צריך עזרה בחיבור עם ראוטר פרטי RAXE500 ופרטנר 1G
אהלן חברים,
אני מתחבר יום ראשון לפייבר 1000/100 של פרטנר וקניתי את הראוטר הפרטי Netgear Nighthawk RAXE500.
אשמח לדעת אם אני צריך ממיר מדיה? ואם כן איזה? יש הרבה סוגים ואני מבולבל, והאם אצטרך גם משדר מודול.
חשוב לציין שאשמח שתציעו לי ממיר מדיה שגם יעבוד בעתיד עם 2.5G במידה וארצה לשדרג.
תודה רבה!
אני מתחבר יום ראשון לפייבר 1000/100 של פרטנר וקניתי את הראוטר הפרטי Netgear Nighthawk RAXE500.
אשמח לדעת אם אני צריך ממיר מדיה? ואם כן איזה? יש הרבה סוגים ואני מבולבל, והאם אצטרך גם משדר מודול.
חשוב לציין שאשמח שתציעו לי ממיר מדיה שגם יעבוד בעתיד עם 2.5G במידה וארצה לשדרג.
תודה רבה!
כן, תצטרך ממיר מדיה. אם החיבור הוא בתשתית פרטנר P2P אז הם מספקים SFP ללא תשלום וניתן לרכוש עצמאית ממיר מדיה כגון דגם MC220L של TP-Link, או ממירים דומים (קיימים למשל גם של D-Link, UCY, ועוד), או לשכור כזה מהם בעלות של ₪5 לחודש. אם החיבור הוא בתשתית GPON (של פרטנר או של בזק), לא ניתן להשתמש בממיר פרטי והם מחייבים שימוש בממיר שלהם בשכירות.
לגבי 2.5Gbps - למיטב ידיעתי זה לא מוצע בתשתית P2P סטנדרטית שלהם, ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד עם שדרוגי רשת ותשתית, אז לא הייתי משקיע כרגע בממיר יותר מתקדם שיעלה הרבה יותר (מה שאתה צריך עכשיו אמור לעלות <₪100) וייתכן שלא יהיה שמיש לחיבור משודרג עתידי.
לגבי 2.5Gbps - למיטב ידיעתי זה לא מוצע בתשתית P2P סטנדרטית שלהם, ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד עם שדרוגי רשת ותשתית, אז לא הייתי משקיע כרגע בממיר יותר מתקדם שיעלה הרבה יותר (מה שאתה צריך עכשיו אמור לעלות <₪100) וייתכן שלא יהיה שמיש לחיבור משודרג עתידי.