אני לא מבין איך מס כזה יוריד את יוקר המחיה.
אדם עשיר ואדם עני משלמים אותו דבר לנטפליקס ודומיו. שניהם ישלמו 17% יותר. לעשיר זה גרושים, לעני זה אולי משמעותי.
זה לא נראה כמו מס בשביל להקל על יוקר המחיה, אלא מס על החילונים. החרדים הם היחידים שאולי לא משתמשים בשירותים אלה, והם המרוויחים היחידים מהמס שהוטל על שאר האוכלוסיה.
בקרוב כולנו נשלם 17% מע"מ על כל שירותי סטרימינג\תוכן מחול
התועלת היחידה בזה זה היא רק השוואת תנאים מול ספקים מהארץ ואולי הנחה קטנה שתשאר כי אותם ספקי תוכן יחששו לגלגל את כל ההעלאה לצרכן מפחד נטישת מנויים. והאמת יש להם (לנטפליקס) סיבה לחשוש כי גם כך המנוי היקר שלהם כרגע במחיר קרוב למחיר של נקסט וסלקום ואולי אחרים (לא בדקתי).07/02/2023 14:44dmitrys כתב: אני לא מבין איך מס כזה יוריד את יוקר המחיה.
אדם עשיר ואדם עני משלמים אותו דבר לנטפליקס ודומיו. שניהם ישלמו 17% יותר. לעשיר זה גרושים, לעני זה אולי משמעותי.
זה לא נראה כמו מס בשביל להקל על יוקר המחיה, אלא מס על החילונים. החרדים הם היחידים שאולי לא משתמשים בשירותים אלה, והם המרוויחים היחידים מהמס שהוטל על שאר האוכלוסיה....
כנראה שהגיעו למסקנה שלא מזיק לתבל גם עם מעשיות על הוזלת יוקר המחיה, בכל זאת הם נבחרו על סמך מעשיות, לא מחליפים סוס מנצח.
בשום צורה לעולם מיסים לא מורידים את יוקר המחיה ובטח שלא לכל האוכלוסיה.07/02/2023 14:44dmitrys כתב: אני לא מבין איך מס כזה יוריד את יוקר המחיה.
זה לא נראה כמו מס בשביל להקל על יוקר המחיה, אלא מס על החילונים. החרדים הם היחידים שאולי לא משתמשים בשירותים אלה, והם המרוויחים היחידים מהמס שהוטל על שאר האוכלוסיה....
מסים נותנים למדינה כסף שהיא תוכל להשתמש בו כדי לתת הקלות מסוימות לחלקים מסוימים באוכלוסיה ולמטרות שהמדינה מחליטה שהם חשובים עבורה.
במקרה שלנו, מלא כסף לתעשיות ביטחון, השכלה גבוהה מסובסדת בצורה מאסיבית וחינוך חינם מגיל 3 הם דברים שהמדינה בוחרת להשקיע בהם. אף אחד מהם לא מוריד את יוקר המחיה לכל האוכלוסיה כל הזמן אלא עוזרים בנק' זמן ספציפית בחיים.
בנוסף לזה כמו שכבר כתבו, ללא מיסוי יש לנטפליקס ודומיה יתרון לא הוגן על פני החברות הישראליות.
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD