מתי זמן טוב לרכוש כלי בישול למטבח ואיפה?
-
technicgeek
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 231
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
קניתי מחבת של פוד אפיל 28 ס"מ לפני שנתיים והשנה הציפוי התחיל להישחק. היום נשחק כבר כ-1/4 של אזור ואוכל נדבר.
הבנתי שמותגים שהיו ידועים באיכות פעם כמו סולתם כבר לא סולתם כי העבירו יצור לסין וטורקיה ולא מתקרבות לאיכות של אירופה.
מה עם ארקוסטיל? אולי עוד מותג ישראלי יש? נמאס לזרוק מחבת שאמור לשרת הרבה שנים לפח ולזבל כדור הארץ.
אם פוד אפיל נחשב לבינוני פחות או יותר ומחבת שלי עלה 128 ש"ח איזה מחבת יותר טוב אבל לא איכות עליונה? רוצה משהו איכותי.
גם כן אני מבין שפיסתי מבצעים עכשיו. אולי לנסות בנובמבר 11.11 בזאפ? מתי עוד עונה טובה לקנות מחבתות ואיפה אתם קונים?
תודה
הבנתי שמותגים שהיו ידועים באיכות פעם כמו סולתם כבר לא סולתם כי העבירו יצור לסין וטורקיה ולא מתקרבות לאיכות של אירופה.
מה עם ארקוסטיל? אולי עוד מותג ישראלי יש? נמאס לזרוק מחבת שאמור לשרת הרבה שנים לפח ולזבל כדור הארץ.
אם פוד אפיל נחשב לבינוני פחות או יותר ומחבת שלי עלה 128 ש"ח איזה מחבת יותר טוב אבל לא איכות עליונה? רוצה משהו איכותי.
גם כן אני מבין שפיסתי מבצעים עכשיו. אולי לנסות בנובמבר 11.11 בזאפ? מתי עוד עונה טובה לקנות מחבתות ואיפה אתם קונים?
תודה
אישית לא מכיר מחבת היום שתחזיק הרבה שנים, חוץ ממחבתות יציקה, שיקרות בארץ אבל יש בשפע באמזון במחיר נוח(משלוח קצת בעייתי) (לדוגמא lodge) - הבעיה איתן היא שהם כבדות ודורשות תחזוקה מינימלית שלא קיימת במחבתות רגילות.
עוקב כדי לשמוע על הצעות מעניינות.
עוקב כדי לשמוע על הצעות מעניינות.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
אני לא יודע על ״הרבה שנים״, אבל נכנסו לבית חדש לפני כמעט שלוש שנים וקנינו סטים של מחבתות וסירים בנעמן מהסדרה של אסף גרניט (יש להם הרבה פעמים 1+1) והם ממש ממש מצויינים. אנחנו מבשלים הרבה, גם בישול ארוך וגם חום גבוה. הכל במדיח תמיד. בנתיים לא רואה סימני שחיקה.
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
יש לי שני סוגים של Laguiole, גם אלומיניום וגם פלדה.
משתמש על גז וגם בתנור, ושוטף ידנית.
מחזיקים מעמד שנים.
משתמש על גז וגם בתנור, ושוטף ידנית.
מחזיקים מעמד שנים.
אני קונה רק עם ציפוי קרמי, כי אני רוצה לבשל בלי שמן ושהאוכל לא יידבק.
זורק כשיש הרבה סריטות. מחזיק לא מעט זמן כי אני מערבב רק עם כלים מעץ או פלסטיק.
לא מכיר כבר מותגים טובים. פעם הייתי קונה לוק נאופלם ונורדיקוור, היום לא מייבאים אותם.
ניסיתי את ארקוסטיל, פוד אפיל, פיירקס, סולתם, איקאה, טפאל ואולי עוד. כולם באותה רמה , וכולם בינוניים.
לכל חברה יש סדרות שונות באיכות שונה. כשאני צריך מחבת, אני הולך לסופר גדול או להום סנטר וקונה מה שנראה לי באותו הרגע. בשביל 100 שח לא שווה לי לנסוע ולחפש במיוחד.
למיטב ידיעתי, פוד אפיל זאת חברת מדבקה ישראלית ליצרן סיני לא ידוע. גם נעמן.
ארקוסטיל זאת חברה סינית אמיתית.
טפאל חברה צרפתית שמייצרת בצרפת, אבל לא התרשמתי שהאיכות יותר טובה מהסינים.
סולתם מזמן לא מייצרת בעצמה, היא מייבאת מסין תחת שם המותג שלה.
זורק כשיש הרבה סריטות. מחזיק לא מעט זמן כי אני מערבב רק עם כלים מעץ או פלסטיק.
לא מכיר כבר מותגים טובים. פעם הייתי קונה לוק נאופלם ונורדיקוור, היום לא מייבאים אותם.
ניסיתי את ארקוסטיל, פוד אפיל, פיירקס, סולתם, איקאה, טפאל ואולי עוד. כולם באותה רמה , וכולם בינוניים.
