15/03/2023 11:28
ufffnick כתב:
מנצל"ש.
הסיפור על רגל אחת - הפייבר של בזק מתנתק המון, בין אם ונדליזם בקופסא של בזק או טכנאים גרועים שבכל פעם שוברים את המחברים של הקו שלי.
כל אירוע (השבוע כבר שלישי במספר, על פני מספר חודשים שאני מחובר) זה בין יומיים לשבועיים בלי תקשורת, כשהכל אצלנו דורש גישה לאינטרנט, ואני 100% מהזמן עובד מהבית.
ביצעתי בימים האחרונים ניסוי, עם tethering של מכשיר סלולרי תומך LTE-A cat11, ונראה שהמפעיל באזור מאפשר carrier aggregation.
כשהמכשיר סגור בארון התקשורת, עובד יציב, אפילו פינגים סבירים, אפשר לראות סטרימינג בHD, למרות הקצב המוגבל, וזה כשסופה משתוללת בחוץ.
לפי המצב הדברים, כנראה שאצטרך פתרון rural שמאפיין אזורים מרוחקים במדינות גדולות (בלב השרון... אין 5G בתשתית סביבנו), ולפי הניסוי יש תקווה.
הזמנתי SIM נוסף שיהיה החיבור לגיבוי LTE עד שאעמיד מודם/ראוטר סביר שיחליף את הסמארטפון.
השאלה היא - האם החומרה שאתם מפתחים איתה מכילה גם כרטיסי LTE-A שתומכים בcat20?
שמתי לב שעבור R3, אין כל כך כרטיסי LTE זמינים, אז אם יש לכם מידע לגבי אופציות נוספות, אשמח לשמוע.
מבחינתי זה יכול להיות אפילו מכשיר שכל מה שהוא יעשה זה tethering בעצמו עם אנטנות בהספקים גבוהים יותר מזה של מכשיר סלולרי ממוצע בין אם זה ESP32, RPI, Pico PI (שרובם תומכים במודולים של LTE-M1 המתאים לIOT ופחות לשימוש שלי) או NUC שיש לי זמינים למשימה, אופציית רכישה גם אפשרית, בטווחי המחירים שאתם דנים בהם בשירשור ($200~).
אם זו הסתה גדולה מידי של הדיון, אז אפשר לפצל...
תודות!
...