רשות השידור - אגרה - שיתוף פעולה מצד חברות הכבלים
חבר מהעבודה סיפר לי היום שהגיע אליו מכתב ממחלקת הגביה
שעליו לשלם יותר מאלפיים ש"ח עבור כול התקופה שהיתה לו טלביזיה,
במכתב נאמר שמשך התקופה שחברת הכבלים נתנה לו שרותי טלביזיה היא התקופה שעליו לשלם בעבורה,
חברת הכבלים פשוט מעבירה דיווח שהלקוחות שלה מחוברים אליה.
איפה הפרטיות פה? האם אנחנו באמת לא יכולים להתחמק מהאגרה המטופשת הזו?
האם גם מי שמחובר לכבלים ורואה את השידורים דרך המחשב ולא מקלט TV רגיל ישלם את את האגרה המטופשת הזו?
האם מבחינה משפטית בכלל מותר לחברות הכבלים\לווין להעביר מידע על לקוחות שלה?
שעליו לשלם יותר מאלפיים ש"ח עבור כול התקופה שהיתה לו טלביזיה,
במכתב נאמר שמשך התקופה שחברת הכבלים נתנה לו שרותי טלביזיה היא התקופה שעליו לשלם בעבורה,
האם גם מי שמחובר לכבלים ורואה את השידורים דרך המחשב ולא מקלט TV רגיל ישלם את את האגרה המטופשת הזו?
האם מבחינה משפטית בכלל מותר לחברות הכבלים\לווין להעביר מידע על לקוחות שלה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
אתה מפספס.
מי שמעביר דו"ח לרשות השידור זו בכלל החנות שמוכרת לך את הטלויזיה.
אגב, את האגרה יש לשלם על היכולת לקלוט שידורי טלויזיה ולא אם בפועל צפית בהם, כלומר, אם יש לך טלויזיה ואפילו אתה לא מנוי של הכבלים, אתה תיאלץ לשלם.
בדיוק כמו שאם יש לך רדיו באוטו, אתה צריך לשלם את האגרה, גם אם אתה שומע רק דיסקים.....
אגב, את האגרה יש לשלם על היכולת לקלוט שידורי טלויזיה ולא אם בפועל צפית בהם, כלומר, אם יש לך טלויזיה ואפילו אתה לא מנוי של הכבלים, אתה תיאלץ לשלם.
בדיוק כמו שאם יש לך רדיו באוטו, אתה צריך לשלם את האגרה, גם אם אתה שומע רק דיסקים.....
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
עוד אחד מאותם חוקים מנדטוריים שנשארו.
אני מממן את רשות השידור והם בתמורה קונים את זכויות השידור של מכבי ת"א (שיסלחו לי האוהדים, אבל מכבי לא כ"כ מעניינת אותי), משדרים באיכות שידור הירודה ביותר אבל העיקר שהחבר'ה מקבלים משכורות שמנות.
הגוף הדבילי הזה היה צריך להתפרק לפני שנים, אולי עכשיו לקראת מהפכת ה-HD מישהו שם יקבל שכל ויפרק את החבילה, למרות שעם איך שדברים עובדים כאן, לא נראה שזה יקרה.
אני מממן את רשות השידור והם בתמורה קונים את זכויות השידור של מכבי ת"א (שיסלחו לי האוהדים, אבל מכבי לא כ"כ מעניינת אותי), משדרים באיכות שידור הירודה ביותר אבל העיקר שהחבר'ה מקבלים משכורות שמנות.
הגוף הדבילי הזה היה צריך להתפרק לפני שנים, אולי עכשיו לקראת מהפכת ה-HD מישהו שם יקבל שכל ויפרק את החבילה, למרות שעם איך שדברים עובדים כאן, לא נראה שזה יקרה.
- d-tox
- חבר ותיק

- תגובות: 1858
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
א. הערוץ הראשון כבר לא משדר את מכבי.theAman כתב:עוד אחד מאותם חוקים מנדטוריים שנשארו.
הגוף הדבילי הזה היה צריך להתפרק לפני שנים, אולי עכשיו לקראת מהפכת ה-HD מישהו שם יקבל שכל ויפרק את החבילה, למרות שעם איך שדברים עובדים כאן, לא נראה שזה יקרה....
ב. זה לא יקרה כי הם הגוף החזק במדינה לדעתי (אחרי חברת חשמל).
