המלצה על ראוטר לחיבור לסיב אופטי של בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
HtMus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: י. א
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
חדש בפורום,
מתכוון להתחבר לתשתית סיב אופטי של בזק במהירות 600-1,000 מגה עם סלקום (או בזק בינלאומי) שאמורים לבצע ההתקנה בבית פרטי.

הכוונה לרכוש ראוטר/ראוטר-מודם (במקום שלהם),

אבקש לברר:

1. האם ניתן להסתפק בראוטר או חובה ראוטר מודם (רצוי לציין הסיבה)?

2. אבקש המלצה (מניסיון) על ראוטר/ראוטר-מודם שתומך בסיב אופטי של בזק במהירות עד 1,000 מגה ומאפשר לכבות ידנית את הוויי.פיי. ויחליף את הראוטר שסלקום/בזק בינלאומי מספקים

3. איזה ראוטר/ראוטר-מודם סלקום מספקים כיום, עד כמה הוא אמין ומה הניסיון איתו?
(אנשי המכירות שלהם לא יודעים/לא רוצים לענות לשאלה)

4. עד כמה חשוב שיתמוך בתקן 802.11ax ומה התקן המינימאלי שרצוי שיתמוך בו?

5. מה החסרונות של Wi.Fi6 בהשוואה לדור קודם? ובפרט האם הקרינה גדולה יותר מדור קודם?

6. האם האם לבזק בינלאומי יש יתרון משמעותי על סלקום ובמה זה בא לידי ביטוי?

תודה לעונים🙏

HtMus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #2 

אין תגובות?
ההתלבטות העיקרית האם להסתמך על הראוטר שסלקום מספקים (סאג'ם קום, דגם fast5657il) או לקנות ראוטר באופן פרטי (אין אופציה לרכוש את שלהם),

שמעתי שיש לסלקום ראוטר יותר משוכלל B35, אבל לא ידעו לציין שם היצרן או למסור מיפרט טכני.

אם קונים ראוטר פרטי אין תמיכה שלהם בראוטר במקרה תקלות,
לא ברור עד כמה זה משמעותי שכן ברגע שהוא מוגדר ועובד לכאורה לא צריכות להיות בעיות בהמשך...

אשמח לכל מידע רלוונטי והמלצות🙏

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אני הייתי בסלקום ועכשיו בבזק ואני חושב שאני יכול לעזור.
  • ראוטר או ראוטר מודם? אני כבר לא בטוח שבעולם הסיבים למונח מודם יש משמעות. בבזק וגם בסלקום צריך ראוטר שיודע להתחבר ב PPPOE ואת זה כל ראוטר יודע לעשות.
  • לא צריך שלראוטר יהיה חיבור ישיר לסיב. ניתן לרכוש ממיר מדיה (קופסה שעולה 100 שקל שנכנס אליה סיב ויוצא ממנה כבל רשת) ומתאים סיב (SFP), ולהתחבר כך לסיבים. זה אפשרי בבזק אך לא בסלקום, בשל "תקלה זמנית" שנמשכת חודשים ארוכים.
  • היה לי את הראוטר של בזק וגם של סלקום. הם ראוטרים ללא דופי (היה לי את הס'אג'ם של סלקום וה BE של בזק). הם לא עשירים בפונקציונליות, עושים את העבודה. שניהם תומכים ב WIFI 6. את זה של סלקום לא ניתן להפוך לברידג' וזה אומר שהוא ינהל לך את הרשת הביתית, לא הראוטר שלך.
  • תמיכה בתקן ax חשובה לדעתי, זה מהירות וגם טווח.
  • חסרונות של WIFI 6 (שזה אותו דבר כמו ax) - אני לא מכיר כאלה. כל עוד הראוטר שלך עומד בתקן EU לא תהיה לך בעיית קרינה, שגם כך אינה קיימת בשום דרך בראוטרים. אין שום בעיית קרינה. זה אגדות. קרינה מראוטרים לא פוגעת בבריאות ושום איש מדע רציני לא יסתור את מה שכתבתי פה.
  • בזק בינלאומי לעומת סלקום - עבדתי עם שני הספקים, שניהם בסדר גמור. מעבר לבדיקות מהירות באתרים יעודיים, בשניהם קיבלתי 800 בהורדה אמתית, כמובן שזה לא תמיד יקרה וזה תלוי בהרבה גורמים מעבר לספק. שורה תחתונה שניהם בסדר.
  • ראוטר מומלץ. AX3 של וואווי. ראוטר זול, עשיר בפונקציונליות, תומך גיגהביט, תומך ב mesh. יש את הדגם הרגיל בו אני משתמש (בגרסה הגלובאלית שלו), ויש את הדגם הסיני שיתרונו עוצמת שידור יותר גבוהה כי יש לו 4 מגברים ולא שניים. חסרונו ממשק בשפה הסינית בלבד, מה שידרוש ממך לעבוד עם גוגל טרנסלייט. יש בפורום אינסוף מידע על הראוטר הזה וגם שירשור יעודי שאני בטוח שתוכל למצוא. יש עשרות אם לא מאות חברים שמשתשמים בו. שים לב שיש גירסה רגילה וגרסת פרו, שתיהן קיימו גלובאלית וסינית.

