האם אני יכול להחליף תשתית אינטרנט בחבילת גלישה סלולרית?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ursh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 285
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

עד כמה זה מעשי לבצע החלפה כזו ולהשתמש בנקודה חמה ,עם חבילת גלישה של 200 ג'יגה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כמובן שמעשי, רק שאתה צריך לבדוק בגדול 3 דברים:
1. מה המהירות שאתה מקבל היכן שממוקם הנתב שלך היום. אתה יכול לבדוק עם הטלפון ולראות אם המהירות תרצה אותך.
2. נפח הצריכה שלך היום, טיפה בעייתי לבדוק אם יש מספר צרכנים, אבל אפשרי.
3. העלות לנתב עם סים יחסית גבוהה וייתכן שתבטל לך את התוכנית עוד לפני שיצאת לדרך.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לדעתי לא מעשי כשברוב הבתים יש כמה טלויזיות עם IPTV שאיכות 1080P ואולי חלק מהן מריצות גם נטפליקס ב4K ועוד סלולריים שצופים ביוטיוב, אולי גם טורנט.
לדעתי מתאים בעיקר למבוגרים או בבתים עם משתמש יחיד לא כבד.
יכול להעיד מניסיון שIPTV/Youtube ב1080P שעבד בערך 16 שעות ביממה כל יום+ פלאפון טיקטוק שיחות אינטרנט והכל לקח בחודש כמעט 500 ג'יגה-בייט של מידע. חבילות של 1 טרה עולות בערך 100 שקל שבמחיר הזה אפשר להשיג סיבים 600/60 בכיף או ב70-80 שקל נחושת בהוט חבילה של 500/12 ללא דאגה לנפח תעבורה.

ursh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

19/02/2023 20:39  
ziv_r כתב:
כמובן שמעשי, רק שאתה צריך לבדוק בגדול 3 דברים:
1. מה המהירות שאתה מקבל היכן שממוקם הנתב שלך היום. אתה יכול לבדוק עם הטלפון ולראות אם המהירות תרצה אותך.
2. נפח הצריכה שלך היום, טיפה בעייתי לבדוק אם יש מספר צרכנים, אבל אפשרי.
3. העלות לנתב עם סים יחסית גבוהה וייתכן שתבטל לך את התוכנית עוד לפני שיצאת לדרך.
...
1. סליחה על הבורות ,איך אני בודק מהירות גלישה בנייד?
2. אני הצרכן היחיד ושטח הדירה קטן .
3. אני חייב נתב עם סים , דברו איתי על הוספת סים דאטה בנייד, מה דעתך?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

1. https://www.speedtest.net
2. צרכן הכוונה בקליינטים, יש את הטלפון שלך, המחשב, הטאבלט, ה- TV, מצלמות אבטחה וכל מה שצורך אצלך אינטרנט. צריך לסכם את הצריכה של כל המכשירים בחודש.
3. קודם תסכם את המספרים בסעיף 2 ואז תדע אם החבילה רלוונטית עבורך.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

1) תעשה speed test מהנייד (אפשר להוריד את האפלקציה של speed test) ולבדוק נקודות שונות בבית, תהיה בעניין שזה טוחן את הסוללה אז אם יש לך פלאפון ישן שיכול לשמש כ"ראוטר" זו אופציה יותר טובה
2) אני לדוגמא צרכן יחיד, אבל אני רואה נטפליקס ב4K, מוריד טורנטים ורואה הרבה יוטיוב גם באיכות 2K/4K, מעלה/מוריד מהדרייב.. יש חודשים שלדוגמא 500 ג'יגה/1 טרה יהיה מספיק לי ויש כאלו שלא, עשיתי ניסוי ובדקתי את עצמי וקיבלתי:
פלאפון בממוצע צורך 50 ג'יגה לחודש
מחשב עם טורנטים עד עכשיו - 70 ג'יגה החודש
טאבלט - 8 ג'יגה החודש
טלויזיה - אין לי דרך לבדוק אבל נגיד כל שעה שלי בין 5 ל7.3 ג'יגה והחודש צפיתי יחסית הרבה, נגיד בערך 12.5 שעות עד עכשיו בהערכה שמרנית של 5GB לשעה אז כבר הגעתי ל62 ג'יגה החודש
כל זה הערכות שהמכשירים נתנו לי ויכול להיות שאצל הספק זה יהיה גבוה/נמוך יותר.
3) נתב ייעודי יכול להיות נחמד מכיוון שתוכל למקום אותו במקומות עם קליטה טובה והוא יוכל לשדר בעוצמה יותר חזקה. סים של חצי טרה יעלה לך בערך 50-60 שקל לחודש

לדעתי האישית, החיסכון הכספי פה הוא מזערי לעומת אינטרנט כבלים

ursh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

1.בספיד טסט מהירות הגלישה 30 מגה והעלאה כ0.4, כך גם בנקודות שונות בבית הקטן שלי.

