הוצאת קיטור - "תעודת משרת מילואים פעיל"

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

גם אני קיבלתי את התעודה זו,
סתם בדיחה לא מוצלחת

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

star-blazer,

פניתי ללשכת קצין מילואים ראשי, גם בכתב וגם טלפונית. אני חייב לציין שגם הם היו מאוד אדיבים בטלפון. יחד עם זאת, גם הם הפנו אותי למוקד המיוחד שהוקם לצחורך העניין (03-7379500), וכמו שכבר ציינתי, במוקד הזה לא ממש יודעים איך לפתור לי את הבעיה, ואישרו שאכן "אתה נמצא ברשימת החריגים שלנו, ואנחנו יודעים שיש בעיה".

פניתי גם לנציבת פניות הציבור, וגם היא בעסק. הובטח לי שהם יעקבו אחרי הטיפול והעניין עד לפתרונו.

בינתיים, כאמור, אין פתרון.

אם עד יום שני שבוע הבא לא יהיה פתרון מצד צה"ל/ משרד הבטחון, אני אנסה לפנות לאיזה גוף תקשורת. החבר'ה האלה אוהבים מאוד סיפורים על איך משרדי ממשלה לא מצייתים לחוק, ואיך דופקים את האזרח הקטן. עירוב של גוף תקשורת יכניס אוטומטית גם את דובר צה"ל לתמונה, ואולי זה יזיז משהו.

בכל אופן, אני לא מתכוון להרים ידיים ולשלם את הסכום המלא. אני בהחלט מתכוון להילחם ולעשות הכי הרבה רעש במערכת שאני יכול כדי לקבל את הזכויות שמגיעות לי.

הערה לסיום:
מעולם לא התלוננתי על שירות המילואים (לא בשרשור הזה ולא בשרשורים אחרים). "חוק מרפי של המילואים" קובע שמילואים תמיד יגיעו בזמן הכי לא מתאים. כאשר הייתי סטודנט התעסוקות היו קבוע על תקופת מבחנים של סמסטר ב' (היה לי מבחן באלגוריתמים שאליו הגעתי ישירות מפעילות מבצעית שארכה כל הלילה, מאובק, מסריח, מלוכלך על מדים עם נשק).
כאשר התחלתי בקריירה אז תמיד המילואים נפלו בדיוק לקראת סיום פרוייקט/ הוצאת גרסא/ דדליין של לקוח אסטרטגי לחברה וכו'.
אין מה לעשות - אף פעם לא נוח לעשות מילואים. וכל שירות מילואים עולה למילואימניק כסף מכיסו הפרטי (שיחות בסלולרי, תשלום מוגדל לבייביסיטר כי האישה לא יכולה להוציא מהגן רצוף במשך 20 ומשהו ימים, הוצאות ישירות על מזון ועוד).
ולמרות הכל, כמו שאמרתי קודם - אנחנו נמשיך לעשות מילואים. למה? ככה.
You are never fully dressed without a smile

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 751
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

קיטורים ומילואים

שרשור שלא נקרא #33 

ישבתי וקראתי בעיון את כל הכתוב ואני חייב לציין שבכל פעם אני מופתע מחדש מעם ישראל (שהכותבים מהווים מדגם מייצג).

בואו נדבר קצת על היסטוריה:

לפני הרבה שנים, כשחלק ניכר מקוראי האתר לא היו אפילו בתכנון חייל מילואים היה מקבל צו קריאה וצריך להגיע למקום המיועד. כן לימודים, כן עבודה, כן בעיות אישיות, כל זה היה אמור להסתדר ביום הגיוס וכפי שברור לכולנו לא תמיד זה הסתדר כל כך.

לאחר זמן מה התחילו כמה משוגעים ואני מודה שהייתי ביניהם לשגע את המערכת הצהלית שחיילי מילואים זכאים להטבות ובעיקר התייחסות חיובית ושונה מכל שאר האזרחים שלא מבצעים מילואים.
נעשתה אפילו כתבה בטלויזיה על היחידה שלי שבו דיברנו על ההפליה ואפילו הגענו לרעיון שבגן הילדים הגננת תשבח את הילד ותציין את העובדה שאביו במילואים ובכך תגרום ל"גאוות יחידה" ותעזור לו לעבור את הימים שאבא איננו בבית.
הרבה רעיונות עלו חלק מומשו וחלק לא.
היום יש יום ראיונות, ולת"מ, אפשר לצאת לחו"'ל בלי לבקש אישור מהיחידה (כן, פעם לא יכות לצאת בלי פתק)
ועוד ..

