טראומה מ-blown סאבוופר
-
Dorfaigen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- שם מלא: Dor faigen
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום חברים, פונה אליכם כי לא הצלחתי למצוא תשובות טובות באינטרנט.
לפני כמה חודשים קניתי מאמזון את ה-Klipsch r10-sw , מייד לאחר שהדלקתי אותו הוא הודיע בבום גדול שהוא ז"ל. אומנם את הכסף קיבלתי והכל טוב אבל אני חושש להשקיע בסאב נוסף (אגב, מעוניין לקנות את Klipsch r-101sw)
חשוב לציין שהסאב הגיע עם חיבור אמריקאי וחובר על ידי מתאם לשקע ישראלי וללא מגן שקע (ואולי מכאן נובעת הבעיה).
האם יש סביר שיש לי בעיה בחשמל בבית? מעולם לא נתקלתי בבעיה אחרת בביתי.
כיצד ניתן לבדוק זאת והאם מגן שקע מונע מקרים כאלו?
תודה רבה
לפני כמה חודשים קניתי מאמזון את ה-Klipsch r10-sw , מייד לאחר שהדלקתי אותו הוא הודיע בבום גדול שהוא ז"ל. אומנם את הכסף קיבלתי והכל טוב אבל אני חושש להשקיע בסאב נוסף (אגב, מעוניין לקנות את Klipsch r-101sw)
חשוב לציין שהסאב הגיע עם חיבור אמריקאי וחובר על ידי מתאם לשקע ישראלי וללא מגן שקע (ואולי מכאן נובעת הבעיה).
האם יש סביר שיש לי בעיה בחשמל בבית? מעולם לא נתקלתי בבעיה אחרת בביתי.
כיצד ניתן לבדוק זאת והאם מגן שקע מונע מקרים כאלו?
תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי Dorfaigen ב 11/05/2023 19:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
אם זה מאמזון ארצות הברית אז כמעט ב 100% שהוא לא תואם למתח בארץ ולכן הספק נשרף ועל הדרך גרם לנזקים נוספים. לא הפסדד הרבה כי זה סאב די גרוע. מגן נחשולים לא היה עוזר כי המתח בשקע תקין אבל לא תואם למתח שהסאב צריך. מוזר מאד שהם הסכימו לזכות אותך כי באתר המוצר בטח רשומה הזהרה שזה למתח 110. תשים כאן את הקישור לעמוד המוצר שם ואז אפשר להיות בטוחים.
-
Dorfaigen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- שם מלא: Dor faigen
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
הסכימו לזכות כי לפני שהזמנתי ווידאתי איתם את העניין הזה בדיוק ומי שענה (וכנראה לא מבין מספיק) אמר שהטווח הוא 100-240v אז זה יעבוד. בכל מקרה, הסאב שאני רוצה להזמין עכשיו (Klipsch r-101sw) מהארץ עם יבואן רשמי, אמור להיות תואם למה שיש בארץ או שבכל מקרה מרכיבים שנאי?11/05/2023 19:02יהלי ב כתב: אם זה מאמזון ארצות הברית אז כמעט ב 100% שהוא לא תואם למתח בארץ ולכן הספק נשרף ועל הדרך גרם לנזקים נוספים. לא הפסדד הרבה כי זה סאב די גרוע. מגן נחשולים לא היה עוזר כי המתח בשקע תקין אבל לא תואם למתח שהסאב צריך. מוזר מאד שהם הסכימו לזכות אותך כי באתר המוצר בטח רשומה הזהרה שזה למתח 110. תשים כאן את הקישור לעמוד המוצר שם ואז אפשר להיות בטוחים....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
המתאם מתאים למתח רשת חשמל בין 100-240v, אבל לא הסאב....
אתה מחבר סאב שמיועד לעבוד על מתח 110V לשקע שמוציא 220V = אתה מקבל BOOM.
כדי לחבר סאב שמיועד לעבוד על 110V לחשמל במתח 220V, חייב להשתמש בשנאי שממיר מתח 220V ל- 110V.
אם אתה קונה מכשיר חשמלי בארה"ב רוב הסיכויים שהוא יהיה רק במתח 110V, וחייב שנאי כדי להפעילו בארץ.
אפשרות שניה היא שיש מפסק על המכשיר החשמלי מארה"ב ואתה צריך להזיז אותו למצב 220V לפני שאתה מנסה לחבר אותו לחשמל.
אפשרות שלישית היא שעל המכשיר כתוב שהוא תומך במתח 100-230V בלי שצריך להגדיר שום דבר.
רק באפשרות השניה והשלישית אפשר להשתמש עם המתאם שציינת בלבד, ללא שנאי מתח מתאים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
אם אתה קונה בארץ, ובמיוחד מיבוא רשמי, המתח כמובן מתאים ולא צריך שום דבר נוסף.11/05/2023 19:11Dorfaigen כתב: הסכימו לזכות כי לפני שהזמנתי ווידאתי איתם את העניין הזה בדיוק ומי שענה (וכנראה לא מבין מספיק) אמר שהטווח הוא 100-240v אז זה יעבוד. בכל מקרה, הסאב שאני רוצה להזמין עכשיו (Klipsch r-101sw) מהארץ עם יבואן רשמי, אמור להיות תואם למה שיש בארץ או שבכל מקרה מרכיבים שנאי?...