איפיון ציוד לפייבר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
g2c פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

שלום רב, מצטער אם נשמע טריוויאלי ובכול זאת.. לאור אינסוף ניתוקים בדיאסאל שלא פרטנר ולא בזק יודעים לפתור, נראה שאין לי אלא לעבור לפייבר. זה לא פשוט כי לא תכננתי הכנה ואצטרך כנראה לעשות קידוחים מורכבים לשרוול. שאלה, איזה ציוד? בזק אומרים שאני יכול להשתמש בנתב שלי (tp link vr600) ולקנות מתאם fsp, הם לא אומרים איך מזינים ת׳מתאם. אנסה לאפיין את הצרכים: נתב שאני יכול לנהל, שמתחבר לפיבר של בזק. עם רוחב של ~300Mbps עם port fwd, עם שמירת כתובות dhcp עם ניהול מרחוק, עם ריענון no ip, עם מתח ישר 12וולט וצריכה מינימלית כי מוזן עי אלפסק משלי. לפחות 4 כניסות rj45. תודה רבה מראש על הסבלנות

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

נכון בבזק אתה יכול להתנהל עם ציוד משלך, מה שתצטרך זה:
1) מתאם SFP מבזק סטור - נכנס לחנות שלהם וקונה אותו. בבית מתקשר לשירות לקוחות ומבצע אקטיבציה שלו לפי המספר הסידורי
2) ממיר מדיה אופטי - לא משנה כל אחד יעבוד איזה אבל יש 2 נפוצים בארץ - TPlink MC200CM V4 או Dlink DMC-G01LC

3***) אתה יכול לחסוך מתאם SFP ולקנות מאליאקספרס ZTE F601 מודם סיבים מאושר בזק. צריך שיהיה בגרסאת תוכנה מתאימה אבל יוצא יותר זול. הנה מדריך לגביו:
https://ilfiber.co.il/%D7%A2%D7%93%D7%9 ... YbMx_G2l0g

לגבי ראוטר פרטי אתה יכול להשתמש במה שאתה רוצה רק תקנה ראוטר חזק שיוכל להחזיק להחזיק גם 600/ג'יגה אם תרצה לשדרג בעתיד. למה שאתה רוצה הראוטר שמפורסם פה של Huawei לא מתאים לך. תחכה להמלצות כי אני פחות משתמש בשירותי DDNS וניהול מרחוק ולא יכול לעזור בזה.
נ.ב
לגבי ההתקנה, אם לא מפריע לך אתה יכול פשוט להשחיל דרך אותו דרך התוואי של הכבל DSL של ולהוציא את הכבל DSL אם אתה לא רוצה לקדוח וכו'.. יכול להוות בעיה רק עם יש לך טלפון ביתי דרך בזק כי אז תצטרך בכל מקרה לקחת את הראוטר שלהם.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

יש לי VR600 שעובד יפה עם סיבים במהירות של 1000/100 בחיבור קווי בלי בעיה,
צריך רק לשנות הגדרה ב - Operation Mode
מ - DSL Modem Router Mode
אל Wireless Router Mode
ואתה מסודר,

אם תתחבר דרך פרטנר או סלקום על תשתית של בזק עד כמה שזכור לי בבניין קומות ההתקנה ללא עלות ותוכל לקבל מהם את הממיר סיב (סלקום מביאים נוקיה ללא תשלום, פרטנר מביאים ADTRAN בעלות חודשית של 5 שקל), משום מה רק בפרטנר אפשר לבחור מהירות נמוכה מ1000/100

g2c פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

Haimbin@תודה,
אכן, אני נוכח שאחד מארבעת הפורטים נקרא LAN4/WAN אז אני מבין שאותו פורט WAN, אם אחבר אליו מתאם אופטי, כלומר איזה קונץ פטנט שמצד אחד מחבר RJ45 ומצד שני מחבר אופטי אז הראוטר שלי הופך מראוטר מודם DSL לראוטר אופטי. האם הבנתי נכון? עכשיו, אותו קונץ פטנט, על פי הסברך, יכול להיות משהו דמוי נקניקיה בשם FSP או משהו דמוי קופסא של כל מני חברות. שאלה: אם זה FSP - איפה אני שם את זה? הרי זה אמור להכנס לתוך הראוטר ולא סתם להיות תלוי באויר. וגם, איך אני מזין אותו?