לכל הסטודנטים ביננו , היום ברור לגמרי שאם יש מבחן בתקופת המילאים נוכל לעשות אותו במועד ב' או במקרים מסויימים אפילו במועד ג'. אתם לא יודעים כמה דם הקזתי עם ראשי הואוניבסיטאות עד שזה נעשה כמשהו שברור לחלוטין וכנוהל במוסדות ההשכלה הגבוהה..

לפני מספר ימים קיבלנו פתאום תעודת מילואימניק וכסף לחשבון הבנק ותאמינו לי זה מראה שמנסים ויש התייחסות אלינו רק מה, כמו כל דבר במדינה שלנו יד ימין לא יודעת ( או לא סוגרת קצוות) עם יד שמאל,
בבקשה, תנו להם צ'אנס ואל תתחילו לקטר כבר עכשיו, זו רק תחילת הדרך והיא ארוכה ארוכה

אה כן שכחתי, אני בן 56 ועדיין עושה מילואים!!!

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #34 

kuku, אני לא מבין ממה אתה מופתע.
אף אחד כאן (בטח לא אני) לא מבקש הטבה מיוחדת כי הוא עושה מילואים. כמו שכתבתי, מעולם לא הייתי בפורום החפ"שים, לא הפגנתי, לא חתמתי על עצומות ולא שלחתי מכתבים או איימתי להחזיר את תעודת המילואים שלי/פנקס מילואים.
כשקראו לי - באתי. גם כשזה עלה לי במבחנים ובקורסים באוניברסיטה (אני נאלצתי לחזור על קורס בסמסטר נוסף כי הייתי בשמ"פ גם במועד א' וגם במועד ב', והאוניברסיטה לא התחשבה).
כשקיבלתי טלפון באחת בלילה - ארזתי ונסעתי.
יותר מפעם אחת הזזתי נסיעות עבודה לחו"ל על מנת לעשות את החלק שלי בתעסוקה או באימון.
אני לא מבקש צל"ש, תעודת הוקרה או איזה שהוא בידול.

אבל - מדינת ישראל, החליטה בחוק, שאני אמור לשלם 10 שקלים ולא 409. לא נראה לי הגיוני לשלם סכום גבוה יותר בגלל טעות משרדית.
למה הדבר דומה? לזה שמס הכנסה יחליט לגבות ממני יותר רק בגלל טעות שיש להם במחשבים, או שמשטרת ישראל תשלח אלי קנסות של רכב עם מספר שונה מהרכב שלי, ולא יסכימו להקשיב.
אין שום סיבה בעולם שאני אשלם "קנס" בגובה 400 שקלים בגלל שמישהו אחר טעה. באותו אופן, אין שום סיבה שכל אזרח אחר, שלא עושה מילואים, ישלם 809 שקלים במקום 409 שקלים, בגלל איזו טעות מטופשת.

אני מתרעם על זה שהרשויות לא יודעות לטפל בטעות ולתקן אותה, לוקאלית וגלובאלית.

froog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #35 

עזוב...

תשלם את הכסף.

תתבע את המדינה בבית משפט לתביעות קטנות על סך 399 ש"ח.

זהו.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #36 

Shed כתב:kuku, אני לא מבין ממה אתה מופתע.
אף אחד כאן (בטח לא אני) לא מבקש הטבה מיוחדת כי הוא עושה מילואים. כמו שכתבתי, מעולם לא הייתי בפורום החפ"שים, לא הפגנתי, לא חתמתי על עצומות ולא שלחתי מכתבים או איימתי להחזיר את תעודת המילואים שלי/פנקס מילואים.
כשקראו לי - באתי. גם כשזה עלה לי במבחנים ובקורסים באוניברסיטה (אני נאלצתי לחזור על קורס בסמסטר נוסף כי הייתי בשמ"פ גם במועד א' וגם במועד ב', והאוניברסיטה לא התחשבה).
כשקיבלתי טלפון באחת בלילה - ארזתי ונסעתי.
יותר מפעם אחת הזזתי נסיעות עבודה לחו"ל על מנת לעשות את החלק שלי בתעסוקה או באימון.
אני לא מבקש צל"ש, תעודת הוקרה או איזה שהוא בידול.