2. השימוש שלי בנייד מינימלי בעיקר ווטסאפ. המחשב בבית בעיקר לגלישה ,פייסבוק, מעט יוטיוב.
כמעט ולא רואה טלוויזיה (שמחוברת לעידן פלוס עם אנטנה חיצונית וחזקה),
רכשתי לאחרונה סטרימר וחושב על IPTV, רק כדי לראות פעם בשבוע את מכבי ת"א בכדורסל.
אין טאבלט ואין מצלמות אבטחה (אל תספרו לאף אחד).

3. איך אני מסכם הכול לא כל יודע?

4. סים של חצי טרה ,מוציא את כל הסיפור ללא כדאי?? האם הוא הכרחי ,ואיך תעלה האלטרנטיבה של נתב עם סים?
יש לי אייפון 5 ישן האם יוכל לשמש כנתב (כמו שחיים ממליץ)? והאם אייפון 5 עם סים הוא לא יהיה אלטרנטיבה סבירה?

5. תודה על הסבלנות והתשובות המלמדות ומקיפות!!!
נערך לאחרונה על ידי ursh ב 21/02/2023 16:05, נערך 4 פעמים בסך הכל.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2653
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 158 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

ממליץ בחום. כמובן שתלוי היכן אתה ממוקם ביחס לאנטנה סלולרית.
לאמא שלי בדיור מוגן קניתי ב35 שקל סים 200גיגה של גולן לאייפד. היא מפעילה נקודה חמה ומתחברת עם מי בוקס או כמובן צופה באייפד
היא צורכת 50-80 גיגה בחודש.
** לאייפון קניתי לה סים ב22 שקל ב019 30 גיגה, די והותר.

*נתב 4G עולה רק 350 שקל ותוכל לחבר אליו מחשב בכבל רשת.

המפתח הוא כמה אתה צורך אם אתה מעלה/מוריד קבצי ענק כל היום , זה לא פתרון.

ursh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

21/02/2023 14:52  
מספיקלי כתב:
ממליץ בחום. כמובן שתלוי היכן אתה ממוקם ביחס לאנטנה סלולרית.
לאמא שלי בדיור מוגן קניתי ב35 שקל סים 200גיגה של גולן לאייפד. היא מפעילה נקודה חמה ומתחברת עם מי בוקס או כמובן צופה באייפד
היא צורכת 50-80 גיגה בחודש.
** לאייפון קניתי לה סים ב22 שקל ב019 30 גיגה, די והותר.

*נתב 4G עולה רק 350 שקל ותוכל לחבר אליו מחשב בכבל רשת.

המפתח הוא כמה אתה צורך אם אתה מעלה/מוריד קבצי ענק כל היום , זה לא פתרון.
...
לא מוריד קבצים גדולים ,אולי פעם בשבוע 5 ג'יגה..
כשאתה מציין נתב 4G שמחובר עם כבל רשת למחשב, זה הכרחי, בלי קשר לסללור הישן שישמש נתב?
והאם הוא נתב מיוחד או רגיל ?
כתבת " כמובן שתלוי היכן אתה ממוקם ביחס לאנטנה סלולרית" ,איך אני יודע את המיקום שלי, האם יש מפה ,ומה משמעות
המרחק, האם ככל שאני קרוב יותר כך הקליטה טובה יותר? דרך אגב אני גר בקרית מטלון פ"ת ממש קרוב לזבוטינסקי.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #10 

נתב 4G זה נתב 4G כשמו הוא, זה לא נתב רגיל בעניין שאין לו כניסת אינטרנט אלא רק יציאות. כל השאר דיי זהה.
אף אחד לא הכריח אותך לחבר עם כבל, פשוט בשונה מפלאפון ישן שיכול לשמש כנתב אם חשובה לך האופציה של חיבור בכבל לאינטרנט יותר יציב ו/או מהיר אז יש לך אפשרות.
דרך אגב יש דבר כזה שנקרא גוגל, שהיה נותן לך תוצאה זריזה, הפעם עשיתי את העבודה בשבילך:
https://www.govmap.gov.il/?c=185990.97, ... 901,666699
נראה שיש לך כיסוי הכי טוב של חברת פלאפון ומקום שני סלקום.
וכן, כמובן שאם אתה גר קרוב יותר לאנטנה כן האות יהיה חזק יותר, בדיוק כמו WIFI.

ursh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

22/02/2023 11:01  
Haimbin כתב:
נתב 4G זה נתב 4G כשמו הוא, זה לא נתב רגיל בעניין שאין לו כניסת אינטרנט אלא רק יציאות. כל השאר דיי זהה.
אף אחד לא הכריח אותך לחבר עם כבל, פשוט בשונה מפלאפון ישן שיכול לשמש כנתב אם חשובה לך האופציה של חיבור בכבל לאינטרנט יותר יציב ו/או מהיר אז יש לך אפשרות.
דרך אגב יש דבר כזה שנקרא גוגל, שהיה נותן לך תוצאה זריזה, הפעם עשיתי את העבודה בשבילך:
https://www.govmap.gov.il/?c=185990.97, ... 901,666699
נראה שיש לך כיסוי הכי טוב של חברת פלאפון ומקום שני סלקום.
וכן, כמובן שאם אתה גר קרוב יותר לאנטנה כן האות יהיה חזק יותר, בדיוק כמו WIFI.
...
תודה על הלינקים ,העזרה והסבלנות..
עוד שאלה , אני לא מהתחום ואני לא מבין בנתבים ,יש לך אולי המלצה לנתב טוב ,אולי מאמזון או מקום אחר?

