Banana Pi BPI-R3

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
elxyzad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #376 

13/03/2023 20:13  
tolaat01 כתב:
השאלה מה יהיה התמחור שלו.
נראה מתאים להיות ראוטר ללא אלחוט וללא שאר הפיצרים שהיו בקודם.
...
הקטע שהם שמו fem מתקדם שתומך גם 6ghz, אבל מצד שני אין מספיק אנטנות ואני לא חושב שאפשר להפעיל 2 bands במקביל בתצורה הזאת.
כשהם ישחררו את הסכמה החשמלית נראה אם הבורד הזה שווה משהו.. הכל תלוי בחיבורי m.2, אם יש מספיק pci lanes אז תוכל לחבר מודם סלולרי מתקדם.

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

Re: Banana Pi BPI-R3 - אופציה מעניינת

שרשור שלא נקרא #377 

07/11/2022 20:11  
elxyzad כתב:

קוד: בחירת הכל

country IL: DFS-ETSI
	(2402 - 2482 @ 40), (20)
	(5150 - 5250 @ 80), (200 mW), NO-OUTDOOR, AUTO-BW
	(5250 - 5350 @ 80), (200 mW), NO-OUTDOOR, DFS, AUTO-BW
	# Table B List of conditions, row 63, indoor short range device without TPC (ETSI EN 301 893)
	(5470 - 5725 @ 160), (500 mW), NO-OUTDOOR, DFS, AUTO-BW, wmmrule=ETSI
	# Table B List of conditions, row 68, wireless device using 802.11a/n/ac protocol
	(5725 - 5875 @ 80), (200 mW), AUTO-BW
זה מה שמותר בארץ וזה מה שכל מכשיר שנמכר בארץ צריך לציית לו.
האם המכשירים שנמכרים בארץ טכנית יכולים לחרוג מזה? כמובן. זה לא אומר שמותר
...
שבבים אלחוטיים של אינטל לא יכולים. יש להם פונקציה בשם LAR - Location Aware Regulatory שמזהה וקובעת את ה Country Code לפי ה AP בסביבה.
האלגוריתם עצמו בקושחה הסגורה של אינטל. לא יודע כמה זמן מאז מעבר למדינה אחרת הקוד משתנה. בכל אופן, שינוי של כל ה AP שלי לארה"ב לא גרם לקוד במכשיר להשתנות.

elxyzad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #378 

14/03/2023 22:57  
NACHUM37 כתב:
שבבים אלחוטיים של אינטל לא יכולים. יש להם פונקציה בשם LAR - Location Aware Regulatory שמזהה וקובעת את ה Country Code לפי ה AP בסביבה.
האלגוריתם עצמו בקושחה הסגורה של אינטל. לא יודע כמה זמן מאז מעבר למדינה אחרת הקוד משתנה. בכל אופן, שינוי של כל ה AP שלי לארה"ב לא גרם לקוד במכשיר להשתנות.
...
לא הכרתי את זה, מעניין..
ניסית לשנות את הנתונים ב reg db עצמו? למשל לאפשר עוד תדרים בישראל, כי הוא חייב להתעדכן בשינויים רגולטורים.

לפי מה שאני רואה אם אתה מבטל את זה בכח, שזה אפשרי עם patches, אתה נשאר רק עם 2.4ghz

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #379 

13/03/2023 16:22  
elxyzad כתב:
https://forum.banana-pi.org/t/banana-pi ... 5gbe/15104
הם הציגו את הבורד החדש r3 mini.
בורד קצת מוזר בעיניי..
...
כן. ראיתי
בגם בעיניי נראה טיפה מוזר. כנראה בגלל הצורה של ה- PCB. גם הרכיבים ממש על ה- "קשקש". צפוף מאוד,הם דחפו על הלוח לא מעט דברים
היה נחמד יותר אם הם היו מוסיפים לפחות פורט LAN נוסף.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4620
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שרשור שלא נקרא #380 

מנצל"ש.

הסיפור על רגל אחת - הפייבר של בזק מתנתק המון, בין אם ונדליזם בקופסא של בזק או טכנאים גרועים שבכל פעם שוברים את המחברים של הקו שלי.
כל אירוע (השבוע כבר שלישי במספר, על פני מספר חודשים שאני מחובר) זה בין יומיים לשבועיים בלי תקשורת, כשהכל אצלנו דורש גישה לאינטרנט, ואני 100% מהזמן עובד מהבית.
ביצעתי בימים האחרונים ניסוי, עם tethering של מכשיר סלולרי תומך LTE-A cat11, ונראה שהמפעיל באזור מאפשר carrier aggregation.
כשהמכשיר סגור בארון התקשורת, עובד יציב, אפילו פינגים סבירים, אפשר לראות סטרימינג בHD, למרות הקצב המוגבל, וזה כשסופה משתוללת בחוץ.
לפי המצב הדברים, כנראה שאצטרך פתרון rural שמאפיין אזורים מרוחקים במדינות גדולות (בלב השרון... אין 5G בתשתית סביבנו), ולפי הניסוי יש תקווה.

הזמנתי SIM נוסף שיהיה החיבור לגיבוי LTE עד שאעמיד מודם/ראוטר סביר שיחליף את הסמארטפון.
השאלה היא - האם החומרה שאתם מפתחים איתה מכילה גם כרטיסי LTE-A שתומכים בcat20?
שמתי לב שעבור R3, אין כל כך כרטיסי LTE זמינים, אז אם יש לכם מידע לגבי אופציות נוספות, אשמח לשמוע.
מבחינתי זה יכול להיות אפילו מכשיר שכל מה שהוא יעשה זה tethering בעצמו עם אנטנות בהספקים גבוהים יותר מזה של מכשיר סלולרי ממוצע בין אם זה ESP32, RPI, Pico PI (שרובם תומכים במודולים של LTE-M1 המתאים לIOT ופחות לשימוש שלי) או NUC שיש לי זמינים למשימה, אופציית רכישה גם אפשרית, בטווחי המחירים שאתם דנים בהם בשירשור ($200~).

אם זו הסתה גדולה מידי של הדיון, אז אפשר לפצל...
תודות!

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #381 

15/03/2023 7:10  
elxyzad כתב:
לא הכרתי את זה, מעניין..
ניסית לשנות את הנתונים ב reg db עצמו? למשל לאפשר עוד תדרים בישראל, כי הוא חייב להתעדכן בשינויים רגולטורים.

לפי מה שאני רואה אם אתה מבטל את זה בכח, שזה אפשרי עם patches, אתה נשאר רק עם 2.4ghz
...
רעיון מעניין, לא ניסיתי לשנות את ה reg db. ראיתי שהיו נסיונות כאלו בעבר:
https://networkgeekstuff.com/networking ... 30db1000mw
https://www.brunsware.de/blog/edit-wire ... ulatory-db
אבלל לפי הבאג הזה, יש reg db גם בקושחה שאולי אמור להיות מעודכן עם ה blobs אבל בטח שלא מעודכן באותו קצב של ה regdb במערכת ההפעלה.

https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=208071

לגבי ה patch, היה בעבר פרמטר בשם lar_disable, אבל אינטל הסירו את האפשרות מהקרנל בגרסה 5 ומשהו בטענה שהם הסירו את האפשרות מהקושחה וזה רק גורם לאנשים לחשוב ש LAR ניתן לביטול ולבעיות עם הקושחה שלא מצפה לזה.

https://github.com/torvalds/linux/commi ... b2b038e153

בפועל ראיתי בבאגזילה שלפעמים הפונקציה הזו עובדת בצורה שגויה וגורמת לקביעת קוד לא נכון ול 5ghz לא לעבוד כמו שצריך, אבל כבר אי אפשר לבטל אותה...

