בארה"ב, חוזר לארץ, האם משנה NTSC/PAL?
-
michael549
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני כרגע בארה"ב רוצה לקנות TV מסך גדול ומתכנן לחזור לארץ. אני מתכוון להתחבר לשידורים דיגיטלים (כבלים או יס) עם ממיר שיכלול גם תכונות כמו TIVO.
כל המכשירים כאן (LCD או פלזמה) הם NTSC ואני תוהה אם זה משנה בכלל לתקנים החדשים(HDMI) והאם לממירים בארץ יש כבר יציאות לתקנים אלו.
אם אין יציאות HDMI האם יש יציאות אחרות בממירים בארץ שאני אוכל להשתמש בהן עם LCD או פלזמה שעובדים NTSC ללא התפשרות על איכות התמונה?
המוטיבציה היא כמובן הפרש המחיר...
כל המכשירים כאן (LCD או פלזמה) הם NTSC ואני תוהה אם זה משנה בכלל לתקנים החדשים(HDMI) והאם לממירים בארץ יש כבר יציאות לתקנים אלו.
אם אין יציאות HDMI האם יש יציאות אחרות בממירים בארץ שאני אוכל להשתמש בהן עם LCD או פלזמה שעובדים NTSC ללא התפשרות על איכות התמונה?
המוטיבציה היא כמובן הפרש המחיר...
ביס יש לך את יס מקס ובהוט יש לך את הוט מג'יק הוט מג'יק יותר זול אגב ויש לו תכונות קצת יותר טוב מהמקס שניהם כמו TIVO ולא אין פה עוד ממירים עם HDMI קצת מפגרים פה בכל הנושא אבל פה משדרים PAL תביא טלויזיה שהיא NTSC תראה בשחור לבן אלא אם כן תביא טלויזיה שתומכת בשני הפורמטים ואז אין לך שום בעיה מה גם שרוב הLCD תומכות גם בזה וגם בזה.
-
michael549
-
- חבר שרק התחיל

הבעייה היא שמכשירי multi system עולים כאן פי 2 ויותר ממכשיר שהוא רק NTSC וזו הסיבה שאני שואל.
השאלה בצורה שונה: האם איכפת לכניסה כמו COMPOSIT אם זה NTSC או PAL ? אולי אני יכול להביא רק מוניטור ולמעשה להשתמש בטיונר של הממיר? אני מדבר על 50 אינטש ויותר ולכן הפרש המחיר (לאחר הבאה לארץ) הוא כ 10,000 שקל!
השאלה בצורה שונה: האם איכפת לכניסה כמו COMPOSIT אם זה NTSC או PAL ? אולי אני יכול להביא רק מוניטור ולמעשה להשתמש בטיונר של הממיר? אני מדבר על 50 אינטש ויותר ולכן הפרש המחיר (לאחר הבאה לארץ) הוא כ 10,000 שקל!
-
michael549
-
- חבר שרק התחיל

מברורים נוספים שעשיתי, נראה שאם לממיר יש אחת מהיציאות הבאות: Component, DVI, HDMI זה יעבוד כי מוניטורים טובים יכולים להסתנכרן על כל רזולוציה מ NTSC עד HD 1080P והPAL נמצא היכן שהוא באמצע.
השאלה היא אם לממירים בארץ יש היציאות הנ"ל? האם תוכלו: או לענות לי על זה או לכוון אותי ללינק שמראה איזה ממירים דיגיטלים יש לHOT ול YES?
רב תודות
השאלה היא אם לממירים בארץ יש היציאות הנ"ל? האם תוכלו: או לענות לי על זה או לכוון אותי ללינק שמראה איזה ממירים דיגיטלים יש לHOT ול YES?
רב תודות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
לגבי דרישות מהמסך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 031#307031
ממירי ה yes/hot בעלי יציאות וידאו מסוג composite, s-video, component, rgb בלבד.
נכון להיום אין עדיין ממירים בעלי יציאות וידאו דיגיטליות או קומפוננט.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 031#307031
ממירי ה yes/hot בעלי יציאות וידאו מסוג composite, s-video, component, rgb בלבד.
נכון להיום אין עדיין ממירים בעלי יציאות וידאו דיגיטליות או קומפוננט.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 25/06/2007 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
michael549
-
- חבר שרק התחיל

