HOMEPNA או אלחוטי בתקן N?
המחשב בחדר העבודה שלי משמש להורדות, וגם כ TV SERVER של מדיה פורטל (קולט תכני לווין HD). מלנסות לתקשר בינו לבין ה HTPC בסלון בקישור אלחוטי בתקן G נואשתי - לא מספיק מהיר. על כבל רשת אין מה לדבר, החדרים בשתי קומות שונות והבית שכור.
ביום ראשון באים להתקין לי אינטרנט של אורנג', ואני יכול או להסתפק בהתחברות לנתב האלחוטי שלהם (תקן N, גם את כרטיס הרשת האלחוטי אחליף כמובן), או לבקש מהם שיתקינו HOMEPNA. מה עדיף?
http://www.orange.net.il/isp/ziud_nilve/
תודה מראש!
ביום ראשון באים להתקין לי אינטרנט של אורנג', ואני יכול או להסתפק בהתחברות לנתב האלחוטי שלהם (תקן N, גם את כרטיס הרשת האלחוטי אחליף כמובן), או לבקש מהם שיתקינו HOMEPNA. מה עדיף?
http://www.orange.net.il/isp/ziud_nilve/
תודה מראש!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
אם הבית בנוי שצורה טובה, אפשר בד"כ להעביר את חוט הרשת בצנרת של הטלפון, רק צריך משחיל. שווה בדיקה בהחלט.
נניח - מהחדר מחשב לארון תקשורת (או משהו דומה) ומשם לסלון.
HPNA - תבדוק באיזה מהירות - יש כמה תקנים של HPNA ונדמה לי שרק 3 מספיק מהיר - אבל לא יודע אם מוכרים בארץ.
נניח - מהחדר מחשב לארון תקשורת (או משהו דומה) ומשם לסלון.
HPNA - תבדוק באיזה מהירות - יש כמה תקנים של HPNA ונדמה לי שרק 3 מספיק מהיר - אבל לא יודע אם מוכרים בארץ.
לא יודע מה עבר על הדירה הזאת לפני (עקרונית נראה כאילו בנוי טוב, עם ארון תקשורת וכו') אבל הצינורות סתומים לגמרי כי היתה שם טלויזיה מיס, ואינטרנט וטלפון מהוט, בלי תשתית בזק ברוב הבית. הצלחתי להשחיל טלפון (בשביל ADSL) בצינורות אבל אין מצב להעביר עוד משהו. אלחוטי N יהיה מספיק מהיר?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
זה דיי בעייתי.
השאלה היא אם יש חוטים לא בשימוש ואז יש שתי אופציות - אם זה חוט מתאים להעברת רשת (נראה לי שעל חוט טלפון אפשר במקרים מסויימים להעביר רשת) - אז תעביר עליו רשת, אם לא - וזה חוט מיותר - תנסה (ושהיהיה בהצלחה!) לחבר את החוט החדש לקצה של החוט המיותר, (קשור טוב ועם איזולירבנד ותוסיף קצת KY אההה סבון נוזלי) ובאמת בהצלחה
השאלה היא אם יש חוטים לא בשימוש ואז יש שתי אופציות - אם זה חוט מתאים להעברת רשת (נראה לי שעל חוט טלפון אפשר במקרים מסויימים להעביר רשת) - אז תעביר עליו רשת, אם לא - וזה חוט מיותר - תנסה (ושהיהיה בהצלחה!) לחבר את החוט החדש לקצה של החוט המיותר, (קשור טוב ועם איזולירבנד ותוסיף קצת KY אההה סבון נוזלי) ובאמת בהצלחה