ארכוס 605WIFI יציאת שמע SPDIF

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
salyes פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

טוב אז קצת באיחור או מחוסר תשומת לב גיליתי :-/ שהארכוס שלי מחובר בחיווט לרסיבר קולנוע ביתי במערכת דרך היציאה האנלוגית ולא דרך יציאת ה SPDIF המאפשרת לי לשמוע ב 5.1 סרטים שהם DVD RIP מקודדים לסאונד 5.1 שמתי לב לכך כאשר ראיתי סרטים כאלה הרסיבר לא עובר לשמע ב 5.1 אלא נשאר בסאונד סראונד קרי שמע שווה ערך בכול חמשת הרמקולים.
כאן אני צריך את עזרתכם.
שאלתי היא פשוטה, איזה כבל אני צריך לרכוש ושיהיה איכותי ביותר לטובת העניין שיצא מיציאת ה SPDIF בתושבת ה DVR בארכוס לרסיבר והיכן עליי לחברו ברסיבר על מנת שאוכל לבחור בין האופציות, שמע אנלוגי מה שהיה עד כה לבין שמע דיגיטלי ב 5.1 בהגדרות בארכוס בהגדרת הקול ?
הנה מה שכתוב במסגרת התקנת הפלאגין שנמצא על הארכוס שלי:

Cinema plug-in (DVD, MPEG2 video, AC3 audio) Gen 5
* Play back videos on and from your ARCHOS in DVD quality: MPEG-2 format (.vob, .mpg and .ps extensions). Multi-language supported.
* Listen to 5.1 sound on your home cinema system through the SPDIF output (through the DVR station).
* For ARCHOS TV+, 705, 605 WiFi & 405 ONLY
והנה המינוח:
S/PDIF (ר"ת של Sony/Philips Digital Interconnect Format) הוא תקן להעברת אודיו דיגיטלי דרך חיבור אופטי או קואקסיאלי. בתחילה פותח תקן ופרוטוקול לאותות סטראו דיגיטלי בשני ערוצים ושימש לחיבור דיגיטלי לנגני תקליטורים, מכשירי DAT וכרטיסי קול במחשבים. מאוחר יותר נקבע תקן שתומך בפורמטים דיגיטליים רבי ערוצים (בדרך כלל 5.1 או 6.1 ערוצים, כלומר חמישה או שישה רמקולים בתוספת סאב וופר) ומיועד לחיבור דיגיטלי בין רכיבים דיגיטליים של מערכות שמע, למשל נגן DVD, מפענח דולבי דיגיטל או DTS, מחשב עם כרטיס קול רב ערוצי או קונסולת משחקים כגון פלייסטיישן 3. חיבור נפוץ בין המכשירים הוא עם מחברי RCA וכבלים קואקסיאלים מסוג "RG-59" ונגזרותיו.

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”