חוק הטכנאים המורחב - חשוב לדעת ולהתעקש
מאתר המועצה לצרכנות: "החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד."
וסיפור שקרה לי ממש לאחרונה.
אחד מכמה פריטים שהזמנתי מרשת מוכרת הגיע מעוקם. אחרי התכתבות עם השירות והמתנה למלאי שיגיע של פריט תקין תיאמו שליח לאסוף את הפריט התקול. אחרי שהגיע אליהם חזרה תיאמו שליח נוסף להביא אלי את החלק התקין (מאוד יעילים כבר אמרנו..).
אמממה השליח לא הגיע ביום והשעה המיועדים וגם לא קיבלתי שום הודעה על שליחות. מאוחר יותר באותו ערב שלחתי הודעה לשירות ולאחר יומיים שוב תואם שליח. ושוב השליח לא הגיע. בשלב זה כבר התעצבנתי והלכתי לבדוק מה חדש בחוק הטכנאים ואז גיליתי שהוא מכסה בדיוק את מה שקרה לי.
לקחתי מהאתר שם קטע מהמכתב דוגמה וכשפניתי אליהם לתאם מחדש, על הדרך התרעתי שעל פי החוק הם חייבים פיצוי של 1200 ש"ח ואני מצפה לתשובה תוך 14 יום.
הם מאוד הזדרזו בתיאום בפעם השלישית ושליח באותו יום ובטווח זמן שהיה לי נוח.
כמובן שלא חזרו אלי מיוזמתם אחרי 14 יום, אז פניתי פעם אחרונה בתזכורת ואמרתי שאמנם כבר נתתי תזכורת אבל אחכה עוד יום יומיים לפני שאפעל משפטית.
בהתחלה בדקו וחזרו עם דחייה סטננדרטית, המקרה לא עומד בדרישות החוק כי נתנו רק "צפי".
שלחתי להם תזכורת של ההתכתבות ושצויינו בה יום וטווח שעות.
הם חזרו שוב והציעו פיצוי של 400 ש"ח למרות שזה כביכול לא עומד בדרישות החוק...
הזכרתי להם שבנוסף ל-1200 ש"ח שזה בלי הוכחת נזק הייתי יכול לדרוש פיצוי גם על הטירטור סביב כל התהליך, בכל זאת כמעט שלושה שבועות להחלפת חלק תקול וארבע פעמים לחכות לשליחים, ושההצעה עלובה.
הם ענו שוב והסכימו לשלם 1200 ש"ח כפי שביקשתי.
המסקנה הראשונה היא שעדיין תמיד מנסים את שיטת מצליח ושווה להתעקש, לפעמים מקבלים מה שמגיע גם בלי צורך להגיע למשפט.
מסקנה שניה שהחוק הזה מאוד יעיל בגלל שאין צורך להוכיח נזק, הם הבינו שאין להם סיכוי לזכות בבית משפט והעדיפו להמנע מההוצאות הכרוכות ופסק דין נגדם.
מסקנה שלישית תיעוד תיעוד תיעוד....
סה"כ מפרגן אחרי סיפורים שהיו כאן על הוט שמנסים להתיש עד אין קץ. מקווה שהם ילמדו מזה משהו וישפרו במשהו את יעילות השירות.
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד."
וסיפור שקרה לי ממש לאחרונה.
אחד מכמה פריטים שהזמנתי מרשת מוכרת הגיע מעוקם. אחרי התכתבות עם השירות והמתנה למלאי שיגיע של פריט תקין תיאמו שליח לאסוף את הפריט התקול. אחרי שהגיע אליהם חזרה תיאמו שליח נוסף להביא אלי את החלק התקין (מאוד יעילים כבר אמרנו..).
אמממה השליח לא הגיע ביום והשעה המיועדים וגם לא קיבלתי שום הודעה על שליחות. מאוחר יותר באותו ערב שלחתי הודעה לשירות ולאחר יומיים שוב תואם שליח. ושוב השליח לא הגיע. בשלב זה כבר התעצבנתי והלכתי לבדוק מה חדש בחוק הטכנאים ואז גיליתי שהוא מכסה בדיוק את מה שקרה לי.
לקחתי מהאתר שם קטע מהמכתב דוגמה וכשפניתי אליהם לתאם מחדש, על הדרך התרעתי שעל פי החוק הם חייבים פיצוי של 1200 ש"ח ואני מצפה לתשובה תוך 14 יום.
הם מאוד הזדרזו בתיאום בפעם השלישית ושליח באותו יום ובטווח זמן שהיה לי נוח.
כמובן שלא חזרו אלי מיוזמתם אחרי 14 יום, אז פניתי פעם אחרונה בתזכורת ואמרתי שאמנם כבר נתתי תזכורת אבל אחכה עוד יום יומיים לפני שאפעל משפטית.
בהתחלה בדקו וחזרו עם דחייה סטננדרטית, המקרה לא עומד בדרישות החוק כי נתנו רק "צפי".
שלחתי להם תזכורת של ההתכתבות ושצויינו בה יום וטווח שעות.
הם חזרו שוב והציעו פיצוי של 400 ש"ח למרות שזה כביכול לא עומד בדרישות החוק...
הזכרתי להם שבנוסף ל-1200 ש"ח שזה בלי הוכחת נזק הייתי יכול לדרוש פיצוי גם על הטירטור סביב כל התהליך, בכל זאת כמעט שלושה שבועות להחלפת חלק תקול וארבע פעמים לחכות לשליחים, ושההצעה עלובה.
הם ענו שוב והסכימו לשלם 1200 ש"ח כפי שביקשתי.
המסקנה הראשונה היא שעדיין תמיד מנסים את שיטת מצליח ושווה להתעקש, לפעמים מקבלים מה שמגיע גם בלי צורך להגיע למשפט.
מסקנה שניה שהחוק הזה מאוד יעיל בגלל שאין צורך להוכיח נזק, הם הבינו שאין להם סיכוי לזכות בבית משפט והעדיפו להמנע מההוצאות הכרוכות ופסק דין נגדם.
מסקנה שלישית תיעוד תיעוד תיעוד....
סה"כ מפרגן אחרי סיפורים שהיו כאן על הוט שמנסים להתיש עד אין קץ. מקווה שהם ילמדו מזה משהו וישפרו במשהו את יעילות השירות.
נערך לאחרונה על ידי gildmor ב 19/01/2023 19:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3142
- נתן תודות: 804 פעמים
- קיבל תודות: 399 פעמים
כל הכבוד ותודה על השיתוף.
כשכתבת שתיאמו פעמיים באותו יום, זה היה טלפונית או במייל?
כשכתבת שתיאמו פעמיים באותו יום, זה היה טלפונית או במייל?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
הניסוח קצת מטעה, הכוונה הייתה שבפעם השניה כשקיבלתי הודעה שתיאמו שליחות ההודעה היתה מהיום להיום בערב.19/01/2023 19:13vivi כתב: כל הכבוד ותודה על השיתוף.
כשכתבת שתיאמו פעמיים באותו יום, זה היה טלפונית או במייל?...
זה היה יומיים אחרי השליחות הראשונה.
כל ההתנהלות איתם היתה בהתכתבות זה גם הסיבה לאיטיות ומצד שני היה תיעוד להכל.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
לי קרה מקרה עם הוט ואחרי התעקשות קיבלתי 600 שקל. הלכתי לקראתם והסכמתי זיכוי על חשבונות עתידים.