HtMus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

ניר תודה על התשובה המפורטת,
עד כמה מניסיונך צריך לתת משקל לאזהרות שאם רוכשים ראוטר באופן פרטי (ולא שוכרים את שלהם) אז לא תהיה תמיכה במקרה הצורך?
על פניו זה נראה ניסיון לדרבן הלקוח לשכור מה גם שבאופן מוזר הם לא מאפשרים לרכוש הראוטר שלהם וגם אם הלקוח יצליח לרכוש באופן פרטי הראוטר שלהם הם לא יתמכו בו (לדברי נציג טכני בכיר של סלקום).

מצאתי מיפרט חלקי של ה-fast5657il של סלקום ולא היה רשום שתומך בתקן 802.11ax ולכן על פניו נראה שלא תומך ב-Wi.Fi6,
בגוגל לא היצלחתי לאתר מיפרט מלא, אם יש אשמח לדעת

HtMus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

מצ"ב ציטוט מהמיפרט החלקי,

מניח ש-radio 2 הכוונה לערוץ של 5 ג'יגה ואם המשמעות אחרת אדמח לדעת.

לא רשום 802.11ax (גם לא ב-radio 1):

Radio 2
Wireless interface OUI
none specified
Antenna Connector Type
none specified
MIMO status
4x4:4
Wireless Standard
IEEE 802.11a/n/ac

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #6 

23/02/2022 0:02  
HtMus כתב:
ניר תודה על התשובה המפורטת,
עד כמה מניסיונך צריך לתת משקל לאזהרות שאם רוכשים ראוטר באופן פרטי (ולא שוכרים את שלהם) אז לא תהיה תמיכה במקרה הצורך?
על פניו זה נראה ניסיון לדרבן הלקוח לשכור מה גם שבאופן מוזר הם לא מאפשרים לרכוש הראוטר שלהם וגם אם הלקוח יצליח לרכוש באופן פרטי הראוטר שלהם הם לא יתמכו בו (לדברי נציג טכני בכיר של סלקום).

מצאתי מיפרט חלקי של ה-fast5657il של סלקום ולא היה רשום שתומך בתקן 802.11ax ולכן על פניו נראה שלא תומך ב-Wi.Fi6,
בגוגל לא היצלחתי לאתר מיפרט מלא, אם יש אשמח לדעת
...
לפי הפירסומים של סלקום נתב הסאג'ם שלהם תומך בWIFI6, אני חושב שזה נכון והייתי רגוע עם זה במקומך.
נתב פרטי לעומת של הספק? אתה מבין את השיקולים. הם לא יוכלו לתמוך בך במקרה של תקלה בנתב. עד כמה זה סיכון? אני כבר שנים ארוכות עם נתב פרטי ומעולם זה לא היוה בעיה. היתרון הוא חיסכון בסכום החודשי וניהול עצמאי של הראוטר שאתה בחרת.

