מישהו כבר ניסה את הפטיפון של איקאה?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
motronix
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

תקליט לא נשמע הרבה יותר טוב מדיסק. נקודה!
אם תקח את הסליל מאסטר של ההקלטה באולפן "ותעלה" אותו על תקליט וגם ישר "תעלה" על דיסק אתה תבין כמה התקליט נשמע זוועה ביחס לתוצאה שתתקבל מהדיסק.
עם זאת יש לא מעט דיסקים שהופקו כשהיה צורך לעשות "שיפוצים" להקלטת מקור ופה מתחילים הבעיות וההבדלים.
בסופו של דבר "נשמע יותר טוב" זה עניין אישי. אוזן האדם היא ממש לא "מעבדת אות" מדויקת ולכל אחד יש את הדפקה שלו בחיישנים שנקראים אוזניים וכל אחד יש את הטעם האישי שלו שמבחינתו דבר א נשמע טוב יותר מדבר ב.
למעשה בתחילת עידן ה HIFI המלחמה של היצרנים היתה למי אחוז העיוותים הכי נמוך כשהיצרנים פרסמו במלחמה שלהם נתונים שהם ממש לא רלוונטים לאוזן האדם כמו 0.005 אחוז THD ואצל המתחרה זה 0.006 אחוז וואוו ממש הבדל ענק שאוזן האדם תבחין. ברור שאודיופילים "מבחינים" במה שציוד מעבדה יקר ומדויק ורגיש לא מבחין!
עוד דבר חשוב שכדאי שמי שקורא דברים אלו יבין, לא כל דרגות הכניסה של הקדם מגברים לפטיפון זהות. הכוונה לא כל RIAA EQ הם אכן עם נאמנות ל RIAA Record אז בהחלט יש מצב שתקליט יקבל הדגש או ניחות בתדרים מסוימים דבר שיוביל לשמיעה יותר "טובה"

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

13/01/2023 19:43  
new_old כתב:
מסכים ,אבל לא מבין למה תקליט נשמע הרבה יותר טוב מדיסק משמעותית .
...
יש כמה מאמרים ב AES שחקרו את הנושא וביצעו מבחנים עיוורים. המוח האנושי נמשך לצריל שנגוע בעיוותים הרמוניים. מה גם שאנשים העדיפו צליל של תקליט בעיקר כאשר ידעו כי מדובר בתקליט וראו את הפטיפון מנגד. כאשר השמיעו להם הקלטה דיגיטאלית איכות מתקליט מול הקלטה באיכות MP3, הם העדיפו את ה MP3 דווקא. יש כאן מרכיב פסיכולוגי ופסיכואקוסטי.

motronix
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

חברים בכתובים שלי (שחפרתי לכם 😅) יש מעבר לסתם דעה שלי אודות העניין. אני מייצר את האלקטרוניקה שנמצאת בתוך המכונות ליצור תקליטים ליצרנים בעולם. (למי שקשה להאמין ניתן לספק לו הוכחה לזה 😎)
בתהליך של יצור תקליט יש לא מעט גורמים שיקבעו אם התקליט ישמע טוב או לא. לעומת זאת ביצור דיסק כשהאות נלקח מהקלטת אולפן ישנה לרוב צריך לעשות "תיקונים" ללא מעט פאקים שיש בהקלטות המקוריות ולפעמים זה דווקא "דופק" את התוצאה, וגם כל ההמרות מאנלוג לדיגיטל לא מטיבות עם הסאונד אבל... האות יהיה שקטטטטטטט, לא כמו בתקליט.
בגדול אם היום נכנסים לאולפן יוצרים מאסטר ומורידים אותו לתקליט ודיסק? לתקליט אין סיכוי לעמוד באיכות שתצא מול הדיסק וזה מתחיל ונגמר במגבלה של היכולת לחרוט את התקליט יש איבודים שאין ולא יהיה בדיסק בתהליך היצור.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3644
נתן תודות: 972 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

קבלו את האודיו טקניקה החדש שלי....חלום.נשמע פחות טוב מכל הקבצים הדיגיטלים שלי ,מעצבן כל 15 דקות להחליף צד,מנקה תקליטים כל היום,משלם על המדיה הזה ...ועדיין מרגש יותר
זה הקלטה אצלי בבית

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”