתקדמות מאוד איטית עם הבדלים מינוריים וכמעט חסרי משמעות בין הדורות.
למשל, מסך ה G2 הושק עם המון רעש וצלצולים שהכריז על התקדמות משמעותית בבהירות, אבל נראה שבסך הכל מדובר במערך יחסי ציבור מוצלח מאוד, כי בפועל, ה G2 הציג שיפור מינורי של כ 10% יותר בהירות בפועל (לא על הנייר).
ביחס לדורות קודמים של OLED כנראה שהשיפור נחשב משמעותי, אבל ביחס לבהירות שמציגים במיני לד ובמיקרו לד, מדובר בפער עצום (פי 5-6) שכנראה לעולם לא יצליחו לסגור!
הכל יחסי.
עכשיו צריך לצפות בשוק לראות את קצב התקדמות צמצום פערים, בעיקר במחיר, אבל גם בבהירות, בשחורים, בהפרדת הבהירים וכו,

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #12 

אני מסכים ש-OLEDים היו תקועים במקום מספר שנים.
אבל בשנה שעברה הגיע ה-QD-OLED של סמסונג דיספליי, ובכך יש עכשיו תחרות גם בתחום ה-OLED ברמת טכנולוגית הפאנלים עצמם.
ה-G3 מהווה קפיצת מדרגה, וכך גם השיפורים שסמסונג יישמה ב-QD-OLED החדשים של 2023.
אני לא שולל בכלל היעלמות של טכנולוגיית ה-OLED והחלפתה במיקרולד, אני גם חושב שזה נחוץ. מיקרולד בעצם מהווה את השילוב המושלם של טכנולוגיית תצוגה.
יש בה את כל היתרונות של OLED, ואת כל היתרונות של מסכי לד ואין בה את החסרונות של אף אחד מהם. (אולי למעט צריכת חשמל?)
זה בטוח יגיע. אני פשוט קצת לא אופטימי בנוגע לכמות הזמן שזה יקח. אם מסכי מיקרולד ראשונים עדיין במרחק של מספר שנים משיווק משמעותי, צריך להוסיף לזה גם מספר שנים בכדי שהטכנולוגיה תגיע לבשלות ותירד במחיר לרמות סבירות.
ההנחה הכי אופטימית שלי היא שנראה מסכים בעוד כ-5-6 שנים, הפחות אופטימית בעוד כעשור. (הכוונה למסכים טובים ובמחיר נגיש)

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #13 

אני מהמר על פחות, לדעתי בעוד שנתיים או מקסימות 4 שנים, יהיו מסכי מיקרו לד עם מחיר נגיש שמשתווה למחירי ה OLED.
בכל זאת, טכנולוגית המיקרו לד לא נולדה היום. יותר מעשור שהיא מתבשלת על אש קטנה. עכשיו נראה שהיא בשלה מספיק כדי להפוך אותה למוצר נגיש.
נראה שקיים גם אינטרס עסקי מובהק של סמסונג, שרואה פה הזדמנות לנגוס נתח משמעותי מהמתחרה הקוריאנית ששולטת כמעט בבלעדיות בשנים האחרונות בשוק מסכי ה OLED. עוד סיבה שתאיץ את התהליך.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #14 

אני בדעה קצת שונה. אם הטכנולוגיה היתה במרחק של מספר שנים, הם לא היו משקיעים הון על פיתוח של מסכי OLED.
אבל כמובן יכול להיות שאני טועה, ויכול להיות שהייתה\תהיה להם פריצת דרך כלשהי ונראה מסכים בזמן הלא רחוק.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”