יכול להיות ש"אם אתה מבטל את זה בכח, שזה אפשרי עם patches, אתה נשאר רק עם 2.4ghz" קורה כשאנשים מנסים בכל זאת לבטל עם ה patch ואז הרדיו 5g לא מאותחל, בדומה למה שקורה עם rpi ב OpenWRT כשלא קובעים מראש עם Pi OS את הקוד.
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 15/03/2023 13:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

elxyzad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #382 

@ufffnick אתה צריך מודול שעובד עם usb-qmi ולקחת בחשבון שאתה מוגבל למהירות של USB2.0 (שזה מספיק בהחלט הייתי אומר)
תיאורטית אפשר גם לחבר מודול יותר מתקדם ל m.2, אבל זה יותר מסורבל.
אם מצאת מודול שאתה רוצה, תשלח לינק ואני אגיד לך אם אמור לעבוד
נערך לאחרונה על ידי elxyzad ב 15/03/2023 13:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

elxyzad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #383 

15/03/2023 13:48  
NACHUM37 כתב:
רעיון מעניין, לא ניסיתי לשנות את ה reg db, לא סביר, אבל אולי יש reg db גם בקושחה שמעודכן עם ה blobs.
מצאתי את הפוסטים האלו
https://networkgeekstuff.com/networking ... 30db1000mw
https://www.brunsware.de/blog/edit-wire ... ulatory-db
אולי ביום מן הימים יהיו לי אנרגיות גם לנסות.

לגבי ה patch, היה בעבר פרמטר בשם lar_disable, אבל אינטל הסירו את האפשרות מהקרנל בגרסה 5 ומשהו בטענה שהם הסירו את האפשרות מהקושחה וזה רק גורם לאנשים לחשוב ש LAR ניתן לביטול ולבעיות עם הקושחה שלא מצפה לזה.

https://github.com/torvalds/linux/commi ... b2b038e153

בפועל ראיתי בבאגזילה שלפעמים הפונקציה הזו עובדת בצורה שגויה וגורמת לקביעת קוד לא נכון ול 5ghz לא לעבוד כמו שצריך, אבל כבר אי אפשר לבטל אותה...

יכול להיות ש"אם אתה מבטל את זה בכח, שזה אפשרי עם patches, אתה נשאר רק עם 2.4ghz" קורה כשאנשים מנסים בכל זאת לבטל עם ה patch ואז הרדיו 5g לא מאותחל, בדומה למה שקורה עם rpi ב OpenWRT כשלא קובעים מראש עם Pi OS את הקוד.
...
אם זה נמצא בקושחה אז יהיה קל יחסית לערוך את הFW שנטען.
אם היה לי כרטיס של אינטל הייתי שובר על זה את הראש..
בכל מקרה הייתי מנסה לערוך את הdb כי זה ממש קל ושווה לנסות

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #384 

15/03/2023 13:55  
elxyzad כתב:
אם זה נמצא בקושחה אז יהיה קל יחסית לערוך את הFW שנטען.
אם היה לי כרטיס של אינטל הייתי שובר על זה את הראש..
בכל מקרה הייתי מנסה לערוך את הdb כי זה ממש קל ושווה לנסות
...
הרגע ערכתי את ההודעה, תראה בקישור לבאג, נראה שאכן יש מידע רגולטורי גם ב fw, והוא זה שקובע, גם אם ה reg db בצד מערכת ההפעלה מתירני יותר.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #385 

לגבי מדול 4G (מודם) תואם ללוח Banana Pi R3

אמור להתאים>> Quectel LTE EC25 EC25-E

כמו כן, שווה לחפור בפורום של Banana Pi ולעקוב אחרי פוסטים של משתמשים שכבר בדקו את הנושא.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #386 

15/03/2023 11:28  
ufffnick כתב:
מנצל"ש.

הסיפור על רגל אחת - הפייבר של בזק מתנתק המון, בין אם ונדליזם בקופסא של בזק או טכנאים גרועים שבכל פעם שוברים את המחברים של הקו שלי.
כל אירוע (השבוע כבר שלישי במספר, על פני מספר חודשים שאני מחובר) זה בין יומיים לשבועיים בלי תקשורת, כשהכל אצלנו דורש גישה לאינטרנט, ואני 100% מהזמן עובד מהבית.
ביצעתי בימים האחרונים ניסוי, עם tethering של מכשיר סלולרי תומך LTE-A cat11, ונראה שהמפעיל באזור מאפשר carrier aggregation.
כשהמכשיר סגור בארון התקשורת, עובד יציב, אפילו פינגים סבירים, אפשר לראות סטרימינג בHD, למרות הקצב המוגבל, וזה כשסופה משתוללת בחוץ.
לפי המצב הדברים, כנראה שאצטרך פתרון rural שמאפיין אזורים מרוחקים במדינות גדולות (בלב השרון... אין 5G בתשתית סביבנו), ולפי הניסוי יש תקווה.