מה גם שיש להם אנשים בעמדות כח מאוד בכירות בשלטון.
ועל השלטון שלנו לא צריך להוסיף הרבה מילים.
זה בדיוק העיניין - אני יודע שהחנות שבה אתה קונה את המכשיר מדווחת על כך לרשות השידורMartinHSabag כתב:אתה מפספס.
בדיוק כמו שאם יש לך רדיו באוטו, אתה צריך לשלם את האגרה, גם אם אתה שומע רק דיסקים........
אבל כולנו יודעים שיש תמיד את האפשרות לקנות מכשיר על שם מישהו שיש לו פטור מהאגרה,
אני לא אומר או רומז שאני משתמש בפטור כזה לטובת עצמי
אבל אני מדבר כרגע על בעל מכשיר טלביזיה שההורים (פטורי אגרה) קנו לו את הTV
וגם במכתב רשום במפורש שחברת הכבלים העבירה את הדיווח לגביו, כך שלא מדובר על בעל חנות שהעביר דיווח בעת קניית הTV.
בכול מקרה - מה בנוגע לבעלי מסכי פלזמה\LCD שרואים ערוצים דרך הHTPC?
האם חברת הכבלים תפיל אנשים כאלו בפח של אלה שכבר נמצאים בו ברגע שקנו TV עם טיונר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי אגרה הטלוויזיה והשידור הציבורי
האגרה משולמת על אחזקת מקלט טלוויזיה בבית ולא משנה אם הוא משמש לצפיה בשידורים או בתור אקווריום לנוי...
האגרה נגבית משנות השישים ( אגב, שנים נגבתה לא כחוק והממשלה נאלצה להחזיר את הכסף... ) וכך נהוג בכל העולם המערבי כמעט ( להוציא ארה"ב) . האגרה אגב הוזלה מאוד בשנים האחרונות וזולה באופן אבסולוטי לעומת אירופה.
אל תקטרו כל כך הרבה. יש לכם בטן מלאה נגד רשות השידור? מה יש לכם נגד יס הוט ובזק?
רק אם היו מבטלים את השידור הציבורי הייתן מבינים את גודל האסון
ברשות השניה פועלים שני ערוצי *** מסחריים ברמת של מפגרים - נכון, אתם לא משלמים אגרה לרשות אבל תראו מה אתם מקבלים ממנה. ולזה עוד קוראים שידור ציבורי במדינת ישראל. אני מצנזר את עצמי בשעה שאני כותב אבל חברה, באמת, אתם לא שואלים את עצמכם כל פעם מחדש איך זה שאתם עדיין צופים בערוצים 1 ו 10 ?
הקופה של רשות השידור ( טלוויזיה ) נשדדה ( ממש כך) על ידי הממשלה במשך שנים וכעת אין לה כמעט מקורות הכנסה ( הרדיו דווקא מחזיק את עצמו מפרסומות טוב מאוד)
אף מדינה בעולם ( פרט לארה"ב ) לא מוותרת על השידור הציבורי והתושבים יודעים מדוע
תירדו כבר מהקיטורים הכרוניים נגד הרשות : שם מנסים להציע לציבור את המקסימום מהמינימום שעוד יש בקופה וגם שם מודים בפה מלא שצריך הרבה רפורמות ופיטורים של עובדים מיותרים ובטלנים
תנו צ'אנס ואל תקברו את השידור הציבורי כל כך מהר, אחרת עוד תגעגעו ...
ולחובבי הכבלים - שכחתם כמה אתם אוהבים לשנוא את חברות הכבלים ? אתם חושבים שאתם מקבלים תמורה נאותה לחבילת הערוצים עליה אתם משלמים מחיר מופקע ביחס למדינות אחרות ? ( אמור גם לגבי יס)...
( הכותב לא עובד ולא מקושר לרשות השידור...)
האגרה נגבית משנות השישים ( אגב, שנים נגבתה לא כחוק והממשלה נאלצה להחזיר את הכסף... ) וכך נהוג בכל העולם המערבי כמעט ( להוציא ארה"ב) . האגרה אגב הוזלה מאוד בשנים האחרונות וזולה באופן אבסולוטי לעומת אירופה.
אל תקטרו כל כך הרבה. יש לכם בטן מלאה נגד רשות השידור? מה יש לכם נגד יס הוט ובזק?
