חיבור נתב voip דרך אינטרנט מספק אחר
-
aniRakSheela
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש לי שתי רשתות מופרדות עבור שני ספקי תשתית ואינטרנט שונים.
ספק1 משמש רק לשירותי טלפוניה voip על גבי אינטרנט.
וספק 2 משמש רק לשירותי גלישה באינטרנט.
שיחות טלפוניה נייחת על גבי האינטרנט (voip) מתבצעים בנתב שמחובר לספק1+תשתית1
כדי לחסוך את התשלום לספק1+תשתית1 (ולפשט חיווטים),
רוצה להעביר את שיחות הטלפוניה דרך נתב-האינטרנט שאני מקבל מספק2.
חשבתי לחבר את כניסת ה wan של נתב ה voip אל נתב ספק2 (גלישה) ולהעביר את שירות הטלפוניה של ספק1 דרך נתב-האינטרנט של ספק2.
שני הנתבים בבעלותי ויש לי גישה לממשק הניהול שלהם.
האם ניתן להעביר את ה voip של ספק1 (דרך אינטרנט של ספק2) אל שרתי הטלפוניה של ספק1 ?
מה אני צריך להגדיר בנתב ה voip שאצלי (פורטים/כתובת IP?) כך שהטלפוניה voip תעבור אל שרתי הטלפוניה של ספק1, דרך מקטע אינטרנט של ספק 2?
ספק1 משמש רק לשירותי טלפוניה voip על גבי אינטרנט.
וספק 2 משמש רק לשירותי גלישה באינטרנט.
שיחות טלפוניה נייחת על גבי האינטרנט (voip) מתבצעים בנתב שמחובר לספק1+תשתית1
כדי לחסוך את התשלום לספק1+תשתית1 (ולפשט חיווטים),
רוצה להעביר את שיחות הטלפוניה דרך נתב-האינטרנט שאני מקבל מספק2.
חשבתי לחבר את כניסת ה wan של נתב ה voip אל נתב ספק2 (גלישה) ולהעביר את שירות הטלפוניה של ספק1 דרך נתב-האינטרנט של ספק2.
שני הנתבים בבעלותי ויש לי גישה לממשק הניהול שלהם.
האם ניתן להעביר את ה voip של ספק1 (דרך אינטרנט של ספק2) אל שרתי הטלפוניה של ספק1 ?
מה אני צריך להגדיר בנתב ה voip שאצלי (פורטים/כתובת IP?) כך שהטלפוניה voip תעבור אל שרתי הטלפוניה של ספק1, דרך מקטע אינטרנט של ספק 2?
-
aniRakSheela
- חבר שרק התחיל

ספק1 מחובר דרך רשת1 בעזרת DSL1. הטלפונים מחוברים אליו דרך נתב 1, smartbox של siemens(jungo)
ספק 2 מחובר דרך רשת2 בעזרת DSL2 אל מודם המחובר לנתב של edimax שמחובר למחשבים
המחשבה הייתה לחבר את כניסת ה wan של נתב1, אל פורט lan בנתב edimax ומשם דרך רשת האינטרנט של ספק2, אל שרתי הטלפוניה של ספק1
ספק 2 מחובר דרך רשת2 בעזרת DSL2 אל מודם המחובר לנתב של edimax שמחובר למחשבים
המחשבה הייתה לחבר את כניסת ה wan של נתב1, אל פורט lan בנתב edimax ומשם דרך רשת האינטרנט של ספק2, אל שרתי הטלפוניה של ספק1
-
aniRakSheela
- חבר שרק התחיל

הנתבים בקצה שלי כוללים firewall (לא בטוח, אם ניתן לעדכן הגדרות).
האם אמורה להיות בצד של ספק1 (עם שרתי הטלפוניה), חסימה של תנועת השיחות, שעכשיו יגיעו מאינטרנט של ספק אחר (במקרה הזה, אינטרנט של ספק2)?
האם אמורה להיות בצד של ספק1 (עם שרתי הטלפוניה), חסימה של תנועת השיחות, שעכשיו יגיעו מאינטרנט של ספק אחר (במקרה הזה, אינטרנט של ספק2)?
-
aniRakSheela
- חבר שרק התחיל

מה זה "פורטי בפורטי", תוכל לפרט את התשובה בבקשה?19/04/2023 23:02MrYair כתב: בישביל לעשות את הניתוב אתה צריך חומת אש כגון פורטי בפורטי אתה יכול policy route ש lan של טלפוניה
יצא דרך wan2 ו lan של מחשבים יצא ב wan 1....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
ואיך כל זה בדיוק זה יעזור לו?19/04/2023 23:02MrYair כתב: בישביל לעשות את הניתוב אתה צריך חומת אש כגון פורטי בפורטי אתה יכול policy route ש lan של טלפוניה
יצא דרך wan2 ו lan של מחשבים יצא ב wan 1....
לא צריך לנסות לבלבל אותו, הרי הוא יכול לעשות את זה לגמרי לבד.
הרי הוא מלכתחילה כתב בפירוש שהוא בסך הכל רוצה להעביר הכל לשימוש בקו אינטרנט בודד, בכדי בכלל לנתק את הקו השני המיותר, ששימש לו עד כה רק לשיחות VOIP. ובשביל כך הוא לא צריך לא מכשיר שתומך בחיבור בשני WANs במקביל ולא את ה policy route ולא חומת אש, שמשמשת לדברים אחרים לגמרי.
בסך הכל מה שהוא צריך זה שניתן היה בכלל להגדיר את הנתב שמשמש כרגע כמתאם שיחות שיעבוד מאחרי הנתב השני שמשמש לו כרגע לחיבור אינטרנט. ולצורך כך צריך בכלל שניתן יהיה להגדיר את מתאם שיחות לחיבור של Ethernet כ WAN בשבילו ושספק VOIP שלו יתמוך שהמכשיר זה יעבוד מאחורי נתב אחר שמבצע NAT ושיספק לו את ההגדרות אלה, למשל נתונים של הפורט SIP שבשימוש ושל טווח פורטי מדיה שבשימוש.
-
aniRakSheela
- חבר שרק התחיל