האם אלה נתוני קו טובים ל 100 מגה בבזק?
שלום,
יש אצלי חיבור 100 מגה של בזק (עוד אין סיבים פה), ואני כרגע עם מודם BE של בזק
שהגדרתי אותו כברידג'.
אלה הנתונים אחרי בערך 15 שעות חיבור, האם ה Errors הם בכמות סבירה? אני שואל, כי עם מודם פרטי (ניסיתי 3 סוגים), אני מקבל CRC errors ולבסוף אחרי כמה שעות הסנכרון נופל,
ולעומת זאת עם המודם של בזק החיבור נשאר יציב ולא מתנתק.
אני מנסה להבין אם יש בעיה בקו, שמשום מה המודם של בזק מתגבר עליה והמודמים הפרטיים לא?
תודה.
יש אצלי חיבור 100 מגה של בזק (עוד אין סיבים פה), ואני כרגע עם מודם BE של בזק
שהגדרתי אותו כברידג'.
אלה הנתונים אחרי בערך 15 שעות חיבור, האם ה Errors הם בכמות סבירה? אני שואל, כי עם מודם פרטי (ניסיתי 3 סוגים), אני מקבל CRC errors ולבסוף אחרי כמה שעות הסנכרון נופל,
ולעומת זאת עם המודם של בזק החיבור נשאר יציב ולא מתנתק.
אני מנסה להבין אם יש בעיה בקו, שמשום מה המודם של בזק מתגבר עליה והמודמים הפרטיים לא?
תודה.
נראה לי תקין לגמרי. אין לי נתב Be, אבל יש לי (במוד Bridge) נתב D-Link DSL-G256DG, שגם הוא נתב שפותח עבור בזק, והם כנראה די דומים. בפרט, ה-DSL-G256DG מציג אותם נתונים סטטיסטיים כמו ה-Be. אני מצרף תמונה שמראה איך זה נראה אצלי אחרי יותר מ-285 ימים של חיבור יציב. אפשר לראות שה- RS Correctable Errors מצטברות אצלי בקצב של כמה מאות אלפים ביום. כנראה שמה שחשוב זה שאין שגיאות אחרות, כי החיבור אצלי יציב לגמרי כבר מעל 285 ימים....
ה- RS Uncorrectable Errors זה אפס גם אצלי וגם אצלך. מה שנמצא בשימוש זה אך ורק Path 0. למה שמופיע תחת Path 1 אין שום משמעות כי הוא לא נמצא בשימוש (אתה יכול לראות שמהירות הסינכרון של Path1 היא ממילא אפס בשני הכיוונים).18/01/2023 18:00gingel כתב: .
האמת מה שיותר מדאיג אותי זה ה RS Uncorrectable Errors. אצלי יותר מ 6000 בכ- 15 שעות, לעומת ה 18 שיש אצלך....
שאלה טובה שיכולה להיות קשורה לשאלות כגון: על איזה מודמים מדובר? האם מדובר על מודמים מדגמים עדכניים שנמכרים בארץ וידוע שעובדים על רשת בזק? האם הם מעודכנים לגרסת קושחה אחרונה? האם הם תומכים בכל הסטנדרטים שנדרשים היום ברשת בזק, כמו vectoring, למשל? האם יש להם אופציות לקינפוג ממשק ה-VDSL באופן שיכול, אולי, לעזור ליציבות?...
ניסיתי עם המודמים האלה: Tplink 9970 v4, Actiontec c1000a, Dlink Dsl-224.
על כולם ידוע שאמורים לעבוד בבזק.
אכן עדכנתי אותם לגרסה האחרונה.
הם תומכים ב vectoring, למרות שנראה לי שאצלי זה לא פעיל,
מכיוון שבמודם של בזק מופיע vectoring off.
לאיזה אופציות לקינפוג ממשק אתה מתכוון?
תודה על העזרה.
על כולם ידוע שאמורים לעבוד בבזק.
אכן עדכנתי אותם לגרסה האחרונה.
הם תומכים ב vectoring, למרות שנראה לי שאצלי זה לא פעיל,
מכיוון שבמודם של בזק מופיע vectoring off.
לאיזה אופציות לקינפוג ממשק אתה מתכוון?
תודה על העזרה.
לא מוכר לי ה- Actiontec. ה-Dlink וה-Tplink האלה הם אכן מודלים שנמכרים בארץ ואמורים לעבוד. לשניהם גם יש יבואנים מסודרים שמספקים תמיכה טלפונית עם מוניטין לא רע. יכול להיות ששווה לנסות להתקשר אליהם.19/01/2023 4:13gingel כתב: ניסיתי עם המודמים האלה: Tplink 9970 v4, Actiontec c1000a, Dlink Dsl-224....
יש מודמים שיש בהם גישה לפרמטרים מסוימים של ממשק ה-VDSL, כגון:לאיזה אופציות לקינפוג ממשק אתה מתכוון?...
א) אפשרות לבחור איזה פרופילים נגישים לשימוש (מה שאמור לעבוד אצלך זה פרופיל 17a ויכול להיות מועיל לבטל פרופילים אחרים).
ב) אפשרות להפעיל או להשבית פונקציות כמו G.inp ו-SRA. אלה פונקציות שמתמודדות עם שינויים ברמת הרעש על הקוו ולהפעלה או השבתה שלהן יכולה להיות השפעה על היציבות.
ג) אפשרות לשלוט על ה- SNR (הגדלה שלו יכולה לתרום לשיפור היציבות על חשבון הורדת מהירות הסינכרון).
אין לי היכרות אישית עם אף אחד מהמודמים המדוברים. יכול להיות שאין אצל אף אחד מהם גישה לפרמטרים כאלה, אבל אם יש, אז אפשר לנסות לשחק איתם. אחרת, יכול להיות שאין הרבה מה לעשות חוץ מאשר להתקשר לתמיכה הטכנית של היבואנים הרולונטיים ולקוות שהם יוכלו לעזור (יתכן שיוכלו באמצעות הפניה לגרסת קושחה מתאימה). בתאוריה יכול להיות שגם לתמיכה הטכנית של בזק יש איך לעזור (יתכן שהם יכולים לשנות פרמטרים בצד שלהם באופן שישפר את היציבות), אבל לא ברור כמה הם יהיו מוכנים לשתף פעולה בהינתן שהנתב שלהם עובד בלי בעיה.
בהצלחה!
- robert7
- חבר פעיל

- תגובות: 54
- שם מלא: Robert
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
עצה כללית לגבי חיבור VDSL.
לוודא תקינות פילטרים למכשירי טלפון.
האם המודם מחובר לשקע הראשי בדירה (במקרה ויש יותר מאחד).
אם יש יותר משקע אחד בדירה - ניסית לחבר את המודם לשקע אחר? האם קיבלת Attainable rate שונה?
האם יש הבדל במהירות החיבור בין המודמים השונים?
לוודא תקינות פילטרים למכשירי טלפון.
האם המודם מחובר לשקע הראשי בדירה (במקרה ויש יותר מאחד).
אם יש יותר משקע אחד בדירה - ניסית לחבר את המודם לשקע אחר? האם קיבלת Attainable rate שונה?
האם יש הבדל במהירות החיבור בין המודמים השונים?