רק אם היו מבטלים את השידור הציבורי הייתן מבינים את גודל האסון
ברשות השניה פועלים שני ערוצי *** מסחריים ברמת של מפגרים - נכון, אתם לא משלמים אגרה לרשות אבל תראו מה אתם מקבלים ממנה. ולזה עוד קוראים שידור ציבורי במדינת ישראל. אני מצנזר את עצמי בשעה שאני כותב אבל חברה, באמת, אתם לא שואלים את עצמכם כל פעם מחדש איך זה שאתם עדיין צופים בערוצים 1 ו 10 ?
הקופה של רשות השידור ( טלוויזיה ) נשדדה ( ממש כך) על ידי הממשלה במשך שנים וכעת אין לה כמעט מקורות הכנסה ( הרדיו דווקא מחזיק את עצמו מפרסומות טוב מאוד)
אף מדינה בעולם ( פרט לארה"ב ) לא מוותרת על השידור הציבורי והתושבים יודעים מדוע
תירדו כבר מהקיטורים הכרוניים נגד הרשות : שם מנסים להציע לציבור את המקסימום מהמינימום שעוד יש בקופה וגם שם מודים בפה מלא שצריך הרבה רפורמות ופיטורים של עובדים מיותרים ובטלנים
תנו צ'אנס ואל תקברו את השידור הציבורי כל כך מהר, אחרת עוד תגעגעו ...
ולחובבי הכבלים - שכחתם כמה אתם אוהבים לשנוא את חברות הכבלים ? אתם חושבים שאתם מקבלים תמורה נאותה לחבילת הערוצים עליה אתם משלמים מחיר מופקע ביחס למדינות אחרות ? ( אמור גם לגבי יס)...
( הכותב לא עובד ולא מקושר לרשות השידור...)
לא מזמן קראתי כתבה בנושא.goodoffer כתב:חבר מהעבודה סיפר לי היום שהגיע אליו מכתב ממחלקת הגביה
שעליו לשלם יותר מאלפיים ש"ח עבור כול התקופה שהיתה לו טלויזיה,
במכתב נאמר שמשך התקופה שחברת הכבלים נתנה לו שרותי טלויזיה היא התקופה שעליו לשלם בעבורה,
האם מבחינה משפטית בכלל מותר לחברות הכבלים\לווין להעביר מידע על לקוחות שלה?...
בכתבה דובר על מהלך של רשות השידור להשגת מידע מחברות הלוויין והכבלים לגבי המנויים שמחוברים אליהם וצופים בשידורי הטלוויזיה.
בכתבה ציין מנכ"ל חברת הוט את הסתייגותו מהמהלך שיפגע בצנעת הפרט של המנויים.
ברור שמהלך כזה יחייב את רשות השידור לחוקק חוק באמצעות השר הממונה (כפי שנעשה עם חנויות האלקטרוניקה שמוכרות מסכי טלויזיה) ורק אחר כך לדרוש את רשימת המנויים.
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין
אלברט איינשטיין
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15221
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
ofirc6 כתב:לא מזמן קראתי כתבה בנושא.goodoffer כתב:חבר מהעבודה סיפר לי היום שהגיע אליו מכתב ממחלקת הגביה
שעליו לשלם יותר מאלפיים ש"ח עבור כול התקופה שהיתה לו טלויזיה,
במכתב נאמר שמשך התקופה שחברת הכבלים נתנה לו שרותי טלויזיה היא התקופה שעליו לשלם בעבורה,
האם מבחינה משפטית בכלל מותר לחברות הכבלים\לווין להעביר מידע על לקוחות שלה?...
בכתבה דובר על מהלך של רשות השידור להשגת מידע מחברות הלוויין והכבלים לגבי המנויים שמחוברים אליהם וצופים בשידורי הטלוויזיה.
בכתבה ציין מנכ"ל חברת הוט את הסתייגותו מהמהלך שיפגע בצנעת הפרט של המנויים.
ברור שמהלך כזה יחייב את רשות השידור לחוקק חוק באמצעות השר הממונה (כפי שנעשה עם חנויות האלקטרוניקה שמוכרות מסכי טלויזיה) ורק אחר כך לדרוש את רשימת המנויים....
פשוט נמאס לשמוע על הדברים האלה...
עוד מעט ינסו להוציא חוק שחברות הסלולאר מתחייבות להקליט את השיחות של מי שאמר שהוא ראה סרט בטלויזיה, וישלחו גם אליו אגרה...