בשורה טובה לבעלי ממיר הADB3100

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

למה שכל הלקוחות של יס שאין להם רסיבר לא יחברו את הממיר ביציאות האנלוגיות שלו? ככה זה גם יעבוד לא?

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #17 

זה לא יעבוד.

הבעיה בממיר שהוא לא יודע לקחת פס קול של 5.1 ערוצים ולעשות לו DOWNMIX לשני ערוצים.
אם תחבר באנלוגי ותצפה בשידור סטריאו תוכל לשמוע, אבל אם הם יקרינו סרט ב-5.1 ערוצים לא תוכל לשמוע דרך האנלוגי.
Good advise $5, me shut up $10

Zooot
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #18 

tamiral כתב:
Zooot כתב:כשקראתי בזמנו את נתוני הממיר נאמר שם שה-DOWNMIX הוא אופציונלי ברכישה - ולכן הכוונה לדעתי היא שיש צורך בחומרה לכך, ואני בספק אם יש אופציה כנ"ל בתוכנה.

מצד שני, מי שמשתמש ב- AC3 FILTER - שם כן יש אופציה ל-DOWNMIX בתכנה. כלומר ניתן לחבר את הממיר ל-SPDIF IN במחשב, ומשם (SPDIF OUT ) לרסיבר (בהנחה שה-SPDIF OUT לא "משקף" את הכניסה, אלא את ה-DSP) או פשוט להוציא 2CH מהיציאות האנלוגיות > למגבר.

לא ניסיתי זאת מאחר ואין לי את ה- 3100, אבל מעניין לדעת אם זה עובד מעשית.
...
אתה לא יכול לצפות מכל הלקוחות של יס שיעשו את זה רק בגלל שאין להם רסיבר.
...
הממ... מאחר וכולנו שווייצרים כידוע, ובשוויץ מולדתנו "אין דבר כזה" שלא ישוו ספקים גדולים את טובת הלקוח לנגד עיניהם כל הזמן, הרי לא, אין מה לצפות...

אבל אם היינו חיים במדינה קטנה ולא מסודרת במזרח - כן - הייתי מצפה, ואפילו בפורמייקה - פשוט מאחר אני אוהב גם לשמוע, ולא רק לראות. אם נמתין לחברות הכבלים והלווין במקום ליצור מציאות טכנולוגית משלנו, מיד לכשהדבר מתאפשר - יצמחו לנו אקליפטוסים על הידיים לפני שנקבל שירות סביר.

כמו למשל - אני מצפה שיתקינו לי תשתית שידור באופן אסתטי בביתי, ולא חורים ענקיים בקירות וכבלים על השטיח - לכן במקום "ואן-גוך מודרני בוריאציות של משיכות מכחול נועזות עם מקדח וידייה" שהציעה לי החברה,בילו בהשגחתי 3 טכנאים+מפקח במשך יומיים, בהשחלת כבלים בתעלות וצינורות קיימים, בשימוש בתשתית קיימת, בהגברת הסיגנל כנדרש לכל חלקי הבית, ובגימור שלם "שאני לא אראה אפילו כבל אחד בעיניים" לפני שחתמתי על אישור ההתקנה.

אצל רוב חברי שלא "ציפו" כמוני, אני שובר את מפרקתי מדי פעם במעידה על כבל תועה, שהמשכו מוצמד לקיר הצבוע בשבלונת כתום יוקרתי, בקליפסים מכוערים ועקומים של קו טלפון עתיק.

כמו למשל - אני לא אוהב לקפוץ לשלט בהיסטריה בכל פירסומת ולהנמיך את הווליום למרות שאני מצפה לשידור סביר - ולכן אני מנתב את הסאונד דרך המחשב ומגביל את הדינמיקה במקום המשדרים והמפיקים, שהם האחראים למעשה לנושא (כמו ברדיו, לדוגמא), אך מגלגלים עיניים וטוענים שהדבר "לא בשליטתם", ומה שאני מבצע בקלות בכרטיס הקול המצ'וקמק שלי - הוא "בלתי ניתן לביצוע אפילו בטכנולוגיות המתקדמות ביותר".