HtMus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

תודה, יש לסלקום ראוטר שהם קוראים לו "סופר ראוטר" (יתכן ששמו הנוסף B35 (לא הסכימו לציין שם יצרן ודגם) ובשכירות עולה כמה ₪ יותר,

אשמח לפרטים לגביו והמיפרט שלו אם יש,
האם עדיף על ה-סאג'ם קום 5657 ובמה🙏

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #8 

לפי גוגל הסופר ראוטר הוא מודם ADSL שתומך על 100MB.

HtMus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

בהמשך הבדיקה מסתבר שמה שרשום באתר שלהם (שתומך עד 1,000 מגה) שגוי ואכן תומך עד 100 מגה,

לגבי ה-5657 מסתבר שלא תומך ב-Wi.Fi 6 (למרות שחלק מנציגי המכירות עדיין מעיזים לטעון שכן), תומך בתקן 802.11ac (כלומר מקביל ל-Wi.Fi 5),
אגב usb2 ולא usb3.

נראה שאין ברירה וצריך לקנות ראוטר איכותי ומתקדם כדוגמת ה-AX3...

happylevy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

22/02/2022 18:30  
nir11 כתב:
אני הייתי בסלקום ועכשיו בבזק ואני חושב שאני יכול לעזור.
  • ראוטר או ראוטר מודם? אני כבר לא בטוח שבעולם הסיבים למונח מודם יש משמעות. בבזק וגם בסלקום צריך ראוטר שיודע להתחבר ב PPPOE ואת זה כל ראוטר יודע לעשות.
  • לא צריך שלראוטר יהיה חיבור ישיר לסיב. ניתן לרכוש ממיר מדיה (קופסה שעולה 100 שקל שנכנס אליה סיב ויוצא ממנה כבל רשת) ומתאים סיב (SFP), ולהתחבר כך לסיבים. זה אפשרי בבזק אך לא בסלקום, בשל "תקלה זמנית" שנמשכת חודשים ארוכים.
  • היה לי את הראוטר של בזק וגם של סלקום. הם ראוטרים ללא דופי (היה לי את הס'אג'ם של סלקום וה BE של בזק). הם לא עשירים בפונקציונליות, עושים את העבודה. שניהם תומכים ב WIFI 6. את זה של סלקום לא ניתן להפוך לברידג' וזה אומר שהוא ינהל לך את הרשת הביתית, לא הראוטר שלך.
  • תמיכה בתקן ax חשובה לדעתי, זה מהירות וגם טווח.
  • חסרונות של WIFI 6 (שזה אותו דבר כמו ax) - אני לא מכיר כאלה. כל עוד הראוטר שלך עומד בתקן EU לא תהיה לך בעיית קרינה, שגם כך אינה קיימת בשום דרך בראוטרים. אין שום בעיית קרינה. זה אגדות. קרינה מראוטרים לא פוגעת בבריאות ושום איש מדע רציני לא יסתור את מה שכתבתי פה.
  • בזק בינלאומי לעומת סלקום - עבדתי עם שני הספקים, שניהם בסדר גמור. מעבר לבדיקות מהירות באתרים יעודיים, בשניהם קיבלתי 800 בהורדה אמתית, כמובן שזה לא תמיד יקרה וזה תלוי בהרבה גורמים מעבר לספק. שורה תחתונה שניהם בסדר.
  • ראוטר מומלץ. AX3 של וואווי. ראוטר זול, עשיר בפונקציונליות, תומך גיגהביט, תומך ב mesh. יש את הדגם הרגיל בו אני משתמש (בגרסה הגלובאלית שלו), ויש את הדגם הסיני שיתרונו עוצמת שידור יותר גבוהה כי יש לו 4 מגברים ולא שניים. חסרונו ממשק בשפה הסינית בלבד, מה שידרוש ממך לעבוד עם גוגל טרנסלייט. יש בפורום אינסוף מידע על הראוטר הזה וגם שירשור יעודי שאני בטוח שתוכל למצוא. יש עשרות אם לא מאות חברים שמשתשמים בו. שים לב שיש גירסה רגילה וגרסת פרו, שתיהן קיימו גלובאלית וסינית.
...
תודה על ההסבר, אשמח להבהרה
לגבי החיבור בבזק
הסיב מחובר ישירות ל Nokia g010g-q. ללא מתאם וומהנוקיה יש חיבור לראוטר - האם זה תקין? או שחייבים את המתאם SFP? האם יש לזה השפיה על הגלישה?