זיו, תודה על התגובה.
אני מבין כעת (ממקור אחר ולימוד) שאני צריך לקחת את יציאת ה SCART להמיר אותה ל RGB בעזרת TRANSCODER ולחבר לCOMPONENT של הפלזמה. אבל, קיימים שני סוגים עיקריים של RGB והם RGBcvs ו RGBHV האם ידוע למישהו שקורא איזה סוג מוציאים הממירים הדיגיטלים בארץ?
הסיבה שאני טורח כל כך היא שמחיר פלזמה HDTV 50 (NTSC) שנקנה כאן לאחר מכס בארץ הוא כ 12,000 שקל ומכשיר בעל ביצועים דומים רק MULTI SYSTEM עולה בארץ כ 25,000 שקל......
הלינק ששלחת זיו כנראה לא קשור.
תודה בכל מקרה
אני מבין כעת (ממקור אחר ולימוד) שאני צריך לקחת את יציאת ה SCART להמיר אותה ל RGB בעזרת TRANSCODER ולחבר לCOMPONENT של הפלזמה. אבל, קיימים שני סוגים עיקריים של RGB והם RGBcvs ו RGBHV האם ידוע למישהו שקורא איזה סוג מוציאים הממירים הדיגיטלים בארץ?
הסיבה שאני טורח כל כך היא שמחיר פלזמה HDTV 50 (NTSC) שנקנה כאן לאחר מכס בארץ הוא כ 12,000 שקל ומכשיר בעל ביצועים דומים רק MULTI SYSTEM עולה בארץ כ 25,000 שקל......
הלינק ששלחת זיו כנראה לא קשור.
תודה בכל מקרה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

michael549,
תיקנתי את הקישור.
אתה צריך transcoder scart to component, הוא מקבל בכניסה scart מסוג rgbs (זה מה שהממירים בארץ מוציאים) וממיר את זה ל Y, B-Y, R-Y, or YUV דרך קומפוננט.
טרנסקודר מתאים כזה בארץ עולה מאות שקלים בודדים.
תיקנתי את הקישור.
אתה צריך transcoder scart to component, הוא מקבל בכניסה scart מסוג rgbs (זה מה שהממירים בארץ מוציאים) וממיר את זה ל Y, B-Y, R-Y, or YUV דרך קומפוננט.
טרנסקודר מתאים כזה בארץ עולה מאות שקלים בודדים.
-
michael549
-
- חבר שרק התחיל

תודה על העזרה.
כעת שאני מבין שאני יכול להשתמש בTV של NTSC בארץ (לא פשוט אבל ניתן) אני מבלה באתרי קניות ובחנויות. ההבדל הגדול במחיר קורה כשעוברים ל 1080P. השימוש העיקרי של המסך(48 או 50, לא ברור אם זה יהיה LCD או פלזמה) יהיה צפיה בכבלים דיגיטלים בסלון, יהיה גם DVD אבל האיכות לא קריטית מכיוון שיש לי גם חדר הקרנה לדברים כאלו.
השאלה היא אם שווה להתאמץ ולשלם המחיר על 1080P ? אני מבין שהכבלים בארץ לא משדרים ב HDTV, באיזה איכות הם משדרים?האם 720P או 1080I יספיק? מה התחזית למתי יתחילו לשדר HDTV בארץ?
שוב רב תודות על העזרה
כעת שאני מבין שאני יכול להשתמש בTV של NTSC בארץ (לא פשוט אבל ניתן) אני מבלה באתרי קניות ובחנויות. ההבדל הגדול במחיר קורה כשעוברים ל 1080P. השימוש העיקרי של המסך(48 או 50, לא ברור אם זה יהיה LCD או פלזמה) יהיה צפיה בכבלים דיגיטלים בסלון, יהיה גם DVD אבל האיכות לא קריטית מכיוון שיש לי גם חדר הקרנה לדברים כאלו.
השאלה היא אם שווה להתאמץ ולשלם המחיר על 1080P ? אני מבין שהכבלים בארץ לא משדרים ב HDTV, באיזה איכות הם משדרים?האם 720P או 1080I יספיק? מה התחזית למתי יתחילו לשדר HDTV בארץ?
שוב רב תודות על העזרה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

yes/hot משדרים בארץ נכון להיום ב 576i.
הצפי לשידורי hd בארץ הוא עד רבעון ראשון 2008 וגם אז, זה יהיה רק מספר ערוצים קטן (או אולי רק אחד בודד) עם תכנים שכנראה ישודרו בלופ.
הצפי לשידורי hd בארץ הוא עד רבעון ראשון 2008 וגם אז, זה יהיה רק מספר ערוצים קטן (או אולי רק אחד בודד) עם תכנים שכנראה ישודרו בלופ.
-
michael549
-
- חבר שרק התחיל

כאשר ישדרו ב HD, האם זה יהיה באיכות שמצדיקה 1080p ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני לא בטוח שהם הולכים לשדר 1080p, יותר הגיוני 1080i/720p.
בכל מקרה, מוקדם עדיין לדעת.
בכל מקרה, מוקדם עדיין לדעת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
נערך (תודה לזיו על התיקון).
אף אחד בעולם לא משדר 1080P. כולם משדרים 1080i "בלבד" או 720P.
אף אחד בעולם לא משדר 1080P. כולם משדרים 1080i "בלבד" או 720P.