מי שגר באזורים אלו, יוגדלו הסיכויים שגם להם מתאריך 1.2.2023 עד כולל תוך שנה וחצי תהיה תשתית אינטרנט סיבים אופטיים.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

האזורים האחרונים למכרז התמרוץ השני שהפרישת אינטרנט לסיבים אופטיים בהם היא יותר קשה להמשך השלמת הפריסה באינטרנט סיבים אופטיים להגעת מצב שהרוב הגדול של מדינת ישראל יהיה עם אפשרות לחיבור אינטרנט סיבים אופטיים הם :

ירושלים ל 44 אלף בתי אב,
באר שבע ל 34 בתי אב,
עכו ל 11 אלף בתי אב,
חדרה ל 8 אלף בתי אב,
ישובי סובב כנרת ל 8 אלף בתי אב,
יהודה ושומרון ל 6 אלף בתי אב.

ועדת המכרזים הבין-משרדית בהובלת משרד התקשורת ובשיתוף משרד האוצר ורשות התחרות פרסמה היום (ד') את תוצאות מכרז התמרוץ השני במתווה שמביא לחובת פריסה מלאה של סיבים אופטיים שתביא לקפיצה טכנולוגית וכלכלית למשקי הבית בפריפריה, תגביר את יכולות התעסוקה, החינוך והבריאות מרחוק, ותזניק את הכלכלה הישראלית קדימה. המכרז השני קובע חובת פריסה לכ-130 אלף משקי בית המהווים כ-4.7% ממשקי הבית בישראל והוא מהווה השלמה למכרז התמרוץ הראשון שתוצאותיו פורסמו במרץ 2022 בו הושלמה קביעת חובות פריסה ל-95% מבתי האב בישראל. על החברות שזכו במכרז הראשון חלה החובה להשלמת חובות הפריסה ולמתן שירותים לכל תושבי האזור בו זכו עד אוגוסט 2023, ובימים אלה נפרשים האזורים הזוכים. האזורים שזכו במכרז השני כוללים בין היתר אזורים מורכבים יותר לפריסת סיבים.

https://www.gov.il/he/departments/news/01022023

ופה יש את רשימת הישובים בישראל ממכרז התמרוץ הראשון של משרד התקשורת הישראלי שבכל אזור מהישובים ששם צריכה עד אוגוסט 2023 להיות שם פריסת אינטרנט סיבים אופטיים.

https://www.gov.il/he/departments/news/07032022_1

וכנראה שבשנת 2024 משרד התקשורת יעשה את מכרז התמרוץ השלישי והאחרון לאזורי הפריסה שעוג יותר קשה לפרוס בהם אינטרנט לסיבים האופטיים, ואז כנראה שבשנת 2026, בכל אזור במדינת ישראל אפשר יהיה לקבל חיבור של אינטרנט סיבים אופטיים.

אז כנראה שבעוד שנה וחצי הוט לא תשדר דרך הכבלים אלא רק דרך אינטרנט של חוטי נחושת או דרך אינטרנט של סיבים אופטיים,
כי עדיין לדעתי בעוד שנה וחצי אפשר יהיה במדינת ישראל להחליט האם האדם מעדיף לגלוש במחיר כספי יותר זול דרך אינטרנט של חוטי נחושת או במחיר כספי יותר יקר אבל כנראה לא מאוד יקר דרך אינטרנט של סיבים אופטיים.

בהצלחה בגלישה הזו לזוכים המאושרים.

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

מצחיק.
ברשימת ה"אזורים זוכים" החדשה יש כ-15 יישובים שבהם מספר משקי הבית שיקבלו תשתית הוא... 1.

אולי בתים על איזה הר או משהו. בעפולה, ראשל"צ, חולון... :)

אגב, באתר הממשלתי נראה שיש מפת פריסה כללית בארץ:
https://www.gov.il/he/Departments/minis ... 29062021_1

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אני בלי נדר גר עכשיו בעיר תל אביב ובבזק אמרו לי שעד התאריך 30.6.2023, אני אוכל לקבל מהם, אינטרנט סיבים אופטיים,
חבר
צילום מסך מהווטצאפ של לקוחות חברת בזק
צילום מסך מהווטצאפ של לקוחות חברת בזק
כמובן שהאינטרנט הזה דרכם יעלה לי יותר כסף מבחינת קבלת האינטרנט של ספק ותשתית מאשר אינטרנט של חוטי נחושת, וגם בתשלום החודשי של נתב שמתאים לזה, בנוסף לזה מבחינת מספר הכבלים שבחדר, במקרה כזה יהיה לי עוד כבל בחדר כי בניגוד לאינטרנט מחוטי נחושת שבטכנולוגיית NGN, הקו טלפון יכול להיות גם באינטרנט, אז באינטרנט של הסיבים האופטיים של בזק הקו טלפון לא יכול להיות עם החוט של הסיבים האופטיים.
אז מהחינת יופי חיצוני בחדר שלי ומחיר כספי יותר יקר להתקנה ושימוש באינטרנט עם השכרת נתב שמתאים לאינטרנט של סיבים אופטיים,
אז לי זו לא החלטה קלה של מה עושים במצב כזה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”