shay_g@ אכן ניתן לקנפג ב ADVANCED -> OPERATION MODE ל "Wireless Router Mode," מניח שאז, במקום שהנתב יתתיחס כפורט WAN ל RJ11 של ה DSL, הוא יתייחס לפורט הרביעי לWAN (מה שגם אומר שאני צריך סוויצ' בנוסף כי איבדתי פורט אחד מתוך 4 וזה בעייתי כי שוב תוספת צריכה) טוב, ואז אני צריך את הFSP או איזו קופסא שתתחבר לפורט הזה ושממנה יצא הסיב.
האם הבנתי נכון?
עכשיו, האם את הסיב אני צריך לקנות בעצמי? האם בחתיכה אחת מ הFSP/קופסא עד עמוד העץ אליו (למיטב הבנתי) מגיעים הסיבים? סה"כ כ- 70 מטרים? האם אני יכול לחבר סיב רק עד לארונית חיצונית (25 מ) ומישם עם איזה מחבר (הלחמה??) לעמוד?

תודה רבה על העזרה

אגב זה בית פרטי ואני כן צריך לקדוח כ-30 סמ אם איני רוצה לראות שרוולים/כבלים מטיילים על קירות

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

27/02/2023 9:32  
Haimbin כתב:
נכון בבזק אתה יכול להתנהל עם ציוד משלך, מה שתצטרך זה:
1) מתאם SFP מבזק סטור - נכנס לחנות שלהם וקונה אותו. בבית מתקשר לשירות לקוחות ומבצע אקטיבציה שלו לפי המספר הסידורי
2) ממיר מדיה אופטי - לא משנה כל אחד יעבוד איזה אבל יש 2 נפוצים בארץ - TPlink MC200CM V4 או Dlink DMC-G01LC

3***) אתה יכול לחסוך מתאם SFP ולקנות מאליאקספרס ZTE F601 מודם סיבים מאושר בזק. צריך שיהיה בגרסאת תוכנה מתאימה אבל יוצא יותר זול. הנה מדריך לגביו:
https://ilfiber.co.il/%D7%A2%D7%93%D7%9 ... YbMx_G2l0g

לגבי ראוטר פרטי אתה יכול להשתמש במה שאתה רוצה רק תקנה ראוטר חזק שיוכל להחזיק להחזיק גם 600/ג'יגה אם תרצה לשדרג בעתיד. למה שאתה רוצה הראוטר שמפורסם פה של Huawei לא מתאים לך. תחכה להמלצות כי אני פחות משתמש בשירותי DDNS וניהול מרחוק ולא יכול לעזור בזה.
נ.ב
לגבי ההתקנה, אם לא מפריע לך אתה יכול פשוט להשחיל דרך אותו דרך התוואי של הכבל DSL של ולהוציא את הכבל DSL אם אתה לא רוצה לקדוח וכו'.. יכול להוות בעיה רק עם יש לך טלפון ביתי דרך בזק כי אז תצטרך בכל מקרה לקחת את הראוטר שלהם.
...
MC200CM לא רלוונטי כאן, הוא מקבל זוג סיבים ישירות. הדגם שמקבל SFP הוא MC220L.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

@g2c
הסכמה מאד פשוטה:
א) מגיע אליך סיב לבית
ב) קופסא שממירה סיב לחיבור אינטרנט Rj45
ג) חיבור לראוטר הפרטי שלי.

הראוטר שלך עושה את כל העבודה, בבזק זה חיבור חייגן אז הוא ינהל את הכל, בלי קונצים מונצים ושטויות, ויש לך את כל היציאות LAN (הצהובות) שלך כי אתה תחבר את הראוטר ליציאת הWAN.

