בעיה ביס מקס והאם זה חוקי מה שיס עושים??
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
יש גם יתרונות וגם חסרונות.
כל אחד צריך להכיר את שניהם ואז להחליט מה מתאים לו.
אם לכולם
כל אחד צריך להכיר את שניהם ואז להחליט מה מתאים לו.
אם לכולם
לי אין HTPC , אבל עד עכשיו הייתי משוכנע שאין דרך ל HTPC להקליט מהממיר אלה אם זה אותו ערוץ שהממיר מכוון אליו באותו רגע.
לפי איך שמגנים כאן על HTPC ומנסים להשוות ל-MAX כנראה שפספסתי משהו.
לפי איך שמגנים כאן על HTPC ומנסים להשוות ל-MAX כנראה שפספסתי משהו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
OferL,
ברור, אבל זה נדנוד:
1. יס מכריזים שהם לא נותנים ממירים סתם בלי טלויזיה (מכיר מקרים שהטכנאים פשוט הלכו כי לא ראו את המספר הטלויזיות המספיק - וזה בגלל שישראלים רבים "משתפים" ממירים זה עם זה)
2. לוקחים על כל ממיר נוסף כסף...
3. צריך IR BLASTER לכל אחד.
4. יותר קשה לשלוט עליהם עם שלט אם צריך (זה אומר שאתה כרגע נשוי ל-HTPC).
עקרונית היתרון האמיתי של HTPC מתבטא כשמדובר על כמות משמעותית יותר של ממירים (3 ומעלה). השאלה היא כמה אנשים באמת עושים את זה בפועל.
ברור, אבל זה נדנוד:
1. יס מכריזים שהם לא נותנים ממירים סתם בלי טלויזיה (מכיר מקרים שהטכנאים פשוט הלכו כי לא ראו את המספר הטלויזיות המספיק - וזה בגלל שישראלים רבים "משתפים" ממירים זה עם זה)
עקרונית היתרון האמיתי של HTPC מתבטא כשמדובר על כמות משמעותית יותר של ממירים (3 ומעלה). השאלה היא כמה אנשים באמת עושים את זה בפועל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
למשל אני חשבתי מה עדיף, מקס או HTPC?
בסוף הלכתי על הHTPC כי יש לי בבית שני ממירים. אני כבר לא צופה בחדר בלטויזיה.
מה שעשיתי זה חיברתי ממיר אחד ישירות לTV, ממיר שני לHTPC.
עכשיו אני יכול לראות ערוץ אחד בזמן שהHTPC בכלל מקליט ערוץ אחר.
בגדול חוץ מכמה בעיות פה ושם הכל עובד חלק ואין לי מה לגעת בחלק הזה.
לגבי הEPG, יש תוכנות שנותנות לך להוריד EPG לערוצים שאתה רוצה מהאינטרנט וזה עובד לא פחות טוב ממה שיש לך בממיר.
בנוסף לזה כל מה שאני מקליט כמובן נשאר אצלי.
אז יש ירידה מסויימת באיכות. אני יכול לחיות עם זה, לפחות בינתיים, אני עדיין משתמש בCRT 29".
אבל יש לי גישה לכל הסרטים, ותוכניות והשירים וכל התמונות שיש לי במחשב בלחיצת כפתור בשלט! וזה משהו שלא הולך ברגל.
בסוף הלכתי על הHTPC כי יש לי בבית שני ממירים. אני כבר לא צופה בחדר בלטויזיה.
מה שעשיתי זה חיברתי ממיר אחד ישירות לTV, ממיר שני לHTPC.
עכשיו אני יכול לראות ערוץ אחד בזמן שהHTPC בכלל מקליט ערוץ אחר.
בגדול חוץ מכמה בעיות פה ושם הכל עובד חלק ואין לי מה לגעת בחלק הזה.
לגבי הEPG, יש תוכנות שנותנות לך להוריד EPG לערוצים שאתה רוצה מהאינטרנט וזה עובד לא פחות טוב ממה שיש לך בממיר.
בנוסף לזה כל מה שאני מקליט כמובן נשאר אצלי.
אז יש ירידה מסויימת באיכות. אני יכול לחיות עם זה, לפחות בינתיים, אני עדיין משתמש בCRT 29".