אבל - מדינת ישראל, החליטה בחוק, שאני אמור לשלם 10 שקלים ולא 409. לא נראה לי הגיוני לשלם סכום גבוה יותר בגלל טעות משרדית.
למה הדבר דומה? לזה שמס הכנסה יחליט לגבות ממני יותר רק בגלל טעות שיש להם במחשבים, או שמשטרת ישראל תשלח אלי קנסות של רכב עם מספר שונה מהרכב שלי, ולא יסכימו להקשיב.
אין שום סיבה בעולם שאני אשלם "קנס" בגובה 400 שקלים בגלל שמישהו אחר טעה. באותו אופן, אין שום סיבה שכל אזרח אחר, שלא עושה מילואים, ישלם 809 שקלים במקום 409 שקלים, בגלל איזו טעות מטופשת.

אני מתרעם על זה שהרשויות לא יודעות לטפל בטעות ולתקן אותה, לוקאלית וגלובאלית.
...

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #37 

ההודעה לא יצאה לי...

מה אתה מתפלא, אנחנו ישראלים וזה ברור שזה יקח זמן....

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #38 

kuku1000 כתב:ההודעה לא יצאה לי...

מה אתה מתפלא, אנחנו ישראלים וזה ברור שזה יקח זמן....
...
אני לא מצפה שהכל יתקתק כמו שעון, ושכל הבעיות יפתרו באפס זמן.
אבל כאשר ישנה טעות, ורשומה לא עברה ממחשב אחד למחשב שני צריכה להיות האפשרות לשנות את הרשומה ידנית, במידה והאדם אכן מציג את התעודה פיזית במשרד התחבורה.

זה כל מה שביקשתי: להגיע פיזית למשרד התחבורה, להציג את התעודה, ושהם יכבדו אותה (אגב, לפי החוק הם חייבים לכבד אותה במצב כזה, גם אם הרשומה לא עברה).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

זה נשמע יותר מידי הגיוני מכדי שזה יעבוד כי ה יגרום למערכת לקרוס מעודף שכל ישר.
וגם תאמין לי שאחרי שתעמוד בתור במשרד התחבורה אתה תהייה מוכן לשלם להם כל סכום שרק אפשר כדי שתוכל להיחלץ משם
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

אז ככה זה.
לפני תקופה קיבלתי את תעודת ה"משרת במילואים " הזו וזמן קצר אח"כ תעודת פטור ממילואים לאחר 25 שנות מילואים!!!
כעת שתיהן מונחות זו על זו הארון יחד עם קופסה קטנה עם עיטורים שונים, סיכות שונות, סימלי יחידה, עץ זית דהוי וגם סיכת מ"מ וסיכת רופא . גזיות משירות בשטחים וכן...
אות מלחמות לבנון...
בקיצור חתיכת היסטוריה קטנה.
כמובן שקיטרתי הרבה בכל מילואים וצחקתי עוד יותר.
לפעמים גם בכיתי ובשל אותם אירועים הלב כואב כל הזמן.
להגיד שאני עצוב להיפרד מצה"ל? אז לא. אני שמח.
ובאמת יש התקדמות בעצם הנכונות לקדם ולתמוך באלו שתורמים והרבה.
ברטרוספקט קל יותר להיות לרג' עם המערכת ובאמת מערכת גדולה.... גדולה מאד ומסורבלת אבל היא שלנו, וכעת גם הבת הגדולה שלי שם.....דור הולך ודור בא.
באו נעשה הכל כולל הקיטורים הצודקים והמלחמות בצורה שלא תשפוך את התינוק עם המים.

גבי.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2748
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא לשלם את הסכום המלא ולדרש החזר. אם יש לך כח להתעסקות ולהמתנה של כשנה תוכל לתבוע את המדינה בתביעות קטנות על הסכום בתוספת הוצאות והצמדה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

Catskinner כתב:זה נשמע יותר מידי הגיוני מכדי שזה יעבוד כי ה יגרום למערכת לקרוס מעודף שכל ישר.
וגם תאמין לי שאחרי שתעמוד בתור במשרד התחבורה אתה תהייה מוכן לשלם להם כל סכום שרק אפשר כדי שתוכל להיחלץ משם
...
זהו שיש אינטרנט ומה שאפשר משלמים באינטרנט וזהו בלי בלאגן ובחלי תורים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”