אני אפרט שוב לגבי הSFP :

אתה הולך פיזית לחנות בזק סטור (תבדוק פריסה באתר שלהם) וקונה אותו או שהטכנאי מביא לך אותו בהתקנה. בשלב הבא אם קנית בעצמך אז מאקטב אותו מול שירות הלקוחות. שלב אחרון מחבר אותו לקופסאת הקסם ומשם זה כבל RJ45 מהקופסא לראוטר שלך לWAN וסיימת (מגדיר חייגן בראוטר אבל ההנחה שאתה יודע את זה).
* קופסאת קסם - נקראת גם "ממיר מדיה אופטי" - ממיר אור (האות האופטי) לאות חשמלי (יציאה של Rj 45)

@מ-ב כן אני לא בקיא לפרטי פרטים יודע שלtp link וdlink יש מתאמים מתאימים, בחנות יכווינו אותו.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

חידוד קטן - מה שתיארת ("קופסת הקסם") זה למעשה לא ממיר מדיה אופטי, הרכיב האופטי שממיר בין אותות אור לאותות חשמליים (ובמקרה הזה גם עושה דברים נוספים כגון הזדהות מול הרשת) זה למעשה מודול ה־SFP, כאשר SFP הוא תקן/צורת חיבור שיכול לשמש לחיבורים מסוגים שונים (למשל, קיימים כבלי נחושת שבקצותיהם חיבורי SFP). ממיר המדיה במקרה הזה ממיר אותות חשמליים לחשמליים, פשוט בשני סוגי חיבור שונים. לעומת זאת, הדגם שציינת לדוגמה (MC200CM, שלמען הסר ספק לא רלוונטי לחיבור לספקיות האינטרנט בארץ) הוא אכן ממיר מדיה אופטי שבצד אחד מקבל חיבור חשמלי ובצד השני מקבל חיבור אופטי.

g2c פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #8 

Haimbin@לראוטר שלי 4 פורטים ל- lan
LAN1 LAN2 LAN3 LAN4/WAN
כשמקונפג ל WAN במקום LAN4 אז כמובן שאני מאבד פורט ל- LAN.
מה שאני לא מבין זה איך ה- SFP מוזן. האם ע"י Power over Ethernet (POE)? כי אז זה אומר שהפורט LAN4, כשמקונפג WAN אז הוא מסוגל ללהזין את ה sfp אבל מקריאת ה- יוזר מנואל אין שום POE בפורט זה או בפורט כלשהו

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

12/03/2023 12:55  
g2c כתב:
מה שאני לא מבין זה איך ה- SFP מוזן. האם ע"י Power over Ethernet (POE)? כי אז זה אומר שהפורט LAN4, כשמקונפג WAN אז הוא מסוגל ללהזין את ה sfp אבל מקריאת ה- יוזר מנואל אין שום POE בפורט זה או בפורט כלשהו
...
מודול SFP מקבל חשמל מהמכשיר שאליו הוא מחובר. אתה לא מחבר את ה־SFP לכניסת RJ45 בנתב, החיבור הוא לכניסת SFP בנתב אם יש לו כזה (כמו שיש לדוגמה בנתב Be הישן של בזק, או בנתבים של פרטנר), או לממיר מדיה כגון דגם MC220L של TP-Link שיש בו שלוש כניסות - חשמל, רשת (RJ45) ו־SFP.

g2c פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #10 

13/03/2023 15:57  
מ-ב כתב:
מודול SFP מקבל חשמל מהמכשיר שאליו הוא מחובר. אתה לא מחבר את ה־SFP לכניסת RJ45 בנתב, החיבור הוא לכניסת SFP בנתב אם יש לו כזה (כמו שיש לדוגמה בנתב Be הישן של בזק, או בנתבים של פרטנר), או לממיר מדיה כגון דגם MC220L של TP-Link שיש בו שלוש כניסות - חשמל, רשת (RJ45) ו־SFP.
...
תודה!
אז צריך לקנות גם את ה"ממיר" וגם את ה SFP סה"כ ~200 שקלים.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

19/03/2023 11:22  
g2c כתב:
תודה!
אז צריך לקנות גם את ה"ממיר" וגם את ה SFP סה"כ ~200 שקלים.
...
במקרה של בזק, הם מוכרים את ה־SFP עצמו ב־₪180. ממיר המדיה יהיה כנראה עוד כ־₪80-100.

אם יש לך תשתית של בזק, אתה יכול גם להתחבר לסלקום שמשאילים ממיר ישירות מסיב לנחושת ללא תשלום, או לפרטנר שמשכירים כזה ב־₪5 בחודש.

אם יש לך תשתית P2P של פרטנר אז אפשר לקבל מהם ללא תשלום את ה־SFP הרלוונטי ורק לקנות ממיר מדיה, או לשכור מהם באותו מחיר שציינתי לעיל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”