הזמנתי SIM נוסף שיהיה החיבור לגיבוי LTE עד שאעמיד מודם/ראוטר סביר שיחליף את הסמארטפון.
השאלה היא - האם החומרה שאתם מפתחים איתה מכילה גם כרטיסי LTE-A שתומכים בcat20?
שמתי לב שעבור R3, אין כל כך כרטיסי LTE זמינים, אז אם יש לכם מידע לגבי אופציות נוספות, אשמח לשמוע.
מבחינתי זה יכול להיות אפילו מכשיר שכל מה שהוא יעשה זה tethering בעצמו עם אנטנות בהספקים גבוהים יותר מזה של מכשיר סלולרי ממוצע בין אם זה ESP32, RPI, Pico PI (שרובם תומכים במודולים של LTE-M1 המתאים לIOT ופחות לשימוש שלי) או NUC שיש לי זמינים למשימה, אופציית רכישה גם אפשרית, בטווחי המחירים שאתם דנים בהם בשירשור ($200~).

אם זו הסתה גדולה מידי של הדיון, אז אפשר לפצל...
תודות!
...

ל- Banana Pi BPI-R3 mini router יש תמיכה בכרטיסי 4G ו- 5G וגם יש תמיכה מובנית ב- WiFi 6.
יש לך גם אפשרות להוסיף כרטיס SSD. אני מניח ששני פורטים מסוג 2.5G גם יועילו לך. עדיין אין מחיר סופי (מוצר חדש),
אבל הוא כנראה יהיה מתחת ל- 100$.

elxyzad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #387 

15/03/2023 14:00  
NACHUM37 כתב:
הרגע ערכתי את ההודעה, תראה בקישור לבאג, נראה שאכן יש מידע רגולטורי גם ב fw, והוא זה שקובע, גם אם ה reg db בצד מערכת ההפעלה מתירני יותר.
...
כן, זה כתוב גם ב arch wiki..
אבל זה משפיע גם על יכולות קליינט, או רק ap?

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #388 

לפי הבאג מדובר על קליינט

Arik_G
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #389 

מתלבש על האשכול,

אני משתמש בבננה שלי כבר כמה חודשים אבל יש מלא בעיות על ה WIFI. אני רץ עם הגרסה שהיתה צרובה על ה MMC (אני בטוח שזה לא רעיון טוב מטעם אבטחה, לא יודע מה הסינים התקינו שם בנוסף?). כל הגדרות ה WIFI בגרסה הזאת מוזרות לי, לא משהו שאני רגיל ב OPENWRT.

אני מנסה להריץ גרסה הכי אחרונה של OPENWRT מהכרטיס SD, אבל לא לא מצליח לעשות BOOT, אין שום תגובה.
(כמובן ששיניתי את המפסקים, כל ה 4 למצב "1").

מישהו יכול לכוון אותי לקישור לגרסה הנכונה של OPENWRT שאפשר להעלות מהכרטיס SD?

elxyzad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #390 

20/03/2023 9:46  
Arik_G כתב:
מתלבש על האשכול,

אני משתמש בבננה שלי כבר כמה חודשים אבל יש מלא בעיות על ה WIFI. אני רץ עם הגרסה שהיתה צרובה על ה MMC (אני בטוח שזה לא רעיון טוב מטעם אבטחה, לא יודע מה הסינים התקינו שם בנוסף?). כל הגדרות ה WIFI בגרסה הזאת מוזרות לי, לא משהו שאני רגיל ב OPENWRT.

אני מנסה להריץ גרסה הכי אחרונה של OPENWRT מהכרטיס SD, אבל לא לא מצליח לעשות BOOT, אין שום תגובה.
(כמובן ששיניתי את המפסקים, כל ה 4 למצב "1").

מישהו יכול לכוון אותי לקישור לגרסה הנכונה של OPENWRT שאפשר להעלות מהכרטיס SD?
...
זה הimage ל sd card
https://downloads.openwrt.org/snapshots ... ard.img.gz
ניסית עם כרטיס אחר?
איך אתה צורב?
אתה מחובר עם uart?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”