אבל יש לי גישה לכל הסרטים, ותוכניות והשירים וכל התמונות שיש לי במחשב בלחיצת כפתור בשלט! וזה משהו שלא הולך ברגל.
כשאני קורא את השרשור הזה, אני לא מצליח להבין דבר אחד מהותי - אנשים טוענים כאן שהם משקיעים ב-HTPC עבודת תחזוק שוטפת, שגוזלת זמן.
אני לא מצליח להיזכר מתי בפעם האחרונה עשיתי עבודת תחזוק של ה-HTPC שלי. הוא כרגע עם uptime של 29 ימים, וגם זה בגלל מעבר דירה.
אני לא מתעסק עם התקנת קודקים.
אני לא מתעסק עם קינפוגים כאלה ואחרים.
אני לא מוריד תכנים מהאינטרנט, לא מתעסק עם סנכרון תירגומים וכדומה.
הסיבה היחידה שבגללה אני נוגע במקלדת/ עכבר היא כדי לגלוש בסלון. כל הפעולות האחרות נעשות על ידי שלט רחוק.
ברור שהקמת ה-HTPC דרשה זמן, ו-fine tunes. אבל לאחר כיומיים/ שלושה של התעסקות - המערכת לא שינתה תצורה לרגע אחד.
אני גם לא חושב שליס מקס יש MMI ידידותי יותר. המבחן האולטימטיבי היה כשנתתי לאמא שלי (ואפשר להגיד עליה הכל מלבד זה שהיא מסתדרת עם מחשבים) להפעיל את המערכת, בלי לתת שום הסבר מקדים.
ליס מקס יש כמובן את יתרון ריבוי הטיונרים, ו-EPG מעודכן יותר. ריבוי הטיונרים יכול להיפתר על ידי הוספת ממירים (אצלי יש שני 3100S מחוברים למחשב) למרות שזה פתרון פחות אטרקטיבי בגלל שטח אחסון וכבילה.
לגבי EPG: המחשב שלי מוריד כל כמה שעות את ה-EPG לאותו יום. בפעם ביממה (שתיים בלילה) הוא מוריד EPG לשלושה ימים הקרובים. כמובן שהתהליך אוטומטי לחלוטין.
לעומת זאת, ל-HTPC יש כמה יתרונות גדולים על היס מקס, כמו ניהול מדיה (כל המוזיקה), ניגון DVD (חסכנו קופסא בסלון, מתקזז עם הוספת ממיר), והכי חשוב לטעמי: השליטה על החומר המוקלט, והיכולת לצפות בו בכל מקום בבית (פתרון קליינט סרבר) או בחוץ (העברת תכנים קלה ל-PMP או ל-DVD, בלחיצת כפתור על השלט).
אני לא מצליח להיזכר מתי בפעם האחרונה עשיתי עבודת תחזוק של ה-HTPC שלי. הוא כרגע עם uptime של 29 ימים, וגם זה בגלל מעבר דירה.
אני לא מתעסק עם התקנת קודקים.
אני לא מתעסק עם קינפוגים כאלה ואחרים.
אני לא מוריד תכנים מהאינטרנט, לא מתעסק עם סנכרון תירגומים וכדומה.
הסיבה היחידה שבגללה אני נוגע במקלדת/ עכבר היא כדי לגלוש בסלון. כל הפעולות האחרות נעשות על ידי שלט רחוק.
ברור שהקמת ה-HTPC דרשה זמן, ו-fine tunes. אבל לאחר כיומיים/ שלושה של התעסקות - המערכת לא שינתה תצורה לרגע אחד.
אני גם לא חושב שליס מקס יש MMI ידידותי יותר. המבחן האולטימטיבי היה כשנתתי לאמא שלי (ואפשר להגיד עליה הכל מלבד זה שהיא מסתדרת עם מחשבים) להפעיל את המערכת, בלי לתת שום הסבר מקדים.
ליס מקס יש כמובן את יתרון ריבוי הטיונרים, ו-EPG מעודכן יותר. ריבוי הטיונרים יכול להיפתר על ידי הוספת ממירים (אצלי יש שני 3100S מחוברים למחשב) למרות שזה פתרון פחות אטרקטיבי בגלל שטח אחסון וכבילה.