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
שם מלא: אלעד אלעד
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

לדעתי זה פתרון מצויין
יש לי חבר שמשתמש בזה כבר 3 שנים בלי שום בעיות.
יש לו נתב סלולרי, נדמה לי של TP-LINK, יש בתוכו סים של גולן עם חבילת גלישה של 500GB
שעליה אני חושב הוא משלם 39 ש"ח לחודש. וזהו, מספיק לו לכל השימושים, כולל נטפליקס וכל מה שבית רגיל משתמש בו.
הוא מעולם לא עבר את המכסה. המהירות הורדה שלו בערך 50 והעלאה בין 30 ל-50 תלוי בעומסים.
אבל בגדול זה פתרון זול ונוח, במיוחד לאנשים ששוכרים דירה או לכל מי שמחפש לחסוך קצת ולא צריך אינטרנט מהיר בטירוף.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #13 

אין לי המלצות ספציפיות, אישית השתמשתי בסטיקים שנטענים בUSB (לרוב משתמשים בהם ברכבים) שהם בעצם ראוטר קטן, וגם היתרון של הסוללה המובנית הוא שאם יש הפסקת חשמל אצלך אז עדיין יש לך גישה לאינטרנט לכמה שעות טובות.
TP-link,Netgear הם חברות גדולות ומוכרות אז אפשר לקחת בראש שקט מהם, למרות שהיה לי אחד נייד של ZTE שגם עבד מעולה.

Jenek
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: Jenek
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #14 

אני במצב דומה, בערך.
במשרד הזמני לא יהיה אינטרנט לפחות חצי שנה, ואני עובד שם כשעתיים מדי יום.

רכשתי קוו פלאפון נוסף עם נפח של 300 גיגה, והכנסתי אותו למכשיר סמסונג ישן שהיה ללא שימוש.

כדי לאפשר שימוש נוח, נקודה חמה הייתה דלוקה 24/7 והמכשיר מחובר לטעינה קבועה.
הכל עובד פיקס, גלישה של 30-50mbps מספקת את העבודה.
לאחר שבועיים בדיוק סמסונג שבק. כנראה המודם הפנימי ניזוק. הוא גולש במהירות של 1-4mbps.
אולי האייפון יהיה יותר עמיד..

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4620
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

היתה לי תקלה בסיב של בזק (כל כמה שבועות יש תקלה).
כל תקלה כזו מגיעה לכשבוע ניתוק מהרשת.
אני עובד מהבית, על מחשב שמריץ מודלים, אין לי את הפריבילגיה להיות מנותק.
ההמלצה שלי?
ותר על נתב עם חיבור לסים, תשיג סמארטפון שיש לו חיבוריות טובה ל4G. תשים לב לפרמטר שנקרא CA (פירושו Carrier Aggregation) שהוא בעצם מאפשר חיבור של כמה קישורים במקביל ל4G ובכך נותן קצב העלאה והורדה טובים יותר. נתבים זולים לא מאפשרים חיבור שכזה, בעוד רוב הטלפונים מהשנתיים-שלוש האחרונות מאפשרים.
חיברתי טלפון (Nova 2 ישן לאללה אבל עם קישוריות מצויינת) עם סים של דאטה, דרך usb לנתב, הגדרתי usb tethering ובכך כל הבית קיבל אינטרנט בקצבים טובים, עד כדי ששקלתי להתנתק מבזק (עדיין שוקל).
במקרה שלך, בגלל שיש מעט קליינטים וכל העבודה שלך על מחשב אחד - זה פשוט מתבקש לחבר טלפון שיהיה בשימוש כספק אינטרנט ישירות למחשב, עם usb tethering.
אגלה לך עוד סוד - אתה לא חייב להכניס שום משתמש בטלפון נקי, אלא לדלג על כל תהליך ההרשמה של אנדרואיד ולהגיע לסיום ההרשמה עם מערכת הפעלה נקייה, בלי האפשרות להתקין אפליקציות (הכי בטיחותי שיש...) ואז לאפשר usb tethering.
אם תתעקש על הנתב - תבדוק אם הוא תומך גם כן בusb tethering (לרוב נתב שמאפשר לחבר לusb שלו מודם 4G יתמוך גם בזה). למעשה זו בדיקה שאתה יכול לבצע ממש עכשיו, בלי שום רכישה נוספת.
בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”