כמו למשל - אני מעדיף להקליט מראש את התוכניות בהן אני צופה למרות שאני מצפה לשירות כזה מהספקים - לכן יצרתי עוד לפני שנים, הרבה לפני ה-XML TV מעין "epg grabber" פרימיטיבי באקסל, והתוכנות המאוחרות יותר רק היוו המשך טבעי. לו הייתי נאלץ היום להשתמש בשרותי ה MAX היקרים והמוגבלים קשות - הייתי נטרף ללא האפשרויות הקיימות בידי כבר שנים.

כמו למשל - אני מצפה שספקי הלווין, הסלולר, הגז, המים המינרלים, האינטרנט וכיו"ב יוקירו את הקשר ארוך הטווח איתי וישמרו על מחיר הוגן - אך בפועל אני נאלץ לעבור אחת לחצי שנה את המסלול המקובל (כ-5 תחנות), מנציג השרות ועד למנהל - ולאיים בניתוק עד ש"מסכימים", "לפנים משורת הדין" לבטל את "עדכון המחיר לאור השינויים במשק" האחרון.

למען האמת, ציפיתי כבר שנים שספקי התוכן יואילו לספק לי יציאה דיגיטלית לסאונד, מאחר והסטנדרד הזה הונהג "בטיפי של חיוורי הפנים" "מעבר למים הגדולים" מאז המהפכה הצרפתית בערך - אבל מאחר והדברים תלויים תמיד ב"לוגיסטיקה" "חזון" ו-"מעוף" של סמנכ"לון זה או אחר, ומאחר ובביה"ס לסמנכ"לונים משננים במקהלה בכל בוקר את המוטו "אתה לא מבין, זה לא כל-כך פשוט" התלוי בכל כיתה - הגבלתי כבר זמן רב את הצפייה למלבן PIP קטן בפלזמה, בו אני צופה בזמן שאני עובד על דברים אחרים במחשב, והתרגלתי ואני שמח על כך.

לו הייתה חשובה לי הצפייה בסדרות בסטנדרד "הקולנוע הביתי" הייתי פוסח על המערכת העקומה הזאת ויוצר לי פתרונות משלי.

לכן - כן, לו הייה לי חשוב לצפות בטלוויזיה בדיגיטל, ולהחליף בשל כך את הממירים ל-3100 - הייתי מבצע את האמור לעיל במהירות האור.

******** Welcome to Israel, have a nice day ********

Zooot

tsahim
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

וואו 8O

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

לגבי ה-DOWNMIX, הדבר היא אפשרי בשלב הרכישה של הממיר מ-ADB, אך העלות הגבוהה מנעה זאת. לא קיבלתי מידע אם מדובר על תוכנה או חומרה.

לדעתי כלל לא צריך DOWNMIX, סרטים שיש להם 5.1 צריכים להיות משודרים גם בסטיראו עבור הממירים הישנים (שלעולם לא יהיה להם DOWNMIX). כל מה שצריך זה אופציה בממיר שקובעת אם הוא יעבוד בסטריאו (כלומר, ישתמש בערוץ האודיו הסטריאופוני או ב-DOLBY DIGITAL 5.1). כרגע הממיר מוצמד לערוץ הסטריאו, אני מניח שהם עושים את השינוי לתוספת התפריט.

אם הם עושים DOWNMIX כמו שצריך, אז זה בכלל יהיה מצויין, אבל זה בעיקר מעניין אנשים כמוני אשר יראו סרטים ב-5.1 בזמן אמת וירצו אולי להקליט את הסרט ל-DVD (המקליט שלי הוא בסטיראו), לא בטוח שמרבית האנשים יבחינו בהבדל.

מקווה שכבר יגיעו ארצה מקליטים עם הקלטה של 5.1 כבר...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”