לגבי EPG: המחשב שלי מוריד כל כמה שעות את ה-EPG לאותו יום. בפעם ביממה (שתיים בלילה) הוא מוריד EPG לשלושה ימים הקרובים. כמובן שהתהליך אוטומטי לחלוטין.
לעומת זאת, ל-HTPC יש כמה יתרונות גדולים על היס מקס, כמו ניהול מדיה (כל המוזיקה), ניגון DVD (חסכנו קופסא בסלון, מתקזז עם הוספת ממיר), והכי חשוב לטעמי: השליטה על החומר המוקלט, והיכולת לצפות בו בכל מקום בבית (פתרון קליינט סרבר) או בחוץ (העברת תכנים קלה ל-PMP או ל-DVD, בלחיצת כפתור על השלט).
- OferL
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
אני מכיר רק אחד...oferlaor כתב:OferL,
ברור, אבל זה נדנוד:
עקרונית היתרון האמיתי של HTPC מתבטא כשמדובר על כמות משמעותית יותר של ממירים (3 ומעלה). השאלה היא כמה אנשים באמת עושים את זה בפועל....
אין לי ויכוח איתך רק ציינתי את האפשרות הזו. לגבי עד כמה היא מעשית, זה תלוי כמה זמן וכסף אתה רוצה להשקיע. והזמן הוא המרכיב העיקרי פה כי העלות היא לא בשמיים. המנוי הבסיסי יכול לקבל 3 ממירים. כרטיסי PVR עם בלאסטר נעים סביב ה-400 ש"ח. נניח שההשקעה הכוללת תהיה סביב 2000 ש"ח על מחשב קיים. (זה יותר יקר מהמקס שקניתי לפני שנה. והיום כבר נותנים אותו רק תמורת התחייבות...) בכל מקרה הזמן שמושקע בלימוד וביצוע ויותר מזה בתיחזוק שיפור ושדרוג הוא עצום.
נראה לי שגם אותו אחד לא היה הולך על משהו כל כך מורכב אם היתה אלטרנטיבה כמו מקס זמינה באותו הזמן.
Enjoy the Silence
- בשר-טרי-מאוד
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 34
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שאלה ל- sunny_jim
sunny_jim
אתה רציני? זה אפשרי? אני יכול להקליט ים תוכניות בערוץ שאין לי, לרכוש אותו, לצפות בתוכניות שהקלטתי ואח"כ לבטל את המנוי לערוץ הזה?sunny_jim כתב:מצד שני, אתה כנראה תמיד תוכל להקליט תכנים שנמצאים בערוצים שאין לך, ולצפות בהם כשתרכוש את הערוץ.
...
Re: שאלה ל- sunny_jim
לא יפה, sunny_jim, ראשון לאפריל עבר מזמןבשר-טרי-מאוד כתב:sunny_jim
אתה רציני? זה אפשרי? אני יכול להקליט ים תוכניות בערוץ שאין לי, לרכוש אותו, לצפות בתוכניות שהקלטתי ואח"כ לבטל את המנוי לערוץ הזה?sunny_jim כתב:מצד שני, אתה כנראה תמיד תוכל להקליט תכנים שנמצאים בערוצים שאין לך, ולצפות בהם כשתרכוש את הערוץ.
......
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
אתם חייבים להודות שיש כאן טעם לפגם... אתה קונה מכשיר במחיר מלא והוא עדיין לא שלך
בדיוק כמו עם הסלולאריות שמוכרות לך בכוונה מוצר פגום (נעול לסים של המתחרים + הלאמת הכפתור המעצבנת = פגום)
על מוצר פגום כמו המקס אני מוכן לשלם הרבה פחות ממה שהם רצו בהתחלה או רוצים היום.
בדיוק כמו עם הסלולאריות שמוכרות לך בכוונה מוצר פגום (נעול לסים של המתחרים + הלאמת הכפתור המעצבנת = פגום)
על מוצר פגום כמו המקס אני מוכן לשלם הרבה פחות ממה שהם רצו בהתחלה או רוצים היום.