תודה

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

אני לא אמהר להמליץ לך על הראוטר שיש לי, כי הוא נועד יותר לשוק העסקי, אין לו Wifi מובנה ויש שם פיצ'רים שרוב המשתמשים הביתיים יכולים בקלות לוותר עליהם, כמו תמיכה ב- VLAN ושרת VPN מובנה.
בכל מקרה - אם אתה מתכוון להתחבר בשוק הסיטונאי לבנדל של בזק בינלאומי, תתכונן מראש שבמעמד ההתקנה הם ידחפו לך את הראוטר שלהם ב- 19.90 לחודש, לא משנה מה סיכמת איתם לפני ההתקנה. לי זה קרה - ברגע שהסיב היה מוכן בתוך הבית ונותר רק לחבר אותו פיזית לציוד שלי, התברר שהסיכום שהיה לי איתם בע"פ התפייד. פתאום לא הסכימו בשום אופן לתת לי רק ג'יביק (מצידי בתשלום חד פעמי) בשביל לחבר את הראוטר הפרטי. הטכנאי שלהם לא יכל לוותר לי על הראוטר על דעת עצמו ללא אישור מפורש (שהוא לא קיבל, למרות שצילם את הציוד שלי והבהיר לממונים שלו שמדובר בקונפיגורציה מקצועית/עסקית). האופציה היחידה שהיתה לי חוץ מלבטל את העסקה היתה לקבל ראוטר מדגם WIFI+ (שאפשר להוציא ממנו את הג'יביק), ולא FIBER+ שהסיב מתחבר אליו ישירות *וגם* אין אופציה להגדיר אותו כברידג', כלומר Useless לחלוטין מבחינתי.
אופציה נוספת היא לעשות באנדל הפוך (בזק), אבל המחיר שהם דרשו מלכתחילה, ללא ראוטר, היה מראש גבוה בדיוק ב- 20 ש"ח לחודש........

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #12 

02/03/2022 1:03  
happylevy כתב:
תודה על ההסבר, אשמח להבהרה
לגבי החיבור בבזק
הסיב מחובר ישירות ל Nokia g010g-q. ללא מתאם וומהנוקיה יש חיבור לראוטר - האם זה תקין? או שחייבים את המתאם SFP? האם יש לזה השפיה על הגלישה?

תודה
...
אין עם זה עם שום בעיה. מבדיקה בגוגל הנוקיה מקבל סיב ישירות בלי SFP ולכן אין בו צורך. אין לשזה שום השפעה על כלום.

benyben123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

מקווה לא לבלבל אותך אבל אולי ת'רד זה יעזור מעט?

קישור:

viewtopic.php?f=62&t=358099

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

היי,
מצטער שמעיר את המתים :)

אני גם מתחבר לסיב האופטי של בזק (כרגע רק מהירות של 600, אולי בהמשך מהירות של ג'גה).
אשמח לקבל המלצה לרואטר טוב ואמין (במקום לשלם לבזק 20 שקל כל חודש).
איך AX50?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”