לכל חברה יש סדרות שונות באיכות שונה. כשאני צריך מחבת, אני הולך לסופר גדול או להום סנטר וקונה מה שנראה לי באותו הרגע. בשביל 100 שח לא שווה לי לנסוע ולחפש במיוחד.
למיטב ידיעתי, פוד אפיל זאת חברת מדבקה ישראלית ליצרן סיני לא ידוע. גם נעמן.
ארקוסטיל זאת חברה סינית אמיתית.
טפאל חברה צרפתית שמייצרת בצרפת, אבל לא התרשמתי שהאיכות יותר טובה מהסינים.
סולתם מזמן לא מייצרת בעצמה, היא מייבאת מסין תחת שם המותג שלה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אני מזמין מאמזון. קנינו את הסט הזה לפני כ 7 שנים, משמש לרב הצרכים שלנו ועד היום מחזיק נפלא:
-
technicgeek
-
- חבר פעיל מאוד

קניתי מחבת Tefal Unlimited בסוף.Haimbin כתב:עוקב כדי לשמוע על הצעות מעניינות....
-
technicgeek
-
- חבר פעיל מאוד

מבין חברת מדבקה ליצרן סיני לבין חברה סינית אמיתית מה יותר עדיף?30/09/2022 18:42dmitrys כתב: למיטב ידיעתי, פוד אפיל זאת חברת מדבקה ישראלית ליצרן סיני לא ידוע. גם נעמן.
ארקוסטיל זאת חברה סינית אמיתית....
-
technicgeek
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון:
אחרי שימוש של חודשיים במחבת Tefal Unlimited יורדת שכה בתחתית. גם מתקלף קצת צבע בקצות של מחבת שלא צילמתי. זה מספיק בשביל לראות שאיכות של המותג יורדת והשקעה נעשית יותר בכיוון שיווק המוצר על ידי שפי מטבח ידועים. בתמונות להלן:
אחרי שימוש של חודשיים במחבת Tefal Unlimited יורדת שכה בתחתית. גם מתקלף קצת צבע בקצות של מחבת שלא צילמתי. זה מספיק בשביל לראות שאיכות של המותג יורדת והשקעה נעשית יותר בכיוון שיווק המוצר על ידי שפי מטבח ידועים. בתמונות להלן:
השאלה מה עם החלק הפנימי שבא במגע עם האוכל?03/01/2023 10:40technicgeek כתב: עדכון:
אחרי שימוש של חודשיים במחבת Tefal Unlimited יורדת שכה בתחתית. גם מתקלף קצת צבע בקצות של מחבת שלא צילמתי. זה מספיק בשביל לראות שאיכות של המותג יורדת והשקעה נעשית יותר בכיוון שיווק המוצר על ידי שפי מטבח ידועים. בתמונות להלן:...
אני כבר יותר משנתיים עם הסט הזה מאמאזון: T-fal Ultimate Hard Anodized Nonstick 8-Inch, 10-Inch and 12-Inch Fry Pan Cookware Set
אין שום סימני שחיקה גם במחבת הקטנה שמשתמשים בה יום יום לחביתות. ושוב מה שחשוב לי זה הציפוי הפנימי, מהחוץ זה כמובן נראה ג'יפה ושרוף מכל הכיוונים (גז) אבל לא ממש משנה. בסט של פוד אפיל הקודם הציפוי נשחק אחרי כמה חודשים ומלא מלא שריטות וכמובן מתחיל להידבק האוכל, מה גם שהסתבר שהאחריות שלהם לשנתיים לא שווה כלום בפועל (לא מכסה שחיקה טבעית). הם הציעו לקנות סט חדש בהנחה אבל חשבתי לעצמי שאפילו להשקיע עוד כמה שקלים במוצר שהוא מלכחילה גרוע זה די בזבוז.
אגב הסט הזה היה בזמנו מתחת לרף המס, נכון לכרגע בדולר וחצי יותר מה שגורר תשלום מיסים וחבל.
הלכתי עליו כי לפחות אז הם טענו שהוא עמיד גם לכלי מתכת אז הנחתי שהוא יהיה הרבה יותר עמיד מכאלה שלא מיודעים לכלי מתכת מלכתחילה והוא הוכיח את עצמו. לא משתמש בכלי מתכת וגם לא שם במדיח כי די קל לנקות אותם ידני.
המחבת הגדולה של הסט משמשת גם כתחליף למחבת פסים של פוד אפיל (שגם קצת נשרטה ויותר קשה לנקות) עם יתרונות מסויימים כי צריבה ראשונית של בשר הרבה יותר יעילה ללא הפסים לצורך זה שהוא לא מתייבש אחר כך במהלך הצליה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
https://www.amazon.com/s?k=termontina&s ... -doa-p_1_9
רכשתי מספר פעמים למשפחה את הסט של השניים, לפעמים במשלוח חינם
רכשתי מספר פעמים למשפחה את הסט של השניים, לפעמים במשלוח חינם